שתף קטע נבחר

לוויתן כחול וצפעים: 15 הכתבות הכי נצפות ב-2018

ביקור ראשון של לוויתן כחול באילת, נקבת צפע ענקית מקיאה שקית ניילון, כרישים מזנקים באוויר, פרסים לצלמי בעלי חיים מישראל, צפעים בפרגולה בחדרה וצילומי טבע מופלאים מהארץ ומהעולם. כל מה שאהבתם לקרוא השנה בערוץ בעלי חיים

 

 

  

לוכד הנחשים אבי ברוכים הוזעק במהלך חג ראש השנה כדי ללכוד צפע מצוי שהכיש יונה שקיננה בתוך פרגולה בחצר הבית בחדרה. לאחר יומיים הוא הופתע לקבל קריאה נוספת מבני המשפחה שגילו צפע שני באותה הפרגולה. "הצפעים מתכוננים לאכילה אחרונה לקראת החורף והם הרבה יותר פעילים מאשר בחודשי הקיץ החמים", הוא מסביר | לכתבה (ספטמבר, 2018)

בפעם הראשונה בתולדות תחרות הצילום הבינ"ל "צלם הכלב לשנת 2018" בבריטניה, זכתה צלמת מישראל בפרס יוקרתי, בזכות צילום של כלבה קטנה המנסה לתפוס בועות סבון ענקיות בחוף הים ביפו. "היא זינקה עליהן ברגע שכולו חופש ואושר", אומרת ל-ynet הצלמת אלינור רויזמן. "גם באשקלון יש סיפורי סינדרלה ואני עדיין לא מאמינה שזכיתי" | לכתבה   (יולי, 2018)

 

לילי הכלבה (צילום: אלינור רויזמן)
לילי הכלבה(צילום: אלינור רויזמן)

חמישה פגרים של תנים זהובים באזור פארק הירקון בין תל-אביב לרמת גן, סמוך לגדות נחל הירקון. מבקרים ופעילים למען בעלי חיים חוששים כי מדובר בהרעלה בזדון שגרמה למותם של כ-12 תנים, קיפודים, כלבים וחתולים. על פי בדיקות של רשות הטבע והגנים, עיריית ת"א וחברת גני יהושע לא נמצאו עדויות להרעלה | לכתבה (אפריל, 2018)

צלמי האגודה הישראלית לצילום טבע מעניקים לכם הצצה לתמונת השנה שלהם בתיעוד חיות בר ונופים בישראל וברחבי העולם | לכתבה (ספטמבר, 2018) 

 

צפע מצוי בולע שממית (צילום: אורן אוסטר)
צפע מצוי בולע שממית(צילום: אורן אוסטר)

עשרות מקרי מוות של תנים זהובים תועדו תוך מספר שבועות בפארק הירקון. הטורפים נצפו משוטטים חסרי אונים, במצב קשה כשאינם מסוגלים לראות, נשימתם כבדה, חלשים ומריירים. רובם מצאו את מותם בשטח, בודדים הומתו בהמתת חסד. התושבים חוששים להתפרצות מחלת הכלבת באזור ופעילי טבע עירוני טוענים להרעלה המונית בזדון, אך מן הממצאים עולה כי התנים נגועים במחלת הכלבלבת ולא נמצאה עדות להרעלה | לכתבה (מאי, 2018)

 

תן זהוב בפארק הירקון (צילום: אן וסרמן)
תן זהוב בפארק הירקון(צילום: אן וסרמן)

התמנונים הם אלופים בהסוואה ואורבים לטרף במים הרדודים בדרום אפריקה, אך גם הצייד הופך לניצוד, כאשר כריש גלדן מפוספס מנסה לצוד נקבת תמנון והיא משיבה מלחמה. הצצה לפרק החמישי בסדרת הטבע של ה-BBC, "הכוכב הכחול 2" ששודרה בכאן 11 | לכתבה (פברואר, 2018)

 


צלם הטבע והווטרינר ירון שמיד תיעד בטנזניה גורי אריות ששיחקו בתפיסת הזנב של הלביאות שניסו לישון. "הגורים החמודים שבו את לב הקהל כמו ששבו את הלב שלי", מספר ירון ל-ynet לאחר שהגולשים בחרו בצילום כחביב הקהל בתחרות העולמית לצילומי טבע של ה"נשיונל ג'יאוגרפיק" | לכתבה (דצמבר, 2018)

 

גורי אריות באפריקה (צילום: ירון שמיד | Yaron Schmid)
גורי אריות באפריקה(צילום: ירון שמיד | Yaron Schmid)
 
 

כרישי ענק (בסקינג) נחשבים לדגים מגושמים וגדולים, הניזונים מפלנקטון והם השניים בגודלם אחרי כרישי הלוויתן. מחקר משותף לחוקרים מאירלנד, בריטניה, ישראל ודרום אפריקה גילה כי הם מסוגלים לזנק מחוץ למים במהירות דומה לעמלץ הלבן | לכתבה (אוקטובר, 2018)

 

 

אי-אפשר להישאר אדיש לסיפור הזה: במשך שנים גידל רפי רוזליס סוסים מיניאטוריים יפהפיים בגובה של כחצי מטר. כל מי שראה אותם, התאהב בהם מיד. הסוסים שימשו לטיפול בעיוורים ובילדים עם מוגבלויות. לפני כשבוע עלתה החווה באש ו־13 הסוסים נשרפו חיים. סמדר שיר ביקרה בשבעה העצובה: "הסברתי לילדים שלי שהסוסים עלו לגן העדן של בעלי החיים" לכתבה (נובמבר, 2018)

 

רפי רוזליס עם הסייח ריינבו (צילום: דפנה בן נון)
רפי רוזליס עם הסייח ריינבו(צילום: דפנה בן נון)

45 אלף צילומים נשלחו השנה מ-95 מדינות ברחבי העולם אל תחרות "צלם הטבע לשנת 2018" (Wildlife Photographer of the Year) של מוזיאון הטבע בלונדון (NHM). בתחרות הנחשבת לאחת היוקרתיות והחשובות בעולם לצילום טבע וסביבה, התחרו צלמים ב-19 קטגוריות מגוונות החושפות את יופיו של הטבע ודייריו החייתיים, אך גם עוצמת ההרס הרב שמותיר אחריו האדם בניצול משאבי הטבע והסכנה המרחפת בפני המשך קיומם של בעלי חיים רבים ופגיעה בסביבה. הזוכה בקטגוריית זוחלים ודו חיים. מאבק בין צמד ענקים בנהר בטנסי בארצות הברית - סלמנדרת ענק אמריקנית נגד נחש מים צפוני. המאבק הסתיים בבריחתו של הנחש | לכתבה (אוקטובר, 2018)

 

הצילומים הזוכים בתחרות צלם הטבע לשנת 2018 (צילום: © David Herasimtschuk - Wildlife Photographer of the Year)
סלמנדרה נגד נחש(צילום: © David Herasimtschuk - Wildlife Photographer of the Year)

השחפיות הצעירות שמתאמנות בתעופה בלגונה הרדודה באטול באוקיינוס ההודי נוחתות למנוחה בין הגלים. במים אורבים דגים טורפים המסוגלים לזנק במהירות ולצוד את הציפורים באוויר. הצצה לפרק הראשון בסדרת הטבע החדשה של ה-BBC "הכוכב הכחול 2" ששודרה בכאן11 | לכתבה (ינואר, 2018)

 

מלחמת המשובטות? מוטציה שהתרחשה באקווריום יצרה מין חדש של סרטן נהרות המתרבה במהירות ומשתלט על בתי גידול רבים | לכתבה (פברואר, 2018)

 

סרטן פולש (צילום: Frank Lyko, DKFZ)
סרטן פולש(צילום: Frank Lyko, DKFZ)

לוכד הנחשים משה לוי הוזעק בסוף השבוע כדי ללכוד צפע מצוי גדול ממחסן במושב בעמק יזרעאל. בזמן הלכידה, הבחין כי הנחש נראה לאחר ציד של בעל חיים. כשהוא הושב לטבע, נדהם לוכד הנחשים לגלות כי הצפע פלט "חיה" מוזרה וכתומה שהתגלתה כשקית ניילון גדולה. להערכתו, הצפע רדף אחרי מכרסם שנמלט לשקית ובלע אותה בשוגג | לכתבה (ספטמבר, 2018)

 

נקבת צפע מצוי פולטת שקית ניילון (צילום: משה לוי)
נקבת צפע מצוי פולטת שקית ניילון(צילום: משה לוי)

עובדי גן החיות באינדיאנפוליס שמעו שאגות מהכלוב שבו הוחזקו זורי בת ה-12 ובן זוגה נאייק בן ה-10, אך לא הצליחו למנוע מהלביאה להרוג את בן זוגה. לשניים - שלושה גורים. | לכתבה (אוקטובר, 2018)

 

הלביאה זורי. לא ברור למה הרגה את בן זוגה (צילום: רויטרס)
הלביאה זורי. לא ברור למה הרגה את בן זוגה(צילום: רויטרס)

לוויתן באורך של עד כ-20 מטר נצפה במשך מספר שעות במפרץ אילת, כשהוא מחפש אחר מזון במרחק של כ-300 מטר מהחוף עד שהמשיך דרומה לכיוון מצרים. חוקרים שבחנו את הממצאים, מעריכים כי מדובר בלוויתן כחול וכי זהו הביקור הראשון המתועד במפרץ | לכתבה (מאי, 2018)

 

 
 

פורסם לראשונה 31/12/2018 13:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילומים: אלינור רויזמן, Marcos Schönholz, משה לוי
כתבות השנה 2018 בעלי חיים
צילומים: אלינור רויזמן, Marcos Schönholz, משה לוי
מומלצים