שתף קטע נבחר

לישון במלון של מארק טווין

60 שנה אחרי ש"מלון ירושלים" ההיסטורי ננטש, הוא נפתח מחדש תחת השם "דריסקו", ונכנס היישר לרשימת מלונות היוקרה בעולם. בין המתארחים בגלגול הקודם: מארק טווין, שגם כתב על המלון בספרו. המחיר: מ-360 דולר ללילה

מלונות דריסקו וירושלים - אז והיום (צילום מלון דריסקו: יואב יערי)
מלון דריסקו ומלון ירושלים - אז ועכשיו(צילום מלון דריסקו: יואב יערי)

לא מעטים מלונות הבוטיק בתל אביב, אך נראה שמלון דריסקו החדש, שנמצא בלב המושבה האמריקנית-גרמנית, מציג רף חדש למלונות הפאר של העיר. החותמת על היוקרה שלו הגיעה עוד טרם הפתיחה הרשמית, כשהתקבל המלון לקבוצה הבינלאומית Leading Hotels of the World, לצד מלונות יוקרה כמו זאכר בווינה, ריץ ורפאל בפריז, פלאזה את'ני ופארקר בניו-יורק, קפה רויאל וריץ בלונדון, וכן כמו גם מלונות ממילא, המלך דוד ואמריקן קולוני בירושלים ומלון סטאי תל אביב ביפו.

 

התיירים מסתערים על המלונות בתל אביב

 

נכון, המלון יוקרתי ויש לו על כך קבלות, אך נראה שמה שבאמת מעניין זו ההיסטוריה בת ה-150 שנה שהוא אוצר בתוכו, שאפילו מארק טוויין הזכיר בספרו "מסע תענוגות בארץ הקודש". היכן שנמצאים היום הרחובות אוארבך והופמן ביפו, הוקמה ב-1866 מושבה אמריקנית על ידי 40 משפחות נוצריות-מורמוניות שעזבו את מדינת מיין עם אונייה עמוסה בכל רכושם, ובכלל זה בתי עץ מפורקים. מטרתם: להכין את ארץ ישראל לחזרת יהודי התפוצות. המושבה כללה 10 מבני עץ, שרובם בעלי שתי קומות, ובהם מבני ציבור, חנות ובתי מגורים.

 

מלון ירושלים ()
חדר האוכל של מלון ירושלים

הסופר מארק טווין (צילום: gettyimages imagebank) (צילום: gettyimages imagebank)
הסופר מארק טווין(צילום: gettyimages imagebank)
 

אחד הבתים היה בית אבן שהקימו האחים ג'ון וגו'רג' דריסקו, ונועד לשמש מלון בשם "לה גרנד הוטל". בשל קשיים, סכסוכים ומחלות נאלצו מרבית המתיישבים לעזוב, והאחים דריסקו מכרו בשנת 1870 את המבנה לארנסט הרדג, בנו של אחד ממנהיגי הקהילה הטמפלרית, שהפך אותו למלון היוקרה הראשון מחוץ לחומות יפו.

 

הרדג שינה את אופיו של המלון מאמריקני לאירופי, וקרא לו "מלון ירושלים". המלון פעל עד שנת 1940, אז בעקבות מלחמת העולם השנייה נאלצו הטמפלרים לעזוב את הארץ. חברה שווייצרית ניהלה אותו לפרק זמן מסוים וכשהבריטים הפכו את כל האזור למפקדה שלהם, הוא הפסיק לפעול כמלון ומשנת 1958 היה נטוש לגמרי.

לפני מספר שנים נרכש המלון וגם המבנה הסמוך אליו, בית נורטון, על יד שלוש קבוצות יזמים: חברת אורשל אחזקות, חברת המושבה האמריקנית בע"מ וחברת ויתניה. "כשרכשנו את המתחם החלטנו להגשים את החלום של הקבוצה האמריקנית ולכן קראנו למלון דריסקו", מספר אבי זק, מבעלי המלון.

מלון דריסקו (צילום: יואב יערי)
הלובי של המלון החדש(צילום: יואב יערי)

מלון דריסקו (צילום: יואב יערי)
הבר המעוצב(צילום: יואב יערי)

מלון דריסקו (צילום: יואב יערי)
חדר במלון דריסקו(צילום: יואב יערי)
  

עלות הפרויקט, כולל בנייה, שיפוץ ועיצוב (בהם שחזור ציורי קיר לא גמורים שנמצאו במבנה), מוערכת ב-120 מיליון שקל. בקומת המרתף תמצאו את מסעדת המלון, ZADA, שעליה מנצח השף שחר ביטון.

  

במבנה המרכזי של המלון יש 38 חדרים בגדלים שונים, החל מחדרים קלאסיים ועד סוויטות בגודל של 70 מ"ר. בבניין הסמוך שייקרא וילה דריסקו, נבנו עוד 6 חדרים. בתקופת ההרצה המחירים ינועו בין 1,200-360 דולר לחדר, כולל ארוחת בוקר וחניה, אך ישראלים יצטרכו להוסיף מע"מ. לאחר תקופת ההרצה סביר שהמחירים יעלו, אך זק מרגיע: "אנחנו לא חיים בוואקום. אנחנו רוצים שהמלון יהיה מלא ושוקק. זו לא חוכמה לדרוש מחירים גבוהים ולהישאר עם חדרים ריקים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מלון דריסקו: יואב יערי
מלון דריסקו ומלון ירושלים - אז ועכשיו
צילום מלון דריסקו: יואב יערי
מומלצים