שתף קטע נבחר

ר"מ אוסטרליה נגד צמצום משלוחי חיות לשחיטה בישראל

ראש ממשלת אוסטרליה, מלקולם טרנבול, שלח מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו וביקש לבחון מחדש את עמדת הממשלה בנוגע להצעת החוק שתצמצם ייבוא של מאות אלפי עגלים וטלאים מאוסטרליה לשחיטה בארץ. "במידה והכנסת תאשר את הצעת החוק, הדבר יביא לסיומו של הסחר במקנה חי בין אוסטרליה לישראל", כתב טרנבול. היום תדון הממשלה בערר שהגיש שר החקלאות נגד הצעת החוק

 

 

ראש ממשלת אוסטרליה, מלקולם טרנבול, פנה ביום שישי במכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, לאחר שנודע לו כי ועדת השרים לענייני חקיקה תמכה בשבוע שעבר בהצעת חוק לצמצום הדרגתי במשלוחים של מאות אלפי עגלים וכבשים חיים מאוסטרליה לפיטום ושחיטה בישראל.

 

בנימין נתניהו ומלקולם טרנבול בביקור ראשון של נתניהו באוסטרליה אשתקד (צילום: AP) (צילום: AP)
בנימין נתניהו ומלקולם טרנבול בביקור ראשון של נתניהו באוסטרליה אשתקד(צילום: AP)

 

כזכור, ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה ביום ראשון שעבר את הצעת החוק של ח"כ מיקי זוהר לצמצום ייבוא מאות אלפי עגלים וטלאים לשחיטה בישראל. ההצעה זכתה לתמיכת 28 ח"כ מכל קצוות הקשת הפוליטית וראש הממשלה, בנימין נתניהו פרסום הודעה בתום הדיון כי "חובה לעשות תיקון אמיתי לצער הגדול הזה שנגרם לבעלי החיים".

 

ביום שלישי שעבר, הגיש שר החקלאות אורי אריאל ערר נגד הצעת החוק בטענה כי "ביטול הובלת המקנה אינה החלטה מידתית שתוביל לעלייה במחירי הבשר בעשרות אחוזים. בנוסף, תוביל לפיטורין במעגל ראשון לאזרחים ישראלים רבים" והזהיר אז, כי הצעת החוק שנועדה למנוע יבוא של בקר בספינות משא, מהווה הפרה של הסכמי סחר בינלאומיים ועלולה לגרום לפגיעה ביחסי סחר החוץ של מדינת ישראל.

 

לדברי השר, מטרת משרד החקלאות היא להגדיל כל העת את היקפי יבוא הבשר המצונן והקפוא מחו"ל, על חשבון ייבוא עגלים חיים בספינות. בעקבות הגשת הערר של שר החקלאות והגשת ערר נוסף על ידי השר גלעד ארדן, מליאת הממשלה תדון היום (א') בנושא.

 

 (צילום: אנונימוס) (צילום: אנונימוס)
(צילום: אנונימוס)

 

טרנבול: לישראל חשיבות קריטית לתעשיית הבקר האוסטרלית

במכתבו הדגיש טרנבול את קשרי הידידות העמוקים בין שתי המדינות ואת המחוייבות ההדדית לתמיכה באינטרסים המשותפים בנושאי בטחון וכלכלה.

 

"במידה והכנסת תאשר את הצעת החוק, הדבר יביא לסיומו של הסחר במקנה חי בין אוסטרליה לישראל", כתב ראש הממשלה וציין כי מדובר במרכיב הסחר הגדול ביותר בהסכמי הסחר הבין לאומיים בין שתי המדינות, המוערך בשווי של של כ-50 מיליון דולר לשנה. עוד ציין ראש הממשלה האוסטרלי כי ישראל מהווה את אחד השווקים שלהם חשיבות קריטית להמשך קיומה של תעשיית הבקר האוסטרלית.

 

ראש הממשלה טרנבול ביקש מבנימין נתניהו לשקול את כל הגורמים הללו בהחלטתו לבחון את נושא הסחר במקנה חי בין אוסטרליה וישראל, בכך שיבטיח את המשך קיום הסחר בבעלי חיים והמשכיות הסכמי הסחר בין המדינות.

 

ר
ר"מ אוסטרליה ועגל שיובא לישראל (אילוסטרציה)(צילום: AFP, אנונימוס לזכויות בעלי חיים)

 

בעקבות התחקיר באוסטרליה: הופחתה כמות בע"ח בספינות המשא

עוד ציין במכתבו, כי לפני כחודשיים, בעקבות פרסום תחקיר בתקשורת באוסטרליה על תנאי ההובלה של בעלי החיים מאוסטרליה לנסיכויות המפרץ, ממשלת אוסטרליה קיבלה את ההמלצות של מומחים בלתי תלויים שבחנו את תחום הסחר והובלת כבשים חיות מאוסטרליה למזרח התיכון וכי הופחתה כמות בעלי החיים במסעות. לדבריו, הממשלה האוסטרלית דורשת כעת מפקח וטרינרי עצמאי שיתלווה בכל מסע וידווח מדי יום לגורם האחראי באוסטרליה.

 

על פי נתוני ארגוני בעלי חיים בישראל, 363 אלף עגלים וטלאים חיים יובאו באמצעות ספינות משא מאוסטרליה ואירופה, במטרה לפטם את החיות ולשחוט אותן בארץ מאז תחילת השנה עד חודש יוני. אשתקד יובאו בתקופה המקבילה כ-267 אלף בעלי חיים.

 

ראש הממשלה האוסטרלי גילה כי הרגולטור העצמאי באוסטרליה שמונה לנושא, השעה רשיונות של מספר חברות שלא הצליחו לעמוד בתקנים המחמירים של אוסטרליה, אך הדגיש כי החברות הללו אינן מעורבות בייצוא של מקנה לישראל. 

 

ראש הממשלה האוסטרלי הנחה את שרי הכלכלה והחקלאות בארצו ליצור קשר בנושא, לקראת הדיון ביום ראשון בוועדת השרים לענייני חקיקה וככל הנראה אמורה להגיע לישראל משלחת נציגים מאוסטרליה כדי לדון בסוגיה.

 

שר החקלאות אורי אריאל. הגדלת יבוא בשר מצונן וקפוא על חשבון ייבוא עגלים חיים באוניות (צילום: מארק ישראל סלם) (צילום: מארק ישראל סלם)
שר החקלאות אורי אריאל. הגדלת יבוא בשר מצונן וקפוא על חשבון ייבוא עגלים חיים באוניות(צילום: מארק ישראל סלם)

 

שר החקלאות: "אקדם חקיקה אחרת שלא תפגע בצרכנים"

שר החקלאות אורי אריאל, אמר ל- ynet בתגובה למכתב שנשלח לראש הממשלה, כי "לאורך כל כהונתי כשר החקלאות אני פועל לטובת רווחת בעלי החיים והורדת יוקר המחייה. בעקבות הנחייתי לצמצם את הובלת המקנה, התחלנו בייבוא הבשר המצונן והארכנו את תוקף הבשר מ-45 ימים ל-85 ימים. ברגע שיגדלו המכסות לייבוא בשר מצונן, כך יצומצמו הובלות המקנה לארץ. הודעתי לראש הממשלה בנימין נתניהו, כי אקדם חקיקה אחרת בנושא שלא תפגע בצרכנים הישראלים".

 

הפגנה נגד משלוחים חיים בישראל, 2017 (צילום: רויטל טופיול) (צילום: רויטל טופיול)
הפגנה נגד משלוחים חיים בישראל, 2017(צילום: רויטל טופיול)
 

 

ארגוני בע"ח: לא להתערבות זרה בחקיקה הישראלית

מעמותות "אנונימוס לזכויות בעלי-חיים" ו"תנו לחיות לחיות" נמסר כי "לא יתכן שמדינות זרות יתערבו בחקיקה ישראלית, שבאה לממש את רצון העם ואת הערך היהודי של צער בעלי חיים. הציבור הישראלי מתנגד למשלוחים החיים, רוצה לראות את הפסקתם, ולא יסתפק בפחות מכך" כך ציינו הארגונים בתגובה לפניית ynet.

 

"86 אחוז מהציבור תומך בהצעות החוק להפסקת המשלוחים החיים, עליהן חתומים 28 ח"כים מכמעט כל סיעות הבית. 60 רבנים ו-245 משפטנים חתמו על עצומות הקוראות להפסקת המשלוחים החיים, ואלפי אנשים יצאו לרחובות בהפגנות לעצירת המשלוחים".


פורסם לראשונה 14/07/2018 23:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, אנונימוס לזכויות בעלי חיים
מלקולם טרנבול ועגל שיובא לישראל (אילוסטרציה)
צילום: AFP, אנונימוס לזכויות בעלי חיים
מומלצים