שתף קטע נבחר

אוכלים בחוץ: איזו מנה הכי כדאי להזמין - בלי לשבור את הדיאטה

מה עדיף - לאכול בבית קפה, במסעדה מזרחית, במסעדה אסייתית או דווקא להתפנק בארוחה איטלקית? דיאטנית קלינית ממליצה איך לבחור נכון מהתפריט בכל אחת מהאפשרויות

כולנו אוהבים לבלות בחוץ, אבל לא רוצים להרוס את הדיאטה. מה הפתרון? בכל מסעדה ישנו מבחר רחב של מנות, מהן בריאות יותר, דיאטטיות יותר או טעימות אך משמינות. החוכמה היא לדעת לבחור בתבונה את המנה הטובה ביותר.

 

הבעיה היא שאיננו חשופים לרשימת הרכיבים והערכים הקלוריים של המנה. פעמים רבות המנה תכלול כמויות גדולות של שמן, מלח וסוכר, והכמות לעתים גדולה מהמנה שהיינו אוכלים בבית. כך שלפעמים מנות שנראות לנו בריאות ודיאטטיות - הן ממש לא.

 

אז מה בכל זאת מומלץ לאכול בחוץ?

 

בתי קפה

הבחירה הבריאה: סלט ירקות עם תוספות של אגוזים וזרעים ושמן זית. כריכים מלחם מחיטה מלאה, ארוחת בוקר הכוללת שקשוקה או ביצה לצד גבינות, סלטים, מיץ טרי, לחם מלא וקפה.

 

ארוחת בוקר היא מנה בריאה ומשביעה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ארוחת בוקר היא מנה בריאה ומשביעה (צילום: shutterstock)

 

הבחירה הדיאטטית: סלט המכיל טונה/ ביצה/ גבינה רזה, עדיף לבקש את הרוטב בצד - כך השליטה בכמות היא בידיים שלנו.  בתי הקפה ערוכים לשינוי המנות שלהם ובשמחה יגישו לכם את הרוטב בצד או ישימו גבינות רזות ולא שמנות.

 

הבחירה הגרועה: סלטים מוקפצים - הם אומנם נקראים "סלט", אך הם רחוקים מכך מאוד. מנות אלו מכילות כמויות שומן משמעותיות בתהליך ההכנה (שימו לב: הירקות מבריקים מרוב שמן), ובדרך כלל מכילים גם סוכר.

 

לרוב, הרכיב העיקרי הוא לא ירקות אלא פסטה או אטריות. החלטתם בכל זאת לקחת מנה מוקפצת? עדיף לחלוק אותה, כך עדיין תיהנו מהמנה בעלות קלורית נמוכה יותר.

 

איך שילוב ירקות בארוחה יגרום לכם לרזות

 

מסעדה איטלקית

מרכז הקולינריה האיטלקית הוא בבצקים - פיצות ופסטות. עם זאת, ניתן בקלות למצוא מאכלים נוספים כמו סלטים, מנות בשריות ועוד.

 

הבחירה הבריאה: פסטה בולונז, פסטה עם ירקות (פרימוורה למשל). פיצה דקה עם סלט בצד.

 

הבחירה הדיאטטית: מרקים (לא על בסיס שמנת), סלטים עם עוף, לחלוק מנה של פסטה ברוטב עגבניות (מרינרה או נפוליטנה - המבוססות על עגבניות, שום ובזיליקום).

 

אם תחלקו את המנה בין שניכם - היא תיחשב למנה דיאטטית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אם תחלקו את המנה בין שניכם - היא תיחשב למנה דיאטטית(צילום: ירון ברנר)

 

הבחירה הגרועה: פסטות המבוססות על רוטב שמנת או רוטב שמן זית, קלמארי מטוגן, מזונות מוקרמים.

 

דיאטת הפסטה: מהו הסוג הבריא ביותר?

 

מסעדה אסייתית

במסעדות אסייתיות ישנו מגוון רב של מנות החל מסושי, מנות מוקפצות עם נודלס או אורז, דים סאם ועוד. מאחר שרוב המסעדות עושות התאמה לטעם הישראלי, תוכלו גם במסעדות אלו למצוא סלטים, מרקים ועוד.

 

חשוב לשים לב לרטבים המצטרפים לכל מנה. מוקפץ לרוב כולל כמות גדולה של שמן, טריאקי, וסויה המכילה המון נתרן. מנות שונות של סלטים עשויות להגיע עם רוטב בוטנים עשיר בשומן. מנות של עוף יכולות גם הן להגיע ברטבים עמוסים בקלוריות ושומן.

 

הבחירה הבריאה: אדממה (פולי סויה) למנה ראשונה, קומבינציה של סושי 12-20 יחידות, מרק ראמן (מכיל אטריות, עוף וירקות), סלמון בתנור עם תוספת, דים סאם מאודה עם ירקות ועוף.

 

סושי. גם מנה בריאה וגם דיאטטית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סושי. גם מנה בריאה וגם דיאטטית(צילום: shutterstock)

 

הבחירה הדיאטטית: סלט מלפפונים למנה ראשונה, רול של סושי לא מטוגן, חזה עוף עם שעועית ירוקה, סלט ללא רוטב בוטנים.

 

הבחירה הגרועה: סושי מטוגן, קלמרי מטוגן, מנות של עוף בטמפורה עם רוטב עתיר קלוריות וסוכר, מנות של אורז או נודלס מוקפץ.

 

רול = 1,200 קלוריות: חשבתם שסושי טוב לדיאטה?

 

מסעדה מזרחית

מסעדות מזרחיות מכילות שפע של מנות מהן ניתן לבחור. גם אם זה יפתיע אתכם, דעו שהבחירה הטובה בהחלט נמצאת בתפריט של המסעדות המזרחיות, רק צריך למצוא אותה.

 

הבחירה הבריאה: שיפודי פרגית, פרגית על האש, דג על הגריל. מג'דרה, חומוס מסבחה, עלי גפן, כרוב ממולא.

 

הבחירה הדיאטטית: חזה עוף או הודו עם תוספת (לא צ'יפס), סלט ירקות, חציל על האש עם ירקות (ללא שמן).

 

הבחירה הגרועה: צ'יפס, שניצל מטוגן, כבד עוף מטוגן, מנה של חומוס עם בשר (יכולה להכיל עד 1,000 קלוריות, עוד לפני הפיתות), חציל מטוגן.

 

4 טיפים שכדאי לאמץ

ישנם כמה כללים שיעזרו לנו להפחית את הקלוריות המיותרות בארוחות מחוץ לבית:

 

1. למדו לחלוק - גודל המנה במסעדות גדול עד פי שתיים מהמנות שאנו מכינים בבית. לכן, חלקו את המנה עם בן זוגכם לארוחה, כך תוכלו לשלוט בכמות הנאכלת.

 

במידה ואוכלים לבד, תמיד אפשר לבקש שיארזו מראש חצי מהמנה לטייקאווי - כך גם תיהנו מכמות קלוריות מופחתת בארוחה, תצאו בתחושה טובה יותר ותרוויחו ארוחת צהריים ליום נוסף.

 

2. ותרו על הלחם - במסעדות רבות מגישים לחם לשולחן עוד לפני הגעת המנות. אנחנו אוכלים מהלחם בלי תשומת לב, וכשמגיעות המנות, אנחנו כמובן אוכלים גם אותן. דעו שהלחם לבדו בעל תרומה קלורית משמעותית, ולרוב אינו הכרחי כלל.

 

3. בתור תוספת בחרו בסלט ירקות קצוץ -  וכמובן עדיף לבקש את השמן בצד. גם כך המנות בבתי קפה עתירות שומן. סלט ירוק לרוב מגיע עם רוטב עתיר קלוריות - לכן העדיפו את הסלט הקצוץ.

 

4. הפחיתו במזונות מטוגנים - באופן כללי ידוע כי מזונות מטוגנים אינם מומלצים, לאחרונה נוספו מחקרים חדשים בנושא שמצאו כי בצ'יפס ישנם חומרים מסרטנים. עלינו לשים לב לכך במיוחד, כאשר מדובר במסעדות בהן איננו יודעים מה תדירות החלפת השמן.

  

צפו באזהרה לגבי אכילת צ'יפס:

 

 

 

שירן טרקל, דיאטנית קלינית בחברת מותר לי - דיאטנית אישית שמגיעה עד הבית






פורסם לראשונה 25/04/2016 10:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בכל תפריט מסתתרת מנה ששווה לכם להזמין
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים