שתף קטע נבחר

חדש באיכילוב: מכשיר שקובע - האם חלב האם מזין?

המכשיר החדש, שנרכש על ידי פגיית בית החולים לילדים דנה-דואק שבאיכילוב, מגלה את ההרכב התזונתי של חלב האם ומאפשר את התאמת התזונה של הפג או היילוד במקרה של חוסרים

חלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק, אבל לא תמיד: במקרים מסוימים, זקוק הפג או הילוד להרכב חלב אם מותאם אישית עבור התפתחותו הראשונית. מכשיר חדש, שרכש המרכז הרפואי ת"א, מאפשר מעתה לדעת מה ההרכב המדויק של חלב האם ולהעניק לרך הנולד את התוספות הנדרשות במקרה הצורך.

 

מדובר במכשיר הנקרא Miris, אליו מזליפים כמות קטנה מאוד של חלב אם (2-1 מ"ל) לתוך פתח מיוחד. לאחר ביצוע האנליזה, פולט המכשיר פלט המפרט את הרכבו, וכך יכול הצוות הרפואי לדעת אם יש צורך בתוספים שונים לתזונת הפג או הילוד.

 

קראו עוד בנושא הנקה:

מחקר נוסף מאשר: הנקה מעלה את רמת ה-I.Q

מחקר: הנקה מפחיתה ב-50% הסיכון לדיכאון

מחקר: הנקה מונעת מחלות - גם כשמתבגרים

 

מידע מפורט על הרכב החלב

"אמהות רבות מגיעות אלינו בהרגשה ובחשש כי חלב האם שלהן אינו איכותי או מתאים לתינוקן", מסבירה ד"ר רונית לובצקי, מנהלת מחלקת ילדים בבית החולים, "בין אם הילד אינו מתפתח, או לחלופין סובל מהשמנת יתר. אמהות אלו מבקשות להניק עקב היתרונות הברורים של הנקה על פני תמ"ל, אך נתקלות בקשיים רבים שגורמים לחלקן, לצערנו, לוותר על ההנקה.

 

משפר משמעותית את הבנת הרופאים בהרכב החלב. המכשיר בפגייה באיכילוב ()
משפר משמעותית את הבנת הרופאים בהרכב החלב. המכשיר בפגייה באיכילוב
 

 

"במידה שיש צורך רפואי, אנחנו מבצעים את הבדיקה באמצעות המכשיר הייחודי שנמצא בפגייה והוא נותן לנו מידע מפורט לגבי הרכב החלב. בהתאם לתוצאות אנחנו מייעצים לאם".

 

"מדובר במכשיר ייחודי המשפר לעין ערוך את הבנתנו בהרכב החלב ואת איכות הטיפול התזונתי בפג" אומר פרופ' דרור מנדל, מנהל מחלקת ילודים ופגים ומנהל בית החולים "דנה-דואק" לילדים, "הבדיקה מאפשרת לנו לזהות חוסרים בחלב אם של אמהות לפגים ולהתאים את התוספות התזונתיות הניתנות במדויק לכל פג, מתוך הבנה וידיעה שתזונה נכונה לפגים משפרת את התפתחותם בעתיד".

 

המכשיר מאשש מסקנות מחקריות

בעקבות השימוש במכשיר הייחודי, אושרו לאחרונה לפרסום שלושה מחקרים מעניינים ששופכים אור על שאלות איתן מתמודדות אמהות רבות: המחקר הראשון בדק את איכות החלב של אם צעירה לעומת איכות החלב של אם מבוגרת ומצא כי אין הבדל באיכות החלב. המחקר אישר את ההנחיה להניק גם בגיל מבוגר ללא חשש מאיכות ירודה של החלב.

 

מחקר נוסף בדק אם יש הבדל בין איכות החלב בשד שבו מתבצעת ההנקה לאיכות החלב בשד השני, ומצא כי אין הבדל באיכות החלב בין שני השדיים.

 

מחקר שלישי מצא שאיכות החלב של אמהות שילדיהן נולדו במשקל נמוך ביחס למועד לידתם אינה שונה מאיכות החלב של אמהות לתינוקות שנולדו במשקל שתואם את גיל ההריון.

 

"התשובות שקיבלנו מעניקות לצוות הרפואי ולאמהות מידע שימושי וחשוב לטובת הזנת התינוק והתפתחותו התקינה", מדגישה ד"ר לובצקי.

 

על פי סקר של משרד הבריאות שבדק את שיעור ההנקה בישראל, ציינו 88.4% מהנשים היהודיות שנסקרו ו- 97.7% מהערביות כי הן מתכוונות להניק את התינוק. 42.2% מהיולדות היהודיות ו-39.2% מהיולדות הערביות דיווחו כי היה ניסיון הנקה בחדר הלידה.

 

נשים רבות, מתברר, מבקשות שלא להזין את התינוקות בתחליפי חלב במהלך השהות בבית החולים. 63.9% מהיהודיות ו-49.6% מהערביות דיווחו כי ביקשו שהיילוד יוזן מהנקה בלבד. עם זאת, 64.7% מהיהודיות ו-74.6% מהערביות דיווחו שלתינוק ניתנה תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) במחלקת היולדות.

 

 

 

 

כך זה עובד: צפו במכשיר לניתוח הרכב החלב בפעולה

 

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אמהות רבות חוששות שהחלב שלהן לא מספיק איכותי
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים