שתף קטע נבחר

בסביבת נתניהו שוקלים: עתירה שתעכב את המלצות המשטרה

ל-ynet נודע כי בסביבת ראש הממשלה שוקלים לעתור לבג"ץ כדי למנוע את פרסום ההמלצות בתיקי חקירותיו, עד שיתבררו דברי המפכ"ל בעניין החוקרים הפרטיים שאספו חומרים על חוקרי המשטרה. יועציו של נתניהו מתלבטים אם המהלך "יראה כמה החקירה הייתה מזוהמת", או שמא ייצר אנטגוניזם. מטעמו של נתניהו נמסר: "לא נכון"

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

פרסום ראשון: בסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקלים להגיש עתירה שתמנע את פרסום המלצות המשטרה עד אשר ייחקרו טענות המפכ"ל, רב-ניצב רוני אלשיך, ולפיהן "גורמים בעלי השפעה" אספו חומרים על חוקרים שמעורבים בתיקי נתניהו. כך נודע ל-ynet. מאז אתמול, יועציו של ראש הממשלה מתלבטים בשאלה איך לנהוג נוכח דבריו של מפכ"ל המשטרה בתוכנית "עובדה". במהלך סוף השבוע אמורים המשפטנים שמלווים את נתניהו להגיש דו"ח עם הטענות בעד ונגד המהלך.

 

מאז הראיון ב"עובדה", שבו טען מפכ"ל המשטרה כי בשלב מסוים חוקריו היו תחת "איומים" של גורמים שונים שחיפשו עליהם דברים, המערכת הפוליטית סוערת. במשטרה טוענים כי עדכנו את היועץ המשפטי לממשלה בזמן אמת, ואולם במשטרה לא פתחו אז בחקירה ומסרבים גם כעת להגיד מי אותם גורמים.

 

 

דבריו של אלשיך גרמו לסערה גם בסביבתו של נתניהו, שתקף את הדברים הללו וטען כי יש לחקור אותם. עוד טען נתניהו כי החקירה עצמה הייתה נגועה, אם אלה היו המחשבות של החוקרים.

 

כעת נודע כי אתמול והיום התקיימו שיחות והתייעצויות בסביבת ראש הממשלה סביב התגובה המשפטית לדבריו של אלשיך. ל-ynet נודע כי ההתייעצויות נועדו להכריע בשאלה אם להגיש בג"ץ במוצאי שבת או ביום ראשון, ובו בקשה לאסור על המשטרה להגיש את ההמלצות בתיקי ראש הממשלה עד אשר יתבררו דבריו של המפכ"ל בעניין החוקרים הפרטיים.

עתירה שנועדה למנוע ההמלצות עד לבירור טענות המפכ"ל. רנ"צ אלשיך (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
עתירה שנועדה למנוע ההמלצות עד לבירור טענות המפכ"ל. רנ"צ אלשיך(צילום: אלכס קולומויסקי)

חלק לא קטן מסביבתו של ראש הממשלה סבורים כי יהיה זה נכון להגיש את העתירה "ולהוכיח שהדברים של המפכ"ל היו לא נכונים", אמר גורם בסביבת נתניהו. "זה בדיוק הצ'אנס שלנו להראות כמה החקירה הייתה מזוהמת", הוסיף.

 

נכון לעכשיו עדיין לא נפל הפור בעניין, כי יש כאלה שטוענים כי עתירה שכזאת יכול ליצור אנטגוניזם, וכי ייתכן שבג"ץ יקבע שאין בכך דבר. מטעמו של נתניהו נמסר: "לא נכון וגם אין צורך בזה, כי כולם יודעים מה ערכן של ההמלצות".

 

מוקדם יותר כתב נתניהו בעמוד הפייסבוק שלו כי מפקד יחידת להב 433, ניצב רוני ריטמן, "היה צריך להשעות את עצמו מחקירותיי". זאת לאחר שנודע כי עורכי דינו של ריטמן רמזו במכתב ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כי נתניהו שלח את הקצינה שהתלוננה נגדו על הטרדה מינית. נתניהו הוסיף כי חוקרי המשטרה שעסקו בחקירותיו "האמינו בתיאוריית קונספירציה הזויה - שראש הממשלה הפעיל נגדם חוקרים פרטיים".

"היה צריך להשעות את עצמו מחקירות ראש הממשלה". ניצב ריטמן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"היה צריך להשעות את עצמו מחקירות ראש הממשלה". ניצב ריטמן(צילום: מוטי קמחי)

נתניהו המשיך בפוסט: "כשחוקרי המשטרה מאמינים בטענות כל כך הזויות ושקריות שראש הממשלה פעל נגדם באופן אישי ושלח חוקרים נגדם, איך הם יכולים לחקור אותו ולהגיש המלצות נגדו באופן אובייקטיבי? אנו נדהמים לגלות שזה בדיוק מה שקרה בחקירות ראש הממשלה". לסיום כתב: "תחליטו אתם: מה זה אומר על טוהר החקירה ומה זה אומר על טיב ההמלצות".

 

מאז שידור תוכנית "עובדה" תקף נתניהו כמה פעמים את המפכ"ל על טענותיו. גם חבריו של נתניהו לסיעת הליכוד לא נותרו אדישים לדברים שהשמיע אלשיך. ח"כ מיקי זוהר אמר בריאיון לאולפן ynet: "אנחנו מאוד מוטרדים מאמירה מהסוג הזה, כי איך יגיעו עכשיו להמלצות אם אנחנו יודעים שהופעל על החוקרים לחץ? איך הם יוכלו להגיש את ההמלצות בצורה אובייקטיבית? ואולי הלחץ יעשה את הפעולה ההפוכה ויכריח את החוקרים כן להגיש המלצות - ובלבד כדי לספק את כל מי שרק רוצה?".

 

יו"ר הקואליציה ויוזם חוק ההמלצות, דודי אמסלם, היה יותר תקיף. "אני לא זוכר מפכ"ל משטרה ולא רמטכ"ל שנתנו ריאיון כזה ומהסוג הזה. בהתחלה חשבתי שהוא רץ בפריימריז וזה הדהים אותי", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים