שתף קטע נבחר

משרד הדתות: לא להדיר נשים במירון. ועד המושב: זה שטח פרטי

המשרד לשירותי דת הודיע כי "דרך המהדרין" שהותקנה במקום איננה חוקית, וכי לא יאפשר הדרת נשים מהשביל המרכזי המוליך לקבר הרשב"י במירון. ועד המושב: "זו דרך פרטית בבעלותנו. גם בג"ץ לא יכול לפגוע בזכותנו הקניינית. רק גברים יעברו פה". דורשים התנצלות המשרד

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 

72 שעות לפני פתיחת אירועי ל"ג בעומר, מזהיר המשרד לשירותי דת מפני הדרת נשים בהילולה המרכזית במירון. בהנחיות שפרסם היועץ המשפטי למשרד הוא מבקש למנוע הקצאת שביל גישה לגברים בלבד אל קבר רבי שמעון בר יוחאי, וקובע כי "דרך המהדרין" שהותקנה במקום, תהיה פתוחה גם בפני נשים.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >> 

 

במושב המארח את האירועים, טוענים כי מדובר בשטח פרטי שאינו כפוף לחוקי המרחב הציבורי, וכבר הודיעו כי אין בכוונתם לציית להוראה.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

מכתבו של יועץ המשרד לשירותי דת, עו"ד ישראל פת, פורסם בעקבות פנייה של "מרכז צדק לנשים" נגד האפליה מקום. "דרך המלך העולה לקבר רשב"י, שהיא הדרך הראויה, הנוחה והקצרה ביותר, משמשת את כלל הציבור", השיב. "אין ולא תהיה בה כל הדרה של נשים".

 

"באשר ל'דרך המהדרין', הרי כפי שנמסר לנו על ידי הנהלת המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים, האמונה על ניהול אירועי ל"ג בעומר, אין ולא תהיה כל מניעה של גישת נשים לדרך זו, והיא פתוחה לכל דכפין".

 

"בדרך זו יעברו רק גברים"

יו"ר ועד מושב מירון, מרדכי הלפרין, המכותב על המסמך, סירב לקבל את עמדת המשרד לשירותי דת, והשיב לעו"ד פת: "הננו להודיעך כי דרך זו אינה סטטוטורית. היא דרך פרטית בבעלותנו, ורק אנחנו נקבע מי רשאי לעבור בה. גם בית המשפט העליון לא יכול לפגוע בזכותנו הקניינית בניגוד לחוק".

 

"לפיכך, הננו מודיעים לך כי בדרך זו יעברו רק גברים", סיכם הלפרין, "והננו דורשים את התנצלותך והבהרת הדברים".

 

 

ל"ג בעומר יצוין החל מיום ד' בערב, ובקבר הרשב"י שבמירון, נשלמות ההכנות להילולה השנתית. כחצי מיליון

איש יפקדו במהלך כיממה את קברו של רבי שמעון בר יוחאי, ואת אירועי הדלקת המדורות.

 

ל"ג בעומר אינו מוזכר בתורה וגם לא במשנה. לפי המסורת, זה היום שבו נעצרה המגפה שפגעה בתלמידי רבי עקיבא, ובכך תמים ימי האבלות הנוהגים עד תאריך זה. המנהג להדליק מדורות מקורו בהילולת רבי שמעון בר יוחאי, שעל-פי המסורת נפטר בתאריך זה. הדלקת המדורות וריבוי האור הוא ביטוי לשמחה. כמו כן, נהוג להדליק נרות בבתי הכנסת לזכר רבי שמעון בר יוחאי ולזכרם של צדיקים אחרים.

 

חוקרים טענו כי כי הקישור בין ל"ג בעומר למועד פטירתו של רשב"י נעשה לקראת סוף ימי הביניים, שעד אז התמקדה העלייה לרגל למירון - על הטקסים הנלווים אליה - בקברי הלל ושמאי. לפי המקורות ההיסטוריים, מועד העלייה לרגל חל ביום פסח שני שחל היום (י"ד באייר, ארבעה ימים לפני ל"ג בעומר), אלא שאז החלה להתקבל בעולם היהודי קדושתו של ספר ה"זוהר", וייחוסו לרשב"י הביאה להסטת הטקסים לקברו ולתאריך פטירתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה אפנזר
קבר הרשב"י
צילום: משה אפנזר
צילום: אברמי צמח - דוברות אור הרשב"י
ל"ג בעומר. כך זה נראה במירון
צילום: אברמי צמח - דוברות אור הרשב"י
מומלצים