שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אוכל רחוב בירושלים: סיור קולינרי טעים במיוחד
    מה אוכלים בירושלים כשממש רעבים? יצאנו לסיור קולינרי בין דוכני אוכל הרחוב בירושלים וגילינו עולם שלם שכולו טוב

     

    צפו: הכריכים של רחל בן אלול
     

    ירושלים היא גן עדן לחובבי אוכל רחוב ובמיוחד אזור שוק "מחנה יהודה". בחיפוש אחר אוכל הרחוב הכי טוב בעיר, נתקלנו בכמה תופעות ראויות לציון בעיקר כי הן ייחודיות לירושלים: כשמחפשים שווארמה טובה, כל ניסיון לקבל המלצה מוביל משום מה דווקא לפלאפל או למעורב ירושלמי. הסיבה היא, כך התברר בהמשך, שהירושלמים סבור כי אין דבר כזה שווארמה טובה בירושלים.

     

    לעומת זאת, פלאפל מצוין יש שם בשפע, וכך גם מקומות מיתולוגיים שמגישים את הכדורים הפריכים והמטוגנים על פי מתכון עתיק יומין, כזה שהתגלגל במשך דורות רבים ושרד כפי שהוא. לגבי המעורב שהומצא בעיר אין כל עוררין - אכן מדובר במנת הרחוב מספר אחת כאן. עם זאת, לגבי המקום שבו נמצא המעורב הירושלמי הטוב ביותר בבירה ישנו קונצנזוס, אותו תגלו בבהמשך הכתבה.

     

    עוד כתבות שיכולות לעניין אתכם בערוץ האוכל:

    המסעדות שחייבים להכיר בירושלים
    אוכל רחוב, אבל לא רק: בתי האוכל המיתולוגיים בבאר שבע

    מה אוכלים בנצרת?

     

    אוכל רחוב בירושלים (צילום: לין לוי)
    עם כל טוב. Dwiny pita bar (צילום: לין לוי)

    כריכים מושחתים המשלבים בשר וחלב כמו שאפשר למצוא בלא מעט כריכיות בתל אביב, לא תמצאו בירושלים, אבל כן תמצאו בה כריכים כשרים שלא נופלים ממקביליהם התל אביבים, פיצה לא כשרה עם תוספות מפתיעות במיוחד והמבורגר שרק בשבילו שווה לעלות על כביש אחד ולהגיע לעיר. יצאנו לבדוק מה אוכלים ברחוב הירושלמי.

     

     (  )

    Dwiny pita bar

    בר פיתות זערורי עם אווירה משכרת, מוזיקה בווליום גבוה, קהל צעיר וסופר מגניב, ואוכל שכיף לאכול בכל שעות היממה. מה בתפריט? פיתות מעולות, צ'יפס מושקע ומגוון צ'ייסרים שנמזגים בשפע. לא בא לכם פיתה? יש גם ברוסקטה שעשויה מפיתה ומכונה בתפריט "פתוח".

    אוכל רחוב בירושלים (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    אבל עם כל הכבוד לפחמימות המנחמות, הסוד כאן הוא לא במרכיב העיקרי אלא דווקא בשילוב של כל מה שנדחס לתוך הפיתה כמו אוסובוקו, בשר בקר טחון, טלה, אנטרקוט ותבשיל סינייה (45-30 שקלים). בנוסף, מציעים כאן מנות צמחוניות וטבעוניות ופיתות במילוי דגים, ביניהם חריימה, ברבוניות קריספיות, שווארמה דגים וסביצ'ה (42-30 שקלים).

     

    במידה שאתם מתקשים לוותר על אחת או יותר מהמנות, תוכלו להזמין מנת טעימות ליחיד (100 שקלים) או לזוג (170 שקלים). בשני הדילים, מלבד טעימות משלל הפיתות, תקבלו גם מנת צ'יפס, שכפי שציינו בהתחלה - לא פחות מפואר ומושקע כאן ממנות הפיתה.

    אוכל רחוב בירושלים (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
      

    בית יעקב 6 ירושלים, 050-4742428, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי 2:00-12:00, שישי 15:00-11:00, שבת 1:00-20:00, כשר

      

    סטקיית חצות

    "חצות" הוא שם נרדף לאחת המנות המזוהות ביותר עם העיר, הלוא הוא המעורב הירושלמי. האגדה מספרת שהמנה הזו הומצאה בסטקייה ביום שבו נגמרו הבשרים מוקדם מהצפוי, ובמקום לסגור את העסק החליטו בעלי המקום לצלות חלקי פנים ולהכין מהם תערובת אחת.

    (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)

    המעורב הירושלמי שמוגש כיום בסטקייה כולל חלקי עוף והודו צלויים על הפלנצ'ה יחד עם בצל ותבלינים. את תערובת הבשר הזו דוחסים אל מעמקי פיתה תפוחה, רכה ומתקתקה, שיש הטוענים שהיא מהקטנות שנמכרות בארץ, אך עדיין מספקת ביסים אלוהיים. מחיר המנה הוא 44 שקלים.

     

    אגריפס 121 ירושלים, 053-9438478, ראשון-חמישי 2:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-2:00, כשר

     

     (  )

    ההמבורגר של שגב

    שגב הוא איש בשר מוכשר, שפתח קצבייה והמבורגרייה באזור תלפיות, הרחק ממרכז העיר ההומה. היתרון במיקום המבודד נובע מעצם העובדה שיש שם חנייה בשפע, דבר שאפשר רק לחלום עליו במרכז העיר.

    צילום: אלי מנדלבאום

    צילום: אלי מנדלבאום

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    ההמבורגר שמכין שגב עשוי מהבשר שמגיע, כמובן, מהקצבייה שלו, והוא איכותי במיוחד ויש הסבורים שהוא ההמבורגר הכשר הטוב ביותר בירושלים. הקציצה, שמשקלה כ-200 גרם, עשויה ממכסה של פריים ריב שיושן במקום במשך כשלושה חודשים, ושומן בקר.

    אוכל רחוב בירושלים (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    שגב צולה את ההמבורגר שלו ברמת דיוק השמורה למקצוענים, ומגיש אותה במידת עשייה מדיום בלבד. מעל הקציצה הוא מעמיס תוספות שונות כמו כבד אווז ברמת עשייה מושלמת ופטרית פורטבלו (69 שקלים).

     

    ואם כבר הגעתם עד לכאן - אל תפספסו את ה"המבורגר העצבני" שכולל נקניקיות מרגז ביתיות, ביצת עין ורוטב הריסה (55 שקלים), או את "שגב מפנק" עם כבד אווז וריבת בצל (65 שקלים). לצד ההמבורגר תתפנקו לכם גם עם כמה צלעות טלה, מבטיחים שלא תצטערו על זה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
      

    יד חרוצים 4 ירושלים, 02-5017170‏, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 15:00-10:00, מוצ״ש- 23:00, כשר

     

    Crave gourmet street food

    לכל המנות בתפריט של "קרייב" יש משהו מיוחד להציע שטרם טעמתם: גם הכריכים ("כשהארי פגש את סאלי" או "דה רובן") וגם העוף הדרומי שמונחים על ופל בלגי שווים עצירה כאן, אבל גולת הכותרת במקום הם דווקא הסליידרים (המבורגרים קטנים) עסיסיים להפליא שמגיעים בזוגות.

     (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)

    התפריט מציע ארבעה סוגי המבורגר שונים - קריספי צ'יקן, קרייבורגר צ'ילי, קרייבורגר בייקון (כשר!) וקרייבורגר רגיל, והבטחה שלנו - מיד לאחר הביס הראשון, תבקשו המבורגר נוסף. מחיר כל הסליידרים הוא 69 שקלים.

    צילום: אלי מנדלבאום

    צילום: אלי מנדלבאום

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    השקמה 1 ירושלים, 02-6272830, ראשון-רביעי 23:00-12:00, חמישי 00:30-12:00, שישי 14:00-11:00, שבת 00:00-20:00, כשר

     

     (  )

    אריכא

    ב"אריכא" מגישים את הסביח שנחשב לטוב ביותר בעיר, ויש במקום גם גרסה לא פחות מוצלחת לטבעונים בדמות סביח פטריות. המקום הוא למעשה דוכן קטן, שבו יטגנו את החצילים עבורכם לפי הזמנה ובכמות שמספיקה בכל פעם למנה אחת בלבד, הביצים הקשות תמיד חמות והפיתות גמישות ולא מתפרקות גם אחרי ארבע כפות טחינה וכמות נדיבה של סלט.

     

    מי שאינו מעוניין בפיתה, יכול לאכול את הסביח שלו בצלחת, מפורק. מנה בפיתה תעלה לכם 17 שקלים, ומנה בצלחת - 24 שקלים.

     

    אגריפס 83 ירושלים, ראשון-חמישי 23:30-9:30, שישי 14:00-9:30, כשר

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    הסביחייה

    בסביחייה שלו יגאל מגיש את הסביח בתוך פיתה חמימה ורכה בתוספת ביצה קשה, פרוסות עבות של חציל מטוגן, ירקות וטחינה. הסוד של המנה הזו הוא בנדיבות ובסידור הקפדני בתוך הפיתה בשיטת "שכבות" שיגאל פיתח, על מנת להבטיח ביסים של גן עדן. מחיר המנה - 20 שקלים.

     

    שמאי 9 ירושלים, ראשון-חמישי 16:00-9:00, שישי 14:00-9:00, כשר.

     

     (  )

    פלאפל האחים לוי

    אחת הפלאפליות האהובות ביותר על תושבי ירושלים, ובפרט על חובבי שוק "מחנה יהודה" (שימו לב: גם "פלאפל לוי" ממוקם שם מעבר לפינה, והוא לא פחות טוב ולא פחות אהוב). ב"אחים לוי" תמיד עמוס, בעיקר בתיירים שמגלים כאן את נפלאות המנה הלאומית. ואם תהיה לכם סבלנות להידחס בתור (אנחנו לגמרי ממליצים לעבוד עליה בבית, כי חבל שתפספסו), תזכו במנת הפלאפל המיתולוגית של העיר - ויש הטוענים שגם הטעימה ביותר - אותה התחילו להכין משה לוי ואחיו כבר ב-1962.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    כיום מפעיל את המקום בנו של משה, רפאל. את כדורי הפלאפל הזהובים והמתובלים בירק בנדיבות, הוא אורז בפיתה (15 שקלים למנה) או בלאפה, והשוס האמיתי היא מנת "אש תנור" - פלאפל בלאפה שאפשר להזמין כמנה שלמה או כחצי מנה (17 שקלים). ואל דאגה - התחלופה הגבוהה כאן ועומס הלקוחות התמידי, יבטיחו לכם את הפלאפל הכי טרי שאפשר לבקש.

     

    מחנה יהודה 51 ירושלים, 02-6250282‏, ראשון-חמישי 9:00- 21:00, בשישי 9:00- 16:00, כשר

     

    מרכז הפלאפל התימני

    אחד ממוסדות הפלאפל הירושלמיים המובילים שפועל בעיר מסוף שנות ה-70. המקום הוא לא פחות מאשר כוך קטן בקיר, שבו כבר קרוב ל-50 שנה מטגנים כדורי פלאפל מתובלים בהרבה חוויאג'. בגזרת התוספות, בנוסף לסלט ירקות, טחינה, חומוס, חמוצים וחריף שאפשר למצוא בכל פלאפלייה כמעט, יש כאן גם חילבה מעשה יד. 

     

    השוס האמיתי כאן, שבשבילו לגמרי שווה להגיע למקום, הוא מנת פלאפל הנקרא ב"אשתנור"  - מנה מהמטבח התימני שמורכבת מלאפה רכה, שעוטפת באהבה כדורי פלאפל, צ'יפס וחציל מטוגן (19 שקלים).

     

    אגב, בימי בשישי אפשר להעמיס את הכדורים גם לתוך לחוח או סאלוף, העולים גם הם 19 שקל. מחיר מנה רגילה בפיתה תעלה לכם כאן 16 שקלים.

     

    הנביאים 48 ירושלים, 02-6242346, ראשון-חמישי 18:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    פלאפל שלמה

    פלאפלייה מיתולוגית שנפתחה ב-1946 כעגלה עם פרימוס, וכיום מנוהלת על ידי דור ההמשך של מקימי המקום. את הפלאפל מטגנים כאן רק לאחר ההזמנה, והמתכון (שהוא כמובן סודי ביותר, אך נגלה לכם שהוא מכיל 100 אחוז חומוס וללא תוספות קמח או פירורי לחם בכלל) הוא אותו מתכון של אבא שלמה מלפני 70 שנה.

     

    מבחר התוספות כאן צנוע וכולל סלט ירקות, טחינה, חריף וחילבה וכדורי הפלאפל עצמם אווריריים במיוחד נחשבים בעיני רבים לטעימים ביותר בירושלים. מחיר המנה הוא 15 שקלים.

     

    מוסאיוף 9 שכונת הבוכרים ירושלים, 02-5823387, ראשון-חמישי 16:00-9:00, שישי 14:00-9:00, כשר למהדרין

     

    פלאפל מולה

    בפלאפלייה הזו מכינים פלאפל נטול גלוטן, שקשוקה, בורקס פינוקים, סביח, מעורב ירושלמי ושניצל בפיתה או בבגט. הפלאפל כאן נארז בתוך פיתה או לאפה, ויחד איתם מגיעים גם מבחר תוספות כמו סלט קולסלאו, לימון כבוש ועוד. מחיר המנה בפיתה הוא 16 שקלים ובלאפה - 19 שקלים.

     

    אגריפס 82 ירושלים, 052-8436476‏, ראשון-חמישי 21:00-9:30, שישי 15:00-10:00, כשר

     (  )

    פלאפל דורון

    "פלאפל דורון" הוא מעצמת אוכל רחוב ישראלי שממוקם במרכז ירושלים, ותמיד משתרך אליו תור ארוך של ממתינים רעבים. אמנם מדובר בפלאפלייה, אך לפי מקורות ירושלמיים לא מעטים, דווקא כאן נמצאת השווארמה הכי טובה בעיר. אז מה מיוחד בה כל כך? מדובר בשווארמה הודו עסיסית בתוספת כמות נדיבה של שומן כבש שפרוס לחתיכות קריספיות ודקות במיוחד. מחיר המנה בפיתה הוא 30 שקלים, ובצלחת - 42 שקלים.

     

    רחל אמנו 2 ירושלים, 02-5664356, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 15:00-10:00, כשר

     

     

     (  )

    רחל בשדרה

    בבוטקה הכריכים של רחל בן אלול (אחת הפיינליסטיות האהובות של תוכנית הריאליטי "מאסטר שף") יש אווירה של אחד מהמקומות שתצפו למצוא דווקא בשדרות התל אביביות ולא בעיר הבירה. בכניסה למקום משתרך תור ארוך של לקוחות שממתינים בסבלנות, רבים מהם מנשנשים בינתיים על הספסלים שפזורים במקום.

    רחל בן אלול ירושלים (  )
    רחל בן אלול
     

    לצד האווירה הקלילה והייחודית, הסיבה האמיתית להגיע לכאן היא, או נכון יותר הם, הכריכים המפתיעים והמאוד לא שגרתיים שבן אלול מכינה כאן ומשלבים עשרות מרכיבים, ביניהם: דגים צרובים, גבינות שנמסות תחת אש הברנר, עלים מכל מיני סוגים, רטבים ומרמלדות קטנות שיושבות בצנצנות מפונפנות על המדף, ארטישוקים מוחמצים, חמוצים מכל הסוגים והצבעים, ביצת עין, צנון שחור, כרוב אדום, תפוזים טריים, חצילים מטוגנים, שפרוטים והרשימה עוד ארוכה. כולם יחד נערמים ביד סמוכה ובטוחה בין שני חצאי לחמניה מוארכת, שילוב מעניין בין בגט לפרנה.

    אוכל רחוב בירושלים (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    בתחילת תהליך ההכנה הבגט עובר השחמה קלה בטוסטר, ורגע לפני שהוא עובר לידיו של הסועד המורעב, זוכה הכריך לדחיסה טובה שתבטיח ששלל התוספות לא יתפזרו להן לכל עבר. הכי מומלץ להזמין כאן את כריך "רחל תכיני", שאפילו בעלת המקום לא בטוחה איך תראה התוצאה הסופית שלו כשהיא מתחילה להכינו. לפחות ספונטניים שביננו - אל דאגה, ההכריך תמיד יוצא מושלם בסוף. מחירי כל הכריכים במקום נעים בין 45-30 שקלים.

     

    שד׳ בן מימון 13 ירושלים, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 17:00-7:00, כשר

     

    פפיטוס

    פירוש המילה "פפיטוס" בספרדית הוא סנדוויץ' ואם לדייק, הסנדוויץ' הנפוץ בוונצואלה. ואכן, בסנדוויצ'יה הירושלמית, שנקראת על השם הכריך הדרום אמריקאי, מציעים כריכים מהסוג שמוצאים רק בוונצואלה לצד ארפות - הפיתות הוונצואליות במילוי תוספות שונות (38-25 שקלים). כמו גם, תמצאו שם נאצ'וס (10 שקלים) ואמפנדס מקמח תירס (15-13 שקלים).

     (צילום: איתי מוניקנדם) (צילום: איתי מוניקנדם)
     

    מומלץ לנסות כאן את הכריך החם "לה בומבה" שכולל קורנדביף, פסטרמה רומנית וסלמי איטלקי מטוגנים, עם ביצת עין, סלט כרוב וגזר ותפוצ'יפס מפוררים מעל (29 שקלים). והשוס -רגע לפני ההגשה, הכריך נכנס לבילוי של כמה דקות בודדות בטוסטר על מנת להעניק לו את הקריספיות הרצויה. 

     

    האגוז 11 ירושלים, 052-6731560‏, ראשון-חמישי 1:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ״ש-1:00, כשר

      

     (  )

    פלורה

    הפיצרייה אולי הכי אהובה על הירושלמים שממוקמת ליד שוק מחנה יהודה, ומגישה פיצות סולידיות מבצק דק וקריספי בעל קצוות תפוחים. מגש בגודל 35 ס"מ ללא תוספות יעלה לכם כאן 44 שקלים (או 49 שקלים בתוספת רוקט ופרמזן), ועל כל תוספת תשלמו בין 8-3 שקלים נוספים. מלבד הפיצה המעולה, תזכו כאן גם לאווירה ירושלמית ושירות לא מתיימר.

     

    הדקל 2 ירושלים 02-6222216, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 14:30-12:00, מוצ״ש- 24:00, כשר

     

    צ'ילי

    הפיצה הלא כשרה הכי טובה בירושלים. הבצק של הפיצה עבה יחסית, והפיצות עצמן מפתיעות וכוללות בשר טחון, פלפל קלוי ותירס (ה"מקסיקנית") ופיצת "ברקפסט, עם בייקון וביצה קשה. מגש אישי יעלה לכם כאן 30 שקלים, מגש בינוני - 65 שקלים ומגש משפחתי - 75 שקלים.

    פיצה צ'ילי ירושלים (צילום: עוז שכטר)
    (צילום: עוז שכטר)
     

    הלל 28 ירושלים, 02-6254040, ראשון-שבת 5:00-11:00, לא כשר

      

     (  )

    בורקס רמלה

    המקום הצנוע ששוכן בפאתי השוק מציע ויטרינה עתיקה ולא מפונפנת, עמוסה בבורקסים זהובים ואימתיים בגודלם שעשויים מבצק טורקי, כן, בדיוק כמו בשוק רמלה ועל כןהוא גם קרוי כך. בורקס בודד יעלה לכם כאן 13 שקלים, ואם תבקשו תוספת של טחינה, חריף, חמוצים וביצה, מחירו יעלה ל-18 שקלים). בנוסף, תוכלו לקבל כאן בורקס גבינה ובורקס תפוח אדמה.

    אוכל רחוב בירושלים (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    אגריפס 44 ירושלים, אין טלפון, ראשון-חמישי 18:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר

     

    בורקס מוסא

    זהו הבורקס הכי מפורסם בירושלים, וגם אחד מהמקומות היותר נוסטלגיים שפועלים בבירה מאז 1959. הבורקס עצמו עגלגל ותפוח, והוא נאפה על פי מתכון שעבר מדור לדור ולא השתנה אפילו מעט לאורך כל שנות הפעילות של המקום.

     

    יש כאן בורקס גבינה (16 שקלים), בורקס תרד (18 שקלים) הנחשב למנת הדגל של המקום, וגם בורקס במילוי תפוחי אדמה. כל הבורקסים מוגשים לצד מלפפון חמוץ וחריף, ובתוספת של שני שקלים תוכלו לקבל גם ביצה קשה וטחינה.

     

    אגב, האגדה מספרה כי ממש כאן נולדה המנה המוכרת "בורקס פינוקים", כלומר בורקס במילוי ביצה, מלפפון חמוץ וחריף ההופכים את המאפה לארוחה שלמה.

     

    יפו 30 ירושלים, 02-6235273, ראשון-שישי 15:00-6:00, כשר

      

     (  )

    מהמטבח הגיאורגי: חצ'אפוריה

    מעצמה גיאורגית משפחתית הממוקמת בשיפולי שוק "מחנה יהודה". המקום מתמחה בכל סוגי המאפים הגיאורגיים, כשגולת הכותרת הוא כמובן החצ'פורי שעשוי מבצק מלוח במילוי גבינה מלוחה אף היא, ומגיע בצורת סירה בעלת דפנות קראנצ'ים וביצה במרכז. מלבד החצ'פורי יש כאן גם אצ'ארולי עם ביצת עין וחמאה (35-30 שקלים) ואימרולי, שעשוי מבצק דק וממולא גם הוא בגבינה (25-20 שקלים).

     (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
    (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
     

    השקמה 5 ירושלים, 02-5373630, ראשון-רביעי 21:00-9:00, חמישי 23:30-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

     

    מהמטבח התימני: ג'חנון בר

    יש יותר גאוני מסנדוויץ' שעשוי ממלוואח? בשני הדוכנים של "ג'חנון בר" מכינים את הסנדוויץ' המושלם הזה כבר יותר מ-15 שנה. מדובר, למעשה, על מנה אייקונית שעשויה מבצק מלוואח אותו מגלגלים לסנדוויץ' שלתוכו אפשר להוסיף חומוס או טחינה, גבינות, כרובית מוקפצת, חצילים או חמוצים, ביצה ורסק והכי חשוב - אל תשכחו להוסיף את הסחוג (25 שקלים).

     

    אבל הסיפור של הדוכן הזה לא מסתיים כאן: במקום מכינים מנת רחוב נוספת שתפיל אתכם מהרגליים - ממוג'חנון, כלומר - ג'חנון מגולגל עם תוספות לבחירה. מחיר המנה הזו הוא 22 שקלים, וסביר להניח שאחרי שתאכלו אותה כל מה שתרצו זה לצלול לתוך שנת צהריים מתוקה.

     

    רחוב הלל 28, רחוב האגוז 30, ירושלים 02-566-1919, ראשון-חמישי 3:00-9:00, שישי 17:00-9:00, מוצ"ש- 3:00, כשר

     

    מהמטבח הכורדי: אישטבח

    זהו המקום היחיד בארץ שמגישים בו את מאפה ה"שמבורק", מאפה סורי-כורדי משובח במילוי של תבשיל מוח, אסאדו עם עגל וחומוס או בעוף בגריל. מחירם של המאפים נע בין 45-34 שקלים, והם מוגשים לצד סלט מרענן.

     (צילום: גיא גמזו)
    (צילום: גיא גמזו)
     

    השקמה 1 ירושלים, 02-6232997, ראשון-רביעי 1:00-12:00, חמישי 2:00-12:00, שישי 14:00-11:00, שבת 1:00-20:00, כשר

     

    Argento

    בדוכן של לוקס סיטרונוביץ, תמצאו אמפנדס לא שגרתיים שנאפים בתנור ג'וספר שנמצא במקום. את האמפנדס ממלא סיטרונוביץ במילוי עוף מעושן פיקנטי; טלה ותמרים; או אסאדו, זיתים וביצה קשה. כל האמפנדס מוגשים לצד צ'ימיצ'ורי, סלסלה חריפה, חמוצים תוצרת בית וטחינה, ומחירם נע בין 18-13 שקלים.

     (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
    (צילום: גיא גמזו)

    מלבד המאפים הממולאים, מציעים במקום גם כריך צ'יצ'ירון במילוי אסאדו וקצת שומן (28 שקלים), וגם כריך מילאנסה עם שניצל סינטה. מעבר לכך, בין השעות 20:00-18:00 יש במקום Happy Hour של 1+1 על האלכוהול.

     (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
    (צילום: גיא גמזו)
      

    מחנה יהודה 6 ירושלים, 02-9945755, ראשון-שליש 22:00-12:00, רביעי-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:30-10:30, כשר

     

    ממהטבח הצרפתי: Sabayos

    קרפייה חדשה יחסית שנפתחה רק לפני שנה, וכבר משגעת את הירושלמים עם קרפים ממולאים במטיאס, קממבר וריבת בצל או בחמאת בוטנים, נוטלה ובייגלה מלוח. והשוס (שאולי יגרום למצפון שלכם לעבוד פחות קשה לאחר שתאכלו כאן) - כל הקרפים במקום - גם המלוחים וגם המתוקים - נטולי גלוטן ועשויים מקמח כוסמת.

     

    כל קרפ כאן הוא ארוחה שלמה שארוזה באריזה רכה וגמישה, כשהמנה המומלצץ ביותר היא קרפ "אדום לבן" במילוי גבינת קממבר, ריבת בצל, חציל מטוגן ורוקט (32 שקלים).

     

    עץ החיים 45 שוק מחנה יהודה ירושלים, 050-3019708‏, ראשון-שלישי 22:00-9:00, רביעי-חמישי 24:00-9:00, שישי 14:00-9:00, כשר
     

     (  )

    תותי פרותי

    המקום הבא הוא לא סתם דוכן למיצים, אלא מקום שמציע שייקים בשילובים מפתיעים ומבחר מרקים נהדרים שמוגשים בקערות חד פעמיות (17 שקלים לקערת מרק). בעלת המקום היא בת שבע צדוק, תזונאית ושפית, שמציעה כאן מרק חומוס תרד מצוין, מרק ארטישוק עם ערמונים, מרק חרירה ובקיץ יש גם מרק ירקות וקוסקוס.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    בגזרת המיצים צדוק תכין לכם כאן צ'ייסרים ושייקים שיוציאו אתכם מהמקום בריאים במיוחד: צ'ייסר שורש כורכום או צ'ייסר ג'ינג'ר (7 שקלים לצ'ייסר), וגם שייקים כמו סלק, למון גרס תפוח וסלרי. את השייקים אפשר לקנות גם בבקבוקים אישיים ומחירם נע בין 17 שקלים לכוס ל-34 שקלים לבקבוק. ואם הלכתם לאיבוד ואין לכם מושג מה להזמין, מחוץ למקום יש תפריט שבו לכל שייק מוצמד שם של לקוח קבוע שאוהב אותו.

     

    בן יהודה 21 ירושלים, 077-3441256, ראשון-חמישי 22:30-7:00, שישי 16:00-7:00, כשר ללא תעודה

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: לין לוי
    איפה אוכלים ברחוב בירושלים? מקומות שכדאי להכיר
    צילום: לין לוי
    מומלצים