שתף קטע נבחר

הכנסת ה-20 מציגה: שיא מתפטרים במהלך הכהונה

24 מכתבי התפטרות הוגשו ליו"ר הכנסת אדלשטיין בקדנציה הנוכחית, חלקם במסגרת החוק הנורבגי שמאפשר לשרים להתפטר כדי לפנות מקום לחבר מפלגה ברשימה. אלא ש-13 ח"כים, האחרון שבהם יעקב פרי, התפטרו כל אחד מנסיבותיו האישיות. האם המספר יגדל עד לבחירות?

 

מספר שיא של חברי כנסת מתפטרים בכנסת הנוכחית ולא מעט פנים חדשות: התפטרותו של ח"כ יעקב פרי (יש עתיד) שהוגשה אתמול (ד') ליו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, מעמידה את הכנסת ה-20 על המספר הגבוה ביותר של חברי כנסת שהתחלפו מרצונם. בחלק מהמקרים היו אלה שיקולים פוליטיים שהניעו אותם להתפטר ובמקרים אחרים נסיבות שחייבו יציאה.

 

כך או כך, ליו"ר הכנסת הוגשו בקדנציה הנוכחית 24 מכתבי התפטרות, חלקם גם משרים שהתפטרו במסגרת החוק הנורבגי ואפשרו לבא אחריהם ברשימה להיכנס. 13 חברי כנסת התפטרו בשל נסיבות אישיות.

13 המתפטרים מהכנסת ()
13 המתפטרים מהכנסת
בין המתפטרים הבולטים והראשונים היה לדוגמא חבר נוסף בסיעת יש עתיד, הרב שי פירון, שלאחר הבחירות האחרונות כיהן בכנסת לתקופה קצרה כשיש עתיד עברה לאופוזיציה. פירון אמנם שימש כסגן יו"ר הכנסת, אולם לא מצא את מקומו ולא הצליח להשפיע כפי שקיווה ובשל כך הודיע ליו"ר המפלגה, יאיר לפיד, על רצונו לפרוש.

 

נסיבות דומות נרשמו גם במקרה של ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני) שהיה לדמות אקדמית מוערכת מאוד והגיע לכנסת כהבטחה גדולה בשירות החיבור בין יצחק הרצוג וציפי לבני, אחרי שהוביל את הוועדה שהוקמה בעקבות המחאה החברתית הגדולה ביותר של קיץ 2011.

 

טרכטנברג הגיע והציפיות היו גדולות, אולם בפועל, הוא לא הצליח להתלבט מאוד בכנסת, ובסופו של דבר הודיע כי בכוונתו לפרוש לטובת האקדמיה. אבל לא רק טרכטנברג ופירון פרשו על רקע תחושת חוסר מיצוי.

 

שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, היה לשר וחבר הכנסת הבכיר ביותר, שגם השתייך למפלגת השלטון, והודיע שהוא מתפטר תוך שהוא חוסך ביקורת מראש המפלגה שלו, ראש הממשלה, בנימין נתניהו. גם ח"כ שרון גל הודיע שהוא מתפטר ונימק זאת מחוסר מיצוי. אדם נוסף שניתן לציין אותו הוא אראל מרגלית שהחליט להתפטר מהכנסת לאחר הפסדו בפריימריז לראשות מפלגת העבודה.

 

אבל ישנם גם מקרים אחרים שבהם התפטרו חברי כנסת על רקע פרשות שצפו ועלו בכלי התקשורת בהם ינון מגל וסילבן שלום. שני ח"כים נוספים התפטרו בשל תפקידים שעברו אליהם: דני דנון שמונה לשגריר ישראל באו"ם ודני עטר שנבחר ליו"ר הקרן הקיימת לישראל (קק"ל).

 

כאמור, היו גם התפטרויות מהמשכן במסגרת החוק הנורבגי שמאפשר לשר להתפטר מכהונתו בכנסת ובכך לפנות את מקומו לבא אחריו ברשימת המפלגה. בין היתר ניתן לציין את נפתלי בנט שהתפטר בשביל כניסת שולי מועלם-רפאלי ואת משה כחלון שהתפטר עבור כניסת אכרם חסון כחבר כנסת מן המניין מטעם מפלגת כולנו.

 

כמו כן, יש להזכיר את התפטרותו של אבי גבאי מהממשלה לאחר שכיהן כשר מקצועי מטעם כולנו והתפטר בעקבות אישור מתווה הגז בממשלה, שלו הוא התנגד. גם יו"ר מרצ זהבה גלאון התפטרה כדי לעסוק בפריימריז המתקרבים במפלגה ובשינויים בה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שיא שלילי בכנסת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים