שתף קטע נבחר

אחרי שהודח משתי קבוצות רכישה: מוטי פלד עובר לפינוי בינוי

היזם מתמודד על מגה פרויקט בבית שמש: מגדלים עם 1,600 דירות בלב האזור החילוני. בעבר הודח מניהול קבוצות הרכישה יונייטד שרונה וחריש המאוחדת - ובקבוצת רכישה נוספת טוענים: אומדן עלות הדירה זינק ב-40%

עובר להתחדשות עירונית: היזם מוטי פלד החל בארגון קבוצת רכישה יחד עם חברת נמצא יזמות בע"מ, שנמצאת בבעלות איל צפניה וניר מאיר, לגבי פרויקט פינוי בינוי בבית שמש.

 

קבוצת סיכון: "היום לא הייתי נכנס לקבוצת רכישה"

שיכון ובינוי וחברה בבעלות משה צור יבצעו ברמלה את פרויקט הפינוי בינוי הגדול בישראל

מי צריך יזמים? פינוי בינוי בראשל"צ בהובלת המדינה

 

פלד חבר לחברת נמצא באמצעות חברה בבעלות משותפת עם אליהו קנפלר וקבוצת משקיעים אמריקניים. מבדיקת "ממון" עולה שפלד לא רשום כבעלים בחברה, אך עם זאת הוא מעורב בפרויקט ונכח גם בפגישה שהתקיימה בשבוע שעבר בלשכת ראש העיר בית שמש, עליזה בלוך. פעילות זו של פלד אינה חלק מחברת מינהל מגורים ישראל שבבעלותו.

 

המתחם ממוקם בשכונת ביאליק הוותיקה באזור החילוני. במתחם יש 333 דירות במבנים בני 2-4 קומות, בהן 100 דירות בבעלות עמידר. התב"ע (תוכנית בניין עיר) שקודמה על ידי המדינה מאפשרת להקים כ-1,600 דירות בבניינים בני 18-20 קומות, וכן בית אבות עם 200 חדרים וכמה אלפי מ"ר שטחי מסחר.

 

על המתחם מתמודדת גם נתיב פיתוח של שמחה גריידינגר. בפגישה שהתקיימה אצל בלוך הוחלט ששתי החברות יגיעו להבנות באשר לקידום המתחם יחד, או שבלוך תכניס יזמים אחרים. מוערך שהחברות ינסו לשתף פעולה כך שלאחר איסוף החתימות והסכמת עמידר, הן יפעלו לחלוקת המתחם.

   (צילום: אלכס קולומויסקי, עמית שעל)
מוטי פלד(צילום: אלכס קולומויסקי, עמית שעל)
 

 

הודח מקבוצות רכישה בתל אביב וחריש

פלד הוביל כמארגן כמה מקבוצות הרכישה מהגדולות בארץ במסגרת חברת מינהל מגורים ישראל, בהן יונייטד שרונה בתל אביב, חריש המאוחדת ונאות חריש. משתי הראשונות הודח על ידי חברי הקבוצה (בחריש המאוחדת בעקבות קשיים בהשגת ליווי בנקאי ועלייה של כ-30% במחיר הדירות, בשרונה על רקע קשיים במימוש הקרקע ופערים כספיים בין מצגי מינהלת המגורים לעלות האמיתית).

 

בנאות חריש הפרויקט נמשך זמן רב, ולטענת הרוכשים עלות הדירות גבוהה ב-40% מהאומדן שנמסר להם. לאחרונה נטען על ידם שפלד סוחט מהם כספים נוספים כתנאי למסירת הדירות.

 

עד היום טרם הושלם פרויקט פינוי בינוי משולב עם קבוצת רכישה. בעיריית בית שמש לא מתנגדים, אך מהנדס העיר דרש מנגנון שיעביר את מלוא הכסף עבור התשתיות, כך אם הקבוצה תיתקע - כספי התשתיות עדיין יעברו.

 

מוטי פלד מסר בתגובה: "בניגוד לאופן המגמתי והשגוי בו הדברים מוצגים בכתבה, ארגנתי בהצלחה קבוצות רכישה רבות, באמצעות חברת מינהל מגורים, ובהן קבוצות במודיעין, בפתח תקווה, בכרמי גת, בחריש ועוד. מאות דיירים כבר גרים בדירות שרכשו תוך חיסכון ניכר ביחס למחירי השוק, ורבים נוספים בדרכם הבטוחה לדירות משלהם.

 

"הצגת פרויקט נאות חריש בכתבה לשלילה תמוהה, שכן מדובר בפרויקט מוצלח בו כבר החלה מסירת הדירות לרוכשים, תוך חסכון בעלויות, חרף אינספור קשיים חיצוניים בהם נתקל הפרויקט. בפרויקט שרונה מינהל מגורים השלימה בהצלחה את ארגון הקבוצה ורכישת הקרקע. לפי החלטת הקבוצה, מנהלת את הפרויקט חברת בסר. לפי הערכות שמאיות, גם שם צפוי לחברי הקבוצה חסכון ביחס למחירי השוק.

 

"גם בפרויקט חריש המאוחדת מינהל מגורים השלימה בהצלחה את ארגון הקבוצה ורכישת הקרקע. הקבוצה החליטה לנסות להשיג את המימון ולנהל את הפרויקט באמצעות גורם אחר. 'העלמתם' של כל הפרויקטים והצגת שלושה פרויקטים בלבד, וכאמור אף הם באופן מגמתי ומטעה, אינה הוגנת והיא מציגה בפני הקוראים תמונה מסולפת".

 

מעמידר נמסר: "טרם קיבלנו פנייה בנושא. עד כה לא פעלנו באמצעות מודל קבוצת רכישה, נבחן זאת עם משרד הבינוי והשיכון והרשות להתחדשות עירונית".

 

מעיריית בית שמש נמסר: "העירייה לא מתערבת בשיקולי הדיירים בבחירות היזמים. נעשה כל מאמץ במסגרת הסמכויות כך שהפרויקט ייצא לפועל, ולא נשתף פעולה, בלשון המעטה, עם חברות שעלולות להכשיל ביצועו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים