שתף קטע נבחר

מתכון למרק בצל

אומרים שמחר ירד גשם, אתם מבינים שזה הזמן למרק בצל, כן?

מרק בצל בתוך כיכר לחם

מנה מפנקת של מרק בצל בתוך כיכר לחם עם גבינה מותכת. מה צריך יותר מזה בימי החורף הקרים?

   (צילום: שני הלוי)
(צילום: שני הלוי)

המצרכים:

למרק - 

4-5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות

25 גר' חמאה

1 כף שמן זית

2 כפות סויה

1 כפית סוכר

2-3 כפות קמח

1 ליטר ציר או מים רותחים

1/4 כוס יין לבן 

מלח, פלפל

להגשה - 

2 כיכרות לחם כפרי עגול

1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים

1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת

חופן עלי טימין

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מתכון למרק דלעת וערמונים

מתכונים של שפים למנות חורף

10 מרקים של שפים 

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.
  3. מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.
  4. מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן, מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות. כמות הנוזלים אמורה להצטמצם. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם ובעזרת כף מרוקנים את הפנים שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה. מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
  6. יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.

 

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני הלוי
מתכון למרק בצל
צילום: שני הלוי
מומלצים