שתף קטע נבחר

כשרושפלד עיצבן את ז'ואל רובושון

איך כמעט פתח ז'ואל רובושון סניף של ה"אטלייה" בתל אביב, ולמה הוא כל כך התעצבן על יונתן רושפלד? המסעדן שלום מחרובסקי מספר על ביקורו של רובושון בארץ

לא הייתי מוכן לזה כי כולנו נראים בני אלמוות, במיוחד הגאונים שנראה ששום כוח עליון לא יוכל עליהם. ובכל זאת, השבוע הלך לעולמו ז'ואל רובושון, השף שהשפיע יותר מכולם על עולם הקולינריה ב-30 השנים האחרונות.

ז'ואל רובושון, השף עם הכי הרבה כוכבי מישלן (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ז'ואל רובושון, השף עם הכי הרבה כוכבי מישלן(צילום: gettyimages)
 

הקשר הראשון שלי עם רובושון התרחש בשנת 1996, כשהוא הגיע לירושלים לבשל בחגיגות ה-3000 שנים לעיר. הוא הגיע יחד עם עוד עשרה שפים מהטובים שבעולם, ובאותם הימים של הגישושים הראשונים של הקולינריה בישראל, היה יוצא דופן ומוזר לקבל כאן רמה כזאת של שפים.

 

בארוחה שהכינו ל-1,200 איש, כל אחד מהשפים היה אחראי על מנה אחת, וכל אחד מהם בחר ב-5-6 טבחים ישראלים שיעזרו לו בקו הייצור של המנות. ז'ואל החליט לבחור לתפקיד עוזרו האישי בשף הצעיר דאז, יונתן רושפלד, שהיה השף של "מול ים". אליו התלווה גם הסו שף יורם ניצן, מי שלימים הפך לשף הראשי של המסעדה.

עם רובושון לא מתחכמים. יונתן רושפלד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עם רובושון לא מתחכמים. יונתן רושפלד(צילום: ירון ברנר)
 

רושפלד נדרש למדוד אז 5 גרם של פלפל אדום ו-5 גרם של פלפל צהוב (מדויק, לא יותר ולא פחות), כחלק מהמנה של ז'ואל. כשרושפלד ניסה להתחכם, השף מיד העמיד אותו על מקומו וגער בו קשות כמו שרק הוא יודע. וכך החפיפניקיות הישראלית קיבלה סטירה והתיישרה מייד עם ההקפדה המדויקת שהייתה הסמל המסחרי של רובושון.

השף ז'ואל רובושון (מימין) והשף יורם ניצן (צילום:
השף ז'ואל רובושון (מימין) והשף יורם ניצן(צילום: "מול ים")
 

בתום הארוחה בירושלים אירחנו ב"מול ים" את ז'ואל רובושון, יחד עם כמה מהשפים שהצטרפו לפרויקט. המסעדה שלי הייתה אז ממש בתחילת דרכה, ואנחנו התרגשנו והגשנו להם את המיטב שבמיטב, אבל לא הצלחנו להבין מהם מה הייתה ההתרשמות שלהם מהאוכל, והם מצדם גם לא סיפרו לנו מה דעתם על המסעדה. אבל זמן קצר לאחר מכן קיבלנו בקשה מכובדת להצטרף לארגון שלהם Les grandes tables du monde.

 

מסעדת "מול ים" בתקופת הזוהר (צילום: ערן לוי) (צילום: ערן לוי)
מסעדת "מול ים" בתקופת הזוהר(צילום: ערן לוי)
 

מאז הפליג שף רובושון בכל קצוות העולם ויצר קונספטים חדשים ורשת של מסעדות הנושאת את שמו, מניו יורק דרך טוקיו ועד סין. לפגישות השנתיות של הארגון הזה שבו הייתה מסעדת "מול ים" חברה, הוא לא הקפיד להגיע, אבל שמרתי איתו על קשר חברי ואף שלחתי מספר לא קטן של שפים ישראלים להשתלמויות במסעדותיו השונות בעולם.

 

לפני כשנתיים, בהמשך לבקשתו של איש עסקים ישראלי, התקשרתי לרובושון וביקשתי לבדוק איתו היתכנות הקמת סניף של מסעדת ה"אטליה" בישראל. לשמחתי הרבה הוא ענה בחיוב, תוך שהוא והצוות הניהולי שלו הסכימו שתל אביב היא אכן מקום ראוי. בעיני זה היה עוד ציון דרך לדעתו של העולם הקולינרי על הסצנה הקולינרית הישראלית.

   (צילום: shutterstock)
סניף של מסעדת ה"אטלייה" בלאס וגאס(צילום: shutterstock)
 

ואכן, תוך זמן קצר נחת בישראל צוות שמנה כעשרה אנשים, רובם יהודים וחלקם גם דובר עברית. הסתובבתי איתם בשלושה אתרים שחשבתי שיכולים לעניין אותם, ולבסוף הם החליטו שהם רוצים בניין בודד בן שלוש קומות בלבד באזור שדרות רוטשילד, אותו הם יוכלו להפוך למסעדה, לבית קפה ולמאפייה.

 

אז בסופו של דבר, לצערי, הפרויקט לא יצא לפועל, אבל כמעט הצלחנו להיות עוד "נעץ" מכובד במפה העולמית של רובושון, וזה גם הכי קרוב שאי פעם הגענו לזה שגדול השפים בעולם היה פותח מסעדה בישראל.

הכותב: שלום מחרובסקי, מי שהיה הבעלים של מסעדת "מול ים" (צילום: קליי מק'לאקלן, מתוך הסיפודפדיה של "מול-ים") (צילום: קליי מק'לאקלן, מתוך הסיפודפדיה של
הכותב: שלום מחרובסקי, מי שהיה הבעלים של מסעדת "מול ים"(צילום: קליי מק'לאקלן, מתוך הסיפודפדיה של "מול-ים")

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
למה עיצבן רושפלד את ז'ואל רובושון?
צילום: ירון ברנר
מומלצים