שתף קטע נבחר

טענה נוספת לתשאול בוטה בנתב"ג: "לקחו לי את המחשב לשלושה ימים"

חוקרת איטלקייה מהאוניברסיטה העברית טוענת כי המחשב שנשאה עימה לכנס בפריז "הוחרם" לבדיקה בנתב"ג. "איך אפשר לישון בשקט לאחר חדירה כזו לפרטיות?". רשות שדות התעופה: "ממצא מתריע מחייב בידוק"

השתדלו להגיע כ-4 שעות לפני הטיסה (צילום: שירי הדר)
נתב"ג(צילום: שירי הדר)

לארה בולוגנני, חוקרת איטלקייה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, המריאה ביום חמישי האחרון מישראל לכנס אקדמי בפריז שבו היא מרצה. כשנחתה, גילתה שהמחשב הפרטי שלה נותר בארץ ל"בדיקה". רק שלושה ימים לאחר מכן נשלח המחשב למקום שבו שהתה בפריז.

 

בולוגנני, ארכיאולוגית, מספרת כי לאחר שעברה את שלב התשאול בשדה התעופה, התקדמה לשלב בידוק החפצים שעימם התכוונה לעלות במטוס. לטענתה, הבודק הביטחוני בשדה התעופה ביקש ממנה להציג את עבודת התזה שלה, לתרגם מילים בעברית ממסך המחשב ואף להציג שיחות בינה לבין חבריה בדואר האלקטרוני.

לארה בולוגנני, סטודנטית איטלקיה  ()
"חדירה בוטה לפרטיות שלי". לארה בולוגנני

לארה אל קאסם בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי)
לארה אל קאסם - לא תגורש מישראל עד לדיון בעליון(צילום: מוטי קמחי)

בולוגנני טוענת כי נשאלה על ביקורים אקדמיים שערכה בטורקיה. בנוסף, היא מספרת כי מכשיר הטלפון הנייד שלה נלקח ממנה והיא התבקשה לחייג למנחה שלה בפוסט-דוקטורט באוניברסיטה העברית. השניים שוחחו במשך כמה דקות ורק לאחר מכן היא שוחררה ופנתה לשער העלייה למטוס.

 

במקביל, באיטליה, ובזמן שהיה המחשב בישראל, קיבלה אחותה של בולוגנני התראה כי מישהו אחר נכנס לחשבון המייל שלה. "איך אפשר לישון בשקט כשנעשתה חדירה כל כך בוטה לפרטיות שלי, גם כשאין לי מה להסתיר?", אמרה בולוגנני בשיחה עם ynet, והבהירה כי אין בכוונתה להשתמש במחשב, אלא בתום בדיקה מקיפה של האוניברסיטה.

 

"אני מספרת את הסיפור הזה כי אני אוהבת את המדינה הזו", היא אומרת. "וגם בשביל הצדק. נעשתה פה חדירה בוטה לפרטיות שלי. המחשב הפרטי שלי היה בידיים זרות במשך שלושה ימים, ואני לא יודעת מה נעשה לו. אני גאה ללמוד באוניברסיטה העברית, אבל אני מרגישה שהזכויות שלי הופרו בגסות, ובמיוחד מאחר ואין לי שום דבר להסתיר".

 

 

במערכת ההשכלה הגבוהה עושים בשנתיים האחרונות ניסיונות משמעותיים להגדיל את מספר הסטודנטים הזרים בישראל, זאת לאחר שרק אחוז אחד מהסטודנטים שלומדים בארץ הם סטודנטים "בינלאומיים" - לעומת שבעה אחוזים בממוצע ה-OECD.

 

עם זאת, גורמים במערכת ההשכלה הגבוהה מספרים כי הקושי בהשגת אשרת שהייה הוא אחד הגורמים המרכזיים במספר הנמוך של סטודנטים זרים בישראל, וזאת על אף המוניטין היוקרתי של חלק מן המוסדות להשכלה גבוהה בישראל.

 

תגובת רשות שדות התעופה למקרה של בולוגנני: "הבידוק הביטחוני בנתב"ג המבוצע לנוסעים נועד לשמור על ביטחון הטיסה והנוסעים ומבוצע באמצעים טכנולוגיים. ממצא מתריע מחייב בידוק ועם סיום הבדיקה נשלח הפריט לנוסעת. לנוסעת הוצע לפנות לשירות הניתן בנמל התעופה שנועד להקל על מעברם של הנוסעים". 

 

בחודשים האחרונים פורסמו כמה מקרים חריגים של טענות נוסעים על עיכובים ושאלות פולשניות בשדה התעופה בן גוריון.

 

הסטודנטית האמריקנית בת ה-22 לארה אל-קאסם, שתמכה בתנועת החרם על ישראל, נמצאת במרכזה של פרשה שבמסגרתה היא שוהה במתקן מסורבי הכניסה בנמל התעופה בן גוריון. אתמול הורה השופט עוזי פוגלמן למנוע את גירושה של אל-קאסם מישראל, עד לדיון בעניינה בבית המשפט העליון. 

 

בחודש יוני האחרון, רקדן קטוע רגליים ובן לאב מצרי עוכב לתשאול בנתב"ג והושפל כשנשאל: "האם קטעת את הרגליים שלך כדי להחביא משהו?" על ידי אנשי הביטחון. בחודש אוגוסט הודח מתפקידו ופוטר מאבטח בנתב"ג מתפקידו לאחר שריסס גז פלפל לעבר משפחה דרוזית מדליית אל כרמל. באותו החודש עוכב גם העיתונאי היהודי אמריקני פיטר ביינרט, מה שיצר את "סערת התשאול בנתב"ג", בעקבותיה פרסם שב"כ הודעת התנצלות חריגה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים