שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארז קומרובסקי: לחמניות זעתר
    פותחים את השבת עם מתכון מהיר של לחמניות זעתר ושמן זית ביתיות, שגם מאותגרי האפייה יצליחו להכין
    צילום : אביהו שפירא

    צילום : אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    ארז קומרובסקי והלחמניות (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    ארז קומרובסקי והלחמניות(צילום: אביהו שפירא)
     

    עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לענייך אותך:

     

    לחמניות זעתר עם שמן זית

    המצרכים:

    לבצק -

    1/2 ק"ג קמח לחם 

    1/2 1 כוסות מים

    20 גר' שמרים טריים או 3/4 כף שמרים יבשים

    1 כף פפריקה מתוקה איכותית

    1/3 כוס שמן זית חדש

    1/2 1 כפיות מלח

    לציפוי -

    1 בצל, קצוץ דק

    1 כוס עלי זעתר טריים

    שמן זית בנדיבות

     

     

    אופן ההכנה:

    1. לשים את כל חומרי הבצק, מלבד השמן והמלח, במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השמן והמלח, ולשים מספר דקות נוספות עד שהבצק רך מאוד. מתפיחים כשעה.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה, ומפזרים מעל את עלי הזעתר והבצל הקצוצים ויוצקים שמן זית.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    3. חותכים את הבצק בעזרת חותכן לחתיכות קטנות, ומחברים למאפה אחד.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. מתפיחים על נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (240-230 מעלות) במשך כ-15-12 דקות. אוכלים מיד.  
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אביהו שפירא
    לחמניות זעתר עם שמן זית
    צילום: אביהו שפירא
    מומלצים