שתף קטע נבחר

שלומי בן גור, בעל פיצוציה בירושלים: "אלפי פיצוציות יפשטו את הרגל"

אחרי אישור הסעיף השנוי במחלוקת, שקובע כי סיגריות לא יוצגו לראווה בחנויות, בעלי הפיצוציות יוצאים למלחמה. באולפן ynet אומר נציג מטה הפעולה של הפיצוציות בבירה: "מוצרי הטבק מהווים כ-60% מנפח המכירות שלנו וההחלטה הזאת פוגעת לנו בהכנסות - הרבה עסקים יפלו מזה"

 

 
ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה אתמול סעיף שנוי במחלוקת, הקובע כי מוצרי טבק לא יוצגו לראווה בחנויות או בדיוטי פרי , במסגרת המלחמה בעישון - החלטה שעוררה מהומה לא קטנה במהלך הדיון. אחת השאלות שהתעוררו הייתה - מה צפויה להיות ההשלכה הכלכלית של המהלך הזה, בעיקר על בעלי הפיצוציות, שרוב ההכנסות שלהם מגיעות דווקא ממכירת סיגריות. שוחחנו באולפן ynet עם יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני), ועם שלומי בן גור, בעלי פיצוציה ונציג מטה הפעולה של הפיצוציות בירושלים.

 

מלחמת הפארם: שופרסל נלחמת בסייל של סופר-פארם - אבל ניו-פארם עדיין יקרה

מבצעי בלאק פריידיי בישראל: הרשתות חוששות - והורידו מחירים

חברת טלמרקטינג עלולה להיקנס בכ-5.3 מיליון שקל

 

"מדינת ישראל נמצאת בפיגור של 20 שנה בכל הנוגע למיגור נושא העישון", הסביר ח"כ כבל את הרקע להחלטה, והדגיש כי מדובר בהחלטה מהפכנית מבחינת הצרכן הישראלי. בהמשך התייחס לדיון הסוער בוועדה והודה: "היה לא פשוט אתמול. לבי לבי עם בעלי חנויות הנוחות והפיצוציות".

 

בן גור, מצדו, אמנם הסכים עם המגמה של הלחימה בעישון: "אנחנו מודעים לזה שהעישון פוגע בבריאות, אנחנו לא מתנגדים", אמר אך הבהיר: "הבעיה שלנו היא שאתם פוגעים בהכנסות שלנו באופן שיטתי". הוא פנה לח"כ כבל והוסיף כי להערכתו, צפויה ירידה של 30% במכירות, שכן מוצרי טבק מהווים כ-60% מנפח המכירות של עסקים אלה. "זה אומר שהמהלך הזה יפגע ב-11 אלף עסקים שהם בעצם 100 אלף נפשות, הרבה מהם יצטרכו לסגור (את החנויות - א.ל)", ציין וביקש מהמדינה לגבש מהלך שיפוי עבור בעלי העסקים.

סיגריות (צילום: shutterstock)
סיגריות בפיצוציה(צילום: shutterstock)

 

אתה מפחד שתפשוט את הרגל?

 

בן גור: "הרבה עסקים ייפלו מזה... קחי בחשבון שגם פגעו בנו בטוטו-לוטו לפני כחצי שנה או שנה, כשהורידו לנו את הרווח ל-5%, שזה כלום. קחי בחשבון את הקרטלים של עלית, שטראוס וכולם, שלא נותנים לנו להרוויח עם המחירים שלהם, אז פשוט חונקים אותנו".

 

יכול להיות שאתם צריכים להתאים את עצמכם לעולם הנוכחי, לשנות את המודל הכלכלי, כמו שמכירים מקיוסקים ברחבי העולם שגם לא יכולים להציג סיגריות לראווה.

 

"אני שוב אומר, אנחנו לא נגד זה, שיתנו לנו להרוויח יותר אחוזים מכיוון שהמכירות יירדו, אנחנו נלך איתכם, לא נהיה נגד זה, אנחנו לא נגד החוק עצמו, אנחנו נגד זה שפוגעים לנו בכיס. הערכה שלי - 2,000 פיצוציות יסגרו תוך תקופה קצרה".

 

בעקבות הדברים נשאל ח"כ כבל אם בוועדה ישקלו לפצות את בעלי העסקים הקטנים. על כך השיב כי אין ספק שיש לפעול למען העסקים הקטנים והבינוניים בישראל, אבל טען כי גם אם הסיגריות לא יוצגו לראווה, המהלך הזה לא אמור לפגוע בהכנסות של בעלי הפיצוציות. "מישהו ייכנס ויגיד אוקיי אני רואה את זה מאחורי וילון, אני לא אקנה? כל העניין הוא רק להראות שהמוצר הוא מוצר שראוי להסתירו, זה מה שאני מנסה להסביר", סיכם, "אם תהיה ירידה, אין לה דבר וחצי דבר עם עניין ההסתרה של המוצר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: shutterstock
הסיגריות כבר לא יוצגו לראווה
צילום: shutterstock
מומלצים