שתף קטע נבחר

מיזם חדש: חולים מהעולם הערבי מתייעצים און ליין עם רופאים מישראל

בריאות בלי גבולות: מיזם ישראלי חדש שמאחוריו עומדים משרד החוץ והמשתף לשיתוף פעולה איזורי מאפשר לחולים מרחבי העולם הערבי להתייעץ עם רופאים ישראלים און ליין בערבית

שיתוף פעולה יוצא דופן בתחום הבריאות בין ישראל למדינות ערב: מיזם טכנולוגי חדשני בשם صِحتُنا ("סיחתונא" - בעברית: "הבריאות שלנו") מאפשר למטופלים דוברי ערבית מישראל ומכל רחבי העולם להתייעץ עם רופא ישראלי - בשפה הערבית.

 

מאחורי היוזמה עומדים "מכון גרטנר לחקר אפדימיולוגיה ומדיניות בריאות" אשר מפעיל את הרשת החברתית הישראלית "כמוני", משרד החוץ והמשרד לשת"פ איזורי.

 

רופאים ( )
כך נראה האתר

 

אלפי גולשים כבר פנו לרופאים הישראלים

"כמוני" היא רשת חברתית לחולים כרוניים בישראל, המעניקה סיוע לכרבע מיליון גולשים מדי חודש, המתמודדים עם מחלות כרוניות, בכ-35 קהילות שונות.

 

לאור הצלחת תכנית "כמוני" בישראל ולאור החוסר הקיים בתוכניות דומות בחברה הערבית בארץ ובעולם, משרד החוץ והמשרד לשת"פ איזורי חברו יחדיו במטרה לספק פלטפורמה אשר תעניק שירותי תמיכה, טלרפואה וייעוץ עם צוות רפואי מהשורה הראשונה במערכת הבריאות בארץ, לדוברי ערבית בארץ וברחבי העולם.

 

הנחיצות הרבה של הפעילות בתחום זה נובעת מהשיעור הגבוה של מחלות כרוניות בחברה הערבית ובראשן סוכרת והשמנה. במסגרת הפעילות הענפה של משרד החוץ ברשתות החברתיות בעולם הערבי, הגיעו פניות רבות מגולשים ברחבי המזרח התיכון לסיוע בתחום הרפואה.

 

השירות החדש עלה לאוויר לפני כחודש וכבר מייצר עניין רב. מעבר לגולשים מישראל, אלפי גולשים כבר נכנסו לרשת ממדינות שונות ובראשן: עיראק, ירדן, מצרים, ערב הסעודית, מרוקו וטורקיה. בין השאלות שמעסיקות את הגולשים: מהם הטיפולים החדשניים למחלת הסוכרת? מהם האמצעים לאיזון רמות הסוכר ושאלות בנוגע לילדים עם סוכרת נעורים.

 

"לרפואה ולעזרה לחולים אין גבולות מדיניים ופוליטיים. אני מרגיש שהפרויקט פורץ את כל המגבלות הפוליטיות ויקרב בין העמים בחתירה לשלום איזורי ונתינת עזרה לכולם. העובדה שחולה ערבי ממדינה שלא מקיימת יחסים עם ישראל לא חושש לפנות לרופא ישראלי בפלטפורמה הזאת ולהתייעץ אתו זה ממש מרגש ואפילו היסטורי", אמר פרופ' נעים שחאדה, נשיא האגודה הישראלית לסוכרת ומנהל המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת והמרפאה לסוכרת ילדים ומתבגרים, בבית החולים רמב"ם שמשיב לשאלות של פונים מהעולם הערבים.

 

פרופ' שחאדה הוסיף: "בחלק מהמקרים אני מתוסכל מאד כי יש מקרים קשים ואני לא יכול לעזור פיזית מעבר לעצה ולכתיבה. הלוואי והייתי יכול לטפל בכולם ממש אבל לצערנו בעולם האמיתי זה עדיין לא אפשרי. הלוואי ויום יבוא וחולים אלו יוכלו להגיע להיות מטופלים בישראל".

 

יוסוף קורקוס מבגדד למשל, שאל את הרופאים הישראלים: "אמי סובלת מסוכרת, בשל המחלה העצמות שלה נחלשו מאוד ולפני מספר ימים היא היא נפלה ושברה את רגל ימין בשלוש מקומות שונים. בשל הסוכרת יש גם בעיה במתן טיפול תרופתי מתאים והרופאים בבגדד לא יודעים מה ניתן לעשות איתה - מה המלצתך?".

 

רופאים ( )
השאלה של יוסוף קורקוס מבגדד

 

רביע מערב הסעודית שואל: התינוק שלי מתעורר בבקרים עם רמות סוכר הנעות בין 80 ל- 110 במהלך היום ואחרי ארוחת הצהריים רמות הסוכר יכולות להגיע עד 350. מה אפשר לעשות ?".

 

עמאד מעיראק שאל: "שלום. אני סובל מהידראדניטיס סופרטיבה (מחלת עור נדירה) מזה למעלה מ-20 שנה. לאורך התקופה לקחתי המון תרופות וביצעתי בדיקות רבות אך שום דבר לא סייע באמת. האם יש תקווה טיפול חדש ומוצלח?

 

 

רופאים ( )
השאלה של עמאד

 

מידו מערב הסעודית שאל: "איך אני יכול לדעת אם יש לי סוכרת? מהי הבדיקה המדויקת ביותר לגלות סוכרת?".

 

וחוסיין מבגדד שאל: "לילד בן חמש שנים יש ניוון מלידה בקרנית בשתי העיניים, האם יש תרופה, בידיעה שהקרנית הושתלה לעין שמאל בלבד אך נכשלה חודשיים לאחר הניתוח".

 

לכניסה לרשת החברתית

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לשאול את הרופא מישראל. בערבית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים