שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך תכינו פולנטה רכה מתירס טרי
    היא חמה, רכה ונעימה בפה ומיד תגלו כמה ההכנה קלה ופשוטה: כך תכינו פולנטה מושלמת מתירס טרי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    תירס זה חומר גלם מדהים שאפשר להשיג בכל עונות השנה. יש לו מתיקות טבעית שמזכירה לי את ימי הקיץ הלוהטים בילדותי, אז הוא היה נחשב לממתק הטבעי של הילדים.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      
    יש המון דרכים וצורות להכנת פולנטה. אני מעדיף את הפולנטה הרכה, זו שמזכירה דייסה כפרית, וכמובן שלצורך הכנתה כדאי מאוד להשתמש בתירס טרי ולא בקמח תירס מעובד. מעבר לעובדה שהתוצאה תהיה טעימה יותר, כך תוכלו גם להרגיש את גרעיני התירס המתקתקים. והכי חשוב - כל הסיפור הזה פשוט במיוחד, ולא דורש חומרי גלם מיוחדים.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

    מה אפשר להכין מלפת?

    כך תכינו גפילטע פיש מושלם

    סיור אוכל בשווקים של תל אביב

     

    פולנטה תירס

    המצרכים:

    10 קלחי תירס טרי

    1 כף סוכר

    1/2 3 כוסות חלב

    1/2 כוס שמנת מתוקה 

    150 גר' חמאה, חתוכה לקוביות 

    גוש פרמזן (יכולים גם פחות, תלוי בטעם) מגוררת

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    להגשה -

    קרם פרש - לפי הטעם

    צרור עירית

    מעט שמן זית

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את קלחי התירס לסיר גדול, יוצקים מעל מים עד לכיסוי, מוסיפים כף סוכר ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה במשך 5 דקות. מוציאים את הקלחים מהמים, ובעזרת סכין מפרידים את הגרעינים מהקלחים בעדינות.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. במטחנת ירקות שנקראת "מולי לגום" (אפשר להשיג בכל חנות לכלי בישול, ואני אישית ממליץ עליו בחום - הוא עושה עבודה מדהימה, במיוחד עם עגבניות טריות או עם חומוס) טוחנים את גרגירי התירס, ומעבירים את התערובת לסיר גדול. מוסיפים חמאה, פרמזן מגוררת, חלב ואת השמנת (אפשר לשחק עם אחוזי החלב והשמנת לפי הטעם, אני אוהב את הפולנטה קלילה יחסית).
    3. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה ומערבבים תוך כדי בישול (חשוב לערבב כל כמה דקות כי התירס משחרר עמילן, ואם לא נערבב התירס יידבק ויישרף). טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
    4. קוצצים עירית דק דק ומערבבים עם שמן זית.
    5. מחלקים את הפולנטה לכוסות קטנות, מוסיפים מעל כפית של קרם פרש ומפזרים שמן ועירית קצוצה.

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "כך תכינו פולנטה רכה מתירס טרי "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים