שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    סוף שבוע צמחוני: 3 מתכונים

    לשף אבי ביטון נמאס מכך שיותר חשוב מראה המנה מטעמה, והוא מחליט להכין שלישיית מתכונים צמחוניים טעימים במיוחד שגם מצטלמים טוב באינסטגרם וגם קלים להכנה: סלק צלוי עם גבינה כחולה, פיסטוקים ושמן זית, כרישה בחמאה חומה וגבינת פרמזן וקולורבי צלוי עם גבינת פטה ושמן זית

    אני אוהב ללמד לבשל. אני אוהב ללמד לבשל בכל מיני מסגרות כמו סדנאות בישול, לקוחות ששואלים איך מכינים מנה כזאת או אחרת, סתם אנשים ששואלים שאלה ברחוב ואפילו כאלה שפונים אליי בפייסבוק.

     

    השבוע העברתי סדנת בישול בשר. הסברתי על נתחים, על סוגי צלייה, על תוספות שונות שמתאימות לבשר ולבסוף גם בישלנו יחד והרכבנו מנות שונות. כמובן שכל מנה שיצאה לא נאכלה מיד, אלא צולמה מכל זווית אפשרת. 

     

    התלמידים לקחו את המנה לאזור מואר יותר, הזיזו את העלים הירוקים לכיוון פיסות הבשר האדמדמות ואחד מהם אפילו ביקש רשות להוסיף עוד מלח גס כי זה מצטלם "פצצה" באינסטגרם. תוך כדי שהסברתי לו שיש מספיק מלח על המנה, הוא כבר הספיק להוסיף ממנו שכבה נדיבה ובזמן שכולם צילמו בלי הפסקה, אני הפצרתי בהם שיתחילו לאכול כי המנות מתקררות.

    פוטוגנית במיוחד. מנת סלק צלוי עם גבינה כחולה, פיסטוקים ושמן זית  (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    פוטוגנית במיוחד. מנת סלק צלוי עם גבינה כחולה, פיסטוקים ושמן זית (צילום: צביקה טישלר)
     

    שלא תבינו לא נכון, אני אוהב לצלם אוכל, אני אוהב אינסטגרם ורשתות חברתיות ואפילו דואג לטפח את האינסטגרם שלי בשתי תמונות לפחות ביום, אבל קצת מרגיז אותי שבשנים האחרונות הדבר החשוב ביותר הוא איך המנה נראית. לא אכפת לנו לאכול את המנה קרה, מלוחה, פחות טעימה - העיקר שתהיה לנו תמונה יפה באינסטגרם, ולפעמים גם אנחנו הטבחים והשפים חוטאים ומנסים להכין מנות אינסטגרמיות כאלה ואחרות כדי שיצטלמו טוב יותר.

     

    אני עוקב אחרי בשלנים וטבחים, ורואה איך המנות שלהם סופר מורכבות ומקושקשות והכל בא, כמובן, על חשבון הטעם של המנה. בדיוק בגלל זה החלטתי להכין הפעם מנות פשוטות, זולות וגם כאלו שמצטלמות לא רע בכלל. ללא סירופים, משיכות קרמים ושמונה סוגי צבעים - הפעם החלטתי שאני מבשל שורשים.

     

    שורשים כמו גזר, סלק, כרישה, קולורבי ועוד הם הבסיס למטבח, והם אלה שיקבעו את עומקו וטעמו של המרק. השורשים מעניקים גם טעמים בשריים במנות מסויימות, ואם יודעים איך להשתמש בהם - הם מעניקים צבעים מדהימים לכל מנה ומנה. והכי חשוב, הם מצטלמים נפלא לאינסטגרם.

     

    אם בא לכם להציץ גם בדף שלי, אז אתם מוזמנים ל-avibitton. מבטיח שלא להיות מקושקש מדי.

     

    סלק צלוי עם גבינה כחולה, פיסטוקים ושמן זית

    סלק הוא שורש טעים שבקלות יכול להפוך למנה עיקרית, וחשוב מאוד להקפיד על הצלייה שלו . אני אוהב להניח אותו בפשטות על נייר אפייה, ולאפות בחום של 180 מעלות בין שעה לשעה ורבע, וכך כל המיצים שלו מתרכזים והסלק הופך מתוק וטעים.

     

    המצרכים:

    2 סלקים בינונים

    50 גר' גבינה כחולה

    6 כפות שמן זית

    חופן פיסטוקים קלויים קצוצים

    גביע שמנת חמוצה

    צרור עירית קצוצה

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

    2 כפות רכז רימונים

     

    אופן ההכנה:

    1. צולים את הסלקים כשעה עד לריכוך. מעבירים למקרר עד שהטמפרטורה שמתקבלת היא בטמפרטורת החדר.
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
    2. מקלפים ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, ומסדרים בצורה חופפת בצלחת הגשה.
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
    3. יוצקים מעל שמן זית ומפזרים מלח ופלפל גרוס.
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
    4. מפזרים את הגבינה הכחולה והעירית, יוצקים מעל את רכז הרימונים ומגישים בליווי שמנת חמוצה ולחם לבן טרי.
       (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)

    כרישה בחמאה חומה וגבינת פרמזן  

    אני מזהיר מראש שהמתכון ממכר, לא תאמינו כמה כרישה יכולה להיות טעימה.

     

    המצרכים:

    2 כרישות, חתוכות לחלקים בגודל 5 ס"מ (החלק הלבן)

    1 כפית סוכר חום

    3 כפות שמן זית

    מלח

    1 כף חמאה

    חופן גבינת פרמזן מגוררת

     

    אופן ההכנה:

    1. במחבת בינונית יוצקים שמן זית ומטגנים קלות את הכרישה.
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)

       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)

       (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
    2. מתבלים במלח, יוצקים מעל כוס מים ומכסים.
       (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)

       (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
    3. מבשלים את הכרישה במשך כרבע שעה, מכסים ונותנים למים להצטמצם עד ל-4 כפות נוזל.
    4. מוסיפים את הסוכר והחמאה, ומערבבים היטב.
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
    5. מעבירים לצלחת הגשה עם הרוטב, ומפזרים גבינת פרמזן מלמעלה.
       (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)

     

    קולורבי צלוי עם גבינת פטה ושמן זית

    יש מתכונים עם עשרות מרכיבים, ויש מתכונים עם שניים או שלושה מרכיבים שמנצחים את הכל .

     

    המצרכים:

    2 קולורבי בינוני

    100 גר' גבינת פאה איכותית

    ענפי טימין

    6 כפות שמן זית

    מלח גס

    פלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. צולים את הקולורבי באותה שיטה כמו את הסלקים (ראו מתכון למעלה) ומצננים היטב.
    2. מקלפים ופורסים לפרוסות בגודל ס"מ אחד. מזלפים מעל שמן זית (אני אוהב המון).
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)

       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)
    3. מתבלים במלח, פלפל ועלי טימין.
    4. מפזרים מעל את גבינת הפטה, ומגישים לצד ירקות טריים וכוס יין לבן צוננת.
       (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: צביקה טישלר
    קולורבי צלוי עם גבינת פטה ושמן זית, שף אבי ביטון
    צילום: צביקה טישלר
    מומלצים