שתף קטע נבחר

הזאר אומר "לא לאנטישמיות": צ'לסי תחנך נגד שנאת יהודים

הכוכבים יבקרו במחנות ריכוז, האוהדים יעברו סדרת חינוך והקבוצה תעביר סדנאות והרצאות בבתי ספר, תוך התמקדות בתרבות והמורשת היהודית. למועדון צ'לסי נמאס מהשירים הגזעניים והקריאות האנטישמיות, והם משיקים קמפיין נגד שנאת יהודים

בארקלי, הזאר ומוסונדה עם השלטים (צילום: מועדון צ'לסי) (צילום: מועדון צ'לסי)
בארקלי, הזאר ומוסונדה עם השלטים(צילום: מועדון צ'לסי)

 

אחרי תקריות שכללו שירים אנטישמיים , קריאות נגד יהודים והתבטאויות גזעניות באופן כללי , בצ'לסי החליטו לקחת את העניינים לידיים, ולחנך את האוהדים (ואם אפשר, גם את מי שלא): הקבוצה הכריזה היום (ד') על השקת קמפיין נגד אנטישמיות, לקראת יום הזיכרון הבינלאומי לשואה שיצויין בעולם בסוף החודש.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק  >>  

 

מועדון הכדורגל הנמצא בבעלותו של האוליגרך היהודי, רומן אברמוביץ', ישיק יוזמה בינלאומית נרחבת להעלאת המודעות למאבק באנטישמיות בקרב שחקני הקבוצה, הצוות, אוהדי הכדורגל והציבור הרחב. זה יקרה, כך מספרים, ב-31 בינואר, במהלך משחק הבית של הקבוצה בסטאמפורד ברידג' נגד בורנמות', במסגרת הפרמייר ליג.

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

 

ססאר אספיליקווטה, אלברו מוראטה, אדן הזאר ועוד כמה מהשמות הגדולים של הקבוצה הצטלמו כשהם נושאים שלטים "אומרים לא לאנטישמיות", במסגרת תוכנית Building Bridges ("בונים גשרים") שהקימה קרן צ'לסי למלחמה בגזענות.

 

וגם ססאר אספיליקווטה ואלברו מוראטה (צילום: מועדון צ'לסי) (צילום: מועדון צ'לסי)
וגם ססאר אספיליקווטה ואלברו מוראטה(צילום: מועדון צ'לסי)

 

"כולנו גאים להיות חלק ממועדון שמגלה פתיחות – השחקנים, הצוות והאוהדים שלנו מגיעים כולם ממגוון רחב של מדינות וקהילות, לרבות הקהילה היהודית, ומטרתנו לוודא שכולם מרגישים בטוחים, מוערכים ושייכים", נאמר בהודעה שהוציאו.

 

שירי שנאה: "מוראטה לא אוהב יהודים"

לאוהדי צ'לסי רזומה לא נעים של קריאות אנטישמיות, בין היתר בשל היריבות שלהם עם מועדון אחר מלונדון, טוטנהאם, המזוהה עם הקהילה היהודית בעיר, ולא אחת נשמעות קריאות אנטישמיות במשחקים שלהם.

 

לאחרונה שרו אוהדי צ'לסי, במשחק מול לסטר, שירי עידוד לאלברו מוראטה שבהם השתמשו בביטויים אנטישמיים. "מוראטה לא אוהב יהודים", נאמר באחת משורות השיר. החלוץ הספרדי התנער מהשיר והודיע באמצעות דוברי הקבוצה כי "אינו רוצה להיות מקושר בשום דרך עם התכנים הללו". גם בתקופה שבה אימן אברהם גרנט הישראלי את צ'לסי, נשמעו לא פעם קריאות אנטישמיות מהיציעים.

 

בצ'לסי אומרים כי ביוזמה הבינלאומית מעורבת ועדת מומחים מקצועית, בראשותו של יו"ר הקבוצה, ברוס באק, ולצדם מספר אושיות מובילות בעולם היהודי, בהם רון לאודר, נשיא הקונגרס היהודי העולמי; מלקולם הונליין, סגן יושב ראש ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים בארה"ב; רוברט זינגר, מנכ"ל הקונגרס היהודי העולמי; ג'ונתן גרינבלאט, מנכ"ל הליגה נגד השמצה - ולורד פיטר לוין, לשעבר ראש עיריית לונדון.

 

הקבוצה רתמה שורת ארגונים בריטיים ובינלאומיים מובילים, וביניהם הקרן הבריטית להוראת השואה, המוזיאון היהודי בלונדון, עמותת Kick It Out הבריטית שפועלת למיגור הגזענות בענף הכדורגל ומוזיאון בית אנה פרנק.

 

השחקנים יבקרו במחנות ריכוז

לצד הקמפיין תוביל הקבוצה פעילויות חינוכיות נגד שנאת יהודים שיכללו סדנאות והרצאות בבתי ספר, תוך התמקדות בתרבות והמורשת היהודית. בנוסף, הודיעה הקבוצה כי "אוהדים שהורחקו ממשחקים בגין התנהגות אנטישמית, יעברו השתלמות חינוכית מיוחדת בנושא, כדי להבין את ההשלכות של מעשיהם, מה שיוכל גם לאפשר להם לקצר את משך ההרחקה מהמשחקים", רעיון שנולד, אגב, בפורום האוהדים.

 

סגל הקבוצה ואוהדים יבקרו במחנות ריכוז, במוזיאון צ'לסי תוקן תערוכה שתעסוק בקשר ההיסטורי בין תולדות הכדורגל ליהדות בריטניה, ויוקרן הסרט הדוקומנטרי "ליגה טרזין" העוקב אחר סיפורה של ליגת כדורגל שהוקמה במחנה ריכוז במהלך השואה. בנוסף, יארחו שחקני הקבוצה את ניצול השואה, הארי ספירו, לשמיעת עדותו וסיפור משפחתו שנספתה בשואה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מועדון צ'לסי
בארקלי, הזאר ומוסונדה
צילום: מועדון צ'לסי
מומלצים