שתף קטע נבחר

שגרת האיטריות: מאק אנד צ'יז

לפעמים, גם באירועים חגיגיים, מתחשק לנו לזלול משהו מוכר ושגרתי, כזה שיעשה לנו נעים בלב ובבטן: מיכל וקסמן חוגגת יום הולדת עם גירסה ביתית ופשוטה למאק אנד צ'יז, אוכל מנחם ומלא אהבה

לפני כשבועיים חגגתי יומולדת. אני לא נוטה לעשות מימי הולדת עניין גדול, אבל הפעם היה זה אחד לפני החלפת קידומת מפחידה במיוחד.

 

יש שיאמרו שגיל הוא רק מספר, אחרים ישקיעו מאמצים גדולים בלהחביא אותו מפני הסביבה או להילחם במופעיו הפיזיים בכל אמצעי. אני לא שייכת לאלה וגם לא לאלה. לא מתעלמת, אבל גם לא נלחמת. לא לגמרי מאושרת ממה שאני עכשיו, אבל גם לא חולמת לחזור לאחור.

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

ימי הולדת גורמים לי לפעמים לעצור רגע ולצלול לתוך מחשבות וחשבונות שלא מגיעה אליהם או משתדלת להימנע מהם ביומיום. בן זוג, ילדים, הורים, אחיות, חברים שהיו וחברים שעודם, ארצות רחוקות, מצב כלכלי, עשייה מקצועית, חלומות ומציאות, גוף ונפש - כולם עוברים בי בערבוביה, חלקם משמחים וחלקם פחות, חלקם נוכחים וחלקם פחות.

 

השנה, בלי הרבה תוכניות מוקדמות, מצאתי את עצמי חוגגת עם האיש שלי בארוחה תאילנדית ראויה בברלין. חריפות שיא וניחוחות גלנגל ומי דגים היו כמעט הדבר האמיתי ולקחו אותי לעוד מסע של געגועים לשבוע מסעיר בבנגקוק, שכמו מסרב להרפות מאחיזתו בחיי.

 

בימים הבאים ביקרנו בשוק האסייתי הגדול בעיר, אכלנו ראמן נפלא שעומדים בתור בשבילו שעה, חזרנו לסושיה החביבה עלינו שאינה מאכזבת לעולם, התחממנו בפו ויאטנמי מהביל, לגמנו המון סאקה וסינגה קרה ואם היה לנו עוד זמן היינו מבקרים גם בסיניות הקטנות שגילינו בביקור הקודם, אלה שמצטיינות בדמפלינגס ובנודלס עבודת יד.

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

אמנם ביקרתי השנה לראשונה במזרח אסיה (איך חיכיתי עם זה כל כך הרבה שנים?) אבל האוכל האסייתי תמיד היה קרוב מאוד לליבי ולבטני.

 

כשחזרתי למטבח שלי ולילדים, שעושים את דרכם מבית הספר ומצפים למלא צלחותיהם ב"משהו טעים" כהגדרתם, התחשק לי דווקא לשים רגע בצד את כל המלוח-מתוק-חריף-חמוץ-אוממי-עז טעמים האסייתי ולחזור אל מבטחי הפסטה הרכה (אבל לא מדי), עטופה בגבינות קרמיות עתירות טעם וריח שיחד עם בשמל חלק וקטיפתי יבלו בחום התנור עד שישחימו מלמטה ומלמעלה, יטריפו את הבית בניחוחם וישאירו אחריהם צלחות ריקות וחיוכים של סיפוק. מאק אנד צ'יז הגירסה הביתית, הפשוטה והאיכותית. ממליצה בחום.

מאק אנד צ'יז

המצרכים:

500 גר' פסטה מסוג מקרוני או קצרה חלולה אחרת

חופן מלח ים לבישול הפסטה

100 גר' + 4 כפות נוספות גבינת פרמזן מגוררת גס

100 גר' גבינה קשה בעלת טעם חזק (אני השתמשתי בקומטה צרפתית) מגוררת גס

לבשמל -

70 גר' חמאה

3 כפות גדושות קמח

1 ליטר חלב 3% שומן

קורט מלח

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מכינים את הפסטה: בסיר גדול מרתיחים מים לבישול הפסטה.
  3. ממליחים את המים, מוסיפים פסטה ומבשלים על פי הוראות היצרן.
  4. מסננים את הפסטה ממי הבישול.
  5. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר מעל להבה בינונית.
  6. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים בעזרת מטרף עד לקבלת משחה אחידה נטולת גושים.
  7. מוסיפים את החלב תוך כדי טריפה.
  8. מבשלים תוך ערבוב עד שהחלב מתחיל להסמיך. זה יקח 10-15 דקות ובדרך כלל יקרה לפני שהחלב יגיע לרתיחה.
  9. כשמתחילה הסמכה מורידים מהאש.
  10. מרכיבים את המאפה: בקערה מערבבים פסטה, בשמל וגבינות מגוררות (למעט 4 כפות הפרמזן שנועדו לפזר מעל המאפה).
  11. מעבירים לתבנית שתכיל את התערובת בדיוק.
  12. מפזרים על הכל פרמזן מגורר.
  13. אופים בשליש התחתון של התנור 30 דקות או עד שהמאפה משחים.
  14. מוציאים מהתנור ומניחים למאפה לעמוד 10 דקות. המנוחה הזו תעזור לו להתייצב ותמנע את התפרקותו בזמן החיתוך וההגשה.
  15. אוכלים חם עם סלט ירוק טרי ופריך בצד.

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

לכל הטורים של מיכל וקסמן  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
מקרוני שבשגרה, מיכל וקסמן
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים