שתף קטע נבחר

מייקל לואיס: "ניסיתי כל דיאטה אפשרית"

השחקן והדוגמן מייקל לואיס אוכל הרבה ירוקים ודגים, ולמרות שהוא מתגבר על פציעה לא נעימה מתאמן חמישה ימים בשבוע. המומחים מלאי התפעלות, אך ממליצים שייגמל מתוספי תזונה מיותרים, שישקיע יותר בשגרת הטיפוח שלו, ושלפעמים ינסה להשתחרר קצת ולשבור את התבנית

מי אני: "שחקן ודוגמן, משחק בהצגה 'שובם של המכבים' שעולה בחנוכה, מצטלם לסדרה בנטפליקס, בעל רשת מיצים בריאים 'ג'וס בוקס'. גר ברמת־גן, רווק בן 30, גובה 1.92 מ', שוקל 82 קילו".

 

יום העבודה שלי: "קם בשש בבוקר, מוציא את הכלב וחוזר לעשות מדיטציה של עשרים דקות בבית. מכין לי ארוחת בוקר, הולך להתאמן ואחרי זה מתחילה העבודה: יש לי רשת של בר מיצים שפתחתי לפני שנה בתל־אביב ורוב היום אני בעסק, אלא אם יש ימי צילום, אודישנים, חזרות או הצגות. אני משתתף בהצגת חנוכה לצד חן אמסלם, רוני דלומי, עוז זהבי ואחרים.

 

יש אחלה חבר'ה, אחלה צוות, זה כיף לעבוד בצורה כזאת. עשיתי כבר חמש הצגות חנוכה בעבר, כך שאני יודע שזו תקופה מאוד קשה ומלחיצה, אבל זו עבודה עם אחלה אנשים. בנוסף, אני משתתף ב'גרין האוס', הגרסה האמריקאית לסדרה 'החממה' בנטפליקס. הכל כמובן באנגלית, ברמה מאוד גבוהה, וכמו אצל האמריקאים הכל יותר גרנדיוזי ויותר מתוקתק.

 

"בערב אני אוהב לבשל לי ולכלב. חי את החלום הכלב הזה. בעבר יצאתי לבלות אבל זה כבר לא מעניין אותי, אני אוהב לקום מאוד מוקדם, לסיים אימון ולהתחיל את היום באנרגיה. זה לייף־סטייל שדורש ממני לישון טוב. בסופי שבוע אני לא עושה כלום, קורא ספר או לומד שפות. אני דובר 5 שפות, ורוצה לדעת עוד 3: רוסית, ערבית וגרמנית שוטפת".

 

מייקל לואיס (צילום: רמי זרנגר)
מייקל לואיס. אוהב לקום מוקדם בבוקר(צילום: רמי זרנגר)

התזונה שלי: "ניסיתי את כל סוגי הדיאטות האפשריות, והגעתי למסקנה שאני לא צריך דיאטה. אני אוכל נקי ומדי פעם מתפרע. אני אוכל הרבה ירוקים, דגים, נמנע מבשר ועוף ככל האפשר. אני ארגנטינאי, גדלתי עם בשר בלי סוף, והחלטתי לשנות פאזה כי גיליתי שזה משאיר אותי קל.

 

"בשבע בבוקר אני מכין לי ארוחה שכוללת ירקות שורש, קייל, כוסברה, סלרי, סלק. מכניס לתנור או מכין מזה סלט, לא מתעצל. אחרי הארוחה אני מתאמן ואחר כך מכין שייק שכולל בננה, תמר, אגוזים, שקדים וספירולינה על בסיס מים. אני לא תמיד אוכל צהריים, תלוי כמה היום שלי עמוס, ובערב אני אוכל ארוחה גדולה: הרבה ירקות, דגנים, אגוזים, דגים. יש לי חולשה למתוקים, מאוד אוהב שוקולד, אבל מנסה להשאיר את המתוק לסופי שבוע".

 

כושר: "מתאמן חמש פעמים בשבוע, יום משקולות, יום תנועה שכולל מתיחות, ובשאר השבוע אקרובטיקה, אמנויות לחימה, טיפוס ואירובי. כל אימון נמשך כמעט שעתיים, ובסוף השבוע נח. אין לי רגשות אשם כשאני מפספס אימון, אבל אני מרגיש פחות ערני. אני עושה את זה מגיל שלוש, זה חלק בלתי נפרד ממני, אני מאוד עקשן וממושמע. לפני כמה חודשים קרעתי את הרצועה הצולבת בברך כשעשיתי חזרות להצגה עם תרגילי פארקור ואקרובטיקה. אני אחרי ניתוח, בשיקום, וזה גרם לי לחשוב על מיזם של כושר ולייף־סטייל".

 

טיפוח: "פעם בחודשיים עושה טיפול פנים, אין לי קרמים או בשמים, משתמש בדאודורנט ויוצא לדרך. הכי פשוט שיש".

 

קראו עוד:

לא רק בשביל הדיאטה: 18 טיפים לשגשוג חיידקי המעי

האימונים שריטה ומשה פרץ עושים כדי להישאר חטובים

סיירת שקד: כך השקדים ישדרגו לכם את האימונים

 

לנפש: "במקביל לפציעה שעברתי בשנה האחרונה, נפרדתי מבת זוג. היו חבלי הלידה של פתיחת העסק, בעיות במשפחה, והרגשתי שהפציעה נגרמה בגלל שלא הייתי קשוב לעצמי. הייתי צריך חופש ולא לקחתי אותו, אז הגוף הוציא אותי לחופש. מאז הפציעה אני משקיע בעיקר במייקל, מבחינה בריאותית, והרבה בנפש. התחלתי לשים לב לכל פיפס שהגוף עושה ולהתחבר לכל תנועה, לכל נשימה, לכל אינטרקציה עם בני אדם. הפציעה שעברתי לימדה אותי להיות עוד יותר מפוקס. למדתי להוריד הילוך, לא למהר, להקשיב עוד יותר לגוף. למדתי איך להוציא אנרגיה לא רק בספורט, אלא לנתב אותה לנפש. אני עושה הרבה מדיטציות, הרבה דמיון מודרך, ריפוי עצמי בעזרת תזונה בריאה. אני עושה פיזיותרפיה, משתמש בתוספי תזונה ובשמנים ארומתרפיים שעוזרים לשיקום שלי".

 

שורה תחתונה: "בגיל עשרים גיבשתי את הזהות שלי, בגיל שלושים אני הולך לעבוד קשה ובגיל 40 איהנה מהתוצאות. אני מאמין בעבודה קשה, אבל לא בעבדות".

 

מה אומרים המומחים?

 

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, המרכז לרפואת ספורט שערי צדק: "מייקל הוא דוגמן של אורח חיים בריא. הוא מקפיד על שעות שינה, תזונה בריאה ופעילות גופנית. הרגלי האכילה שלו טובים, הוא מקשיב לגופו ולצרכיו, הוא לא אוסר על עצמו דבר, אלא ממעיט בדברים שאינם טובים עבורו, הוא צורך מזון טרי וביתי ולא מתעצל להכין לעצמו ארוחה איכותית. הוא אוכל ירקות מגוונים ופירות, ובכך מספק לגופו ויטמינים ומינרלים רבים, כך שלא בטוח שהוא צריך הרבה תוספי תזונה. מוטב לא לקחת מה שלא צריך ולקבל ייעוץ מקצועי בדבר נטילת תוספים.

 

"נראה שהתפריט שלו דל בחלבון ומקורות החלבון שלו מגיעים ממקור של דג בלבד. בתקופת שיקום מניתוח אורתופדי גדול, ישנה משמעות גדולה לצריכה מספקת של חלבונים לזירוז ההתאוששות מהניתוח. דג הוא מקור מצוין לחלבון, אך מוטב לגוון את המקורות ולספק גם בקר, חלב ומוצריו, ביצים, הודו. כל אחד ממקורות אלו מכיל פרט לחלבון גם רכיבי תזונה חיוניים, כגון ברזל וסידן, אשר חשובים בעיקר עבור העוסקים בפעילות גופנית עצימה.

 

"צריכה של ירקות לפני אימון ארוך לא מומלצת, שכן נדרשות מספר שעות על מנת לעכל סלט גדול. מוטב לצרוך ארוחה קלה ובהמשך היום לצרוך את הסלט. השייק שהוא צורך אחרי האימון לא מכיל חלבון, שהוא רכיב חיוני לתיקון הנזקים שהתרחשו לשריר במהלך האימון ולבנייה מחודשת של רקמת שריר. מוטב שישתה שייק על בסיס חלב או יוגורט. אין טעם לצרוך ספירולינה, זהו טרנד תזונתי שלא הוכח כחיוני במחקרים אקדמאיים".

 

יואב אבידר, מנהל הג'ימנסיה, בית הספר להסמכת מדריכי כושר ותנועה מקבוצת הולמס פלייס: "שגרת האימון של מייקל מדהימה! כמעט יומיומית, כוללת את כל מרכיבי הכושר, מגוונת, כייפית ‑ כל מה שצריך כדי לייצר התמדה והנאה מפעילות גופנית ולהרוויח בענק את היתרונות של העיסוק בכושר. מייקל נראה נפלא ואין ספק ששגרת האימון שלו היא פקטור התורם לעניין לא מעט. כשהשגרה כוללת עיסוק בספורט על בסיס יומיומי, אין שום סיבה לפתח רגשות אשם אם מפספסים אימון יום אחד. תקופות מנוחה של מספר ימים אחת לכמה חודשים אפילו מומלצות, הן מבחינה פיזיולוגית והן מנטלית.

 

"העיסוק בספורט כולל לפעמים סיכונים ובענפים מסוימים יותר מאשר באחרים, לדוגמה הפארקור והאקרובטיקה. פציעות יכולות להיות חלק מהעניין וגם אותן חייבים לדעת לקבל ולדעת איך להתמודד ‑ הגוף שלנו הוא מכונה מופלאה שיודעת להתגבר על פציעות וכאשר מספקים לגוף תנאים מתאימים, ברוב המקרים ניתן לחזור לשגרה מלאה, כולל הפעילות הגופנית. קרע ברצועה צולבת בברך היא פציעת טראומה מוכרת ודי שכיחה במקרים של חבלות בברך. חשוב לדעת כי הטיפולים בפציעות ספורט שונות, בין השאר קרע של רצועות, יכולים להיעשות בדרך של טיפול שמרני בעבודה עם פיזיותרפיסט, ובעזרת תרגול מובנה המחזיר את הברך לתפקוד מלא. קיימת גם האופציה הניתוחית, שאינה בהכרח מועדפת, ולכן כל מקרה יש לבחון לגופו ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.

 

"שורה תחתונה: מייקל, יישר כוח!"

 

ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור: "מייקל מתחזק שגרת טיפול מינימלית וזה מתאים לגילו הצעיר. טיפול פנים אחת לחודשיים מומלץ מאוד וכל הכבוד שהוא מקפיד על טיפול קבוע. אני ממליצה להוסיף מספר דברים קטנים וחיוניים לשגרה השוטפת: ניקוי של הפנים בכל ערב עם סבון פנים עדין ולאחר מכן למרוח קרם לחות המכיל חומרים פעילים להמרצת חידוש העור. כמו כן קרם הגנה מהשמש חובה בכל יום לפני היציאה מהבית, למניעת הצטברות נזקי השמש על העור. אלה דברים קטנים שלא גוזלים כמעט זמן, אבל חיוניים לתחזוקה ושמירה על העור במהלך השנים".

 

צביה חי־אל - מנחה, מאמנת ומנהלת מרכז מעגלים: "בגיל 30 מייקל עיצב לעצמו חיים מסודרים ומאורגנים בקפידה. על פניו יש שם הכל ‑ בחור מלא כישרון, אמביציות גבוהות, רצון לכבוש ולהצליח, כושר התמדה מרשים ויכולת לאגד את הכל לסגנון חיים כמעט מעורר קנאה. יש לו גם מוטו: בגיל 30 עובדים קשה ובגיל 40 קוטפים את הפירות. יש משהו מעניין ביכולת הזו לתכנן את השנים כל כך הרבה קדימה, מעין ראייה עתידית, שמצד אחד היא מאוד חשובה בחיים, אך מצד שני יש לזה מחיר לא קטן בהווה.

 

"כשמתכננים יותר מדי קדימה יש תחושה אשלייתית שיש לנו שליטה על מה שיקרה לנו בחיים ולצערי, החיים הם לא כאלה מתוכנתים. יש לנו לא מעט השפעה, זה נכון, אבל איש לא יודע האם אכן הפירות יבשילו בעוד עשור, ולכן חשיבה כזו יכולה לייצר גם לא מעט אכזבה. זה קצת הדליק לי נורה אדומה בסגנון החיים של מייקל, הוא מסודר מדי, כתוב מראש מדי, מתוכנן מדי. ניסיתי למצוא איפה הוא מרשה לעצמו קצת להשתחרר, לשבור טיפה את התבנית, לסטות ימינה או שמאלה, ולא מצאתי. הוא אפילו לא יוצא בערב כי הוא צריך לישון מספיק שעות.

 

"הפציעה שלו, כמו כל משבר בחיים של בני אדם, גרמה לו טיפה להתעורר ולהוריד הילוך וזה יופי. רק שבמקרה הזה, זה רק צעד ראשון. עכשיו אפשר להכניס, בנוסף למדיטציות וטיפולים שיקומיים, קצת שובבות וקצת לפלפל את החיים. שייצא קצת מדי פעם בלילות, שיכיר בחורה, שייקח טיסה לא מתוכננת לאיזה סופ"ש, שיזוז קצת מהמוכר והנוח והרגיל. אז יהיו לו חיים שלמים ומלאים באמת".

 

הכתבה פורסמה היום (א') ב"ידיעות אחרונות", מוסף "זמנים בריאים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענת מוסברג
מתאמן חמש שנים בשבוע
צילום: ענת מוסברג
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים