שתף קטע נבחר

סיכוי של אחד לאלף שתיתקלו ב"התנהגות בלתי הולמת" בטיסה

לפי דו"ח בינלאומי שבדק נתונים של שנה שלמה, באחת מכל 1,053 טיסות התרחש אירוע שמוגדר כהתנהגות בלתי הולמת של נוסעים. על הפרק: עישון, שתייה מופרזת של אלכוהול וכמובן אלימות פיזית

אלימות בטיסת אל על ()
נוסע מניף אגרוף בטיסת השבת
 

המספרים מאחורי הצד הפרוע והאלים של עולם התעופה: נתונים שמפרסם הארגון הבינלאומי לתובלה אווירית (יאט"א) לגבי התנהגות בלתי הולמת של נוסעים מלמדים כי בשנת 2017 אירעו 8,731 מקרים של התנהגות בלתי הולמת, כלומר תקרית באחת מכל 1,053 טיסות, זאת לעומת תקרית אחת לכל 1,424 טיסות בשנת 2016. מספר התקריות החמורות ביותר, כמו איום או ניסיון פיזי להשתלט על המטוס, גדלו פי 2.5 לעומת נתוני שנת 2016.

 

תיעוד: נוסע גזען משתלח בנוסעת בטיסת ריינאייר 

 

על פי נתוני הארגון, חלה אמנם ירידה של 1,106 דיווחים בהשוואה לשנת 2016, אולם ביאט"א מציינים כי הסיבה לכך היא, בין השאר, משום שחברות תעופה מסוימות שינו את מערכת הדיווח שלהן במהלך השנה ולכן לא יכלו להגיש דיווחים. זאת ועוד, אם הנתונים של 8,731 מקרים של התנהגות בלתי הולמת מצד נוסעים נראים לכם גבוהים, ביאט"א מדגישים כי מדובר רק במקרים שעליהם התקבל דיווח מחברות תעופה שחברות בארגון וכי לא כל חברות התעופה שבארגון נוטות לשלוח דיווחים על מקרים של התנהגות חריגה של נוסעים.

 

את המקרים של התנהגות בלתי הולמת מדרג הארגון בארבע דרגות שונות. הדרגה הנמוכה ביותר, הדרגה הראשונה, שהיא גם זו שאליה התייחסו 86% מהתקריות, היא תוקפנות מילולית, בין אם מדובר בתוקפנות נגד נוסעים אחרים או נגד אנשי צוות המטוס וכן עישון במטוס או שיכרות.

 

התנהגות בלתי הולמת בטיסות ()
*הנתונים מתייחסים לתקריות משנת 2017
 

הדרגה השנייה, שמהווה 10% מהאירועים, כוללת אירועים שבהם נוסעים פגעו פיזית באחרים. על הפרק בסעיף זה: בעיטות, אגרופים, יריקות, מגע פיזי מגונה ופגיעה בציוד של המטוס. בדרגה השלישית, שמהווה כ-3% מכלל המקרים (לעומת אחוז אחד בשנת 2016 ), מדובר בהתנהגות מסוכנת הכוללת הצגת נשק מתוך כוונה לאיים או לפגוע.

 

הדרגה הרביעית, שכוללת את המקרים החמורים ביותר, עוסקת בהפרה בפועל של בטיחות הטיסה או ביצוע מעשה חבלה, כולל כזה שמכוון להשתלט על המטוס. מספר המקרים שמסווגים בדרגה 4 זינק מ-20 ב-2016 ל-50 בשנת 2017.

 

בעיות בשחקים

נוסעת צייצה: "הבחור לידי מאונן" 

נוסע שיכור השתין על נוסע אחר

נוסע נתפס, ההמראה עוכבה

8 נוסעים שיכורים הורדו מטיסה בנתב"ג

  

ישראלי תועד מתפרע בטיסה למדריד 

 

הנתונים של יאט"א מגלים כי בין השנים 2017-2013 חל זינוק של 325% במספר המקרים המדווחים על התנהגות בלתי הולמת בקרב הנוסעים מבריטניה, זאת כאשר האלכוהול היה הגורם העיקרי להתנהגות זו. רבים מהמקרים היו בתקופת הקיץ כאשר הבריטים יצאו לחופשה או בטיסות ליעדים מסויימים. כיום, על פי חוקי התעופה בבריטניה, ניתן להטיל עונש של 5,000 ליש"ט או שנתיים מאסר על נוסע שמגיע שיכור למטוס או משתכר במהלך הטיסה.

 

יצוין כי בחודש אוגוסט, בשיתוף עם יאט"א, נפתח באנגליה קמפיין בשם "אחד יותר מדי" (ONE TOO MANY) שנועד להביא למודעות הנוסעים את החשיבות של התנהגות אחראית במהלך הטיסה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוסע מניף אגרוף ב"טיסת השבת"
מומלצים