שתף קטע נבחר

פרצוף חמוץ: 4 מתכונים לחמוצים

אפשר לקנות אותם מוכנים, אבל הרבה יותר כיף להכין בבית - שלושה מתכונים לחמוצים: חמוצים בסגנון יפני עם ירקות, חמוצים מהמטבח העיראקי עם לפת סגולה וגם טרשי - חמוצים עם כרוכום כמו שמגישים במסעדות

חמוצים יפנים

שף לאון לאוגנקי מרשת "ג'פניקה"

 

המצרכים:

1 ק"ג כרוב לבן

300 גר' גזר, קלוף וחתוך לג'וליאנים

150 גר' גמבה, חתוכה לרצועות

150 גר' מלפפון, חתוך לרצועות גסות

150 גר' קולורבי, חתוך לרצועות

1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף, חתוך לטבעות

1 ליטר חומץ טבעי חום

1/5 ליטר מים

400 גר' סוכר

4 כפות מלח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את המים והחומץ לסיר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר ומלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  2. שמים את הירקות בקופסה גדולה, ויוצקים מעל את המרינדה הרותחת.
  3. משאירים בטמפרטורת החדר במשך 5 שעות, ומכניסים למקרר. החמוצים מוכנים כעבור 24 שעות.

 

 

מלפפונים חמוצים

שף שאול בן אדרת, מסעדת "התרנגול הכחול"

 

המצרכים:

כלים: 1 צנצנת זכוכית

1 ק"ג מלפפונים ירוקים קטנים (בייבי) טריים ופריכים

6 שיני שום עם הקליפה

1 פלפלון צ'ילי ירוק או אדום

5 גבעולי שמיר

1 ליטר מים

1 כף מלח

1 כף סוכר

1 כוס חומץ תפוחים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

בצנצנת מעוקרת ונקייה לסדר מלפפונים, שום, צ'ילי ושמיר לערבב את המים עם המלח, סוכר והחומץ ולמזוג עד כיסוי המלפפונים

 

מחללה - חמוצים עיראקיים

שף שאול בן אדרת, מסעדת "התרנגול הכחול"

 

המצרכים:

1 ק"ג לפת טרייה, קלופה וחתוכה לפרוסות של 1/2 ס"מ

1 ק"ג גזר, קלוף וחתוך לג'וליאנים  

3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות

1 כוס חומץ

1/2 כוס מלח בישול

1 ליטר מים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן הכנה:

  1. מסדרים בצנצנת את הגזרים, הלפת והסלקים.
  2. יוצקים מעל כוס חומץ ומוסיפים את המלח ואת המים.
  3. סוגרים היטב את הקופסה, ומשאירים בחוץ במשך 5 ימים.

 

טרשי - חמוצים עיראקיים

שף לירן גבאי מ"פלאפל גבאי"

 

המצרכים:

1/2 כרוב, חתוך גס

1/2 1 כרובית מפורקת

5 גזרים קלופים ופרוסים

3 פלפלים ירוקים או אדומים מתוקים

2 פלפלים ירוקים חריפים

4 כפות חומץ

2 כפות סוכר

1/4 1 כפית בהרט

1/2 כפית כורכום

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הירקות לסיר. מוסיפים את החומץ, הסוכר, הבהרט והכורכום ויוצקים מים עד לכיסוי.
  2. מבשלים עד לרתיחה, ומעבירים לצנצנות לאחסון.

 

טיפ:

הבישול מזרז את תהליך ההחמצה. בזכותו החמוצים מוכנים לאחר שעתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חמוצים ביתיים
צילום: ירון ברנר
מומלצים