שתף קטע נבחר

הקידוש מצחיק: מוחמד ואמיר לא דופקים חשבון

אז הכיבוש מצחיק? מאוד. בטח שאת מוחמד נעמה ואמיר מויאל. הראשון גדל בכפר דיר אל אסד, השני מתנחל מקרני שומרון. הערב הם יעלו על במה אחת, במעוז הדוסים - מועדון "הגולה" - ויצחקו על ערבים, דתיים, הר הבית כל השאר (כמעט). "חוץ מגסויות - הכל מותר"

 

 

הם צוחקים על הכל, אין להם קווים אדומים, אבל יש להם אומץ והרבה חוש הומור: סטנדאפיסט דתי וסטנדאפיסט ערבי החליטו לאחד כוחות, ולבחון את כוח הסיבולת ויכולת ההומור של הציבור הדתי-לאומי. זה יקרה הערב (ה'), במועדון הכי מגזרי, "הגולה" שבפתח תקווה (וחלאס עם הבדיחות בנושא).

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

אז הכיבוש מצחיק? מאוד. בטח שאת מוחמד נעמה ואמיר מויאל. הראשון גדל בכפר דיר אל אסד, השני מתנחל מקרני שומרון. הערב הם יעלו על במה אחת, ויגישו מופעים נפרדים ומופע משותף ("הכיבוש מצחיק"), עם אריאל פלקסין – אושיית רשת, סאטיריקן ועיתונאי ("מלחמת אחים" ו"סטטוס-קוו") – שיעמת את השניים עם סטריאוטיפים הקשורים לדתיים ולערבים. למשל, הקושי לנסוע רוורס, ההתעקשות על הקמת משפחות גדולות, החיבה להר הבית והפחד מפיגועים (נגיד, "רק בישראל אם אתה שומע שהיורה הגיע, אתה לא יודע אם להביא מטרייה או לתפוס מחסה").

 

עוד תרבות בערוץ היהדות:

 

אמיר מויאל (31) ידוע במגזר כאושיית רשת (עם 50 אלף עוקבים) וכותב. הוא נשוי "ואב לארבעה שמות חריגים", כהגדרתו (נפת, ינעם, תתהלל ומגד. אמיתי לגמרי). עד שיתפרנס רק מסטנד-אפ וכתיבה, הוא עובד למחייתו כאיש רכש בחברת היי-טק.

 

לפני כארבע שנים קיבל אומץ, ועלה על הבמה במסגרת המופע "קורעים רשתות", שהביא כותבים מהרשת לחזית הבמה. אנחנו גילינו אותו במסגרת פרויקט מיוחד לפורים, קצת אחרי שהחל לככב במועדון "הגולה" במסגרת מיזם "זובור". הפרסומאי אור רייכרט שהגה את "זובור" - הוא גם זה שיזם את "הכיבוש מצחיק".

 

"50 גוונים של מחסום"

מוחמד נעמה (26) שייך לברנז'ה אחרת לחלוטין. נגיד את זה ככה: הוא לא מנשנש את אותו ההרינג בקידוש של חבורת "זובור" ו"הגולה", אבל לזכותו ייאמר שהתייצבות בעורף האויב לא מפחידה אותו. אחרי שירות לאומי בבית חולים איכילוב, הוא החל לעבוד כטבח ב"קאמל קומדי קלאב", ועד מהרה עלה על במת המועדון בעידודם של לא מעט כוכבים דוגמת שלום אסייג, אלי פיניש ומריאנו אידלמן וגם רועי לוי, המנהל את המועדון.

 

מכבד את הקהל. מוחמד נעמה (צילום: ניב שמעון) (צילום: ניב שמעון)
מכבד את הקהל. מוחמד נעמה(צילום: ניב שמעון)

 

מאז צבר קילומטראז', כולל הופעות מול חיילים ומול תושבי הדרום שהיו נצורים במקלטים, במהלך "צוק איתן". כשהוא מופיע, גם מול יהודים, הוא מקפיד לברך "שהכל נהיה בדברו" לפני שהוא שותה מים – אבל מפגן הדוסיות הזה לא מעיד על שאר המופע, שלא היה עובר את משמרת הצניעות של בית הכנסת שלכם.

 

ב"גולה" הוא מבטיח להשתמש בשפה נקייה, ואומר כי "בתקופה האחרונה אני דווקא נמנע מגסויות. אני מכבד את הקהל שמגיע - קהל ששילם כסף על כרטיס, מגיע לו כבוד, ולא חייבים גסויות בשביל להצחיק. החלטתי שעדיפות בדיחות שנונות. חוץ מזה, ערבים ודתיים הם די דומים, אז אין בעיה להצחיק אותם".

 

אז למה ערבים ויהודים חיים בסכסוך, ומה יש פה שאין במקום אחר בעולם?

 

"בר רפאלי וחומוס, אבל תזכרו בבקשה שהחומוס זה שלנו", אומר נעמה, ומוסיף כי הסכסוך כנראה קשור לעבודה שהערבים חיים בסרט "50 גוונים של מחסום", למרות שההופעה מתחילה בשעה שמונה וחצי בערב, הוא מתכוון להגיע כבר ב-12 בצהריים. "זה בטח יהיה כמו בנתב"ג, ואני מתכונן לשעות של בדיקות גופניות בכניסה, עד שירשו לי להיכנס למועדון".

 

אין גבולות

על השאלה האם יש להם קווים אדומים - למשל, רצח רבין, שואה וגידמים - משיב נעמה: "גסויות. חוץ מזה, הכל מותר, כולל לצחוק על זה שאמיר שמן, שעיר, עם ילדים שיש להם שמות מצחיקים. אין לי ממש גבולות. לא ב-67 ולא ב-2016".

 

אמיר מויאל (צילום: רנה גרשי לוי) (צילום: רנה גרשי לוי)
אמיר מויאל(צילום: רנה גרשי לוי)

 

מויאל לא נשאר חייב: "אני לא אצחק עליו באופן אישי, או לפחות אשתדל לא לצחוק על מוחמד באופן אישי, על זה שהוא רזה באופן מוגזם, ומקבל רק תפקידים של ערבים בטלוויזיה".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמיר מויאל ומוחמד נעמה
אור רייכרט
מומלצים