שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    פרצוף חמוץ: 4 מתכונים לחמוצים

    אפשר לקנות אותם מוכנים, אבל הרבה יותר כיף להכין בבית - שלושה מתכונים לחמוצים: חמוצים בסגנון יפני עם ירקות, חמוצים מהמטבח העיראקי עם לפת סגולה וגם טרשי - חמוצים עם כרוכום כמו שמגישים במסעדות

    חמוצים יפנים

    שף לאון לאוגנקי מרשת "ג'פניקה"

     

    המצרכים:

    1 ק"ג כרוב לבן

    300 גר' גזר, קלוף וחתוך לג'וליאנים

    150 גר' גמבה, חתוכה לרצועות

    150 גר' מלפפון, חתוך לרצועות גסות

    150 גר' קולורבי, חתוך לרצועות

    1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף, חתוך לטבעות

    1 ליטר חומץ טבעי חום

    1/5 ליטר מים

    400 גר' סוכר

    4 כפות מלח

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. יוצקים את המים והחומץ לסיר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר ומלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס.
    2. שמים את הירקות בקופסה גדולה, ויוצקים מעל את המרינדה הרותחת.
    3. משאירים בטמפרטורת החדר במשך 5 שעות, ומכניסים למקרר. החמוצים מוכנים כעבור 24 שעות.

     

     

    מלפפונים חמוצים

    שף שאול בן אדרת, מסעדת "התרנגול הכחול"

     

    המצרכים:

    כלים: 1 צנצנת זכוכית

    1 ק"ג מלפפונים ירוקים קטנים (בייבי) טריים ופריכים

    6 שיני שום עם הקליפה

    1 פלפלון צ'ילי ירוק או אדום

    5 גבעולי שמיר

    1 ליטר מים

    1 כף מלח

    1 כף סוכר

    1 כוס חומץ תפוחים

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    בצנצנת מעוקרת ונקייה לסדר מלפפונים, שום, צ'ילי ושמיר לערבב את המים עם המלח, סוכר והחומץ ולמזוג עד כיסוי המלפפונים

     

    מחללה - חמוצים עיראקיים

    שף שאול בן אדרת, מסעדת "התרנגול הכחול"

     

    המצרכים:

    1 ק"ג לפת טרייה, קלופה וחתוכה לפרוסות של 1/2 ס"מ

    1 ק"ג גזר, קלוף וחתוך לג'וליאנים  

    3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות

    1 כוס חומץ

    1/2 כוס מלח בישול

    1 ליטר מים

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן הכנה:

    1. מסדרים בצנצנת את הגזרים, הלפת והסלקים.
    2. יוצקים מעל כוס חומץ ומוסיפים את המלח ואת המים.
    3. סוגרים היטב את הקופסה, ומשאירים בחוץ במשך 5 ימים.

     

    טרשי - חמוצים עיראקיים

    שף לירן גבאי מ"פלאפל גבאי"

     

    המצרכים:

    1/2 כרוב, חתוך גס

    1/2 1 כרובית מפורקת

    5 גזרים קלופים ופרוסים

    3 פלפלים ירוקים או אדומים מתוקים

    2 פלפלים ירוקים חריפים

    4 כפות חומץ

    2 כפות סוכר

    1/4 1 כפית בהרט

    1/2 כפית כורכום

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את הירקות לסיר. מוסיפים את החומץ, הסוכר, הבהרט והכורכום ויוצקים מים עד לכיסוי.
    2. מבשלים עד לרתיחה, ומעבירים לצנצנות לאחסון.

     

    טיפ:

    הבישול מזרז את תהליך ההחמצה. בזכותו החמוצים מוכנים לאחר שעתיים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    חמוצים ביתיים
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים