שתף קטע נבחר

ארוחה בתוך חצי כיכר לחם

מי צריך צלחת? לא אנחנו, זה בטוח: יש שיגידו שזה לא אלגנטי ויש שיגידו שזה אפילו חזירי, אבל בואו נודה על האמת - אין כמו ארוחה שלמה שאותה דוחפים לתוך חצי כיכר לחם

תשכחו מלחמנייה, מבגט ואפילו משתי פרוסות לחם - הכריך השווה באמת מסתתר בתוך חצי כיכר לחם לבן שרוקנה מתכולתה ומולאה מחדש בשקשוקה אדומה פיקנטית, תבשיל בשר נימוח, קציצות דגים עם רוטב מהביל או מעורב ירושלמי עם ים טחינה ועמבה.

 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

 

כיום נותרו מקומות בודדים בארץ שבהם עדיין אפשר למצוא את כריך הפועלים האימתני הזה, שימלא אתכם לכל היום (הסכנה היחידה היא שתיאלצו לפרוש לשנ"ץ מייד אחרי שתסיימו - אם תסיימו - את הביס האחרון ממנו). לאלו מכם שחצי כיכר לחם לא ממש עושה את זה הבאנו כמה חלופות דוגמת פרנה מרוקאית שנאפית בעבודת יד ולחם אחד, שאומנם הוא לא אחיד - אבל אורכו 25 סנטימטר. יצאנו לבדוק איפה אפשר למצוא בארץ כריכים שהם גם ארוחה שלמה.  

ארוחה בפחמימה. הכריך של "גוזל וציונה" (צילום: יח"צ)
ארוחה בפחמימה. הכריך של "גוזל וציונה"(צילום: יח"צ)
 

 (  )

ד"ר פול שקשוקה

"חמשוקה" היא השילוב המושלם בין חומוס לשקשוקה. וכדי שהמנה הזו תהיה קלה יותר לספיגה, מזלפים מעליה שמן זית ומפזרים פטרוזיליה טרייה. המנה הזו מוגשת ב"ד"ר פול" יחד עם רוטב לימון כבוש ורוטב חריף תוצרת בית, פלפל ירוק חריף, מלפפון ועגבנייה טריים, חמוצים, בצל וטחינה וכמובן שגם חצי כיכר לחם אחיד. מעמיסים את הכול לתוך הלחם ומקבלים מנה שתמורת 30 שקלים תשביע אתכם ליום שלם (או אפילו ליומיים).

 (צילום:  לין לוי) (צילום:  לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

שכטרמן 20 אזה"ת הישן נתניה 09-8820029, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר

 

zoi

במתחם חצר השוק שבכפר סבא פועלת טברנה יוונית שמחה. לענייננו, מגישים כאן חצי כיכר לחם חלולה ממולאת קציצות דג ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס, פטרוזיליה, טחינה או ציזיקי. המנה נקראת "סנדוויץ' שוק" (59 שקלים), ומלבדה יש גם סנדוויץ' איכרים, המגיע גם הוא בתוך חצי כיכר לחם יחד עם קציצות ירק, ציזיקי וביצה נוזלית שעוטפת את הכול לכדי יחידה אחת.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ויצמן 125 כפר סבא, 054-2729992‏, ראשן-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:00-8:00, שבת 24:00-18:00, כשר

 

 

השומר 1

בדוכן הכריכים שבשוק הכרמל מגישים תפריט שכולל מחלקה שלמה המוקדשת ל"חלות וכריכים". הכריך המפורסם ביותר כאן הוא "מעורב פועלים" בתוך חצי כיכר לחם (46 שקלים), הכולל מעורב ירושלמי רווי חלקי פנים יחד עם טחינה, עמבה וקצת חריף.

 (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

מלבדו תמצאו גם כריכים אימתניים בתוך חלה, כמו כריך קבב עיראקי וחציל קלוי (46 שקלים) או כריך במילוי קציצות כרובית טבעוניות (44 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

השומר 1 שוק הכרמל, 03-6736883, ראשון-חמישי 19:00-10:00, שישי 17:00-9:00, לא כשר
 

אדוארד

בחמארה שבפאתי שוק הכרמל מציעים כריך בשרי מפואר שנקרא "סנדוויץ' istanbul". למעשה זוהי סינייה בגרסת הכריך, עם תועפות של רוטב טחינה חמים, בשר עגל טחון, סלרי, בצל ועשבי תיבול שנכנסים יחדיו לתוך ג'בטה אוורירית ענקית, שנאפית בתנור יחד עם כל תכולתה (63 שקלים).

 (צילום: אבי ולדמן) (צילום: אבי ולדמן)
(צילום: אבי ולדמן)

הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי 3:00-12:00, שבת 3:00-19:00, לא כשר

 

צ'יצ'ו

בכריכייה המרוקאית הזו מתמחים בכריכים ענקיים בתוך לחם פרנה בעבודת יד. לתוך הפחמימה בעלת כושר הספיגה המוגבר נכנסים תבשילים מרוקאיים עתירי רוטב כמו קציצות בקר ברוטב עגבניות; קציצות כבש ברוטב טחינה ירוקה ותרד; קציצות עוף ברוטב לימון כבוש וסלרי; קציצות דגים ברוטב גמבה, שום וכוסברה; ויש גם קציצות ירק וקציצות סלק לטבעונים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במקום מציעים דילים מיוחדים, למשל "דיל לרעבים" של שלושה כריכים מוגדלים עם שלושה משקאות קלים ב-149 שקלים.

 

נתנזון 6 חיפה, 1-700-502-545‏‏, ראשון-שלישי 19:00-11:00, רביעי-חמישי 24:00-11:00, שישי 17:00-11:00, כשר

שרונה מרקט, 1-700-502-545‏‏, ראשון-שלישי 19:00-11:00, רביעי-חמישי 24:00-11:00, שישי 17:00-11:00, כשר

 

 

השקשוקה של אפי

המקום הכי מפורסם באור יהודה לאכול בו שקשוקה נהדרת במחבת אישית, עם סלט צ'רשי וחצי כיכר לחם אחיד (30 שקלים). כל מה שצריך לעשות הוא להעמיס את תכולת המחבת לתוך הלחם. מלבד השקשוקה יש במקום גם קציצות בשר ברוטב עגבניות עשיר, שאותן אפשר לקבל גם בצלחת וגם בתוך בגט עצום בגודלו.

 

יחזקאל קזז 12 אור יהודה, 03-5339252, ראשון-שישי 14:30-9:00, כשר

 

גוזל וציונה

הסנדוויצ'ים המפורסמים שמכינים אצל "גוזל וציונה" כבר 40 שנה ממשיכים לזכות לאהדה רבה בקרב חובבי הכריכים: בתוך חצי כיכר לחם אחיד של פעם נכנסים שקשוקה, כדורי פלאפל, טחינה ושכבה נוספת של כל המרכיבים הללו. מי שמנסה בכל זאת להישאר קצת שפוי יכול להזמין רבע כיכר לחם עם אותה השקשוקה וכדורי פלאפל.

 

מכבים 29 קריית אריה פתח תקווה, 03-6058601, ראשון-חמישי 16:00-8:00, שישי 13:00-8:00, כשר

 

Meat Night

במזללת הכריכים הפלורנטינית (בעלת סניף נוסף במתחם הבורסה ברמת גן) מציעים כריך "מעורב פועלים" בתוך חצי כיכר פרנה ענקית. היצירה הזו כוללת טחול, לבבות עוף, פילה עוף ופרגית, טחינה, רסק עגבניות, כוסברה וגם תפוח אדמה ובצל חרוכים על הפלנצ'ה. מחירו של הכריך האימתני הוא 42 שקלים.

 

תובל 15 רמת גן, 03-5184999, ראשון-חמישי 5:00-17:00, שישי-שבת 5:00-10:00, לא כשר

ויטל 2 תל אביב, 03-5184999, ראשון-חמישי 5:00-17:00, שישי-שבת 5:00-10:00, לא כשר

 

 

השוק

השף רני אלבז לא מסתפק בהגשת הפיתות הכי מושקעות בכל אשדוד, ומדי שבוע הוא מציע במקום השמח שלו גם כריך ספיישל בתוך חצי כיכר לחם אחיד עם מנה של מעורב פועלים עם חלקי פנים או קציצות בשר ברוטב. מחירו של הכריך 46-36 שקלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

נורדאו 24 אשדוד, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 17:00-10:00, מוצ"ש-1:00, כשר

 

סבא ג'בטו

בממלכת הכריכים האימתניים "סבא ג'בטו" יש כריך אחד שהוא הרבה מעבר לסתם עוד סנדוויץ': כריך "הפרה המשוגעת" מוגש בתוך לחם באורך של 25 סנטימטרים וברוחב תשעה סנטימטרים (יותר גדול מחצי כיכר לחם), ובתוכו נחים להם יחדיו ארבעה רטבים שונים, ירקות טריים והר של אנטרקוט מוקפץ על הפלנצ'ה. את המנה הזו מגישים יחד עם עשרה רטבים נוספים שתוכלו להוסיף כאוות נפשכם. מחיר היצירה הזו הוא 49 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

התקווה 8 באר שבע, 08-6272829‏, ראשון-חמישי 23:00-10:00, שישי 15:00-10:45, מוצ״ש-23:00, כשר

 

ממוס

במסעדה הטריפוליטאית המשפחתית הזו מתמחים בעיקר בהכנת קוסקוס ובכריכים מפוארים בתוך לחם פרנה מרוקאי ענק שנאפה בעבודת יד, במילוי קציצות דגים ברוטב עשיר, קציצות בשר נימוחות עם רוטב עגבניות ביתי, כפתה, קבב או מעורב.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אם תאכלו את הכריכים במקום - הם יעלו לכם 37 שקלים, ואם תעשו טייק אווי תשלמו עליהם רק 33 שקלים.

 

מונטיפיורי 1 באר שבע, 08-6112285‏, ראשון-חמישי 20:00-10:00, שישי 15:00-10:00, כשר

 

פינת אוכל

בכריכייה הכי מפנקת בבאר שבע מגישים כריכים בתוך חצי כיכר לחם לבן ואוורירי, ורגע לפני שהוא הופך לכריך - הוא מקבל צריבה קלה על הפלנצ'ה שהופכת אותו לקראנצ'י במיוחד. לתוכו נכנסות תערובות מושחתות של רטבים, בשרים וירקות - בלגן טעים שיסדר אתכם למשך כל היום.

 (צילום: עמוד הפייסבוק)
(צילום: עמוד הפייסבוק)

הכריכים הענקיים של "פינת אוכל" מוצעים במחירים שאינם עוברים את ה-40 שקלים, ותמיד משתרך במקום תור ארוך, כך שאין סיכוי שהאוכל שתקבלו כאן לא יהיה טרי שבטריים.

 

רינגלבלום 15 באר שבע 054-3354550, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-12:00, לא כשר

 

Africans

בביסטרו הדרום-אפריקני שבקיבוץ גל און מגישים את מנת הדגל הלאומית "באני צ'ואו", ולא בתוך לחמנייה כמו שהיא מוגשת תמיד בארץ, אלא בצורה הכי נאמנה למקור - בתוך חצי כיכר לחם ממולאת תבשיל קארי ירקות פיקנטי, מה שיבטיח לכם בטן מרופדת היטב לאורך כל אותו היום.

 

קיבוץ גל און, 08-6872500, ראשון-שבת 22:00-10:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
ואף מילה על פיתה. הכריך של"גוזל וציונה"
צילום: יח"צ
מומלצים