שתף קטע נבחר

קריסת חברת הריהוט פרנקו פרי: הלקוחות התלוננו במשטרה, העובדים ביקשו פירוק

חנויות המותג פרנקו פרי נסגרו והותירו מאות לקוחות נפגעים, לצד ספקים ועובדים שטרם קיבלו את משכורתם. צו פירוק לחברה הוגש על ידי העובדים על מנת שיוכלו לקבל את זכויותיהם על פי חוק הביטוח הלאומי

 

 

התפתחות בפרשת הקריסה של חברת הריהוט פרנקו פרי (Franco Ferri): עובדי חברת רוברטו דיזיין, שניהלה והפעילה את העסק לשיווק רהיטים מיובאים מחו"ל תחת המותג האיטלקי, לא קיבלו את המשכורות - והגישו בקשת פירוק לבית המשפט המחוזי. זאת לאחר שהחברה סגרה את שעריה והותירה אחריה חובות לעובדים, ללקוחות ולספקים.

 

חנויות הרהיטים פרנקו פרי נסגרו; לקוחות נותרו ללא מענה

שתי חברות רהיטים נסגרו בשבוע אחד: צרכנים שקנו בשתיהן איבדו עשרות אלפי שקלים

קריסות חנויות הרהיטים: כך תצמצמו את הסיכון שכספכם ירד לטמיון

 

על פי ההערכות, מספר הלקוחות שנפגעו מהמהלך עומד על כמה מאות. בקבוצה שפתחו הנפגעים בווטסאפ חברים כ-240 איש - כ-60 מהם הגישו תלונות במשטרה וכ-40 הביעו נכונות להצטרף לתביעה קבוצתית נגד הבעלים, איזי קורדובה.

פרנקו פרי (צילום: רגינה איסקוב)
חנות נטושה של רשת פרנקו פרי(צילום: רגינה איסקוב)

בקשת הפירוק הוגשה על ידי עו"ד ערן לאופמן, שטען בשם העובדים כי האחרונים פוטרו עקב הפסקת פעילות החברה, והחוב כלפיהם מסתכם בעשרות אלפי שקלים. "החברה סגרה את שערי משרדיה וחנויותיה ביום בהיר אחד ב-7 בינואר, והפסיקה את פעילותה. סגירת החנויות הותירה את העובדים, לקוחות שרכשו רהיטים וטרם קיבלו את הזמנותיהם וכן ספקים, בפני שוקת שבורה", נכתב בבקשה.

 

לטענת העובדים, טרם שולם להם השכר עבור חודש דצמבר 2018, וכן שכר חלקי עבור ימי העבודה בינואר - עד שהופסקה הפעילות. עוד נטען בבקשת הפירוק שלחברה חובות, וכי העובדים לא קיבלו את זכויות העבודה האלמנטריות שלהן היו זכאים כעובדים. לפיכך מבקשים העובדים שיוצא צו פירוק לחברה, על מנת שהדבר יאפשר להם לקבל את זכויותיהם על פי חוק הביטוח הלאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: פייסבוק
הפתק שמצאו הלקוחות שהגיעו לחנות הנטושה
צילום: פייסבוק
מומלצים