שתף קטע נבחר

הבנקים ידרשו מסיידוף לשים יותר כסף במזומן

הפועלים, דיסקונט והבינלאומי יקיימו מגעים עם נציגיו של איש העסקים על רכישת יורוקום, שבאמצעותה שולט אלוביץ' בבזק. נתי סיידוף הציע לשלם 340 מיליון שקל במזומן

הבנקים שהגישו לבית המשפט את הבקשה לפירוק יורוקום - בנק הפועלים, בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי - צפויים לדרוש מנתי סיידוף לשפר את הצעתו לרכישת יורוקום משאול אלוביץ', שבאמצעותה שולט אלוביץ' בבזק. נציגיו של סיידוף צפויים לקיים היום (ד') מגעים עם נציגי הבנקים שבסופם יתברר מה הסיכוי שסיידוף יצליח לבצע את העסקה.

 

המתווה לרכישת בזק: סיידוף יציע תספורת של עד 500 מיליון

ביהמ"ש מינה את נציגי הבנקים הנושים למשקיפים ביורוקום

חלון ההזדמנויות שאיפשר לסגור ביומיים הסכם עם אלוביץ'

 

חובותיה של יורוקום עומדים על 1.6 מיליארד שקל. ההצעה שהעביר סיידוף לבנקים, ונחשפה אתמול (ג') ב"כלכליסט", כוללת הזרמה של 340 מיליון שקל ליורוקום תמורת אג"ח שאותן יוכל להמיר ל־80% ממניות החברה; פריסה מחדש של 300 מיליון שקל מהחוב על פני ארבע שנים; והפיכת 240 מיליון שקל לקו אשראי עבור החברות התפעוליות. המשמעות היא שכחצי מיליארד שקל מהחוב מועדים למחיקה.

 

הבנקים אינם מציגים חזית אחידה, אך הם צפויים לדרוש מסיידוף לשפר את רכיב המזומן ואת רכיב החוב שמיועד לפריסה. ללא שיפור בתנאים אלה העסקה לא תצא לפועל. אם סיידוף יסכים לשיפור התנאים, הבנקים יעניקו לו תקופת בלעדיות לא רשמית בת כמה ימים שתאפשר לו לחתום על העסקה. בהתאם לדרישת בית המשפט, סיידוף הפקיד אתמול דמי רצינות של 5 מיליון דולר.

שאול אלוביץ' ונתי סיידוף (צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC) (צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC)
שאול אלוביץ' ונתי סיידוף(צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC)

למעשה, המתווה שהציג סיידוף לבנקים לרכישת יורוקום כמעט זהה למתווה שהציג איש העסקים מאיר שמיר. שמיר לא הציג הצעה מחייבת, אלא רק קיים עם הבנקים מגעים בעל פה. ככל הנראה בפני שמיר עומד מכשול בביצוע העסקה - חוק הריכוזיות. אם שמיר יבצע את העסקה דרך חברת מבטח שמיר הציבורית שבשליטתו, יורוקום תהפוך לקומה רביעית בפירמידה שלו - קומה אחת יותר מהמותר בחוק.

 

אתמול פנו לבנקים גורמים נוספים המתעניינים ברכישת השליטה בבזק, אולם מדובר בגורמים שמעוניינים לרכוש את השליטה באמצעות רכישת אחזקות יורוקום באינטרנט זהב. בין הפונים ניתן לציין את הקרנות פורטיסימו וסקיי, שבוחנות ברצינות את הנושא. עם זאת, פרט להצעת סיידוף הבנקים לא קיבלו הצעות קונקרטיות.

 

הבנקים מעוניינים לבצע הליך של מכירה מהירה כדי לסיים את האירוע הלא נעים כמה שיותר מהר. מנגד, הליך של מכירה במכרז, שהוא ארוך יותר, עשוי להניב תמורה גבוהה יותר ולהפחית את היקף המחיקה הצפויה. מה שעשוי לגרום לבנקים לבחור בהליך של מכירה מהירה הוא בקשת פירוק נפרדת שהגיש בנק מזרחי טפחות, שיורוקום נדל"ן חייבת לו ולגופים מוסדיים 260 מיליון שקל. הבנק ביקש לממש את מניות חלל תקשורת ואת האחזקות בפרויקט מידטאון. דיון בבקשה ייערך ב־4 בינואר ויתכן שעד אז ינסו הפועלים, דיסקונט והבינלאומי לסיים את ההליך.

 

במקביל בוחנים הבנקים אפשרות למכור את יורוקום בחלקים. במקרה כזה יימכרו תחילה החברות התפעוליות פנסוניק, DM ויורוקום סלולר. החברות האלה זקוקות להזרמה דחופה של 20 מיליון שקל כדי לפרוע חובות לספקים. הבנקים יודעים זאת, אך לא מוכנים להזרים בעצמם הון לחברות, כך שאם לא תושג התקדמות מול סיידוף הם ינסו להעמיד את החברות למכירה מהירה, והמועמדות לרכישתן הן הרשתות מחסני חשמל, א.ל.מ, מיני ליין ואחרות.

 

עוד בערוץ הכלכלה: כך נחזק את התעשייה הישראלית 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן; אוריאל כהן
שאול אלוביץ' ונתי סיידוף
צילום: יובל חן; אוריאל כהן
מומלצים