שתף קטע נבחר

מה גרם לרופאיו של נתניהו למהר איתו למיון?

פינוי של ראש ממשלה לחדר המיון בשעת ערב מאוחרת איננו עניין שבשגרה. למה אם כן החליטו רופאיו שלא לקחת הפעם סיכון ולפנותו אמש לחדר המיון בבית החולים הדסה? רופא הבית עם הערכות ופרשנות

למה פונה ראש הממשלה למיון? החלטה על פינויו של ראש הממשלה לחדר מיון בשעת ערב מאוחרת היא החלטה דרמטית, ונשקלה ודאי בכובד ראש. נשאלת השאלה מה גרם, אם כן, לרופאיו של ראש הממשלה להכריע את הכף לטובת פינוי לילי מהיר למיון?

 

כבר לפני כשבועיים התפרסמו ידיעות על פיהן ראש הממשלה לא חש בטוב, ורופאו האישי דיווח כי נתניהו סובל מדלקת גרון וחום. אתמול, באירוע תובנות ויעדים של משרד הבריאות שנערך בשעות הבוקר, נראה ראש הממשלה מספר פעמים כשהוא משתעל.

 

בנימין נתניהו (צילום: מוטי קמחי)
נתניהו, אתמול. שיעולים רבים וחום גבוה(צילום: מוטי קמחי)
 

הפינוי אמש התרחש, ככל הנראה, בעקבות חשש של רופאו האישי של נתניהו מפני דלקת ריאות, שבשילוב עם גילו של רוה"מ (68) עלולה להתפתח לכדי מצב חמור ואף מסכן חיים.

 

הסיבה שראש הממשלה הובהל דווקא לחדר המיון, אם כך, הייתה הצורך המיידי בצילום רנטגן כדי לאשש או להפריך את קיומה של דלקת ריאות. ניתן אמנם לבצע צילום רנטגן באמצעות מצלמה ניידת שמגיעה לבית המטופל, אולם צילום כזה לא יהיה באיכות גבוהה כמו זו שבבית החולים.

 

ההשערה היא כי רופאו של נתניהו רצה לאפשר גם את ביצוען של בדיקות דם לאור החום הממושך, כשהחשש המרכזי הוא, כאמור, מפני דלקת ריאות.

 

 

ראש הממשלה עבר צילומי רנטגן שמתבצעים משני צדדים: תחילה מבית החזה הקדמי, ואחר כך מהצד, כדי לאפשר לאתר במדויק תסנינים - מוקדי דלקת בריאות. הצילומים הראו כי אין תסנין ממוקם, כלומר אין מוקד דלקתי בריאות, ולפיכך האבחנה היתה מחלת דרכי נשימה עליונות, או במילים אחרות: דלקת ריאות ויראלית.

 

על פי הוראות הרופאים, הטיפול שיקבל נתניהו בביתו נקרא "סימפטומטי" או "טיפול תומך". טיפול כזה כולל ברוב המקרים מתן תרופות המסייעות לכיוח, אינהלציות של סלאיין בשילוב של ונטולין המרחיב את דרכי הנשימה, וקורטיקוסטרואידים המפחיתים את התהליך הדלקתי.

 

ברוב המקרים מחלת דלקת ריאות ויראלית נמשכת כ-5 ימים, אולם בגילים מבוגרים יחסית היא עלולה להימשך לעיתים גם תקופה ארוכה יותר, כשבמקרים מסוימים היא אף "פותחת פתח" גם לחיידקים ש"מתיישבים" על הריאות, וגורמים לדלקת ריאות חיידקית המצריכה שימוש באנטיביוטיקה.

  

שעות העבודה הארוכות של ראש הממשלה, הסטרס בו הוא נתון עקב עבודתו, האחריות הרבה המוטלת על כתפיו וכן, גם החקירות השבוע שלו, של רעייתו ושל בנו ומיעוט שעות השינה שלו, בשילוב עם גילו המבוגר יחסית, עלולים להחליש את מערכת החיסון שלו, להאריך את משך המחלה ואף לגרום לסיבוכים.

 

איך אפשר להימנע מסיבוכי דלקות הריאות?

  • חיסון נגד החיידק פנאומוקוק: זה מספר שנים נמצא החיסון פרבנאר או פנאומווקס בסל התרופות, ומבוגרים מגיל 65 ומעלה נדרשים לקבלו כל חמש שנים. החיסון הוכח כמפחית משמעותית את סכנת ההידבקות בחיידק הפנאומוקוק, המחולל המרכזי של דלקות ריאות חיידקיות.

 

  • חיסון נגד שפעת: מחלת השפעת הורגת אלפים בכל שנה בישראל. לא רק הווירוס עצמו מסוכן לגוף, אלא גם מחלות חיידקיות שנוספות עליו, שכן השפעת "פותחת פתח" לזיהומים נוספים ועלולה לגרום לקריסת מערכות הגוף בגיל מבוגר. חשוב להקפיד על קבלת החיסון לשפעת מדי שנה, עם תחילת עונת החיסונים.

 

  • היגיינה: אם אתם חולים, הקפידו לא להדביק אחרים. הקפידו לאוורר את הבית היטב, להשתעל אל השרוול ולא אל כף היד ולחטא חפצים שבאו במגע עם החולה ועשויים להכיל רסיסי רוק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מה גרם לרופאים להכריע את הכף?
צילום: מוטי קמחי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים