שתף קטע נבחר

סטלה הנדלר עוזבת את בזק עם 24.5 מיליון שקל

המנכ"לית שמסובכת בחקירות פליליות הודיעה שתפרוש מבזק בסוף יוני, אחרי שהיו"ר דוד גרנות אמר לה כי לא תוכל להמשיך בתפקיד. הדירקטוריון ימנה ועדת איתור למנכ"ל הבא

פרישתה של סטלה הנדלר אתמול מכיסא המנכ"לית של בזק, חודש לאחר מעצרה המתוקשר והחשדות הכבדים המיוחסים לה בפרשת בזק, מהווה נקודה צורבת בקורות החיים של הנדלר. עם זאת, מנכ"לית בזק יכולה להתנחם בפרישתה בתנאי השכר המתגמלים שמהם נהנתה במהלך התקופה שבה ניהלה את ענקית התקשורת.

 

פילבר התעמת עם מנכ"לית בזק: "זוכרת את הפגישה הלילית?"

דירקטוריון בזק מסמן להנדלר את הדרך החוצה

 

מאז נכנסה לתפקיד באפריל 2013, הנדלר משכה מבזק שכר מצטבר בעלות משוערת של כ־23.5 מיליון שקל. בנוסף, הנדלר זכאית על פי חוזה העסקתה לפיצויי פיטורים של 950 אלף שקל, שנגזרים משש משכורות של 158 אלף שקל בחודש, דבר שמעלה את חבילת המזומנים שלה מקופת החברה הציבורית ל־24.5 מיליון שקל.

 

מתכוונת לחזור למשרד

על פי תנאי השכר האחרונים שעליהם דיווחה בזק ב־2016 (דו"חות 2017 צפויים להתפרסם עד סוף החודש), עלות השכר המוערכת של הנדלר מורכבת משכר מצטבר של יותר מ־12.6 מיליון שקל ובונוסים של 10.6 מיליון שקל.

 

הנדלר אמרה בהודעת הפרישה כי "לקראת החלפת הבעלות בחברה וכן לאור החקירות והנסיבות שנוצרו, החלטתי לפרוש מתפקידי. זהו הדבר הנכון לעשות הן מבחינתי האישית והן מבחינת בזק".

סטלה הנדלר  (צילום: יחיאל ינאי) (צילום: יחיאל ינאי)
סטלה הנדלר (צילום: יחיאל ינאי)
 

הנדלר הבינה שבסיטואציה הנוכחית ולאור דרישתם של בעלי המניות והגופים המוסדיים המחזיקים במניות בזק, להרחיק מהחברה את כל המעורבים בחקירות המשטרה, היא לא תוכל להישאר בתפקיד.

 

להודעת הפרישה שלה קדמה שיחה שקיימה עם יו"ר בזק, דוד גרנות, שהבהיר לה כי למרות ההערכה הרבה שהוא רוחש לפועלה, אין למעשה דרך להישארותה בחברה, והנדלר עידכנה כי ממילא קיבלה את ההחלטה. השניים סיכמו כי המנכ"לית תישאר בתפקיד עד 1 ביולי ואז תעזוב.

 

בית המשפט הורה להרחיק את הנדלר ממשרדי בזק עד 28 במרץ ועד אז ממלא את תפקידה קובי פז, אולם עם תום ההרחקה בכוונתה לחזור למשרדה עד לפרישה. ועדת איתור שיקים הדירקטוריון, ובראשה יעמוד כנראה גרנות עצמו, תבחר את המנכ"ל הבא. בוועדה צפוי להיות ייצוג של לפחות דירקטור אחד שמייצג את בי־קום.

 

מה מגלים הפרוטוקולים 

החשדות המסתמנים נגד הנדלר קשורים לכאורה בביצוע עבירות לפי חוק ני"ע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שיבוש הליכי משפט, מתן שוחד והפרת אמונים בתאגיד. כמו כן, הנדלר שימשה בתפקיד מנכ"ל בזק בתקופה הרלבנטית הנוגעת לחשדות להטיית הסיקור של אתר החדשות וואלה לטובת רה"מ נתניהו (תיק 4000).

 

הנדלר הכחישה במהלך תקופת מעצרה את החשדות המיוחסים לה באמצעות פרקליטה, עו"ד נתי שמחוני, ומסרה "כל מה שעשיתי היה לטובת בזק ובמסגרת החוק".

 

עם זאת, הפרוטוקולים של הוועדה הבלתי תלויה שהוקמה בבזק לבחינת רכישת yes מיורוקום של אלוביץ', מראה עד כמה הוועדה היתה תלויה בפועל בעמדה של המנכ"לית הדומיננטית. הנדלר, אשת אמונו של אלוביץ', הפעילה לכל אורך הדרך לחץ לקיים את עסקת בעלי העניין — תוך שהיא מדגישה את החשיבות האסטרטגית שלה.

 

"הערך של yes לבזק הוא מאוד גבוה", היא אמרה באחת הישיבות. "במצב שונה, לא של עסקת בעלי עניין, בזק היתה משלמת כל סכום כדי לרכוש זרוע טלויזיונית ותוכן".

 

בישיבה אחרת היא טענה כי "מה שנראה היום מאוד יקר מחר ייראה מאוד זול" וגם כי "ללא שליטה בתוכן, בזק תהפוך לחברת תשתית וצינורות בלבד".

 

לאחרונה הטילה רשות הגבלים עסקיים קנס של 30 מיליון שקל על בזק, כאשר בנוסף לו הודיעה כי היא מטילה על הנדלר קנס של 700 אלף שקל, זאת בשל פגיעה בתחרות. קנסות אלה הם בכפוף לשימוע עתידי ברשות. ברשות ההגבלים טוענים לפגיעה בתחרות בכל הנוגע להשחלת סיבים אופטיים מבורות התקשורת ועד לפתח הבית.

 

בבזק הגיבו כי מסקנות הרשות "שגויות מיסודן. בזק שיתפה פעולה באופן מלא בבדיקת הרשות בעניין, והראתה כי כל פעילותה ופעולותיה התבצעו על פי חוק ובהתאם להוראות משרד התקשורת".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
סטלה הנדלר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים