שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    אוהבים אוכל הונגרי? כך תכינו מרק גולאש

    מרק גולאש, מרק דובדנים ובלינצ'ס גבינה - האם יש יותר הונגרי מזה? 3 מתכונים ופסטיבל אחד המתקיים בסוף השבוע בתל אביב

     

    פלצי'נטה גבינה

    המרכיבים:

    לבלילה:

    4 ביצים

    350 גר' קמח

    1 גר' מלח

    400 מ"ל חלב

    200 מ"ל מי סודה

    למילוי:

    300 גר' גבינה לבנה 5%

    100גר' גבינה לבנה חצי יבשה

    כף סוכר

    מעט קליפת לימון מגוררת

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    אופן ההכנה:

    1. הכנת הפלצ'ינטה: מערבבים את כל המצרכים בעזרת מקצפה, תוך כדי בחישה לפי הסדר: ביצים, קמח, מלח וחלב - את מי הסודה מוסיפים בהדרגה עד לקבלת סמיכות כמו שמנת .
    2. מחממים במחבת על אש גבוהה מעט שמן, וכשהוא חם, שופכים אותו מהמחבת כך שהמחבת נשארת משומנת אך ללא שאריות שמן.
    3. יוצקים בעזרת מצקת מן הבלילה, תוך כדי תנועות סיבוביות, למחבת עד לקבלת מרקם חלק.
    4. ניתן להפוך את הפלצי'נטה עם תרווד וכשהיא מוכנה מוציאים אותה וממשיכים להכין עוד.
    5. הכנת המילוי: מערבבים את כל המצרכים בקערה נפרדת.
    6. הרכבת המנה: ממלאים את הפלצי'נטה במילוי, מגלגלים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

     

    מרק דובדבנים

    המרכיבים (ל-10 מנות):

    1 ק"ג דובדבנים

    300 גר' סוכר

    50 גר' ציפורן

    50 גר' קינמון

    קורט מלח

    300 מ"ל שמנת מתוקה

    500 מ"ל חלב

    10 מ"ל יין אדום

    100 גר' קמח

    כמות מומלצת למים – עד 3 ליטר

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את הדובדבנים בתוך סיר יחד עם סוכר, מלח ומים ומבשלים עד להרתחה והסמכה של המסה.
    2. מניחים בקערה קמח ושמנת ויוצקים בהדרגה את החלב – מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
    3. יוצקים את הבלילה לתוך המרק החם בהדרגה, תוך כדי בחישה, ועד לקבלת מרקם סמיך יותר לאחר הרתיחה.
    4. מוסיפים את היין, מעט מיץ לימון ואת התבלינים ומרתיחים ל-2 דקות. מצננים.
    5. מגישים את המרק בקערה קרה.

     

    מרק גולש

    המרכיבים:

    500 גר' בשר בקר (מס' 8)

    100מ"ל שמן

    10 גר' שום

    150 גר' בצל

    15 גר' פפריקה מתוקה

    3 גר' מלח

    ½ גר' קימל טחון

    200 גר' גמבה, חתוכה לקוביות

    80 גר' עגבניות, חתוכות גס

    150 גר' תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

    כמות מים מומלצת - 3 ליטר

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה
    2. מוסיפים את קוביות הבשר ואת הפפריקה המתוקה.
    3. מוסיפים ½ ליטר מים ומבשלים על אש קטנה.
    4. אחרי 5 דקות מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים היטב.
    5. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהבשר כמעט רך.
    6. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הגמבה והעגבניות. מוסיפים את יתרת המים.
    7. מבשלים עוד 15-20 דקות.

     

    המתכונים באדיבות לאצי שגב, שף מסעדת "טוליפ"

     

    רוצים עוד הונגריה? בשישי ובשבת מתקיים במתחם התחנה בנוה צדק בתל אביב הפנינג הונגרי, שזכה לשם "ימי הונגריה בישראל". במסגרת האירועים מתקיימים במקום מופעי פולקלור הונגרים, הופעות ג'אז של נגנים מהונגריה, תחרות מיומנות בקוביה הונגרית, משחקי שחמט סימולטניים, ולצד כל זה - דוכני אוכל ממיטב המסורת הקולינרית ההונגרית: קיורטוש, גולאש פאלצ'ינטות, מרק דובדבנים, נוקדלי, לאנגוס.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    מרק גולאש הונגרי
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים