שתף קטע נבחר

מחקר חדש קובע אחת ולתמיד אם בטוח לרוץ בהיריון

מחקרים קודמים קבעו שספורט אמנם בריא בהיריון, אך ריצה עלולה לסכן את צוואר הרחם ושלום העובר. מחקר חדש ומקיף במיוחד בדק אם הריצה אכן מסוכנת להיריון

אם גם את מכורה לריצה – המחקר הבא הוא בשבילך: מחקרים קודמים הזהירו שריצה בזמן ההיריון עלולה לפגוע בשלום העובר, אולם ממצאים חדשים קובעים כי ריצה מתונה אינה מסכנת את ההיריון ואינה גורמת ללידות מוקדמות או למשקל לידה נמוך, בין אם הריצה מתקיימת בשלבי ההיריון הראשונים או האחרונים. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת BMJ Open Sport & Exercise Medicine.

 

אישה בהיריון רצה (צילום: shutterstock)
בטוחה בכל שלב. ריצה בהיריון(צילום: shutterstock)
 

החוקרים בדקו 1,293 נשים שהשתתפו בריצות בפארקים ברחבי בריטניה. הנשים מילאו שאלונים מקוונים שבהם נשאלו הנשים בין היתר כמה קילומטרים רצו בשבוע ובאילו שבועות של ההיריון רצו. בנוסף נאספו נתונים על אודות מהלך ההיריון, שבוע הלידה ומשקל הלידה של התינוק.

 

החוקרים מצאו כי לא היו הבדלים משמעותיים בשבוע הלידה או במשקל הלידה של התינוקות בין נשים שרצו לבין אלו שלא השתתפו בפעילויות ריצה כלל. עם זאת, נמצא כי שיעור הנשים שנזקקו ללידה מכשירנית (לידת מלקחיים או וואקום) היה גבוה יותר דווקא אצל הנשים הרצות (27% בקרב הנשים הרצות, לעומת 22% שיעור לידות מכשירניות אצל הנשים שלא רצו), ככל הנראה משום שרצפת האגן אצלן הייתה שרירית יותר.

 

עוד כתבות בנושא:

ההיריון הפוטוגני של מאמנת הכושר

צפו: מרימה משקולות בחודש ה-8 להריון

6 דברים שצריך לדעת כדי לרוץ עם עגלה

 

"נשים יכולות להמשיך לבצע פעילות גופנית במהלך ההיריון", אמר ראש צוות החוקרים, פרופ' אנדרו שינן מהקינגס קולג' בלונדון, "אנחנו מעודדים את הנשים לבצע פעילות גופנית, לטובת שלום הילד והעובר, וגם הריצה בטוחה הן לאם והן לעובר".

 

 

להיות קשובות לגוף ולא להעמיס

"פעילות גופנית חשובה בהיריון" אומר פרופ' אייל שיינר, מומחה לגינקולוגיה מהמרכז הרפואי סורוקה, "ככלל, אם אישה עסקה בפעילות ספורטיבית לפני ההיריון, אין מניעה ואף מומלץ להמשיך אותה גם במהלכו. באופן עקרוני מומלצת פעילות כ-3 פעמים בשבוע במשך כחצי שעה עד שעה, כאשר יש להיות קשובות לגוף ולא להעמיס".

 

לדברי פרופ' שיינר, אין העדפה ספציפית לריצה על מסילה או בחוץ: "מצד אחד ריצה במכון הכושר מאפשרת תנאים קבועים של טמפרטורה ואנשים סביב שיכולים להשגיח, כשריצה בחוץ היא ללא כל פיקוח. מצד שני ריצה בחוץ מאפשרת מהירות ריצה קבועה במרחב פתוח באוויר החופשי, בעוד שריצה על מסלול במכון כושר עלולה לגרום למעידות. בכל אופן, אם בחרת לרוץ על מסילה, היזהרי לא להפריז עם המהירות והשיפוע של ההליכון. ברגע שאת חשה חולשה, האטי".

 

באילו מצבים אסורה הריצה? פרופ' שיינר: "אנו ממליצים על מנוחה במקרים של דימומים על רקע שליה נמוכה או היפרדות חלקית של השליה, או פתיחה צווארית לפני מועד הלידה. בנוסף רצוי להימנע ממאמצים למשך שלושה ימים לאחר דיקור מי שפיר. וככלל, תמיד מומלץ להיוועץ ברופא הגינקולוג האישי שמכיר את ההריון ואת מצבך".

 

צפו: וברגע האמת - כיצד לקבל לידת חירום בבית עד להגעת האמבולנס?

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה עדיף - מסלול בחוץ או מסילה בחדר הכושר?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים