שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    זאת מסעדה או בר? מסעדות עם אווירה
    יאללה תרימו: מסעדות עם אווירה לוהטת שמציעות לצד תפריט אוכל משובח גם הרבה אלכוהול, מוזיקה בווליום גבוה והופעות שוות

     

    מסעדות שמחות שייכות לרוב לז'אנר שראשיתו במסעדות שוק, שבינתיים כמעט ונעלמו להן מהעולם (מלבד שרידים בודדים כמו "מחניודה" ומסעדת "ג'קו סטריט" הירושלמיות), או לז'אנר היווני, שלפני כשנתיים היה אחד הטרנדים החמים במחוזותנו.

     

    המקומות הללו, שבמרבית המקרים משלבים בין בר או טברנה למסעדה, כוללים מוזיקה בווליום גבוה, אווירה שמחה והרבה אלכוהול. בנוגע לתפריט - לעיתים מדובר בתפריט שף עם מנות במחירים נוחים פחות, ובלא מעט מקרים מציעים שם תפריט מגוון ולא יקר שכמעט כל אחד ימצא בו את המנה המועדפת עליו. לרוב, אחרי האוכל תקבלו גם כמה צ'ייסרים על חשבון הבית, ואם תרצו - תוכלו גם להעלות על הבר ולנענע את העצמות (אבל אל תתפסו אותנו במילה).

    אוכל ואווירה במסעדת "יאסו" (צילום: מי סושיאל)
    אוכל ואווירה במסעדת "יאסו"(צילום: מי סושיאל)
     

    בקיצור, אם אתם מחפשים מקום כיפי ושמח עם אווירה לא רשמית שאפשר גם לאכול בו טוב - כדאי לכם להכיר את המקומות הבאים. 

     

     

    לוקס

    הבר-מסעדה של השף עלאא מוסא ושותפו, אחמד אסדי, הוא המקום הכי תל אביבי בעיר התחתית של חיפה. במרכז החלל ישנו בר ארוך שתוחם מטבח פתוח, וברקע מתנגנים להם סלסולים מודרניים מכל העולם המשלבים בין מוזיקה ערבית לאלקטרונית. בשעות הלילה הקטנות הווליום במסעדה עולה, וטווח הגילאים של הקהל יורד, שלא תגידו שלא ידעתם. 

       (צילום: אפיק גבאי)
    שף עלאא מוסא ושותפו, אחמד אסדי(צילום: אפיק גבאי)

    בגדול, כל ערב כאן הוא סוג של מסיבה שכוללת מנות שף בסגנון ים-תיכוני עם פרשנות מודרנית כמו ריזוטו פריקי (52 שקלים), סלט פאטוש (44 שקלים), טרטר ערבי של סינטה (54 שקלים)  ופילה עגל על שיפוד (86 שקלים).

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
      

    הנמל 13 חיפה, 077-2060970‏, ראשון-שישי 2:00-18:00, שבת 17:30-12:30, 2:00-18:30, לא כשר

     

    מסעדת אמש

    מסעדת "אמש" (Emesh"), המסעדה החדשה שהתמקמה בחלל הנוסטלגי של מסעדת "ננוצ'קה" לפני כשלושה חודשים, שייכת לקבוצת NOX - קבוצה של אנשי לילה וברים (המחזיקה בתשעה מקומות בילוי נוספים בעיר ובהם "קנטה", "מנדלימוס", "בירגארדן" ו"רובי").

    מסעדת
    (צילום: אמיר מנחם)

    המבנה עצמו נחלק לארבעה חללים שאמורים להתאים לסוגים שונים של בילוי - מסעדה רצינית, קומת גלרייה, בר פרוע וגינת "צ'ילאאוט" נעימה, שכיף לשבת בה בימים עם מזג אוויר נוח. או במילים אחרות - המקום מאפשר לכל לקוח ליהנות מסוג הבילוי המועדף עליו. בנוסף, בעתיד צפוי המקום לארח אירועים עסקיים וחתונות.

     

    על המטבח מנצחת השפית אורטל רוזנברג, שמגישה במקום תפריט ים-תיכוני המבוסס ברובו על חומרי גלם תוצרת ישראל, חלקם אף נמכרים בשווקים הסמוכים למסעדה שממוקמת ברחוב לילנבלום בתל אביב. 

    מסעדת
    (צילום: אמיר מנחם)

    בין המנות בתפריט של רוזנברג אפשר למצוא ארטישוק א-לה רומאנה עם סלסה אנשובי וצלפים; סלט חסה סלנובה עם בייבי ג'אם, בושה עיזים ופרי העונה; סשימי דג ים עם פריקי ותמר מג'הול; סטייק טרטר עם אנשובי, צלפים וברוסקטה; ספגטי עם מולים טריים, חמאת שאטה ויין לבן; וריזוטו ים עם דג או סקאלופס.

     

    לילינבלום 30 תל אביב, ראשון-שבת 18:00-עד הלקוח האחרון (הזמנת שולחן בעמוד הפייסבוק והאינסטגרם הרשמי של המקום)

     

    יאסו

    מסעדה יוונית שמחה בניצוחו של השף אביב משה, שהוקמה ב-2012 מול חוף בוגרשוב בתל אביב. החלל, האווירה והתפריט עצמו, מושפעים מהטברנות היווניות, ובמקום יש גם בר חיצוני הנחשב לאחד הספוטים המושלמים לקבלת שבת בנוסח תל אביבי. בר גדול נוסף ישנו בתוך המסעדה עצמה, סביבו מעדיפים רוב הסועדים במקום לזלול את מנות השרינג שלהם.

    שף אביב משה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    שף אביב משה(צילום: ירון ברנר)
     

    כיאה לטברנה אמיתית, מובטחת לכם כאן חוויית "חאפלה" מסחררת עם כפיים, הופעות יווניות, מוזיקה רועשת ולפעמים אפשר להיתקל כאן גם בסועדים אמיצים (או כאלה ששתו מספיק כדי להעז) שרוקדים על הבר. 

     

    כל המכלול הזה יחד, הפכו את המסעדה לפופלרית במיוחד בקרב חובבי הז'אנר, שעל הדרך נהנים כאן גם מתפריט שף המבוסס על המטבח היווני עם פרשנות מודרנית. החלוקה בתפריט היא למנות עם ירקות כמו פולנטה עם פטריות יער (48 שקלים), מנות דגים של סשימי טבולה (62 שקלים) ויש גם מנות עם פירות ים כמו שרימפס מרוקאי עם חמאת אריסה ותרד (72 שקלים). חובבי הבשר יוכלו לזלול כאן מנות כמו פיצת שווארמה (64 שקלים) וסופלאקי (92 שקלים).

     (צילום: שי אוחיון) (צילום: שי אוחיון)
    (צילום: שי אוחיון)
     

    הירקון 105 תל אביב, 03-6031719, ראשון-שבת 1:00-19:00, לא כשר

     

    מא פאו

    המסעדה ההודית שבנחלת בנימין בתל אביב, היא אחת מהמסעדות היותר שמחות שפועלת בימים אלו בארץ. יש בה אווירה של "דאבה" (מסעדת פועלים הודית), אבל עם סטייל תל אביבי.

     

    ולכל מי מכם שאי פעם היה בהודו, כדי שלא תתאכזבו - נציין כי להבדיל מה"דאבות" ההודיות, כאן ממש לא יושבים על הרצפה וגם לא מסביב לשולחנות נמוכים, אלא על הבר או מסביב לשולחנות בר גבוהים. יש שם גם מסך ענק, עליו מוקרנים קליפים בוליוודיים, ואת האוכל מגישים לשולחנות ברמנים או מלצרים עם שמחת חיים יוצאת דופן.

       (צילום: שי אפגין)
    (צילום: שי אפגין)

    ממש לאחרונה הפך המקום ל"טאלי בר", ואת התפריט חילקו כאן לארבע קטגוריות שונות של טאלי: מסורתי, ד'וסה טאלי (המבוסס על קרפ עדין נטול גלוטן), קארי טאלי עם תבשילים מסורתים וטאלי ביריאני, הכולל תבשילים עם אורז בסמטי. סך הכול יש בתפריט החדש תשע מנות שונות של טאלי, שהופכות את מנת הפועלים ההודית לארוחה מפוארת ולא שגרתית (78-52 שקלים).

    מסעדות משפחתיות (צילום: אנטולי מיכאלו)
    מסעדות משפחתיות(צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    בניסיון לחבר את ארוחת הפועלים ההודית לווייב התל אביבי, מציעים במקום גם תפריט האלכוהול מגוון במיוחד שכולל מבחר בירות, יינות שונים וקוקטיילים.

     

    נחלת בנימין 59 תל אביב, 03-7739797, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי 17:00-11:0, לא כשר

     

    סושיאל קלאב

    מלבד העובדה שהמקום הבא פועל כבר לא מעט שנים ולא איבד מהרלוונטיות שלו, יש בו את השילוב המושלם בין אווירה ואלכוהול של בר לאוכל של מסעדה. כחלק משיתופי פעולה שמתקיימים במקום, מגיעים לכאן לא מעט שפים ומיקסולוגים מוכרים, ומדי שנה נערכות גם מסיבות סילבסטר נחשקות ומסיבות קיץ לוהטות לא פחות שמושכות אליהן בליינים מכל האזור. 

     (צילום: מיטל סלומון) (צילום: מיטל סלומון)
    (צילום: מיטל סלומון)

    בהגדרתו הרשמית, ה"סושיאל קלאב" הוא ביסטרו תל אביבי סקסי עם תפריט עדכני ובר איכותי, שמציע קלאסיקות כמו בלט עם עלי אנדיב, סלקים צלויים, גבינה כחולה ואגוזי מלך (58 שקלים), מנות נאות של "טבולה" עם טרטר דג, מנות פסטה שכוללות פסטה רחבה עם ברווז, פטריות פורצ'יני וערמונים (92 שקלים), מבחר בשרים ופירות ים וצלחות קטנות לחלוקה, ביניהן רוסט סינטה למשל (48 שקלים).

     (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)

    שד' רוטשילד 45 תל אביב, 03-5601114, ראשון-חמישי, שבת 2:00-19:00, שישי 3:00-18:00

     

    צ'יקטי

    מסעדה איטלקית שמחה או אם תרצו, בר אוכל סקסי עם אווירת "דיינינג" ומוזיקה מעולה. בסופי שבוע מציעים שם גם ארוחות בראנץ', וב"שעות השמחות" (בין 19:00-17:00) מציעים כאן את ריטואל השתייה כמו שהאיטלקים אוהבים אותו - aperitivo עם 30% הנחה על כל התפריט.

     (צילום: תמוז רחמים)
    (צילום: תמוז רחמים)

    בשעות הערב, על הבר הארוך וגם מחוצה לו, יש כאן ווייב תל אביבי בוגר עם קוקטיילים מעניינים ואוכל איטלקי מודרני שכולל צלחת טעימות מאיטליה עם נשנושים כיפיים (82 שקלים), ארנצ'יני ופריטו מיסטו. לרעבים קצת יותר מציעים כאן ביסטקה (78 שקלים) - נתח בשר משתנה או במילים אחרות ,סטייק איטלקי.

     (צילום: אפי סמדר) (צילום: אפי סמדר)
    (צילום: אפי סמדר)

    בנוסף לכל אלו, תוכלו לזלול במקום מנות פסטה כמו קרבונרה אבל עם שדרוג, ריזוטו וניוקי, וגם מנות בצק שכיף לנשנש עם דרינק כמו פיצאטה, שיכולה להגיע כאן בכמה גרסאות שונות (49-48 שקלים).

     

    יהודה הלוי 54 תל אביב, ראשון-חמישי 24:00-17:00, שישי-שבת 16:00-12:00, 24:00-18:30, לא כשר

     

    קוקו במבינו

    המסעדה של טום אביב (זוכה העונה השישית של "מאסטר שף") הביאה לתל אביב חגיגה איטלקית תוססת שמשתלבת נפלא עם האווירה התל אביבית מלאת הסקס אפיל. אביב ושותפיו, מגדירים את המקום שלהם כ"מסעדת חאפלה איטלקית שמחה" וכיאה לכזו, הם מגישים בה תפריט איטלקי ייחודי ורחוק מאוד מהמטבח האיטלקי הקלאסי. ברור שתמצאו בו גם פיצות, פסטות וקרפצ'יו, אבל בכולן ללא יוצא מן הכלל יש "קטע מעט אחר".  

       (צילום: דרור עינב)
    (צילום: דרור עינב)
     

    את הארוחה כאן תוכלו לפתוח עם מנות לחם ומתבלים שנמצאים בתפריט תחת הקטגוריה "בוצעים ונהנים" (26 שקלים), להמשיך עם "בוראטה לסטורי" (58 שקלים) ובהמשך - להתלבט בין "זה כולל תרד יא קורע" - פפרדלה לימונים עם חמאת לימון, צנוברים, גבינת ברינזה ותרד ביין (58 שקלים), לבין "קסיסות ונהנות"  - קציצות מוסר על קרם עגבניות וקרם יוגורט לבנה (74 שקלים).

    שף טום אביב (צילום: שוקה כהן)
    שף טום אביב(צילום: שוקה כהן)

    אבל שלא תטעו, האוכל הוא רק חלק מהסיפור כאן - כי על האווירה הייחודית, שהופכת את המסעדה הזו לכל כך שמחה ושונה בנוף הקולינרי, אחראים המוזיקה הרועשת, הבר המרכזי והאלכוהול האיכותי.

     

    הלל הזקן 12 תל אביב, 03-5107373‏, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר

     

    הסלון

    מסעדת הקונספט של השף אייל שני, אותה הקים לפני כשמונה שנים בשכונת נחלת יצחק שבתל אביב. מהמטבח הפתוח שבמקום יוצאות מנות ייחודיות, ללא תפריט קבוע, שלעיתים אף מוגשות ישירות על השולחן הארוך שבמרכז החלל וממתינות לסועדים שיזללו אותן באמצעות הידיים ללא גינונים.

       (צילום: יובל חן)
    שף איל שני(צילום: יובל חן)

    לצד האוכל הלא שגרתי שיוצא מהמטבח, גם האווירה במקום אינה רשמית וסביר להניח שהיא גם לא דומה לאף אווירה במסעדה אחרת שהייתם בה - משהו שנע בין ארוחת חברים למשתה חסר מעצורים. ואם תשאלו אותנו, נראה כי הקסם, שמתרחש כאן רק פעמיים בשבוע, קורה בעיקר בזכות האופוריה שנודפת מתוך המטבח הפתוח, ההמולה השמחה שמסביב והאוכל היצירתי ומעולה שמגישים כאן.

     

    מעבר יבוק 8 תל אביב, 052-7035888, רביעי-חמישי 1:00-19:00, לא כשר

     

    מחניודה

    מדובר באם כל המסעדות השמחות שידעה הקולינריה בארץ, ובירושלים בפרט. למעשה, לא יהיה מוגזם אם נכתוב כי כאן, במסעדת השף של אסף גרניט שבשוק מחנה יהודה, התחיל הטרנד של מסעדות השוק השמחות, שבינתיים נעלמו להן והותירו את "מחניודה" כנציגה הבלעדית כמעט של הז'אנר.

    שף אסף גרניט (צילום: תום להט)
    שף אסף גרניט(צילום: תום להט)

    בחלל המסעדה מטבח הפתוח ובו טבחים שמחים למדי. בבר שמאחוריו ישנם ברמנים חברותיים שמנדבים צ'ייסרים כאילו אין מחר, ותורמים לאווירה המשוחררת והצוהלת. באשר לאוכל, המקום מצליח לשמור על רמה גבוהה במיוחד במשך עשור, שמורכב מתפריט עונתי שמתחלף מפעם לפעם וממטבח שף ירושלמי עם חלוקה לפי מחירים.

     (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
    (צילום: נועם הוד)

     (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
    (צילום: נועם הוד)

    בגזרת המנות שמחירן עד 53 שקלים, יש סיגר במילוי חלקי פנים שפשוט אסור לפספס. בין המנות שמחירן עד 69 שקלים, מומלץ לנסות את הפולנטה המפורסמת של גרניט לצד מנות כמו עראייס וטרטר. בגזרת המנות שמתומחרות בטווח של 176-78 שקלים תמצאו פילה, טיבון, ריזוטו ופירות ים, שזוכים כאן לשמות יצירתיים ולשילובים מעניינים ולא שגרתיים.

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)

    בית יעקב 10 ירושלים, 02-5333442, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 1:00-18:30, שישי 15:30-11:30, שבת 1:00-20:00, לא כשר

     

    המוציא

    בכניסה למסעדה הירושלמית של השף אבי לוי, ממש מול דלת הכניסה, ניצב בר ענק, מאחוריו ברמניות שמחות ועליו מגשים עם ערימות של ממתקים נוצצים מסירופ סוכר.

    שף אבי לוי, "המוציא" (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
    שף אבי לוי, "המוציא"(צילום: דניאל אליאור)

    בצד השמאלי של החלל יושבת אימו של לוי, ולצידה סירים מהבילים עם תבשילים מהמטבח המרוקאי, עליהם היא משגיחה תוך כדי גלגול בצק לכדי מאפה חמים ומנחם למדי. מצידה השני של הדלת ארון מלא בצנצנות של ריבות ביתיות, ובקומה השנייה של המסעדה ישנו חלל פרטי ואינטימי יותר לסועדים שפחות מתחברים לאווירה הרועשת שבקומה התחתונה.

     (צילום: אתי נמיר) (צילום: אתי נמיר)
    (צילום: אתי נמיר)

    ואגב אווירה רועשת ושמחה, החלל שבקומה הראשונה הומה אדם החל משעות הצהריים המוקדמות, ובנוסף למוזיקה הרועשת - יש סיכוי שתרגישו שם כאילו נקלעתם למסיבה בארמון המלך באחת ממדינות צפון אפריקה. ואם לא די בכך, לוי עצמו מחכה בכניסה למסעדה, לוחץ את ידם של הסועדים, ומידי פעם גם נכנס למטבח ובודק מה קורה בסירים שליד הבר. בקיצור, מדובר בשילוב שבין חאפלה צפון אפריקאית למסעדת שף.

     (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
    (צילום: דניאל אליאור)

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)

    ומה בתפריט? מנות ביתיות שקיבלו אצל לוי אינטרפטציה מודרנית כמו מעקוד אלג’יראי (52 שקלים), פסטייה עוף עם שקדים וזעפרן (72 שקלים) וחריימה סלמון (88 שקלים). יש שם גם "בולט" - מחבת של קציצות אלג’יראיות מצופות בסולת עם תבשיל של כרוב ובצל (71 שקלים) ומנה מרשימה במיוחד של מופלטה אנטרקוט ובצל מקורמל (92 שקלים).

     

    יפו 113, ירושלים, 02-6310050, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:30-11:30, כשר

     

    Gent Kitchen & Bar

    אחד הברים היותר מדליקים שפועלים בבירה כבר עשור. המקום משלב בין אווירת בר צעירה לתפריט ענק של מסעדה, אפשר לשבת שם בפנים או בחוץ ולנשנש סלט אנטריקוט (65 שקלים), פהיטה מקסיקנית (68 שקלים), שניצל וינאי (74 שקלים) וגם המבורגרים, באן אסאדו וטוסט קורנדביף.

     

    בימי שישי מתקיימות במקום הופעות וקבלות שבת, והכי כיף לשבת על המדרכה ולבהות מסביב בקהל היפה שרוקד בקצב המוזיקה עם בירה קרה ביד.

     

    יוסף ריבלין 5 ירושלים, ראשון, רביעי 4:45-16:00; שני-שלישי, חמישי-שבת 3:00-16:00, לא כשר

     

    ג'קו סטריט

    מסעדת שף צעירה ובועטת, שעל המטבח שלה אמון השף זכאי חוג'ה. את המקום פתחו ארבעה חברי ילדות ירושלמים שחלמו להקים מקום בילוי קולינרי וכשר קצת אחר - כזה שלא היה בבירה עד אז - ובו דגש על עיצוב מוקפד ואווירה תוססת, לצד אוכל עדתי עם נגיעות מודרניות ושימוש בחומרי גלם עונתיים מהשוק הסמוך. 

    ג'קו סטריט ירושלים (צילום: גיל יוחנן)
    ג'קו סטריט ירושלים(צילום: גיל יוחנן)

    ג'קו סטריט ירושלים (צילום: גיל יוחנן)
    ג'קו סטריט ירושלים(צילום: גיל יוחנן)

    כיום, מדובר באחת המסעדות המסקרנות בעיר ובקרוב אף ייפתח במקום בר ה"ג'קו סאן", בו יציעו החברים תפריט בסגנון אסייתי. במסעדה עצמה, לצד הרבה אלכוהול משובח ומוזיקה שמחה, אפשר לנשנש רביולי כורדי (60 שקלים), כבד אווז שמוגש על עוגת סולת (88 שקלים) וקבב דג אסייתי (56 שקלים).

    ג'קו סטריט ירושלים (צילום: גיל יוחנן)
    ג'קו סטריט ירושלים(צילום: גיל יוחנן)

    אגריפס 74 ירושלים, 02-5817178‏, ראשון-חמישי 1:00-18:00, מוצ״ש-1:00, כשר

      

     (  )

    Rhythm Social

    מקום חדש שנפתח לפני חודשים ספורים בנתניה, ומוגדר כלאונג' בר קולינרי-פאנקי שבו מתארחים שפים ומיקסולוגים מובילים, וישנם ליינים של די ג'יי מוכרים שמגבירים את הווליום אחרי השעה 23:00 בלילה, אז גם האווירה במקום הופכת להיות "קלאבית" יותר.

       (צילום: אייל הצילום)
    (צילום: אייל הצילום)
     

    בסופי שבוע עולים לנגן כאן די ג'יי לייב, ובימי שישי בצהריים מתקיימות לפעמים מסיבות קונספט. ובנוגע לאוכל - באופן דיי מדהים, יש כאן תפריט שלא היה מבייש אף מסעדת שף מצליחה שכולל מנות כמו טאקו עם נתחי דג מוקפצים (43 שקלים), קריספי סושיאל בורגר מדג סול מצופה בטמפורה (46 שקלים) ומעורב ימי (56 שקלים).

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    דוד המלך 2 נתניה, 054-5595050, שלישי-רביעי 2:00-20:30, חמישי-שישי 4:00-20:30, שבת 2:00-20:30, כשר ללא תעודה

      

    הנשיא 1

    פאב-מסעדה באשקלון שבמהלך השבוע מארח ערבי במה פתוחה, ובימי שישי - בין השעות 19:00-15:00 - ישנה מסורת של קבלת שבת עם הופעה אקוסטית. במקום עצמו ישנו וויב שכונתי, וכל ערב האווירה בו משתנה.

     (צילום: הנשיא 1)
    (צילום: הנשיא 1)

    בשעות הבוקר יושבים במקום הפרלמנטים של העיר לארוחת בוקר, בצהריים מגישים כאן מנת שניצל (72 שקלים) או סטייק אנטרקוט (121 שקלים) ובין 20:00-17:00 יש "האפי האוור" על הבירות. בשעות הלילה, גולת הכותרת כאן הם ההמבורגרים המוגזמים כמו, למשל, ה"גראנד פאפא" במשקל 600 גרם (83 שקלים).

     (צילום: הנשיא 1)
    (צילום: הנשיא 1)

    הנשיא 1 אשקלון, 08-6730209, ראשון-שבת 3:30-9:45, לא כשר

     

    הספרייה

    את המקום הבא, אפשר בקלות להכתיר כאחד מבתי האוכל היותר שמחים שפועלים בבירת הנגב. הסיבה לכך היא, ככל הנראה, בשל הקהל הסטודנדטיאלי המגניב שרובץ במקום, ספורטאי העיר שהפכו את "הספרייה" למסעדת הבית שלהם והעובדה שגם משפחות עם ילדים מוצאות את עצמן באווירה הייחודית כאן שמשלבת בין בר למסעדה.

    המבורגר עד 59 שקלים (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    השולחנות כאן עמוסים תמיד עד אפס מקום, ברקע מתנגנת מוזיקה בווליום גבוה שבשילוב עם התאורה הצבעונית - יוצרות אווירה של מסיבה עם הרבה אוכל. במרכז החלל יש בר ענק, שם רוקחים הברמנים משקאות אלכוהוליים יצירתיים יותר או פחות. 

     

    וכדי לחדד עוד יותר את האווירה המגניבה הזו, כל העובדים כאן לבושים כמו ספרנים בספריות של פעם, ומוזגים ללקוחות צ'ייסרים כאילו אין מחר. ומה בתפריט? מנות זולות יחסית, ביניהן עסקיות במחירים שנעים בין 60-45 שקלים, ומבחר מנות ראשונות מעולות כמו, למשל, אמפנדס במילוי בשר או תפוחי אדמה (20 שקלים). יש שם גם מבחר מרשים של סלטים שונים, מבחר דומה של מנות חומוס וגם המבורגרים אגדיים (70-45 שקלים) ועוד לא הזכרנו את הפסטות, הכריכים השווים, המנות האסייתיות, מנות הבשר והדגים. בקיצור - חגיגה שלמה במקום אחד.

    פסטיבל באר שבע לילה (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    יצחק נפחא 25 one center באר שבע, 08-6655120, ראשון-רביעי 2:00-12:00, חמישי 4:00-12:00, שישי 6:00-12:00, שבת 3:30-12:00, לא כשר

     

    kepasa

    מוסד קולינרי שמח לא פחות שפועל גם הוא בבאר שבע, ובדומה ל"ספרייה" - מציע אווירה שובבה וצעירה לצד תפריט מגוון ולא יקר ומוזיקה שנותנת בראש (אבל לא מפריעה).

     

    בין השאר, תוכלו לזלול שם סיגר ממולא בחלקי פנים (35 שקלים) צ'יפס פולנטה (38 שקלים), סלטים שונים, סדרת המבורגרים מטורפים עם תוספות משוגעות (59-52 שקלים), פיצות, פאייה ופסטות, וגם תפריטי ילדים ותפריטי דגים ובשרים שמציעים אנטרקוט ופילה לברק, למשל.

     

    חיל הנדסה 6 באר שבע, 08-6655122‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, חמישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר

     

    5th avenue

    לאונג' בר ומסעדת שף, שעל התפריט הכשר שלה אחראי השף אביב משה. המקום מעוצב יפה מאוד ויש בו אוכל מעולה ומוזיקה עדכנית, המעניקים לו אווירה חגיגית שמזכירה מעט את האווירה השיקית בברים הניו-יורקים. 

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    במרכז החלל יש עמדת די ג'יי, ומאחוריה בר עגול ממנו יוצאות יצירות פאר אלכוהוליות שמאחורי כל אחת מהן ישנו סיפור מיוחד. בשעות הלילה הווליום של המוזיקה עולה, ובסופי שבוע מנגן במקום די ג'יי מתחלף.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    ומה אוכלים שם? מנות במחירים שווים במיוחד כמו מילפיי כבד אווז (79 שקלים) וטרטר סלמון פונזו (56 שקלים). יש גם טורטליני לחי עגל עם כבד אווז (98 שקלים), ריזוטו ראגו פטריות (68 שקלים) ועוד.

     

    שופרון אילת, 08-6333303, ראשון-חמישי, שבת 19:00-03:00, לא כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גיל יוחנן
    מסעדה עם אווירה של בר, או בר עם אווירה של מסעדה? "גקו סטריט"
    צילום: גיל יוחנן
    מומלצים