שתף קטע נבחר

המאפיות שאתם חייבים להכיר

לא סופרים קלוריות: עם שמרים או עם מחמצת טבעית, מקמח שיפון או מקמח לבן, עם פסטרמה או עם שכבה עבה של חמאה - מי אמר לחם ולא קיבל? הנה רשימת המאפיות שכולכם צריכים להכיר

לחם הוא לא רק לחם - הוא עולם שלם של חשקים שמתנקזים לתוך כיכר אחת של ריחות וטעמים ממכרים. אם אתם אוהבים את הלחם השחור הפשוט של פעם, כזה שקונים במכולת, אתם בוודאי נוסטלגים שמתרפקים על העבר, וכל ביס מזכיר לכם את הכריך שהייתם לוקחים לבית ספר. אם אתם יודעים גם ליהנות מלחם מיוחד, עולם שלם (ומשמין!) מחכה לכם, עולם שאין לו התחלה ואין לו סוף. 

 

מאפיות המציעות לחמי שאור צצו ברחבי הארץ בשנים האחרונות, והולידו גישה חדשה כלפי לחם. היום, רובנו כבר לא יסתפקו בלחם תעשייתי מהסופר, ותהיו בטוחים הילדים של היום, יתרפקו בעוד 20 שנה על פאן דה מי ולא על לחם אחיד.

 

אז איפה תמצאו לחם אורגני; איפה תוכלו לקנות לחם שאור 24 שעות ביממה; איפה תמצאו לחם שעשוי מכל סוגי הקמחים שקיימים; ואיזו מאפיית בוטיק בתל אביב חוגגת השבוע שנה להקמתה? כל זה ועוד בכתבה שלפניכם. 

 

רק לחם

אם אתם רוצים להיות ממוקדים במטרה - לקנות לחם, אלו המאפיות שיציעו לכם מגוון לחמים ויחד איתם כמה גודיז משובחים שהולכים טוב לצדם או מעליהם.

 

תל אביב

אדון שיפון

לפתיחה של מאפיית אדון שיפון של אורן חג'ג', חיכו כל מי שמבין דבר או שניהם באוכל, כי הלחמים של האדון הזה, שמככבים בתפריטים של לא מעט מסעדות שוות, צברו קהל לקוחות נאמן, הרבה לפני שאורן פתח את הבולנז'רי שלו באמצע רחוב אלנבי.

 

כל הלחמים הנאפים במקום ידידותיים לטבעוניים מכיוון שאינם מכילים ביצים או חמאה. גולת הכותרת של המקום הם לחם סלק מעושן עם פלפל שחור, לחם תרד אורגני, לחם שעורה שחורה וגם לחמים שהם תוצר דמיונו הקודח של האדון כמו לחם בוקצ'וי עם פלפל שחור ובגט סלק ותרד. תוכלו ליהנות במקום מקפה טוב ומכריכים.

איפה: אלנבי 48, תל אביב

 

בית לחם

בבית לחם מייצרים מדי יום 20 סוגים של לחמי שאור, שהמיוחדים בהם זה לחם שיבולת שועל ודבש (23 ש"ח), לחם פומפרניקל מקמח שיפון עם אגוזי לוז וגריעינים שנאפה בתוך תבנית (23 ש"ח) ולחם שיפון עם אגוזי צ׳יה (25 ש"ח). מלבד הלחמים אפשר לרכוש במאפיה גם פוקצ׳ות, עוגות, מאפיים אישיים, חלות ביום שישי וגם לשבת לשתות קפה ולנשנש סנדוויצ'ים.

איפה: ויצמן 20, תל אביב

 

בר לחם

המאפיה נפתחה לפני 10 שנים ובה מגדלים לבד מחמצות, מהן עשויים הלחמים הנמכרים במקום. מלבד הלחמים, הפוקצ׳ות והחלות שנאפים כאן, בר לחם גם אחראי על ייצור אחד הקרואסונים הטעימים בעיר ועל חלת הקרואסון. את הכול אפשר גם לנשנש במקום ואם תגיעו לכאן בשעות הערב תהנה ממבצעים של סוף היום.

איפה: קהילת סלוניקי 7, תל אביב  

 

לחם וחצי

בלחם וחצי אופים לחמי שאור מיוחדים כמו לחם סולת חיטה מלאה זרעי שומר ושומשום (22 ש"ח) ויש גם סדרה של לחמים כפריים מקמחים לבנים, כמו לחם כפרי עם עשבי תיבול: אורגנו, ריחן ואגוזי מלך (25 ש"ח).

 

אל תפספסו את הבגט המיוחד שעשוי מתערובת של מספר סוגי קמח: פולנטה קלויה, פשתן, פרג, שומשום, דוחן ונבטי חיטה, שיחד יוצרים בצק בניחוח מדהים.

 

לצד המדפים העמוסים בלחמים פועל גם בית קפה שכונתי שהמנות בו מבוססות על לחם (כמו מרק שמגיע בתוך כיכר לחם המשמשת כצלחת וכריכים שהם ארוחת בוקר מלאה).

 

אם חשבתם שזה הכול, טעיתם - בלחם וחצי מציעים גם מוצרי מעדניה ישראלים כמו יינות, שמן זית, ממרחים וקונפיטורות, גבינות של משק ברקנית ועוד.

איפה: נחלת יצחק 30, תל אביב

 

 

מאפיית מרגוזה

מאפיה ותיקה הממוקמת ביפו ובה לחמי מחמצת, עוגות ועוגיות, קישים נפלאים ומוצרים ייחודיים כמו קרקים וקרוטוני כוסמין, ברדפודינג והרשימה עוד ארוכה. אם תתפסו את אחד השולחנות שבחוץ תיהנו מתפריט מתוקתק עם מבחר מוצרים הנאפים במקום (כריכים הם בגדר חובה!), מקפה טוב או מיץ טבעי סחוט ועל הדרך גם תתחרדנו בשמש יפואית נעימה.

איפה: יהודה מרגוזה 24, יפו

 

ביסקוטי

קונדיטוריית ביסקוטי היא מעצמת קינוחים שאופים בה פוקאצ׳ות, קישים, לזניות, עוגיות ובעצם כל דבר שעשוי מבצק. בגזרת הלחמים מציעים בביסקוטי את הקלאסיקות כמו לחם שיפון אגוזים, לחם זיתי קלמטה, לחם עגבניות מיובשות ולחם דגנים - כולם מתומחרים במחיר זהה, 22 ש״ח לכיכר.

איפה: העצמאות 104 נווה עוז פ״ת, הירקון 67 בני ברק

  

צפון

מאפיית הנחתום I רמת הגולן

המאפייה נפתחה על ידי זוג תל אביבים לשעבר שהעתיקו את חייהם לרמת הגולן ומאז, כבר 7 שנים, הם עושים את מה שהם הכי אוהבים - אופים לחם. סוגי הלחמים שתוכלו למצוא כאן הם לחמי שאור בהרכבים משתנים, כמו לחם שאור אורגני, לחם 100% כוסמין, לחם 5 דגנים, לחם עם תוספת צ'יה ועוד. מחיר כיכר לחם במשקל של כ-700 גר' הוא 21 ש"ח. בימי שישי אופים כאן גם חלות לשבת (17 ש"ח) ומי שרוצה יוכל להזמין גם כיכרות לחם ענקיות לחגיגות מיוחדות.

איפה: בני יהודה, רמת הגולן

חיטה לי I קרית אתא

תכירו את המאפייה הביתית של ויטלי, עובד הייטק לשעבר, שהתאהב באפייה ומאז משקיע בה את כל חייו. הוא אופה לחמי שאור, פרצלים, לחמניות, חלות ועוגות שמרים. ההזמנה מבוצעת בטלפון או בעמוד הפייסבוק ומגיעה עד הבית במשלוח (אזור החלוקה הוא בקריות בלבד). את לחמי השאור ויטלי אופה ללא שימוש בשמרים, סוכר או שמן וכולם עשויים מקמח מלא. תוכלו למצוא אצל ויטלי גם לחמים מיוחדים כמו לחם סלק, דלעת, עגבניות ופלפל גרוס במחיר 22 ש"ח.

איפה: בפייסבוק - חיטה לי

 

פת שטינבך I חיפה

מאחורי המאפיה הזו עומד עפר, שהפך את התחביב למקצוע. עפר מכין שלוש מחמצות: חיטה, כוסמין ושיפון, כשהתוספות היחידות הנלוות אליהן הן: מלח ים אטלנטי ומים. כמו כן, הוא מוכר לחם טוטום, אותו הוא מכין בשיטה שמאפשרת לייצר אותו ללא הקרום של הלחם. 

 (צילום: אלדד שפירא ) (צילום: אלדד שפירא )
(צילום: אלדד שפירא )
 

הלחם שלו מקבל שמות יצירתיים כמו "הכל לציפור" - עם תוספות של אגוזי מלך, גרעיני חמניה, דלעת, זרעי קימל וכמון. לחם נוסף הוא "שועלי", לחם מעניין עם תוספות של שיבולת שועל, שלל אגוזים, גרעינים ועגבניה מיובשת. לחם "חום בכפר" מגיע עם תוספת של שברי שוקולד מריר איכותי ולוז. אפשר להזמין גם "מרקיות" מלחם, ובייגלה ירושלמי מכוסמין.

 

טווח המחירים של לחם במשקל 750 גר' הוא 20-24 ש"ח. אפשר לבצע את הזמנת הלחם בעמוד הפייסבוק או בוואטס אפ והיא תגיע אליכם במשלוח (כרגע רק בגבולות חיפה).

איפה: בפייסבוק: פת שטינבך

 (צילום: מנחם גרייבסקי ) (צילום: מנחם גרייבסקי )
(צילום: מנחם גרייבסקי )
 

מאפיית בוטיק במתחם תשבי

במתחם יקב תשבי החלה לפעול מאפיית בוטיק. יובל אלחדף, הוא האופה הראשי - טחינת הקמח ושאר תהליכי ההכנה נעשים בעבודה ידנית, ואילו תהליך האפייה מתרחש בתנור אבן שמוסק בעץ. תוכלו לנשנש במקום מלחם סילאן ואגוזים (23 ש״ח), לחם דגנים (23 ש״ח) ולחם כוסמין ודבש (22 ש״ח), וכן מבחר מאפי בוקר. בימי שישי בלבד מוכרים גם עוגות מיוחדות, עוגיות וחלות לשבת.

 (צילום: אייל ג'מילי ) (צילום: אייל ג'מילי )
(צילום: אייל ג'מילי )
 

 (צילום: אייל ג'מילי ) (צילום: אייל ג'מילי )
(צילום: אייל ג'מילי )
 

איפה: מתחם יקב תשבי - כביש 652, בין זכרון לבנימינה

 

ירושלים

מאפיית ראסל

המאפייה ממוקמת ממש בכניסה לשוק (צמוד למסעדת מחניודה), והחנות בה אפשר לרכוש את התוצרת ממוקמת בלב לבו של השוק. הלחם בראסל מיוצר בשיטה של התפחה איטית וארוכה הממצה מהקמח את הטעמים, ללא שימוש בביצים או בחלב. מבחר הלחם כולל לחם שאור לבן, דגנים, תבואה ועוד. טווח המחירים נע בין 14 ש"ח ל-21 ש"ח, ויש גם מבצע: 3 לחמים ב-45 ש"ח.

איפה: השזיף 14, ירושלים

 

הלחם של תומר

לחם של תומר

זוהי מאפיית לחמים השוכנת בתלפיות שבירושלים והיא כולה תשוקה וכבוד ללחם. כאן אופים מבחר ענק של לחמי שאור, בגטים, לחמניות, פוקצות וגם מבחר מאפים מתוקים - הכול מיוצר טרי מדי יום בעבודת יד ומחומרים טבעיים בלבד. לצד מוצרי האפיה ניתן לרכוש ב-6 החנויות של לחם תומר (שהם גם בתי קפה אינטימיים במיוחד) גם מוצרים משלימים שהולכים טוב על הלחם וביניהם גבינות ממחלבות בוטיק, דבש מהגליל, זיתים במשקל, שמן זית, ממרחים, קונפיטורות תוצרות בית ועוד. תפריט של בית הקפה מורכב ממרקים, סלטים, כריכים מוזלי ועוד.

 

לחיפוש החנות הקרובה, כנסו לאתר של לחם תומר

 

לחם ברויטמן | אילת

בחנות האינטימית של לחם ברויטמן אפשר לרכוש לחמי מחמצת. בתהליך הייצור של הלחם לא משתמשים בסוכר ולא בשמרים ו-80% מהדגנים בהם משתמשים כאן, הם דגנים מלאים. יש לחם שחור של פעם, לחם כנעני מזני חיטה קדומים שלא עברו השבחה גנטית, וגם בגטים, חלות ביום שישי ומאפה מתוק אחד, נטול סוכר, עם קינמון, שמן קוקוס וחלווה שגם אותו מייצרים במקום (9 ש"ח ליחידה). כל הלחמים עשויים מקמח שנטחן באבן ריחיים גדולה, כשתהליך ההכנה כולו אורך בין 36 ל-48 שעות. טווח המחירים: 14-28 ש"ח.

איפה: אלמוגים 17, אילת

 

לחם ומתוקים

אם אתם אוהבים לאכול לחם בריא ומעדיפים מאפים, עוגות ועוגיות שמיוצרות בעבודת יד, ברשימת המאפיות שלפניכם תמצאו את אלו המציעות את השילוב המושלם בין מאפיית לחמי איכות לקונדיטוריה משובחת.

 

צפון

פתפותים | כפר הנשיא

אחת המאפיות הייחודיות שפועלות בארץ, מכיוון שכל הלחמים והמאפים שנאפים בה עשויים מכוסמין - בעל הסגולות הרבות שהיה בשימוש הרבה לפני החיטה. מלבד הלחם מציעים כאן גם פרצלים רכים מצופים בקצח, פיתות תפוחות, לחמניות וכיסוני בצק אפויים ממולאים בירקות שונים שמדיפים ריחות טובים של אפיה ביתית.

 

המאפיה עצמה נמצאת בכפר הנשיא וחנות המאפייה במבנה היסטורי עתיק בעל קירות אבן, דבר שמוסיף לקניה גם אווירה. מבחר המאפים כולל פוקצ'ות (12 ש"ח), לחמי מחמצת (29 ש"ח), עוגיות וממרחים, לחמניות רגילות ומתוקות (5 ש"ח), מבחר עשיר של לחמים, חלת כוסמין לשבת (20 ש"ח) ומבחר עצום של עוגיות ופאי, כולם כאמור עשויים מכוסמין.

 (צילום: מורן קורן-גודמן ) (צילום: מורן קורן-גודמן )
(צילום: מורן קורן-גודמן )
 

במקום יש יש גם ליין שלם של מוצרים טבעוניים, ואפשר למצוא במקום קפה לצד כריך או להזמין ארוחת טעימות. על מנת להגיע גם ללקוחות באזור המרכז, פתפותים מבצעים משלוח אחת לשבוע, כאשר את ההזמנות ניתן לעשות באתר או בעמוד הפייסבוק.

איפה: דרך הגליל 46, ראש פינה

 

שאור | קיבוץ בית העמק

המאפיה הקטנה הזו שבקיבוץ בית העמק מציעה לחמי מחמצת משיפון, מחיטה מלאה ומדגנים, לחמים עם תוספות כמו גרעינים וזיתים, עוגיות, גרנולה, קרקרים, מאפים עם ירקות טריים וגם טארטים - הכול טבעוני. הודות למספר שולחנות שהוצבו כאן, ניתן גם לשבת במקום כדי לשתות קפה או מיץ טרי ולנשנש מאפה טרי באווירה נעימה. על המדפים לצד הלחמים והמאפים תמצאו גם תוצרת מקומית שכוללת ריבות ממרחים ואפילו עבודות קרמיקה.

איפה: קיבוץ בית העמק

 

מרכז

טאטי

חנות לחם ומאפים שנמצאת סמוך לביסטרו הנושא את אותו השם. מלבד לחמי השאור האיכותיים מציעים כאן גם מבחר מאפים, עוגות, עוגיות ומיני מאפים, כשהכול נאפה במאפיית בוטיק "טאטי פקטורי" ביהוד.

איפה: דרך השלום 53, גבעתיים

 

קונדיטוריית שמו

בקונדיטוריית שמו, מלבד הקינוחים המפוארים, אופים גם לחמי שאור כמו לחם אגוזים, לחם פרג חמניות, לחם זיתים, לחם דגנים, לחם עגבניות מיובשות ואפילו לחם קל. כל הלחמים נמכרים במחיר אחיד של 18 ש"ח.

איפה: סניפי הרשת

 (צילום: דן לב ) (צילום: דן לב )
(צילום: דן לב )
  

 

חנות לחם

חנות לחם היא לא סתם חנות אלא מקום עליה לרגל של כל אוהבי הפחמימות באשר הם, והמדפים העמוסים בלחמים, מאפים, עוגות, עוגיות, פוקצ'ות וקינוחים לא מצליחים להשאיר אף לקוח אדיש. בגזרת הלחמים תמצאו כאן 15 סוגים של לחמי מחמצת, כשאחד המיוחדים שבהם הוא לחם גרמני שתהליך הייצור שלו נמשך כמעט 3 ימים שלמים. מלבד רכישת מוצרי האפייה, ניתן להזמין כאן גם מגשי אירוח לאירועים.

איפה: דרך המכבים 16, ראשון לציון

  

La Farina

פירוש המילה לה פרינה הוא קמח. תוכלו לרכוש ברשת הזאת פחמימות טעימות שעשויות מקמח - עוגות, עוגיות, כריכים ולחמי מחמצת המיוצרים בעבודת יד וללא שימוש בשמרים. המבחר כולל לחם שיפון אגוזים, לחם שיפון צרפתי או רוסי (14.90-24.90 ש"ח), לחמי רוסטיק (17.90 ש"ח), לחם איטלקי על בסיס קמח לבן, מחמצת ושמן זית בעל קראסט דק מאוד (17.9 ש"ח), לחם 5 דגנים הדומה במרקם לעוגה בחושה (17.90 ש"ח) ולחם תאנים.

 (צילום: שי אפגין ) (צילום: שי אפגין )
(צילום: שי אפגין )
 

מלבד לחמי השאור במקום אופים גם חלת בריוש וחלה צרפתית פאן דה מי. כמו כן תוכלו לרכוש בסניפי הרשת טארטים איטלקיים (בודינו) וכריכים שמגיעים בתוך פוקצ'ה עם נקניקים, גבינות, דגים, אבוקדו או סביח (23 ש"ח).

איפה: כפ"ס מרכז בי סנטר, שרונה מרקט תל אביב, נתב"ג אולם מקבלי פנים, סינמה סיטי ראשל"צ 

 

לחם, עוגות ובית קפה

אתם בעניין של ארוחה קלילה במקום שמדיף ריחות אפייה משכרים? המאפיות שלפניכם מתפקדות גם בתור קונדיטוריות וגם בתור בתי קפה שמציעים תפריט לא גדול, אך מוקפד, של מאכלים המבוססים על לחם טרי שמיוצר במקום.

 

צפון

לחמק'ה | קריית שמונה

לחמק'ה מוגדרת אמנם בתור מאפייה קטנה, אך היא גם בית קפה מקסים עם מרפסת דק ותפריט שכתוב עם גיר על הלוח. בתפריט תמצאו כריכים קטנים בתוך לחם או בתוך קרואסון (18-20 ש"ח), כריכים גדולים (33-45 ש"ח) מפנקים וארוחות קלות כמו ארוחת פועלים למשל (40 ש"ח).

 

מבחר הלחמים שניתן לרכוש כאן כולל את לחם שאור, שיפון וכוסמין (16-25 ש"ח) וגם מבחר לחמים מיוחדים כמו לחם בצל, לחם עגבניות מיובשות, לחם פרמזן, לחם טחינה ופשתן, לחם קינואה, לחם סיציליאני ואפילו לחם שוקולד (19-25 ש"ח).

 

אם כבר מדברים על מתוקים, גם בתחום הזה לא מקפחים בלחמק׳ה ובחלון הראווה תמיד תמצאו צלחות הגשה מלאות במאפים שקשה לעבור על פניהם בלי לעצור.

איפה: אזור תעשיה צפוני קרית שמונה, מתחם נופית החרמון כביש 99

 

בריוש | נהריה

חגית שטרן מקפה בריוש משתמשת בשיטת אפיית לחם ייחודית שלמדה מג'וזה פסקל, מי שנחשב לאחד מטובי האופים באירופה. בבריוש אופים לחמים ממחמצות שאור נוזליות שיש הרואים בהן את הדבר הבא בתחום האפייה. מבחר הלחמים שניתן לרכוש כאן כולל לחם וורמונט צרפתי (19 ש"ח), לחם שיבולת שועל מסורתי (19 ש"ח), לחם שיפון עם עגבניות מיובשות ורוזמרין או עם תאנים (19 ש"ח). בבית הקפה תהנו מקפה, עוגות ומאפים וגם מתפריט של ארוחות בוקר, מנות טבעוניות וקישים.

איפה: קק"ל 16, נהריה

 (צילום: עמוס בר זאב ) (צילום: עמוס בר זאב )
(צילום: עמוס בר זאב )
 

 

לחם בורקין | גבעת עדה

ערן מ"לחם בורקין" אופה כבר מעל 20 שנה והמאפיה שלו היא עולם קסום של פחמימות. תמצאו כאן מבחר עצום של לחמי מחמצת, שבין המיוחדים שבהם הוא לחם אינטגראלי שעשוי מתערובת של כל הקמחים, מה שמעניק לו טעם עמוק מאוד.

 

בנוסף, תמצאו בבורקין גם לחמים עם תוספות מעניינות שמוסיפות טעם, כמו, לחם בצל ירוק ופקאן (מחיר כל הלחמים נע סביב 20 ש"ח). מלבד לחם אפשר לרכוש כאן גם לחמניות ביס, מוצרי קונדיטוריה כמו עוגות, עוגיות ומאפים אישיים, רולדות של פעם ובריושים מיוחדים, הכול עשוי מקמח מלא או מקמח כוסמין. במקום מציעים גם תפריט לשבת שמבוסס על הלחמים ועבור מי שאינו אוכל לחם, יש בו גם מקבץ סלטים מעניינים.

איפה: המלאכה 2, בנימינה גבעת עדה

 

 

תל אביב

לחמים

מאפיית לחמים נוסדה לפני עשור על ידי האופה אורי שפט, והיא נחשבת לאחת מחלוצות אפיית הבוטיק בארץ. מאז הספיק שפט להתרחב לסניפים נוספים, ולהגיע גם עד ניו יורק, שם הוא פתח מאפייה ונקודת מכירה נוספת, שזוכים לשבחים מהמבקרים. בסניף ברחוב החשמונאים האפייה מתבצעת במשך 24 שעות ביממה, ומציעים שם כ- 200 מוצרים. חוץ מלחם מציעים באמפריית הפחמימות הזאת גם תפריט בית קפה, המוגש רק בחלק מהסניפים.

אורי שפט, בסניף "ברד בייקרי" בניו יורק (צילום: דור מלכה) (צילום: דור מלכה)
אורי שפט, בסניף "ברד בייקרי" בניו יורק(צילום: דור מלכה)

איפה: החשמונאים 103 תל אביב, הכרמל 11 שוק הכרמל, שרונה מרקט תל אביב, שוק הנמל תל אביב, קניון עזריאלי קומה 1 תל אביב, אבן גבירול 125 תל אביב

 

לחם ושות׳

מאפיה ובית קפה הפועלים בחלל אחד שמוצף בשלל מאפים מכל הסוגים: פוקאצ'ות עם תוספות צבעוניות, לחמים, באגטים, מקלות זיתים ועגבניות מיובשות, קרואסונים, בריושים ולחמי שאור כמובן. יש כאן גם שלל מאפים מתוקים כמו בראוניז (11 ש״ח), מאפינס (12 ש״ח), פירמידות קוקוס ועוד ובדלפק שמשחרר לאוויר ריח משכר של פחמימות טריות תמצאו כריכים טריים. תפריט בית הקפה כולל מגוון ארוחות בוקר כמו חביתת אופים (48 ש״ח), שלל סוגים של סלט וגם מנות נוספות שיתאימו לכל שעות היום ומלוות כמובן בתוצרת המאפיה.

בן יהודה 128, תל אביב

 

לה מולאן

מאפייה קטנטנה, חנות לחם עם ריחות משכרים ובית קפה שתפס את אחד המקומות האסטרטגיים בתל אביב. לפני שמונה שנים היתה לה מולאן בין מאפיות לחמי השאור הראשונות בעיר אשר בישרה את טרנד הלחם הבריא שהיום קשה לנו לדמיין את החיים בלעדיו.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

בגזרת הלחמים תמצאו במאפיית הבוטיק לחמי שאור קלאסיים בעלי טעמים חזקים של מחמצת וגם מאפים המאפיינים את הבלנז׳רי הצרפתי. בתפריט בית קפה תמצאו מנות המבוססות על הלחמים והמאפיים כמו, למשל, קרואסונים עם כל מיני מילואים, עוגות וגם קפה איכותי.

 

בין אם תשבו על עמדת הבר הצמודה לויטרינה ובין אם תתפסו את אחד השולחנות הקטנים, תרגישו אינטימיות נדירה במיקום עם הרבה וויב תל אביבי. 

איפה: בוגרשוב, 72, תל אביב

 

זומר

מאפיית זומר היא מאפייה שכונתית, גן עדן למכורים לפחמימות, ויש בה לחמי שאור קלאסיים (19 ש״ח), לחמי שאור עם תוספות כמו אגוזים, תמרים או זיתים (21 ש״ח), לחמי שיפון וכוסמין וגם פוקאצ׳ות עם תרד וגבינה ומבחר מאפי בוקר מגרים.

 

לפני החגים המדפים של המקום מתמלאים בפחמימות הלאומיות (סופגניה, אוזני אמן וכו׳) ומדי יום אופים במקום גם שלל קרואסונים, דיינישים, רוגעלך וגם בורקסים.

איפה: פרישמן 39, תל אביב

 

לחמנינה

מאפיית לחמים בעלת שני סניפים בתל אביב, שהתחילה את דרכה מחדרון בדירת מגורים קטנה בשכונת ביצרון. מבחר סוגי הלחם מיוצרים במקום (17-27 ש״ח לכיכר), בין היתר יש שם לחם צרפתי ללא סוכר וללא שמרים, שאור צרפתי מצופה, שאור כוסמין עם חמוציות כל מיני סוגים של חלות, לחם סלק ולחם תאנים ושקדים ולחם נלסון, שהוא לא פחות מיציאת העשור, והוא מכיל 50% קמח חיטה מלא, 50% קמח חיטה כהה, גרעיני פשתן, שומשום, חמניות, דלעת, סובין ודבש.

 (צילום: מוראג רובננקו) (צילום: מוראג רובננקו)
(צילום: מוראג רובננקו)

 (צילום: מוראג רובננקו) (צילום: מוראג רובננקו)
(צילום: מוראג רובננקו)

מלבד הלחמים מציעים במקום גם מאפים מתוקים כמו עוגת גבינה אוסטרית ועוגת שוקולד בלגית, טארטים ומאפי בוקר. מי שיושבת לאכול במקום יוכל להזמין כל מיני פיתות עם מילואים מעניינים כמו שקשוקה וביצת עין, חציל ופטה, רטטוי, טוניסאית, עלי מנגולד וגרגירי חומוס עם טחינה, סביח, מוצרלה ועגבניות וגם כל מיני פיצות ופוקצ׳ות.

איפה: קרמיניצקי 14 תל אביב, מרמורק 4 תל אביב

 

BROWN

בביסטרו בראון שבמתחם G מייצרים ואופים לחמים, מאפים, פוקצות וכד'. המקום מציע קרוב ל-15 סוגים שונים של לחמים הנאפים במקום. בין הלחמים שתוכלו לרכוש כאן הם לחם שיפון ועגבניות מיובשות, לחם אגוזים, לחם דגנים ועוד.

 

התפריט של הביסטרו מורכב מארוחות בוקר, כמו ארוחת בוקר אורגנית ומארוחות צהריים באוריינטציה בריאותית. במעדניה תוכלו לרכוש שוקולד, ריבות ביתיות, תבלינים מנצרת, חליטות תה מחוות אקולוגיות ועוד מיני מוצרים מיוחדים שיעשירו לכם את המזווה הביתי.

איפה: ניסים אלוני 10 מתחם G, תל אביב

 

ברד סטורי

ברד סטורי בהגדרה הוא "מטבח לחם" - קונספט שמשלב מאפייה עם מטבח שסובב כולו סביב הלחם והתוצאה היא בית קפה עם תפריט מגוון לכל שעות היום, כזה שבכל מנה ומנה מככב לחם אחר. ירון שנלר, השף-קונדיטור של המקום, פיתח לחמים מיוחדים, שחלקם כבר כוללים בתוכם תוספות מרתקות.

 (צילום: בן יוסטור) (צילום: בן יוסטור)
(צילום: בן יוסטור)

בתפריט יש מרק קרם כרשה ותפוח אדמה מוגש בתוך לחם (32 ש"ח), ההמבורגרים (64 ש"ח) מוגשים בתוך לחמניות שבהן הגאודה או הקטשופ כבר בילט אין ומבחר הסנדוויצים מגיעים בתוך הברקות כמו בריוש בזיליקום, לחם סלמי, לחם קארי, פיתה עמבה ועוד.

 

אחרי הארוחה תוכלו לאסוף מהמדפים העמוסים לחמי שאור שנאפים במאפיית המקום כמו לחם דרום אפריקאי ( 26 ש"ח), לחם סלק (21 ש"ח), לחם חיטה דלעת ותירס (21 ש"ח) ועוד.

איפה: דיזינגוף 88

 

SEEDS

סידס הוא הפטיסרי הטבעוני הראשון מסוגו בארץ שבו תמצאו לחמים, מאפים מתוקים ומלוחים, קישים, עוגות ועוגיות, כולם מיוצרים ללא שימוש בשמנת, חלב, חמאה או ביצים.

 (צילום: שרית גופן ) (צילום: שרית גופן )
(צילום: שרית גופן )
 

העניין כאן הוא למצוא את התחליפים היצירתיים, כמו רסק תפוחים במקום ביצים, שיוצרים תוצאה ססגונית לעין ועריבה לחיך. מבחר הלחמים שמיוצרים בסידס כולל לחם כוסמין 60% (18 ש"ח), לחם כוסמין 80% (23 ש"ח), לחם אפרסמון (28 ש"ח) ולחם ללא גלוטן על בסיס קמח אורז וטפיוקה (35 ש"ח). אפשר לבצע את ההזמנה יום מראש, הלחם יעבור התפחה של לילה ובבוקר ימתין לכם טרי וריחני בחנות.

איפה: קינג ג'ורג' 97 תל אביב

 

גרציאני

חנות לחם ובית קפה שכונתי, העמוס בריחות מעוררי תיאבון ומדפים עמוסים בלחמי שאור, בגטים, פוקאצ׳ות, לחמניות עם טופים מעניינים, חלות, עוגיות, רוגלעך, בורקסים והרשימה עוד ארוכה.

 

הסניף השני, הממוקם מול גינת קריית ספר, הוא מקום המפגש החביב על הורים ועל ילדים.

איפה: המלך ג׳ורג׳ 105, יהודה הלוי 123, תל אביב

 

מאפיית ג'ייקובס Jacobs

מאפיית ג׳ייקובס

מאחורי מאפיות ג'ייקובס ניצבת משפחת ודש שהיא שושלת כבוד בהוויית הלחם הישראלי שהקימה לפני 75 שנה את מאפיית ודש החקוקה בזיכרון הקולקטיבי.

 (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

לחמי השאור של ג׳ייקובס מכילים קמחים מלאים (חיטה, שיפון, אורגני וכוסמין) שנטחנים בלעדית עבור ג'ייקובס, כאשר כל אחד מבין 20 הסוגים השונים נבדל מאחרים בטעם הייחודי. נבחרת המוצרים כוללת לחמים לטבעונים (ללא שומן מן החי), לחם מ- 100% קמח שיפון מלא, שיפון קימל, שיפון דיאט, האיכר עם חמוציות ואגוזים, דני דגנים, צרפתי זיתים, איטלקי, כוסמין, חלות, בריוש, פלוט, לחמניות, בגטים, קישים (בגדלים שונים המתאימים גם לאירוח), מאפים מלוחים ופוקצ'ות.

 

בקונדיטוריה: עוגות קראנץ', בחושות, טארטים, קרואסונים, אקלרים, פחזניות, טארטלטים, טורטים, מאקרונים, מבחר עוגיות ועוד. שני הבוטיקים של מאפיית ג׳ייקובס משמשים גם

 (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

בתי קפה שמציעים תפריט חלבי עם מנות בריאות ומוצרי האפייה שנמכרים בחנות.

איפה: איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש), קריית אונו 03-5511333 | החרושת 19, רמת השרון 03-5491000 ובפייסבוק: מאפיית ג'ייקובס - Jacobs Bread

  

לחם

מאפיית לחמים שהיא גם בית קפה, גם מעדניה וגם קונדיטוריה. על המדפים העמוסים תמצאו לחמי שאור, פוקצ'ות עם תוספות, בגטים, לחמניות, עוגיות, רוגלך, בורקסים, עוגות פס ועוגות פאי יפיפיות.  במקרר המעדניה יש ממרחים גבינות ושלל מוצרים נוספים.

איפה: קאנטרי קלאב גבעת שמואל

 

דלאל

קונדיטוריית דלאל, שפועלת מול מסעדת דלאל בנווה צדק, מתמחה באפייה בטכניקות מסורתיות. במקום תוכלו לרכוש לחמי מחמצת כמו שיפון אגוזים, לחם דגנים מלא ולחם שיפון 100% ממחמצת שיפון עם דבש. לצד הלחמים מציעים בדלאל גם קרואסונים במגוון מילואים, מיני מאפים, בריושים ומאפי בצק עלים, רוגעלך, עוגות שמרים, עוגות גבינה וקינוחים כמו טירמיסו. בימי שישי נמכרות במקום חלות.

איפה: שבזי 10, תל אביב

 

קמחים

קמחים היא אימפריה לפחמימות שיש בה גם מבחר לחמי שאור וגם מאפים מתוקים וגם ניתן להזמין בה עוגות יום הולדת מעוצבות. בנוסף לכך, תוכלו לרכוש כאן סירות חצ'פורי עם ביצה וגבינה, וגם לנשנש ארוחה חלבית של בית קפה עם פיצות, פוקצ'ות פסטות, שקשוקות, טוסטים, כריכים, קישים עוגות אישיות ואפילו מקרונים.

 

בגזרת מוצרי המאפיה תמצאו כאן לחמים, מכל הסוגים, סמבוסק עם מגוון מילואים, מאפים מלוחים ומתוקים ועוגות מכל הסוגים.

איפה: הכרמל 20, גני תקווה

 

טוצ'קה

קונדיטוריה, מאפיה ובית קפה הפועלים תחת קורת גג אחת. בבית הקפה תוכלו להזמין מנות כמו מפסטה והמון פטריות (54 ש"ח), מרק היום עם סלסלת לחמים – 32 ש"ח וגם ארוחות בוקר וכריכים, כמו כריך גבינת משק בלחם כפר (מחירי הכריכים נעים בין 16-38ש"ח). יש גם סלטים, מאפים, קישים, מרקים, עוגות אישיות וקינוחים.

 (צילום: מאיר בולקה) (צילום: מאיר בולקה)
(צילום: מאיר בולקה)
 

גולת הכותרת במקום היא מאפיית לחמי המחמצת שבה נאפים מדי יום, בעבודת יד, לחמים טריים ממרכיבים טבעיים. מבחר הלחמים כאן כולל לחמי אגוזים ותמרים, זיתים, עגבניות, זרעי שיפון כפרי, שיפון וצימוקים, סובין כפרי, דגנים, כוסמין, קסטן (במבחר סוגים).

 

במהלך ימות השבוע מתקיימת מסורת של לחם מיוחד לכל יום (על פי הסדר): לחם סלק, תפוח אדמה, קימל, בצל ופלפלים. בסופי שבוע אופים במקום מגוון חלות: חלת צמות, חלה מלאה (עם 70% קמח מלא), וחלת תאנים בציפוי שקדים.

איפה: דרך רבין 6 פתח תקווה, ריב"ל 5 תל אביב, קניון רוטשילד ראשון לציון (סניף ראשל"צ משווק לחמים וממרחים בלבד)

 

לחם יין

מאפיה הצמודה לביסטרו, שעונה לאותו השם, המתמחה בייצור עוגות, עוגיות ולחמי שאור. כאן תמצאו לחמים מיוחדים כמו לחם קסטן (34 ש"ח) חלות ענקיות חגיגיות לאירועים (42 ש"ח), לחמי שאור ודגנים, לחם סילאן עם אגוזים (20 ש"ח), עוגות פאי, מאפים ורשימה אינסופית של סוגים שונים של עוגיות (19-33 ש"ח).

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)
 

תפריט הביסטרו מגוון מאוד, ואפשר לתקתק שם ארוחה מלאה - עם או בלי פחמימות.

איפה: החורש 4, יהוד

 

לחם ארז

בלחם ארז הקונספט הוא פשוט: כל מה שתמצאו בתפריט, תוכלו גם לקנות הביתה. אהבתם את הגרנולה בארוחת הבוקר? התלהבתם מעוגה שהזמנתם לצד הקפה? רוצים לקנות הביתה בדיוק את אותה הפוקצ'ה שנישנשתם ליד הסלט? אין שום בעיה, על מדפי המעדניה תמצאו את כל המוצרים המצויינים הללו.

 

ואם שכחתם לרגע, אז לחם ארז בכלל התחיל בתור מאפיית לחמים, למעשה אחת הראשונות שבה הוצעו למכירה לחמי מחמצת ללא סוכר וללא משפרי אפייה. מבחר הלחמים כולל לחם כפרי-צרפתי, לחם אגוזים (22 ש"ח), לחם צימוקים, לחם פרג וחמניות (19 ש"ח), לחם דגנים ופשתן (20 ש"ח), לחם שיפון טבעי (19 ש"ח) ועוד.

איפה: בסניפי הרשת

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)
 

מאפיות עם אג'נדה

יש מאפיות, ויש מאפיות שמחזיקות באג'נדה חברתית או בפילוסופיה רוחנית שהופכות את הלחם להרבה יותר ממאכל בסיסי שאנו צורכים ביום-יום.

 

לחם עבודה

מאפיית לחמי שאור שממוקמת במבנה משנות ה-50 שיועד לצורך קירור ואחסון ענבים מהכרם. היא אמנם בת כמה חודשים בלבד, אך הסיפור שלה מתחיל אי-שם בשנות ה-30, עם ראשית ההתיישבות בעמק, אז אופה הקיבוץ היה אופה לחמים עבור חברי הקיבוץ המתהווה.

 (צילום: זוהר דורון ) (צילום: זוהר דורון )
(צילום: זוהר דורון )
לחם עבודה הינו מיזם עסקי חברתי בבעלות הקיבוץ שהוקם מתוך הקשר היסטורי, כאשר מה שמיוחד וייחודי כאן הם האנשים שמפעילים אותו, ביניהם האופים דותן עסיס וזוהר דורון, ששומרים על אידיאלים כמו פשטות, עבודת כפיים, שותפות חברית לדרך ולחזון וכבוד לטבע.

 

כל הלחמים המיוצרים כאן הם לחמי שאור מקמחים מלאים הנטחנים באבן רחיים ועוברים תהליכי התפחה ארוכים בטמפרטורות נמוכות על מנת ליצור לחמים בעלי טעמים עמוקים ומורכבים ביותר. מבחר הלחמים הוא קלאסי עם כמה הברקות מיוחדות כמו לחם קינואה-כוסמין אינדיאני, לחם 100% שיפון רוסי קלאסי ולחם 100% חיטה מלאה וחיטה (18-22 ש"ח).

 (צילום: זוהר דורון ) (צילום: זוהר דורון )
(צילום: זוהר דורון )
  

איפה: קיבוץ עין חרוד איחוד, עמק יזרעאל 04-6486660

 

המאפיה בכישורית

המאפיה בכפר כישורית, המונה כיום 150 חברים, הוא מיזם של אמיר צלאל שבו עובדים אנשים בעלי צרכים מיוחדים. מבחר הלחמים שמיוצרים כאן כולל לחמי שאור מקמחים מלאים עם או בלי תוספות.

 

הלחמים מוצעים למכירה מדי יום שני בין השעות 14:00-18:00 במאפיה עצמה, ומדי יום חמישי בין השעות 13:30-17:00 במרכולית של הכפר. בימי שני תוכלו לרכוש כאן בעיקר את הלחמים (16-20 ש"ח) ובימי חמישי גם מאפים כמו פיצות ופוקצ'ות וגם חלות לשבת. מלבד מוצרי המאפיה ניתן לרכוש במרכולית גם את כל שאר תוצרת הכפר מענפי המשק השונים שפועלים בו.

 

איפה: בקעת בית הכרם

 

פיס אוף קייק

זוהי רשת מאפיות שהתחילה את דרכה ב-2004 ביפו, כשהיא מכנסת תחת עשיית הלחם את בני שלושת הדתות שגרים בסביבה. כיום זוהי אחת מרשתות הקונדיטוריות המוכרות באזור המרכז שמציעה, מלבד לחמי שאור, גם עוגות ועוגיות, קינוחים ומאפים, קישים, מאפים מלוחים, סדרה שלמה של מוצרי מאפה טבעוניים וגם כאלה ללא סוכר.

מבחר הלחמים כולל שיפון 100% (18 ש"ח), כפרי, צרפתי וחיטה מלאה (18-20 ש"ח), קסטן דגנים (28 ש"ח) וגם לחמים עם תוספות כמו זיתים, אגוזים ודגנים אשר עשויים מתערובת של 3 סוגי קמחים (17-19 ש"ח).

איפה: יהודה הימית 17 יפו, קינג ג'ורג' 46 תל אביב, יוסף לישנסקי 20 ראשל"צ, לבונטין 30 תל-אביב, אבן גבירול 54 תל-אביב

 

לשה

זו לא עוד מאפיה אלא מקום שבו מאמינים כי ללחם יש מהות רוחנית ביהדות שנולדה בסיפור על יציאת מצרים. עבור הדס מאור, שהקימה את המאפיה הזו, הסיפור של הלחם נוגע עמוק מאוד ומחבר בין הרוח והחומר. מסיבה זו במאפיה עובדות רק נשים שלשות את הבצק בידיים וכל ייצור הלחם נעשה בתהליך אפייה מסורתי.

 (צילום: עזרי קידר) (צילום: עזרי קידר)
(צילום: עזרי קידר)
  

בחנות המאפיה תמצאו מדי יום 6-10 סוגים של לחמי שאור (20-22 ש"ח), מבחר גודיז של יצרנים מקומיים וגם מאפים מיוחדים כמו מאפה (18 ש"ח) שממולא בתבשיל משתנה והוא כמו ארוחה שלמה בתוך לחם, עוגות בחושות מיוחדות כמו פסיפלורה לימון ופירות יער (36 ש"ח), פאי כמו פאי אגסים ויין (42 ש"ח), קישים וקרקרים מעניינים.

 

מעבר למאפיה וחנות, הדס גם עורכת סעודות שטח במכתש, שבמסגרתן המשתתפים אופים לחם במדורה, עורכים טקס הפרשת חלה ואוכלים ארוחה מדברית מיוחדת.

איפה: הר בוקר 8, אזור תעשיה מצפה רמון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוס בר זאב
ריחני וטעים - לחם בקפה בריוש
צילום: עמוס בר זאב
מומלצים