שתף קטע נבחר

סיור אוכל בשווקים של תל אביב

פודיז מקומיים, תיירים או סתם סקרנים: עזבו אתכם ממסעדות שף, השווקים הם הדבר הלוהט באמת ושם קורה כל הקסם. יצאנו לסיור קולינרי בשווקים של תל אביב

 


סיור בשוק הוא חוויה מסעירה עבור פודיז, אבל גם עבור סקרנים שמעוניינים להכיר חומרי גלם חדשים. בעבר, שוקי האוכל היו המקום היחיד כמעט בו אנשים צרכו את המצרכים שלהם, וכיום השווקים הללו הפכו לאטרקציות תיירותיות לא פחות מאשר מסעדות שף מפונפנות ואפשר למצוא בהם, לצד דוכני הפירות והירקות, גם לא מעט דוכני שף מוכרים, אוכל רחוב משביע ומנחם, דליקטסים למיניהם, בתי קפה ומאפיות.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)
בתל אביב פועלים לא פחות משמונה שוקי אוכל, כשלכל אחד מהם אופי אחר: חלקם מקורים וחלקם תחת כיפת השמים; חלקם משקיעים בדוכנים של חומרי גלם וחלקם משקיעים בדוכני אוכל מהיר; וחלקם תיירותיים יותר וחלקם תיירותיים פחות. אז איזו חוויה מתאימה לכם יותר - להיסחף לתוך הריחות והצעקות של הבסטיונרים, או לעשות סיבוב מלא סטייל ולזלול מנות גורמה בכלים חד פעמיים? יצאנו לסיור אוכל בשווקים של תל אביב.

רק תבחרו מה בא לכם לאכול. שרונה מרקט (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
רק תבחרו מה בא לכם לאכול. שרונה מרקט(צילום: ירון ברנר)

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

 (  )

שוק הכרמל הוא השוק המרכזי, הסקסי והפופולרי ביותר בתל אביב. הוא גובל מצד אחד במדרחוב נחלת בנימין, ומהצד השני בשכונת כרם התימנים, והציר הראשי שלו הוא רחוב הכרמל, שמתחיל מכיכר מגן דוד ומגיע עד מסוף כרמלית.

"הבסטה". כל מילה מיותרת (צילום: רינת חרמון)
"הבסטה". כל מילה מיותרת(צילום: רינת חרמון)
 

אפשר למצוא בו לאורך כל השנה המוני תיירים, ומלבד דוכני ירקות ופירות יש בו גם מעדניות אסייתיות ומעדניות רוסיות, דוכן שמגיש אוכל מוונצואלה ובר שקשוקות, דוכן קובה ודוכן דים סאם ואננס, חומוסיות, מסעדות פועלים וגם מסעדת שוק אמיתית עם תפריט שף ומנות כמו לשון בפטריות ובורקס סרטנים ששמן יצא למרחקים.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)
 

קצת רקע והיסטוריה: השוק הוקם בשנות ה-20 של המאה ה-20 על ידי עולים מרוסיה. מאז 2010 מדברים על שיפוץ יסודי שלו, אך תחילת הפרויקט אינו נראה באופק בנתיים, מה שלא מפריע לשוק להתפתח ולהשתנות כל העת, ולהציע דוכני אוכל חדשים ומגוונים.

 

מסעדות בולטות: "הבסטה" עם פסטיבל האוייסטרים שלהם בחורף, עם הבראנץ' המשתלם בשבת ועם כל המנות שלא תוכלו למצוא כמותן באף מסעדה אחרת; מסעדת "m25" עם הבשר הנהדר מה"מיטמרקט"; "דה באן" שהגישו לחמניות באן הרבה לפני שהן הפכו לטרנדיות בארץ, כולל השיפודייה החדשה שהם פתחו בצמוד; ובר ה"מנזר" הוותיק שמגישים בו ארוחות נהדרות כל צהריים ובימי שישי.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

עראייס של m25 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עראייס של m25(צילום: ירון ברנר)

בסטות מיוחדות: הדוכן התאילנדי שמגיש סוכר דקלים, פלפלים תאילנדיים ופאפאיה ירוקה.

 

אל תחמיצו: חנות הדגים של מוסי פנצטר, הדייג האלוף, שמספק דגים למסעדות הנחשבות בתל אביב ; ״קפה כהן״, בו תהנו משירת האופרה של בן, בעל המקום; דוכן הבוריק שתמיד יש אליו תור; דוכן המיצים שבמפגש הרחובות רמב"ם והכרמל, והדוכן הסודי שצמוד לחנות הדגים של מוסי, שפתוח רק יומיים בשבוע ומוכר דג מלוח כמו שלא אכלתם מעולם.

מוסי פנצטר (מימין) וממשיך דרכו בחנות הדגים
מוסי פנצטר (מימין) וממשיך דרכו בחנות הדגים
 

שעות פתיחה: רוב הדוכנים פעילים כבר מהשעה 08:00 בבוקר, ונסגרים עם רדת החשכה. בלילה, למעט המסעדות שממוקמות בסביבת השוק, השוק אינו פעיל, וכך גם בשישי בערב ובשבת.  

 

איפה חונים: בשני החניונים הסמוכים לכרמלית.

 

שעות העומס: צהרי שישי

 

 (  )

 

שוק התקווה ממוקם בדרום העיר, ובניגוד לשוק הכרמל, הוא מאוד לא סקסי והמבקרים בו הם בעיקר אנשים שבאמת באו לעשות שוק ולא רק סיבוב דאווין בין המסעדות שמסביב. אין בו מסעדות אופנתיות וגם לא דוכנים אקזוטיים, אבל הוא הכי אותנטי מבין כל השווקים של תל אביב וגם הזול שביניהם.

 

יש כאן בעיקר עיראקים ובוכרים, וכך גם דוכני האוכל הנהדר של שתי העדות הללו מקבל שם ייצוג מכובד ביותר. יש בו כמות לא רגילה של איטליזים, שביניהם מסתתרות מסעדות נוסטלגיות המגישות כבר עשרות שנים אוכל עדתי של בית. וכן, יש הרבה מה לאכול בו.

החומוס של חומוסיית "פול'ס" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
החומוס של חומוסיית "פול'ס"(צילום: לין לוי)

השוק עצמו מתפרש על משולש הרחובות "האצ"ל"-"ההגנה"-"התקווה,, ואחד המאפיינים הבולטים בו הם הדוכנים שמתמחים בדבר אחד בלבד כמו דוכן עמבה, דוכן זיתים ודוכן פיתות. מאפיין בולט נוסף של השוק הזה הוא שפע המאפיות שבו, בהן מייצרים מאפים עדתיים שונים.  

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

קצת רקע והיסטוריה: השוק הוקם בשנות ה-30 של המאה ה-20, כתוצאה מהחרם שהטילו הסוחרים הערביים מכפר סלמה על הקונים היהודיים משכונת התקווה, שהחלו לסחור בינם לבין עצמם על מנת לפתור את המצוקה הכלכלית אליה נקלעו. ב-2005 השוק עבר שיפוץ יסודי, וכיום הוא מרווח, מקורה ונקי ביותר.

 

מסעדות בולטות: "המסעדה של שאול","המרקים של חנה", "הסאלוף" בכניסה לשוק, חומוסיית "פול'ס" ומסעדת "האחים בועז".

מרק בטעם של בית. "המרקים של חנה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מרק בטעם של בית. "המרקים של חנה"(צילום: ירון ברנר)

הבסטות המיוחדות: "המלבי של יקיר" עם מיני מתוקים נוסטלגיים כמו סוטלץ' ובזליקו; המאפייה הבוכרית; "תבליני נעמה" עם עשרות קופסאות ובהן כל סוגי התבלינים, ודוכן שבו מציעים את משקה ה"פַאלוּדֶה" - משקה דרום-אסייתי שנהוג לשתות גם במטבח הפרסי, מרענן ובעל מרקם דמוי סורבה המוגש בקיץ. הוא מבוסס על מים, גרגירי בזיליקום, רוזטה, סוכר, אטריות אורז מבושלות, מי ורדים ומיץ לימון.

 

אל תחמיצו: את משקה ה"פַאלוּדֶה", את הלחם הבוכרי העגול, את ה"גוז'גיז'ה" - מאפה ממולא בדלעת או בכבש ובצל, את העמבה של "מעדני עופר" ואת "העגלה", שם תמצאו מאפה סמבוסק אימתני במילוי חומוס ומיץ ירוק (מומלץ במיוחד לגברים).

אל תפספסו. "פַאלוּדֶה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
אל תפספסו. "פַאלוּדֶה"(צילום: לין לוי)

שעות פתיחה: ראשון-שישי 18:00-06:00, שימו בל - ביום ראשון לא מעט דוכנים סגורים בשוק. 

איפה חונים: בחניון שברחוב נוריאל 5 או לאורך רחוב התקווה, ברחוב דורון או ברחוב האצ"ל (ישנה אפשרות לשכור עגלת קניות של סופר עד לרכב).

 

שעות העומס: צהרי שישי

 

 (  )

שוק לוינסקי הוא השוק היחיד שהציר המרכזי שלו פתוח לתנועת כלי הרכב. זה אומנם הופך את הסיור בו לקצת יותר מאתגר, אבל גם מוסיף לו אופי מיוחד במינו. הציר המרכזי של השוק הוא רחוב לוינסקי השמתפרס בין רחוב העלייה, המסמן את הגבול המזרחי של השוק, לבין רחוב הרצל, שמגדיר את הגבול המערבי שלו.  

זה הכי קרוב לפירות וירקות שתזכו לראות כאן. "המיצים של דוד" (צילום: לין לוי)
זה הכי קרוב לפירות וירקות שתזכו לראות כאן. "המיצים של דוד"(צילום: לין לוי)

פה, להבדיל משווקים אחרים, לא תראו בסטות של פירות וירקות, ובמקומן פועלות כאן לא מעט מעדניות ותיקות, הרבה חנויות תבלינים ומלא חנויות אקססוריז הפזורות ברחבי השוק. 

 

כמו כן, מסתתרים כאן מקומות קטנים אפופי סטייל, מסעדות וברים אופנתיים ואם תסתובבו בו מספיק זמן - תוכלו לפגוש גם את תושבי דרום העיר הצעירים שחיים בשכונת פלורנטין הסמוכה, שמוסיפים לא מעט שיק ועניין למקום.

קצת רקע והיסטוריה: שוק לוינסקי הוקם בשנות ה-30 של המאה ה-20 על ידי עולים מסלוניקי שביוון, ובמשך הרבה שנים הוא נחשב לבלקן הקטנה של תל אביב. לאחר קום המדינה, יהודי איראן הצטרפו לחגיגה, והוסיפו לשוק את דוכני התבלינים המיוחדים שלהם ואת המאכלים הפרסיים.

 

מסעדות בולטות: "אוזריה", "דלידה" ו"החלוצים 3" - שלושתן מסעדות טרנדיות בעלות סטייל תל אביבי מובהק, שמציעות בילוי קצת יותר אותנטי ממה שמציעות המסעדות השוכנות במרכז העיר. "גורמה סבזי" ו"שימשירי" מייצגות את הצד הפרסי של השוק, ובורקס "פנסו" (שפועל במקום מעל 70 שנה!) נחשב למקום הטוב ביותר לאכול בו בורקס בעיר.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  
 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בסטות מיוחדות: כאמור, אין בשוק לוינסקי בסטות אלא חנויות, והוא נחשב לשוק של התבלינים. "חבשוש" היא חנות תבלינים מגוונת במיוחד וכך גם "פיצוחי הר סיני", אבל אם אתם מביני עניין ורוצים את הפיצוחים טובים ביותר - גשו ל"פיצוחי קליפורניה", לא תתאכזבו, באחריות!

 

אל תחמיצו: את "הקונדיטוריה של אלברט" שנפתחה ב-1935, ואת הבוטקה הקטן של "קפה לוינסקי 41" עם רכב הסוסיתא שחונה בחוץ ומשקאות גזוז מיוחדים עם עשבי מרפא שנרקחים במקום. כדאי גם להכיר את "החמארה של מתי המקלל" ואת "מעדניית יום טוב" המנוהלת על ידי האחים יומי ואיתן לוי ואימם - שמחה.

אל תחמיצו. "מעדניית יום טוב" (צילום: אלירן אביטל) (צילום: אלירן אביטל)
אל תחמיצו. "מעדניית יום טוב"(צילום: אלירן אביטל)
 

שעות פתיחה: חנויות השוק נפתחות מדי יום בשעה 08:00 בבוקר. בשישי בערב ובשבת הן סגורות. באשר למסעדות הרבות שפזורות ברחבי שוק - הן פועלות לפי לוחות הזמנים התל אביביים, ולכל אחת מהן שעות משלה.

 

איפה חונים: חניון "המסילה" ברחוב נחלת בנימין 68, חניון "קסם" ברחוב נחלת בנימין 108, חניון "בלס יעקב" ברחוב השוק 38 וחניון ,הקונגרס" ברחוב הקונגרס 11.

 

שעות העומס: בשעות אחר הצהריים בכל ימות השבוע (15:00-11:00), ובצהרי שישי במיוחד. 

 

 (  )

שוק הפשפשים הוא למעשה מתחם ולא שוק, והדגש בו הוא כלל אינו על אוכל אלא דווקא על פרטי וינטג', רהיטי יד שנייה, שטיחים עתיקים, חפצי אומנות מכל העולם וגם גרוטאות. הוא שוכן ביפו, במתחם הרחובות "עמיעד"-"עולי ציון"-,יהודה המרגוזה" ו"בית אשל", ובשנים האחרונות הוא הפך למעוז המעצבים הישראלים שפתחו בו חנויות אופנה.

 

אבל עם כל הכבוד לכל אלו, לשוק הזה מגיעים בעיקר בזכות חיי הלילה העליזים שמשתלטים על סמטאות השוק העתיקות עם רדת החשכה: במתחם הזה פועלים קרוב ל-40 מסעדות, ברים ובתי קפה, ובערב, כשסוחרי העתיקות ובעלי החנויות סוגרים את הבסטה, המקום הופך לאחד מאזורי הבילוי הלוהטים בעיר. אגב, בשעות היום אפשר ליהנות כאן מכל העולמות - גם מעתיקות ומחנויות יד שנייה, וגם ממקומות שווים לאכול ולשתות בהם.

חיי לילה סוערים. "פארוק בשוק" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
חיי לילה סוערים. "פארוק בשוק"(צילום: לין לוי)
 

קצת רקע והיסטוריה: השוק הזה פועל מאז המאה ה-19, בימים בהם יפו הייתה בשיאה הודות  למבחר שפרח בה, כמו בכל עיר נמל אחרת באותה התקופה. בתקופת המנדט הבריטי, התגבש השוק למראהו הנוכחי, ובשנים האחרונות הוא עבר שיפוץ ושחזור והפך, כאמור, למקום בילוי תוסס.

 

מסעדות בולטות: "אונזה" עם המטבח הע'ותמני, "אסיה" עם תפריט דים סאם המיוצרים במקום, "פונדק דה לוקס" שמציע טעימה מתרבות האוכל של דרום ארה"ב, "שאפה בר" ו"פועה" הוותיקות וגם "ד"ר שקשוקה" שמציע מנות מהמטבח הטריפוליטאי.

דים סאם ב"אסיה" (צילום: אהוד קב) (צילום: אהוד קב)
דים סאם ב"אסיה"(צילום: אהוד קב)
 
אוכל ע'ותמני ב"אונזה" (צילום: אמיר מנחם) (צילום: אמיר מנחם)
אוכל ע'ותמני ב"אונזה"(צילום: אמיר מנחם)

בסטות מיוחדות: כאמור, אין בשוק הזה בסטות אלא דוכני מזון, מסעדות וברים. בין המיוחדים שבהם - דוכן המיצים "תאילנד ביץ'" וחנות פטיסרי קטנה ומטריפה שנקראת "מילק".

 

אל תחמיצו: את דוכן כריכי הבאן מי של "אסיה" שפתוח רק בשעות הצהריים, ואת הלחם תירס ב"פונדק דה לוקס".

אל תחמיצו. "פונדק דה לוקס" (צילום: אמיבן יוסטר)
אל תחמיצו. "פונדק דה לוקס"(צילום: אמיבן יוסטר)
 

שעות פתיחה: השוק פעיל בימים ראשון-חמישי בין השעות 17:00-09:00, ובימי שישי בין השעות 14:00-09:00. מסעדות, בתי קפה, ברים ודוכני אוכל עובדים לפי שעות פעילות שונות, ורובם פעילים משעות הבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות.  

 

איפה חונים: בחניון ברחוב "נחום גולדמן" 13, בחניון ברחוב "הצורפים" 13 או ברחובות הסמוכים למתחם.

כמעט כמו בתאילנד (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
כמעט כמו בתאילנד(צילום: לין לוי)
 

שעות העומס: מכיוון שמדובר בתחם גדול במיוחד, העומס בו מורגש פחות מאשר ביתר השווקים. עם זאת, בדומה לשאר המקומות שהזכרנו כאן, צהרי שישי הם העמוסים ביותר באזור.

 

 (  )

זהו השוק היחיד שנמצא במרחק של כמה פסיעות מהים, והוא גם הקטן ביותר מבין כל שווקי תל אביב (רק 1000 מ"ר כולל השטח החיצוני). הקימו אותו לפני כעשור שתי נשים שנחשבות לפורצות דרך בקולינריה הישראלית - מיכל אנסקי ושיר הלפרן, יזמית ושפית בוגרת ה-Cordon Bleu, אליהן חבר האדריכל רועי חמד (וגם הגרוש ואבי ילדתה של אנסקי). השוק מעוצב בהשראת השווקים האירופאיים, תוך שילוב אידיאולוגיית ה-Slow food הדוגלת, בין היתר, בתוצרת חקלאית נקייה, הוגנת, אורגנית ומקומית.

מיכל אנסקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מיכל אנסקי(צילום: ירון ברנר)
 

הייחוד כאן הוא ב"שוק האיכרים" שמתקיים ברחבה החיצונית של השוק מדי שישי בבוקר, בו אפשר לפגוש חקלאים מכל הארץ שמביאים לכאן את התוצרת המיוחדת אותה הם מגדלים (וסביר שלא תמצאו בשווקים אחרים). כך, למשל, אורי רבינוביץ' מביא את הגזרים, הלפתות והסלקים הצבעוניים שלו, שלמה אברבנל מוכר עשבי תבלין מיוחדים, אורי גרינפטר מציע למעלה משמונה זנים של דלעות, ובדוכן "ארץ ערבה" תמצאו קרוב לעשרה זני חצילים. בחודשי הקיץ מגיע לשוק החקלאי עמי ברקוביץ' עם פירות היער המיוחדים שלו שכוללים תותי עץ פקיסטנים, ג'וג'י ברי, דומדמניות ואוכמניות טריות.

פירות וירקות שלא תמצאו בשום מקום אחר (צילום: איליה מלניקוב) (צילום: איליה מלניקוב)
פירות וירקות שלא תמצאו בשום מקום אחר(צילום: איליה מלניקוב)
 
קצת רקע והיסטוריה: שוק הנמל, שנפתח אי שם בשנת 2008, הביא לתל אביב בשורה קולינרית חדשה - פתאום היה לתל אביבים מקום אופנתי לשלוק בו אוייסטרים טריים בימי שישי, מסעדות שוק שבהן יושבים על הבר כמו בשוק "לה בוקריה" שבברצלונה, ואפשרות להכיר את החקלאי שלא רק מגדל אלא גם מוכר בעצמו את התוצרת שלו.

 

מסעדות בולטות: מסעדת "איטלקי מקומי" של השפית עינב ברמן ומסעדת "קיטשן מרקט" של השף יוסי שטרית.

שף יוסי שטרית, "קיטשן מרקט" (צילום: ירון ברנר)
שף יוסי שטרית, "קיטשן מרקט"(צילום: ירון ברנר)

בסטות מיוחדות: השרקוטרי הכשר של דידייה ומרסייה לבקוביץ', "פישנזון" עם האוייסטרים הטריים שאפשר לשלוק במקום, דוכן הדגים הכבושים והמלוחים של שרי אנסקי (בשלנית ואמא של)נקרא "שרי הרינג" ו"דלישס", עם כריכי הבשר וההמבורגרים המעולים שלהם.

 

אל תחמיצו: את הסנדוויץ' קורנדביף של "דלישס", את כריכי הדגים של "שרי הרינג" ואת המיצים הטריים מהדוכן "מיצי".

הכריכים של שרי אנסקי (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
הכריכים של שרי אנסקי(צילום: לין לוי)

שעות פתיחה: ראשון 14:00-09:00, שני-חמישי 20:00-09:00, שישי 17:00-07:00, שבת 20:00- 09:00

 

איפה חונים: בחניון של נמל תל אביב

 

שעות העומס: צהרי שישי 

 

כתובת: נמל תל אביב (האנגר 12), 077-5411393

 

 (  )

השוק המפואר והגדול ביותר מבין השווקים המקורים שפועלים בתל אביב. הוא נפתח ב-2015, ויש בו לא פחות מ-87 עסקי מזון מכל הסוגים - החל מדוכני אוכל רחוב של השפים המוערכים בארץ, ועד לחנויות של פירות וירקות אורגניים.

השף ישראל אהרוני והראמן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף ישראל אהרוני והראמן(צילום: ירון ברנר)
 

קצת רקע והיסטוריה: השוק נפתח אחרי ציפייה של ארבע שנים, במהלכן כולם עסקו בשאלה האם הפודיז התל אביביים יבוא לאכול ובעיקר - לקנות כאן. זהו מתחם ממוזג ומעוצב להפליא שכולל חניה, מעליות ושירותים מסודרים, עגלות קניות קטנות ונוחות, שלטים בולטים שמספרים על המבצעים המתחלפים מדי חודש ומקומות ישיבה מרובים למי שחפצים לאכול במקום.

 

בגזרה הקולינרית אפשר למצוא שם אוכל רחוב אופנתי עליו חתומים גדולי השפים וגם מעדניות שמציעות את מיטב הגבינות, הנקניקים, היינות, הדגים והתבלינים בארץ ובעולם.

 (צילום: עמרי אסולין) (צילום: עמרי אסולין)
(צילום: עמרי אסולין)
 

מסעדות בולטות: "הירו" - הראמן בר של השף אהרוני, "אילדיז" - הבר הטורקי של השף אביב משה, "שגב קונספט, של השף שגב משה, ,טייגר לילי" התאילנדית, "מיטבר בורגר" מבית מסעדת הבשר המיתולוגית "מיטבר", "קוקוריקו" - הרוטיסרי החדש של השף רן שמואלי והדוכן ההודי "קפטן קארי" של השף יונתן רושפלד.

 

בסטות מיוחדות: "אנשי הזית" שמציע מגוון עצום של שמן זית; "ממלכת החלווה" עם מעל 60 סוגים שונים של חלווה; חנות החמוצים "פום פאם" וחנות התה "פלה דה תה".

מיוחד. "ממלכת החלווה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מיוחד. "ממלכת החלווה"(צילום: ירון ברנר)
 

אל תחמיצו: את ההופעות החינמיות של "זאפה" המתקיימות מדי יום שלישי, את חלון הראווה המשמש גם בתור מקרר היישון של קצביית "טריגר", את חנות היין "מיט ווין" עם 250 סוגי יינות, את הוויטרינה היפה והעשירה בכל טוב של "פיש שופ", את האקלרים המרהיבים של "פושון" ואת הפיצות המעולות של "רוסטיקו", הנמכרות לפי משקל כמו ברומא.

טעים כמו בפריז. האקלרים של פושון (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
טעים כמו בפריז. האקלרים של פושון(צילום: לין לוי)
 

שעות פתיחה: ראשון-חמישי 22:00-09:00, שישי 16:00-08:00, שבתות וחגים 23:00-09:00

 

איפה חונים: בחניון התת קרקעי שמיועד לקונים ולמבלים בשוק, בו מוצעת חניה בחינם למשך שלוש שעות לכל מי שייקנה או יאכל בשוק ב-250 שקלים ומעלה.

 

שעות העומס: ימי שבת, לאורך כל שעות היום

 

כתובת: אלוף קלמן מגן 3 תל אביב, 03-62402424

 

 (  )

השוק שוכן ברמת החייל, ובנוי בצורה מעגלית. גודלו 1,400 מ"ר והוא מכיל 30 עסקי מזון, ביניהם דוכני אוכל, מעדניות, דוכני פירות וירקות, חנות אלכוהול ומסעדות שף-שוק. בשעות הצהריים עמוס בשוק מאוד אבל לא עד כדי אי נוחות, לכן גם אם יזדמן לכם לבקר במקום דווקא בשעות הללו, בסך הכול תשתפשפו קצת עם עובדי ההייטק המנומסים שאוכלים במקום את ארוחת הצהריים שלהם. בשעות הערב, לעומת זאת, המקום מציע שלוות עולם שתהפוך את הסיור בו אפילו לרומנטי.

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

קצת רקע והיסטוריה: את השוק הזה פתחו ב-2016 מיכל אנסקי ורועי חמד, בניסיון להביא את בשורת "שוק הנמל" לאזור הצפוני של תל אביב.

 

מסעדות בולטות: "מיאזאקי" של השף יובל בן נריה, בה מגישים שיפודים יפניים ומרקי ראמן חריפים אש; "רק היום" של השף אבנר לסקין - מסעדה המתמחה במטבח מקומי ובה התפריט משתנה מדי יום ו"פרונטו קיוסקו" של השף דיוויד פרנקל ממסעדת "פרונטו".

שף דיוויד פרנקל (צילום: תמוז רחמן)
שף דיוויד פרנקל(צילום: תמוז רחמן)
 

בסטות מיוחדות: דוכן "יפני" שמציע כריכים יפניים ותה ירוק טעים במיוחד וחנות האלכוהול "יין בשוק", בה נמזגים לכוסות גם היינות היותר יקרים של יקבי הבוטיק הישראלים.

 

אל תחמיצו: את מנת שווארמת הים של "בר דגים", את הפיתה עם טרטר דג ואת ההמבורגר סרטנים של "מאריס"; את העוף של הרוטיסרי; את המלבי ואת הכרוב האפוי בטחינה גולמית ויוגורט ב"רק היום" של אבנר לסקין; את הפרלינה (מאפה שכבות איטלקי ממולא בקרם פטיסייר) בדוכן "בורקס פוני"; ואת הקוסקוס הטוניסאי במסעדת "גואטה".

אל תפספסו את מאפה הפרלינה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
אל תפספסו את מאפה הפרלינה(צילום: לין לוי)

שעות פתיחה: ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 16:00-08:30, שבת 18:00-11:00(המאפיות ודוכני הפירות והירקות נפתחים כבר בשעה 07:30 בבוקר).

 

איפה חונים: בחניון CU התת קרקעי מתחת לשוק. כל ערב החל מהשעה 18:00 ובשישי-שבת לאורך כל שעות היום יש חנייה חינם לרוכשים ב-50 שקלים ומעלה במרבית דוכני השוק.

 

שעות העומס: ראשון-חמישי 14:00-12:00

 

כתובת: ראול וולנברג 20 (רמת החייל) תל אביב, 03-6432000

 

 (  )

השוק, שמתפרש על פני 1,500 מ"ר, ממוקם באחד הצמתים המרכזיים בעיר - זה שבין הרחובות רוטשילד ואלנבי, במפלס התחתון של מגדל מאיר - ויש בו 20 דוכנים בסך הכול. בימים אלה עובר השוק טלטלה ניהולית, אבל הוא עדיין חי ונושם.

לאכול את כל העולם במקום אחד (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
לאכול את כל העולם במקום אחד(צילום: חיים יוסף)

שוק "רוטשילד אלנבי" הוא אינו שוק במובן הקלאסי של המילה, בעיקר מכיוון שמלבד מעדנייה אחת אין בו חנויות המוכרות מוצרי מזון, אלא בעיקר דוכני אוכל מכל העולם: פיש אנד צ'יפס אנגלי; ראמן יפני; כריך באני צ'או דרום אפריקאי; מלבי מארצות הלבנט; רוטיסרי צרפתי; כריך קורדנביף מארה"ב, פאד תאי מתאילנד וכמובן  -אוכל איטלקי שאי אפשר בלעדיו.

קצת רקע והיסטוריה: זהו השוק הצעיר ביותר מבין כל השווקים של תל אביב. הוא נפתח לפני שנה בדיוק, בחודש ינואר 2017, על ידי קובי טרייביטש (מהמייסדים והבעלים לשעבר של רשת הסופרמרקטים "טיב טעם"), שלומי גבאי (המנכ"ל לשעבר של רשת "איקאה") וישראל ואריק אברמוביץ (בעלים של החברות "קרפרי" ו"מאסטר פוד"), שכאמור בעיצומו של סכסוך שותפים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מסעדות בולטות: "מאסטר פיש" עם מנות דגים טריים, BUNNY CHOW עם אוכל רחוב דרום-אפריקני, "אסאדה סושי" עם כריך סלמון, גבינת עזים ואבוקדו והרוטיסרי "סניור צ'י".

 

בסטות מיוחדות: "יאטאי" שמציע קערות אורז יפניות ואת הראמן בורגר שלא תמצאו בשום מקום אחר, ודוכן men tenten שמגיש את הראמן שהוכתר כטוב ביותר בתל אביב.

 

אל תחמיצו: את המסיבות וההופעות בסופי השבוע, את ההקרנות של אירועי הספורט ואת האירועים המיוחדים שהשוק מארח, ביניהם גם ירידי אופנה.

 (צילום: עמית שמש) (צילום: עמית שמש)
(צילום: עמית שמש)
  

שעות פתיחה: ראשון–רביעי 02:00-08:00, חמישי-שבת 05:00-08:00

 

איפה חונים: בחניון תת-קרקעי (בתשלום) או בחניונים שלאורך שדרות רוטשילד

 

שעות העומס: בצהרי היום באמצע השבוע

 

כתובת: רוטשילד 36 תל אביב, 077-5255083

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סיור קולינרי בשווקים של תל אביב
צילום: ירון ברנר
מומלצים