תרצו דירת יוקרה ב-15% הנחה? מחירי הדירות הגדולות בתל אביב צונחים
מחסור במשקיעים ובתושבי חוץ, יחד עם מיסוי כבד ורגולציה, הביאו לכך שדירות יוקרה לא נמכרות - ועומדות ריקות במשך שנים. התוצאה: נכסים נמכרים במחיר נמוך מערכם האמיתי
רוצים דירת 5 חדרים במחיר דירת 4 חדרים? כדאי שתבדקו ביישוב הסמוך
שכחו שני מיליון שוכרים: בכמה עלו מחירי השכירות בערים המרכזיות?
מהפך או עליית מחירים? התחזיות לשוק הנדל"ן ב-2019
בסקירה שערך לוי יצחק, עורך מחירון הדירות, נמצא שהמחסור במשקיעים ובתושבי חוץ, המיסוי הכבד והרגולציה המוטלת על הקונים עושים את שלהם. בעיר המבוקשת ביותר בארץ יש לא מעט דירות יוקרה, הן יד שנייה והן פרויקטים חדשים או תמ"א 38, שלא נמכרות ועומדות ריקות שנתיים ויותר.
על אותן דירות רפאים הבעלים עדיין משלמים מסים כבדים, ולכן הם מוכנים פעמים רבות להתפשר ולמכור - גם במחיר נמוך בהרבה מערכן. כך לדוגמא, דירת שני חדרים בשטח של 45 מ"ר בבניין ישן ומתפורר ברחוב שינקין, שלא שופצה מעולם, נמכרה ב-2.3 מיליון שקל - יותר מ-50 אלף שקל למ"ר; בעוד שדירת יוקרה מפוארת ומעוצבת באותו רחוב, הכוללת 6.5 חדרים על פני 190 מ"ר עם מעלית וחניה, נמכרה ב-6.84 מיליון שקל - כ-36 אלף שקל למ"ר.
בעל הדירה ביקש עבורה תחילה 7.5 מיליון שקל, מחיר שנשחב לריאלי לחלוטין עד לפני כשנתיים. היום מדובר בירידה של 9%. דירת 6 חדרים (170 מ"ר) בשד' דוד המלך, עם מעלית וחניה, נמכרה ב־7.65 מיליון שקל, כשהמחיר המבוקש היה 9 מיליון שקל.
תהליך מכירה ארוך בשוק מגורי היוקרה
תושב חוץ ששילם על דירת חמישה חדרים בשטח של 185 מ"ר ברחוב ה' באייר בכיכר המדינה 7.75 מיליון שקל לפני כשלוש שנים - מכר אותה ב-7.1 מיליון שקל בלבד.
גם הבעלים של דירת 6.5 חדרים בשטח של 210 מ"ר בשדרות רוטשילד התאכזב כשמכר אותה ב-10.9 מיליון שקל - למרות שביקש 13 מיליון שקל, מחיר שחשב שיהיה "מציאה". הוא רכש את הדירה בידיעה שזה הרחוב המבוקש ביותר בתל אביב, ושילם עבורה לפני שלוש שנים כ-14 מיליון שקל.
לדברי שירלי ורנר, זכיינית רי/מקס תל אביב, תהליך המכירה ארוך בשוק מגורי היוקרה, ואף עשוי להגיע לשנה וחצי-שנתיים - "מה שמוביל את בעלי הנכסים לרדת בהדרגה במחיר הנכס שלהם עד למכירתו, לעיתים ב-10%-20% ביחס למחירו בתחילת התהליך".