שתף קטע נבחר

האם האיטלקים יצילו את לקוחות חברת הרהיטים פרנקו פרי

פרסום ראשון: נציגי חברת הספקית הישראלית של רשת הרהיטים שקרסה הגיעו לארץ - כדי לנסות להציל 340 אלף אירו שהבעלים שנעלם חייב להם. הם חברו לחברה ישראלית מתחרה, ושוקלים לשלוח 12 מכולות עם רהיטים שהרשת חייבת ל-200 לקוחות שנפגעו. רק שזה לא ישתלם לכל הלקוחות

 

 

אחרי שעובדי רשת הרהיטים פרנקו פרי הגישו בקשה לפירוק הרשת והלקוחות שלה הגישו כ-60 תלונות במשטרה: ל-ynet נודע שהבעלים של החברה האיטלקית שסיפקה רהיטים לרשת הגיעו לארץ בעקבות המשבר.

 

חנויות הרהיטים פרנקו פרי נסגרו; לקוחות נותרו ללא מענה

שתי חברות רהיטים נסגרו בשבוע אחד: צרכנים שקנו בשתיהן איבדו עשרות אלפי שקלים

 

לטענת האיטלקים, הבעלים של הרשת הישראלית איזי קורדובה, נעלם גם להם וחובו להם עומד כרגע על 340 אלף אירו, לא כולל חומרי גלם שקנו. מטרת הגעתם ארצה היא לנסות למכור את הסחורה ללקוחות הפגועים של פרנקו פרי ישראל.

 

קורדובה, נעלם לפני כשבועיים והותיר יותר מ-200 לקוחות שנפגעו, חלקם נעקצו בעשרות אלפי שקלים ששילמו במזומן על רהיטים שקנו בשתי חנויות פרנקו פרי בישראל, בדן דיזיין סנטר בבני ברק ובשבעת הכוכבים בראשל"צ. אחרים שילמו מקדמות והצליחו לעצור את התשלומים, כך שהפסידו פחות כסף אך גם הם לא קיבלו את הרהיטים שהזמינו.

פרנקו פרי (צילום: רגינה איסקוב)
פרנקו פרי(צילום: רגינה איסקוב)

כבר שנה שהחנות לא מכרה את המותג פרנקו פרי

לפי האיטלקים, בשנה האחרונה איזי קורדובה, שהפעיל את הרשת הישראלית באמצעות חברה בשם רוברטו דיזיין, לא מכר בשנה האחרונה את מוצרי פרנקו פרי בארץ, אלא את המותג מקס דיבאני.

 

עד לפני שנה, אלה היו שני מותגים נפרדים שנמכרו תחת אותה חברה, שהיתה שייכת לשני אחים. לפני כשנה, האחים הפרידו את עסקיהם: פרנקו פרי המשיך למכור את המותג פרנקו פרי ואילו דומיניק פרי מוכר כעת רק את המותג מקס דיבאני והוא זה שהמשיך לעבוד מול חברת רוברטו דיזיין הישראלית. קורדובה לא טרח ליידע את הלקוחות שלו על המהלך הזה.

  (צילום: פייסבוק)
השלטים שמצאו הלקוחות על דלתות הסניפים(צילום: פייסבוק)
 

 

12 קונטיינרים יכולים לצאת לישראל

אנשי מקס דיבאני ההמומים, שהיו לטענתם בקשרים עסקיים ואישיים חמים עם קורדובה, הגיעו לארץ כדי להיפגש עם עידן שובי, הבעלים של חנויות רהיטים שהתחרו בפרנקו פרי: רוזטו וקטלאן איטליה. שני המותגים האלה פועלים גם הם בדיזיין סנטר. "מדובר במותגים של 42 שנה, אבא שלי התחיל את העסק", מסביר שובי. "איזי עבד מאוד קרוב אלי בדיזיין סנטר והרגשתי מחויבות ללקוחות שלו. אחרי שזה קרה, הרמתי טלפון לידידה טובה שלי באיטליה וביקשתי ממנה שתיצור קשר בשמנו עם הבעלים האיטלקים. פגשתי אותם בגרמניה לפני 3 ימים והחלטנו לנסות להרים את הכפפה ולהביא לארץ את המכולות של הרהיטים שלקוחות שילמו עליהם".

 

בכמה מכולות מדובר?

 

"יש שני קונטיינרים מוכנים למסע שאיזי לא שילם עליהם. האיטלקים מוכנים לתת עליהם 10% הנחה. אני אעמיס על זה תוספת של 20% - עלויות של הלוגיסטיקה ואחריות ללקוחות. אלה מרווחים מאוד מאוד נמוכים שלא קיימים בענף הרהיטים. בנוסף, יש להם חומרי גלם לעוד 10 קונטיינרים של רהיטים שהם עוד לא החלו לייצר. האיטלקים יהיו בארץ עד 24 בינואר כי אנחנו עוד צריכים לנתח את הנתונים, כי יתכן שאיזי עבד בתמחור נמוך מאוד לפני שעשה מה שעשה ואז גם לראות אם הלקוחות מעוניינים בזה".

 

הלקוחות שאיבדו את כספם יתבקשו לשלם שוב על הרהיטים

 

"לקוח ששילם 20 אלף שקל במזומן - יתכן שזה לא משתלם לו. אבל מי ששילם בתשלומים וירדו לו שני תשלומים של 4,000 שקל, יתכן שזה כן ישתלם לו והוא אף יחסוך כסף מהמחיר הראשוני שהיה אמור לשלם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: רגינה איסקוב
חנות נטושה של רשת פרנקו פרי
צילום: רגינה איסקוב
מומלצים