שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לא רק בחנוכה: 35 מנות מטוגנות
    מספינג' ב-5 שקלים בדוכן בנתניה ועד מנות במסעדות שף - 35 מנות מטוגנות שכדאי שתפרגנו לעצמכם לכבוד חנוכה

     

       (צילום: אפיק גבאי)
    על טהרת השמן. דגים מטוגנים במסעדת "לוקס"(צילום: אפיק גבאי)

    הן טעימות, לרוב גם קראנצ'יות ומלאות בשמן, והן כל כך טעימות שקשה מאוד לעמוד בפיתוי. למרות האג'נדות הבריאותיות הרווחות היום, המנות המטוגנות (בטיגון עמוק, כן?בטח עמוק) עדיין כאן, ועושה רושם שהן לא מתכוונות להיעלם לעולם.

     

    ואם חשבתם שהרפרטואר של המנות המטוגנות מסתכם בצ'יפס, פלאפל, שניצל ודגים, אז כדאי שתחשבו שוב, או שפשוט תעברו על הכתבה השמנונית הזאת: קבלו מאיתנו, לרגל חנוכה, מקבץ מנות מטוגנות של ירקות, בצק, גבינה, וגם קינוחים בטיגון עמוק.המלצה: אל תשכחו להצטייד בכדור נגד צרבת.

    בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
    הבוריקה בגבעת אולגה(צילום: לין לוי)
     

       (  )

    בוריקה היא מנת רחוב מנחמת וזולה, שאותה אפשר למצוא בעיקר באזורי תעשייה וותיקים ובשווקים אותנטיים בארץ. קשה מאוד שלא להתמכר למרקם הקריספי של העלה הדקיק שמתפצפץ בפה ולמילוי תפוח האדמה והביצה הנוזלי שמתגלה עם הביס הראשון. 

     

    צפו: דוקטור שקשוקה מגיע לעגלת בוריקה בבני ברק -

    צילום : ירון שרון

    צילום : ירון שרון

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    הבוריקה בשוק הכרמל

    זוהי ללא ספק אחת ממנות הבוריקה המפורסמות בארץ שנמכרת בדוכן האוכל של קובי שמואל בשוק הכרמל, כשלצידה נמכרים גם ספינג'ים מושלמים (3 יחידות ב-10 שקלים). בעקבות השתתפותו של שמואל בריאליטי הבישול MKR, התווספה לדוכן מנה נוספת של בוריקה במילוי בשר שעולה 28 שקלים וכן, זוהי אותה הבוריקה ששמואל הגיש לחיים כהן ולרותי ברודו, שופטי התכנית. 

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מחירה של הבוריקה הרגילה, ללא פיתה, היא 12 שקלים. ואם תחליטו שלא לוותר על הפיתה ולהוסיף גם סלט וצ'רשי לחגיגה, היא תעלה לכם 18 שקלים.

     

    הכרמל 42 תל אביב, 054-5332337‏, ראשון-שישי 18:00-10:00, כשר עם תעודה

     

    בוריקה גבעת אולגה

    בדוכן הבוריקה נטול השם שבגבעת אולגה, שני האחים לבית משפחת אשתר, מטגנים כבר שבע שנים בוריקה שעולה שבעה שקלים. את העגלה שלהם הם ירשו מסבא גואטה, שהתחיל לטגן בוריקות לפני 40 שנה, בדיוק באותו המקום.

    בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מדובר במנת רחוב זולה וכיפית שמוגשת בתוך נייר עיתון, ללא כל גינונים או תוספות, ואנחנו משוכנעים שהיא תסב לכם המון נחת בבטן.

     

    בוארון פינת הרב בן איש חי גבעת אולגה, אין טלפון, ראשון-חמישי 19:00-10:00, כשר ללא תעודה

      

    הפריקסה של חיימקו

    המקום של חיימקו בהוד השרון מתמחה אומנם בפריקסה, אבל בוריקה היא אחת המנות היותר שוות כאן.

        (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    הסוד שלה הוא תבלין הציפורן שחיימקו מכניס לבצק ממנו הוא מכין את הבוריקה, שמעניק למנה טעם מיוחד וממכר. מחיר המנה הוא 14 שקלים.

        (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    דרך רמתיים 63 הוד השרון, 09-8657371, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 16:00-8:30, כשר

     

    התרנגול הכחול

    במסעדה של השף שאול בן אדרת, מגישים מנה זוגית של בוריקה שנקראת בתפריט - "קריספי בוריק זוגי" ומחירה 54 שקלים. המנה עצמה מורכבת מעלי סיגר במילוי ביצה עלומה, מחית תפוחי אדמה ותרד.

       (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

    ניסים אלוני 10 תל אביב, 03-5443349, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

       (  )

    מי לא אוהב ברבוניות קטנות ופריכות, מצופות בבלילת בצק ומטוגנות בשמן עמוק? מעטים יסרבו לצלחת כזאת - עם מטבל או בלי, אין דבר משמח יותר מהמנה הממכרת שנטרפת כמו פיצוחים.

     

    בני הדייג

    אחת המנות האייקוניות של מסעדת "בני הדייג" היא מנת הברבוניות המטוגנות. מדובר במנה דשנה של דגים קטנטנים מצופים בבלילת בצק ומטוגנים בשמן עמוק. מחיר המנה הוא 120 שקלים.

       (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

    בכל סניפי הרשת

     

    לוקס

    ב"לוקס" החיפאית של השף עלאא מוסא, מגישים מנה של דגים קטנים מטוגנים, שנקראת בתפריט: "דגים קטנים לפנים". הדגים עצמם מטוגנים בשמן עמוק, אבל רגע לפני הם מקבלים תוספת של תבלין סודי שהופך את המנה לשונה מכל מנת ברבוניות שאתם מכירים. מחיר המנה הוא 62 שקלים.

     

    הנמל 13 חיפה, 077-2060970‏, ראשון-שישי 2:00-18:00, שבת 17:30-12:30, 2:00-18:30, לא כשר

      

       (  )

    צפו: כך תכינו שניצל כמו השף ירון קסטנבוים

    צפו: כך תכינו שניצל כמו השף ירון קסטנבוים

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    כמעט אין מסעדה בארץ שלא מגישה שניצל בגרסה כזו או אחרת. שניצל אמיתי הוא כזה שמטוגן בשמן נקי שהגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד. לכל אחד יש את השניצל האהוב שלו, וברגע שתטעמו שניצל מושלם - לא תצליחו ליהנות לעולם משניצל שהוא פחות מזה.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    הבגט של אורי

    את הבגט שלו, אורי ממלא בשני שניצלים דקיקים וקריספיים שעוברים טיגון מהיר, לצד תוספות שונות שמשדרגות את טעמו של הכריך, שמחירו 32 שקלים.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    החלוץ 77 באר שבע, 08-6280015‏, ראשון-חמישי 16:00-8:00, כשר למהדרין

     

    שניצל ציון

    את השניצל של ציון מכירים כל תושבי תל אביב, בעיקר בשל העובדה שהוא נחשב לאחד מהשניצלים הטעימים בעיר כבר 30 שנה. למעשה, הוא טעים כל כך, שאף הוזכר בשירו של מאיר אריאל. את השניצל עצמו אפשר לקבל שם בפיתה (26 שקלים) או בבגט ענק עם שלושה שניצלים בפנים (32 שקלים).

     

    הירקון 61 תל אביב, 5173957־03, ראשון-חמישי 20:00-10:00, כשר

     

       (  )

    לאחרונה נדמה כי עלי הסיגר השתלטו על תפריטי המסעדות שלנו כאילו חזרנו לשנות השמונים, בהן אירוע לא היה אירוע אם לא הוגשו בו סיגרים מטוגנים במילוי בשר (או בגרסה הצמחונית עם תפוחי האדמה).

    סיגרים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    סיגרים(צילום: ירון ברנר)
     

    הסיגרים של היום משודרגים יותר ומגיעים במילוי בשר, גבינה או חלקי פנים. אבל עם כל הכבוד למקצה השיפורים שהמנה הזו עברה, אל תשכחו מי היה הראשון שהכניס את המנה המרוקאית למטבח המסעדה שלו: השף רפי כהן עם הסיגרים המושלמים שממולאים בחלקי פנים. לנצח נזכור לו את זה.

     

    לוקנדה

    במסעדת הנצרתית מגישים עלי סיגר ממולאים בחלקי פנים, או אם לדייק - בשקדי עגל. את המנה מגישים מעל רוטב עמבה, עדשים שחורות עם שמיר ועגבניות ומחירה 62 שקלים.

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    דרך הציונות 29 מתחם בית מלון רמדה נצרת, 04-6130351‏, ראשון-חמישי 24:00-8:00, לא כשר

     

    Jacko's Street

    ב"ג'קו סטריט" הירושלמית, מציעים מנה של סיגר מרוקאי במילוי בשר בקר, שקדי עגל, אריסה וכבדים שמוגשת עם טחינה, רסק עגבניות ובצל ירוק שרוף (64 שקלים). יש גם גרסה טבעונית של המנה, שמגיעה עם מילוי פטריות ותרד (54 שקלים).

       (צילום: נועם שריקי)
    (צילום: נועם שריקי)

    אגריפס 74 ירושלים, 02-5817178‏, ראשון-חמישי 1:00-18:00, מוצ"ש-1:00, כשר

     

    ג'ק לין

    במסעדת "ג'ק לין", שמביאה את תרבות הבילוי התל אביבית לקריות, מציעים מנת עלי סיגר מטוגנים בשמן עמוק עם מילוי סמבוסק. הסיגרים מוגשים לצד טחינה וקרם עגבניות, בצל ירוק וצנונית ומחירם 47 שקלים.

       (צילום: ישראל אלפסה)
    (צילום: ישראל אלפסה)
     

    אח"י אילת 61 קרית חיים, 04-8599122 , ראשון-חמישי 24:30-12:00, שישי-שבת 1:30-12:00, לא כשר

     

       (  )

    כשהם רק עלו ארצה הגישו אותם ספוגי שמן עם מילוי עייף, שרק הזכיר במרומז את הדבר האמיתי, לצד רוטב אדום זרחני ומתוק. היום המצב השתפר, ובמסעדות אסייתיות אפשר למצוא אגרולים וספרינגרולים פריכים עם מילויים מעניינים ומגוונים, המוגשים לצד רוטב שמקפיץ את כל הסיפור לגבהים קולינרים.

     

    נאם

    בשני הסניפים של "נאם" התאילנדית, מציעים אגרול ממולא בעוף קצוץ, חסה, גזר, מלפפון, בצל ירוק, קוקוס קלוי, בוטנים, צ'ילי ואטריות שעועית (31 שקלים). לצמחונים, מגישים את המנה הזו בגרסה נטולת העוף.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    יקותיאלי 6 (מול אגאדיר) תל אביב, 03-6708050 שלוחה 2, ראשון-שבת 23:00-12:30, לא כשר

    דיזנגוף 275 תל אביב, 03-6708050, ראשון-שבת 17:00-12:30, 24:00-18:30, לא כשר

     

    האנוי

    ב"האנוי" הוותיקה, שמגישה אוכל מהמטבח הקנטונזי-ויטנאמי, מציעים מנת ספרינג רולס שזכתה שם לכינוי - Cha Glo. הספרינג רולס עצמם מגיעים בשתי גרסאות - גרסה אחת במילוי שרימפס ועוף, והגרסה השנייה במילוי טופו ואטריות צלופן. מדובר במנה ראשונה קריספית וכיפית, שתספק לכם כמה מהביסים היותר עסיסיים שייצא לכם לטעום (36 שקלים).

       (צילום: טליה רוזין)
    (צילום: טליה רוזין)

    לילינבלום 18 תל אביב, 03-5337962‏, ראשון-חמישי 16:30-12:00, 24:00-18:00, שישי 17:00-12:00, 24:00-18:00, שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

       (  )

    כיסון, בין אם מטוגן ובין אם לא, הוא מאכל נעים בפה שמסתיר בפנים הפתעה. טיגון לוקח את הכיף הזה צעד אחד קדימה, כי השמן מעניק לבצק קריספיות שמשדרגת את כל הסיפור.

     

    סמרקנד

    בשני הסניפים של המסעדה הבוכרית, שמנוהלת על ידי ארבעה אחים, מגישים מנה של צ'יבורקי - כיסון בצורת חצי ירח שעשוי מבצק דקיק ומטוגן, ממולא בבשר מטוגן ושמיר (או בפטריות, אם רוצים). שלוש יחידות צ'יבורקי יעלו לכם שם 30 שקלים.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    יחזקאל קזז 18 אור יהודה, 03-5333448‏, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ״ש-24:00, כשר

    בן צבי 34 תל אביב, 03-6811122, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ״ש-24:00, כשר

     

    מה פאו

    ברשת המסעדות ההודית בעלת שני הסניפים, מציעים את המאכל ההודי הקלאסי (והמטוגן, כמובן) , הלוא הוא הפאני פורי. מדובר בכדורי בצק פריכים ממולאים בקטניות, תפוח אדמה ומטבל צ'אטני. מחיר המנה הוא 28 שקלים, והיא תספק לכם כמה ביסים מושלמים לפתוח איתם את הארוחה.

     

    נחלת בינימין 59 תל אביב, 03-7739797, ראשון-שישי 23:00-11:30, שבת 23:00-12:00, לא כשר

    החשמונאים 105 תל אביב, 03-7739797, ראשון-שישי 23:00-11:00, שבת 22:00-12:00, לא כשר

     

       (  )

    את גבינת החלומי המטוגנת כולנו מכירים מהסלטים של הניינטיז, אבל האם טעמתם פעם מוצרלה מטוגנת עטופה בבלילת בצק? התוצאה היא מנה שכולה רגשות אשם (על הקלוריות, על השמן ועל מה עוד שתרצו): מבפנים היא חמה ורכה על גבול הנוזלית ומבחוץ - ציפוי קריספי שאפשר להתמכר אליו.

     

    טיטו איטליאנו

    באיטלקית הכי משפחתית בגבעתיים, תמצאו מנה ראשונה של מוצרלה סטיקס. מדובר בשש יחידות של אצבעות מוצרלה בציפוי פריך, שעוברות טיגון בשמן עמוק ומוגשות בתוספת סלסה עגבניות. על המנה, אגב, תשלמו 32 שקלים.

       (צילום: יהונתן בן חיים)
    (צילום: יהונתן בן חיים)

    דרך יצחק רבין 53, (גב הקניון) גבעתיים, 03-6317080, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    בנדיקט

    בקבוצת מסעדות ארוחת הבוקר מציעים מנה ראשונה בסגנון יווני הנקראת שם "קלימרה". המנה מורכבת מגבינת חלומי מטוגנת עם ביצה עלומה מעל שנחה על יוגורט שום שמיר עם אריסה, צנוברים, שמן זית, זעתר וסומק. מחיר יצירת הפאר הזו הוא 31 שקלים.

       (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

    בכל סניפי הקבוצה

     

       (  )

    עם כל הכבוד לפלאפל, הוא לא הכדור המטוגן היחיד שאנחנו אוהבים: כדורי ריזוטו שמקורם במטבח האיטלקי וכדורי מאק & צ'יז שאימצנו מהאמריקאים יספקו לכם ביסים מענגים לא פחות מהפלאפל העממי.

     

    קפה פופולר

    בבר-מסעדה התל אביבי שהקימו קבוצת יזמים, ביניהם גם השף אבי ביטון, מגישים את הפלאפל הישראלי, אבל עם טוויסט ייחודי: מדובר בפלאפל שעשוי מחצילים קלויים ובצל סגול, ומוגש בליווי של שמנת חמוצה וסלט עגבניות פיקנטי (42 שקלים)

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    דיזנגוף 197 תל אביב, 03-5552020, ראשון-שבת 2:00-19:00, לא כשר

     

    רפאלו

    ברשת המסעדות האיטלקיות מהצפון, מציעים את אחת ממנות כדורי הריזוטו היותר ממכרות שיש. מדובר בכדורים שמלבד ריזוטו קרמי מכילים גם מוצרלה, מנצ'גו וכמהין, המוגשים מעל קרם פרש ולצד סלט עגבניות וזיתי קלמטה. מחיר המנה המפוארת הזו הוא 42 שקלים, ואנחנו מבטיחים לכם שגם הסועדים הצעירים שבחבורה ישמחו לטרוף אותה.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בכל סניפי הרשת

     

    בורגר קבאנה

    זה נכון שבמנת ה"מק&צ'יז" יש את כל מה שהנפש זקוקה לו, אבל אם תוסיפו לה גם ציפוי פריך - זה יצניח אותה הישר בהיכל התהילה של המנות הנחשקות באמת.

       (צילום: גל קולוג)
    (צילום: גל קולוג)

    בסניף הראשלצ"י של "בורגר קבאנה", מגישים את המנה הזו בדיוק, שנקראת שם "מק מאמא", ומורכבת מכדורי "מק&צ'יז" בציפוי פריך ובטיגון עמוק, שמוגשים עם מטבל איולי צ'יפוטלה וסלסת עגבניות.

     

    רוטשילד 63 ראשון לציון, 03-9674750, ראשון-שבת 1:00-12:00, לא כשר

     

       (  )

    הרוסים קוראים לו פונצ׳יק, המרוקאים קוראים לו ספינג׳ ואצל הרומנים זה פאפאנש. גם במטבח הדרוזי יש אחד כזה, שם הוא מכונה בשם ז'לאבה, אבל לא משנה כיצד תקרעו לו העיקרון הוא אותו העיקרון - בצק שמרים שמטוגן בשמן עמוק בדומה לסופגניה רק עם מתיקות מופחתת וללא מילוי של ריבה.

     

    אווה סאפי

    במרוקאית השיקית הזאת מגישים את כל ההיילייטים של המטבח המרוקאי הביתי. בין היתר, תוכלו להזמין שם ספינג' קלאסי שיעלה לכם 38 שקלים.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    השחר 8 תל אביב, 054-2533348, ראשון-חמישי 24:00-19:00, מוצ"ש-24:00, כשר

     

    אבתסאם פארס - אירוח דרוזי בחורפיש

    אבתסאם היא דרוזית מכפר חורפיש שבצפון, שמארחת בביתה לארוחות דרוזיות מסורתיות הכוללות את את מיטב ההיילטים של המטבח הדרוזי. לקינוח, היא תשמח להגיש לכם את הז'לאבה - הסופגנייה הדרוזית, אותה היא מטגנת בשמן עמוק בסירים המסורתיים שהיו שייכים לאמה.  

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    ואם שאלתם את עצמכם מה ההבדל בין הסופגנייה הזו לאחרות, אז נגלה כי הכל קשור לתיבול המיוחד של הבצק, שמוסיף טעם ייחודי למנה ומבדיל אותה מכל יתר הסופגניות שייצא לכם לטעום במהלך החג. 

     

    חורפיש, 077-2308292, לא כשר

     

    הספינג' של ישראל

    בדוכן הנייד של ישראל בנתניה יש רק סיר טיגון ענק אחד והוא, או נכון יותר ריחות הטיגון שנישאים באוויר, הם המרמזים על הנוכחות של ישראל באמצע הרחוב שבמרכז העיר.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מקור הריח המשכר הם הספינג'ים התפוחים עם החור באמצע, שישראל מטגן בשמן עמוק עד שהם מקבלים גוון זהוב ויפהפה. ספינג' אחד יעלה לכם אצל ישראל חמישה שקלים, אבל נזהיר מראש ונציין שאין סיכוי שתוכלו להסתפק רק באחד.

     

    שער הגיא 12 (מול הדוכן "קפיש טוסט נקניק") נתניה, אין טלפון או שעות פעילות קבועות

     

    מאמאיה

    במסעדה הרומנית הוותיקה, מגישים לקינוח את הפאפאנש הרומני שמזכיר מאוד את הסופגנייה של חנוכה. ההבדל הכמעט יחיד הוא בהגשה של המנות, שכן את הסופגנייה הרומנית מגישים עם רוטב שמנת ופירות יער מלמעלה ופאפאנש קטן נוסף מלמעלה. מחיר המנה הוא 38 שקלים.

     

    בן יהודה 182 תל אביב, 03-5237784, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

       (  )

    זה נכון שבשר אוהב יותר את הגחלים ואת הפלאנצ׳ה אבל יש מנות בשר מטוגנות שלא יכולות להשתוות בטעמן לשום דבר אחר ואלה הן מנות העוף והבשר הלבן. קורדון בלו, קריספי צ׳יקן ובטן חזיר קריספית הן הדוגמאות הבולטות.

     

    בית תאילנדי

    אחת המנות שהיא בגדר "מאסט" בעת ביקור במסעדה התאילנדית שברחוב בוגרשוב התל אביבי, היא מנת ה"מו טוט קאתייאם". מכיוון שסביר להניח שרובכם מעולם לא שמעתם עליה, נגלה לכם כי מדובר בקוביות בשר לבן מטוגנות עם שום ופלפל שחור, שיסבו הרבה נחת לחובבי האוכל התאילנדי. מחיר המנה הוא 92 שקלים.

     

    בוגרשוב 8 תל אביב, 03-5178568‏, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    טוליפ

    במסעדה ההונגרית היחידה שפועלת בארץ, מגישים כמה סוגים של רולדות בשר מטוגנות. אחת מהמומלצות שבהן היא רולדת ה"קורדון בלו", שממולאת בעוף, גבינה וחזה אווז מעושן בציפוי פריך ועוברת טיגון בשמן עמוק. מחיר המנה הוא 79 שקלים.

     

    יהודה הלוי 52 תל אביב, 03-5668444, ראשון 18:00-11:00, שני-חמישי, שבת 21:00-11:00, שישי 23:00-11:00, לא כשר

     

       (  )

    טמפורה היא בלילת טיגון שמגיע אלינו מיפן וכל מה שנדרש על מנת להפעיל את הקסם שלה הוא להוסיף לה מים. ומה ההבדל בינה לבין פירורי לחם? היא הרבה יותר עבה וקריספית ומה שמטוגן בטיגון עמוק עם הציפוי הזה מקבל פריכות מבורכת.

     

    TYO

    במסעדה האסייתית מגיש השף יאמה סאן מספר מנות בציפוי טמפורה, כשאחת האהובות והמיוחדות שבהן היא מנת לוקוס עטוף באספרגוס בציפוי טמפורה, שמוגש עם רוטב אסייתי שמורכב ממרין, דשי, סויה וקומבו. מחיר המנה הוא 82 שקלים.

       (צילום: אמיר מנחם)
    (צילום: אמיר מנחם)

    מונטיפיורי 7 תל אביב, 03-9300333, ראשון-חמישי 24:00-12:00, לא כשר
     

    Moon

    במסעדת הסושי הוותיקה, מציעים את אחת ממנות הטמפורה שרימפס היותר טעימות בארץ. המנה עצמה מורכבת משרימפס וגבינת גאודה עטופים בבלילת טמפורה, ומטוגנים בשמן עמוק. מחיר המנה, שכוללת שש יחידות, הוא 56 שקלים.

     

    בוגרשוב 58 תל אביב, 03-6291155, שני-שבת 24:00-12:00, לא כשר

    פנסקר 30 תל אביב, 03-6291155, ראשון, שלישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    יא פאן

    בתפריט הערב של מסעדתו של השף יובל בן נריה, תמצאו כמה מנות טמפורה, ביניהן גם מנה מיוחדת ושונה של מח עגל בטמפורה (62 שקלים).

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    נחמני 26 תל אביב, 03-6487796‏, ראשון-חמישי 23:30-12:00, שישי 16:30-12:00, 22:30-18:00, שבת 16:30-12:00, 23:30-18:00, לא כשר

     

       (  )

    סופגנייה זה טוב, אבל פריקסה זה טוב אפילו עוד יותר כי בהעדר המתיקות, אפשר למלא את הלחמניה המטוגנת הזו במה שרוצים ולהפוך אותה לכריך עסיסי מושלם.

     

    בונז'ור בגט

    מוסד מיתולוגי בנתניה שם עמרם מכין את הפריקסה שלו באותה השיטה בדיוק במשך 30 שנה. המנה הזו היא, למעשה, לחמנייה שדומה במרקמה לסופגנייה אליה נכנסים אחד אחרי השני - סלט ירקות, ביצה, לימון בלאדי, תפוח אדמה, טונה וצלפים. מעיכה קטנה, ומתקבלת אחת המנות האהובות על תושבי נתניה והסביבה (18 שקלים). 

    בונז'ור באגט נתניה (צילום: לין לוי)
    בונז'ור באגט נתניה(צילום: לין לוי)

    שער העמק 1 נתניה, 09-8616172, ראשון-חמישי 19:00-7:30, שישי 14:30-7:30, כשר

     

    פינת הסנדוויץ' הטוניסאי

    במרכז המסחרי של רובע א' באשדוד, מסתתרת לה מנת הפריקסה המפורסמת של מוריס סיטבון. מדובר במוסד אשדודי קטן וצנוע בן למעלה מ-30 שנה, בו אפשר לזלול את הכריך המושלם שכמעט ואין אשדודי שלא מכיר.

     

    הלחמניות עצמן טריות ועוברות טיגון רגע לפני הגשת המנה, ואליהן מכניס מוריס לימונים כבושים, טונה, סלט ירקות ותפוחי אדמה (25 שקלים למנה).

     

    המרכז המסחרי רובע א' אשדוד, 08-8567161, ראשון-חמישי 21:00-8:30, שישי 15:00-8:30, כשר

      

       (  )

    מנת הילדות הישראלית האולטימטיבית, שנדמה כי אין לה מקום מחוץ למטבח הביתי של אימא. אבל יחד עם זאת, אפשר למצוא אותה בכמה גרסאות מושחתות במיוחד.

     

    ג'חנון בר

    בשני סניפי "ג'חנון בר" הירושלמים, מתמחים בהכנת אחת ממנות המלאווח פורצות הדרך והמפתיעות שנראו כאן.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מדובר במלאווח מגולגל במילוי שלל תוספות לבחירה. מלאווח רגיל עולה שם 22 שקלים, ומלאווח מגולגל עם תוספות עולה 25 שקלים. בנוסף, יש שם מלאווח ממולא בשקשוקה (30 שקלים) ו"פיצלוואח" - מלוואח פיצה (30 שקלים).

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    רחוב הלל 28; רחוב האגוז 30, ירושלים 02-5661919, ראשון-חמישי 3:00-9:00, שישי 17:00-9:00, מוצ"ש- 3:00, כשר

     

    מלאווח בר

    גם במזללת האוכל התימני הבאר שבעית, מציעים מלאווח מגולגל עם תוספות. אפשר לקבל מלוואח פשוט עם תוספת לבחירה (28 שקלים) או בגרסת הטוסט (30 שקלים). בנוסף, מציעים שם מנת פתות המורכבת מחתיכות מלאווח מטוגנות עם ביצה וגבינות.

     

    קק"ל 47 באר שבע, ראשון-שבת 4:00-16:00, לא כשר

     

    יאמן street

    במסעדה התימנית המודרנית והסופר מדליקה ברחובות, מציעים מנות פורצות דרך שמבוססות על מלאווח. בין היתר, תמצאו שם "סבאווח" שהוא מלאווח במילוי חציל, ביצה, טחינה ותפוח אדמה מעל (42 שקלים) וגם את מנת ה"מלאווח שרעב" במילוי בשר עגל ושומן כבש בתערובת תבלינים שמכינים במקום המוגשת עם טחינה וחילבה (46 שקלים).

     

    מנת מלאווח נוספת שראויה לציון היא מנה הנקראת "בורקס א-שעב אינטרקונטיננטל", שהיא, למעשה, בורקס מבצק מלוואח ממולא בפולנטה מתירס טרי וביצה (42 שקלים).

     

    בילו 60 רחובות 054-6644678, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-10:00, כשר

      

       (  )

    הקינוחים המטוגנים הם ה-דבר, כי לא מספיק שהם מטוגנים, אז הם גם מתוקים, מה שמקפיץ את טעמי הטיגון לרמה של יצירת פאר.

     

    ROCK&STEIN

    במסעדה הקריבית שפועלת כבר שנה בכניסה למושב פרדסייה, מגישים את אחת ממנות הצ'ורוס הנפלאות בארץ. ומה כל כך נפלא בהן, אתם שואלים? מדובר בצ'ורוס דקיקים ופריכים שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לזלול, המוגשים לצד מטבלים שונים כמו שוקולד, ריבת חלב ועוד. מחיר המנה הוא 36 שקלים, והיא לגמרי מנת הצ'ורוס הקרובה ביותר למקור שתפגשו בארץ.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    שדרות הנשיא 1 פרדסייה, 09-7743330‏, ראשון-רביעי, שישי 23:00-12:00, חמישי 2:00-12:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר

     

    רונג'אן

    במסעדה התאילנדית שבאשדוד, רונג'אן, בעלת המקום, מכינה את מנת הבננה לוטי שתזכיר לכם את החופשה האחרונה באיי תאילנד. את הפנקייק הדקיק במילוי בננה היא מטגנת בווק רותח עם שמן עמוק, ולאחר מכן היא יוצקת מעל רוטב שוקולד נוזלי שמשדרג את טעמי הבננה. 

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    את המנה עצמה היא מקפלת לצורת מעטפה, ומגישה אותה בדיוק כמו שנוהגים להגיש ברחובות בנגקוק. על העונג הצרוף הזה תשלמו 40 שקלים.

     

    מקס נורדאו 24 אשדוד, 08-8645710‏, ראשון-חמישי 23:30-12:00, שישי 17:00-12:00, לא כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    תפרגנו לעצמכם מנות מטוגנות לכבוד חנוכה
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים