שתף קטע נבחר

לא רוצים לטורקיה: "קריסה בהזמנות לאנטליה"

אם אירועי השבוע האחרון והמתיחות בין טורקיה וישראל לא הספיקו, נראה שדבריו של ארדואן אתמול על כך שהוא שוקל להפסיק את היחסים הכלכליים עם ישראל הרסו גם את הציפיות האופטימיות יותר. על פי מספר סוכנויות נסיעות בארץ נראה שהרומן המיוחל בין שתי המדינות נגמר לפני שהתחיל. "מסך המחשב אצלנו ריק מהזמנות לאנטליה"

האם אמירתו אמש (ג') של נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן אודות שקילת סיום היחסים הכלכליים עם ישראל  סתמה את הגולל בכל הנוגע לכוונות הישראלים לנפוש במדינה השכנה הקיץ? זה לא סוד שרבים מאיתנו חיכו לפרק חדש ברומן שלנו עם טורקיה אחרי פרשת המשט ב-2010. עד לאותה תקופה נסיעה לנופש בטורקיה הייתה עניין שכיח בקרב משפחות רבות בישראל.

אנטליה טורקיה (צילום: שאטרסטוק)
האם הרומן הטורקי - ישראלי הסתיים?(צילום: שאטרסטוק)
מדי קיץ וחגים פקדנו את הקלאבים העצומים של אנטליה, בודרום וקמר שבטורקיה, כשאז צמד המילים האהוב עלינו כל כך "הכל כלול" באמת ביטא את מה שהוא מבטיח ובסכומים שדומים להם לא נמצאו בשום מקום אחר בעולם.

 

 

"מסך המחשב אצלנו ריק מהזמנות לאנטליה"

השנה ואחרי כשנתיים של שקט יחסי בין המדינות, בדגש על השגרירים והפוליטיקאים בהן, הייתה ציפייה גדולה לחדש את הרומן הטורקי-ישראלי ולשוב לנופש המיוחל, המפנק והזול.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: רויטרס)
נאום ארדואן נגד ישראל בוועידת מדינות האיסלאם(צילום: רויטרס)
 

אבל אז החלו הרוחות המזרח תיכוניות לנשב בעוצמה – העברת השגרירות האמריקנית לירושלים, מהומות בעזה עם עשרות הרוגים ובעיקר חילופי מילים וציוצים בוטים בין ראשי שתי המדינות - כל אלו עשו את שלהם והחלום הטורקי? נראה שנגוז.

התפרעויות פלסטינים רצועת עזה (צילום: EPA)
התפרעויות פלסטינים ברצועת עזה לפני כשבוע(צילום: EPA)
 

"בחודשים האחרונים ראינו התאוששות והיו רבים שחזרו לנפוש בטורקיה כולל בחג הפסח האחרון. מיום העברת השגרירות האמריקנית לירושלים וההתבטאויות החריפות של ארדואן, רואים קריסה של ממש בהזמנות לאנטליה. מסך המחשב אצלנו ריק כמעט לחלוטין מהזמנות לאנטליה", אומר רונן קרסו סמנכ"ל "איסתא".

מתגעגעים או שמחים לוותר? הקלאבים של אנטליה (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
מתגעגעים או שמחים לוותר? הקלאבים של אנטליה(צילום: דני שדה)
 

לדברי קרסו, חזרנו שלוש שנים אחורה. בשנים 2008-2009 מספר הישראלים שטסו לנפוש בטורקיה עמד על כ-450 אלף נוסעים בשנה. מאז לדבריו, המספר קטן וקטן כשבתקופת שיא השפל הוא הגיע לכ-150 אלף איש בשנה.

 

אבל ב-2016 נראה שהחלה חזרה מסוימת כשהמספרים הגיעו לכ-300 אלף נוסעים מישראל ובשנה שעברה כ-370 אלף. "שנה שעברה היה גידול של 25 אחוז בביקוש לנפוש בטורקיה. השנה כולם חשבו שטורקיה חוזרת, היו הזמנות לא רעות לקיץ הקרוב ועוד היו צפויות להיות יותר הזמנות של הרגע האחרון", מסביר קרסו.

 

עם זאת, מספר האנשים שביקשו להזמין אתמול חופשה דרך אתר "איסתא" מסביר הכל: "אתמול נכנסו לנו רק חמש הזמנות לאנטליה, לצורך ההשוואה לכרתים אתמול נכנסו 119 הזמנות ולפני כל הבלגן היו נכנסות כ-40 הזמנות ביום עבור טורקיה".

 

"את העונה הקרובה בטורקיה – הפסדנו"

חברת "איסתא" לא לבד בעניין. גם יו"ר ובעלים של חברת הנסיעות "אופיר טורס", בועז וקסמן, לא אופטימי בקשר לרומן שהיה אמור להתחדש ורואה ירידה של כ-30 אחוז בביקוש ההזמנות לשם.

"רק חמש הזמנות לאנטליה" (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
"רק חמש הזמנות לאנטליה"(צילום: דני שדה)
 

"הבעיות של הישראלים עם טורקיה נמשכות כבר כמה שנים ויוון בעצם לא באמת החליפה את טורקיה", אומר וקסמן ומסביר כי "התענוג האמיתי של 'הכל כלול' והכנסת האורחים של הטורקים לא נמצאת במקומות אחרים".

 

לדעתו, זאת המגמה והיא לא תיעלם בקרוב. "הנסיגה של הישראלים מטורקיה תימשך כל עונת הקיץ הקרובה וזה תהליך שייקח הרבה זמן לשקם אותו – לפחות שנה, לא יכול להיות פה שום סיפור אהבה כרגע. "את העונה הזאת בטורקיה אנחנו הפסדנו והטורקים הפסידו אותנו, כך שאופטימי אני לא יכול להיות".

 

לדברי וקסמן, החלופות הן כמובן האיים היווניים שאומנם לא מציעים את אותה רמת שירות, יוקרה, פינוק ומחירים כמו אלו שבמלונות הטורקיים אבל כן מציעים גיוון עצום שרק גדל מדי שנה.

לא נמצאו חלופות למה שהטורקים מציעים בתחום הנופש (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
לא נמצאו חלופות למה שהטורקים מציעים בתחום הנופש(צילום: דני שדה)
 

"היוונים שונים מאוד מהטורקים אבל יש להם גם את הצד הטוב שלהם והיום יש המון איים יוונים חדשים עבור הקהל הישראלי. אם פעם זה היה רק רודוס וכרתים כיום כמעט לכל אי יש כבר שדה תעופה וגם היעדים ביבשת של יוון גדולים ומציעים דברים אחרים".

 

גם קפריסין יצאה מהרשימה?

אם אתם מחפשים צל של אופטימיות זהירה בכל הסיפור הזה תמצאו אותה בחברת "הדקה ה-90". שם נשמעים דווקא קולות מעודדים יותר למי שעדיין לא ויתר לעשות את חופשת ה"בטן גב" שלו במלונות הענק של טורקיה.

 

"אצלנו לא רואים שינוי בביקוש לנפוש בטורקיה אפילו לא ביטול אחד, רק כמה טלפונים לבירורים", מספרת דנה לביא, מנכ"לית הקבוצה. לדבריה, יש לעקוב ולראות מה יהיה הלאה כי מרבית ההזמנות לנופש מסוג כזה מתבצעות באמת ברגע האחרון.

 

לביא כן מספרת כי חל שינוי בשכנה אחרת שלנו – קפריסין. "אם בשנה שעברה קפריסין כיכבה בעשירייה הראשונה של היעדים המבוקשים בקרב הישראלים אז השנה היא רחוקה מאוד מאותה עשירייה".

פאפוס קפריסין (צילום: שאטרסטוק)
האם זו יורשת העצר של אנטליה? פאפוס, קפריסין(צילום: שאטרסטוק)
  

לדבריה, נתון זה מגיע גם כתוצאה מהמתח בין ישראל וטורקיה: "הרבה אנשים לא באמת יודעים להגיד אם פאפוס נמצאת בצד הטורקי של קפריסין או לא ולכן היעד הזה נחלש מאוד השנה. אנשים לא רוצים לנפוש שם מחוסר ודאות וחשש גדול".

 

לפי אתר "הדקה ה-90" המנצחת הגדולה השנה היא יוון ועדיין עם שני האיים הוותיקים שלה: כרתים ורודוס. אחריהם מגיעים יעדים במזרח אירופה, דרום איטליה, מדריד בירת ספרד וארצות הברית.

 

לעומת זאת, בחברת "איסתא" עדיין לא ממהרים לקבור את קפריסין ומדווחים כי הביקוש הגדול לקפריסין עדיין קיים, מלבד הצד הטורקי שלה שכבר מחוץ לסיפור עוד מתקופת החגים האחרונה בגלל עניינים שלא קשורים לישראל, והיא תתפוס את מקומה של אנטליה כולל הקלאבים של ה"הכל כלול".

מלון 'בלק' באנטליה, טורקיה (צילום: אטילה שומפלבי) (צילום: אטילה שומפלבי)
מלון 'בלק' באנטליה, טורקיה(צילום: אטילה שומפלבי)
 

"יוון וקפריסין יקרות במעט מאנטליה, אבל נראה כי הקהל הישראלי מצביע ברגליים והאירועים האחרונים השאירו חותם משמעותי. לדוגמה - טיסה וארבעה לילות במלון 'לאורה' בקפריסין עם פארק מים במלון וחבילת הכל כלול תעלה 679$ לאדם, לעומת מחיר של 649$ במלון 'טיטניק בלק' באנטליה. טיסה וארבעה לילות במלון 'אאוט אוף דה בלו' הכל כלול בכרתים תעלה 669$", נמסר מ"איסתא".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני שדה
ישראל וטורקיה - כבר (שוב) לא?
צילום: דני שדה
מומלצים