שתף קטע נבחר

מחאת מנהלי הפנימיות: "לפחות תבנו לנו עוד מסדרונות"

עומס לא סביר, אשפוז במסדרונות ובעיקר חוסר אונים ללא פתרון באופק. תמונת מצב של המחלקות הפנימיות

הבוקר (ב') מדווחים מנהלי המחלקות על כך שרבים מהמאושפזים אצלם במחלקות לא משוחררים גם אחרי שהטיפול בהם הסתיים, אלא נשארים לאשפוז לעיתים אפילו שבועות וחודשים, כי לא נמצאות להם מסגרות המשך בעיקר: מוסדות שיקומיים, או מסגרות סיעודיות.

 

עוד מבקשים הרופאים הבכירים להסביר כי הנתונים שהם מספקים על חולים שבבידוד משמעם: שמדובר במאושפזים שהם נשאי חיידקים עמידים. יש צורך לאשפזם בחדר לבד, על הצוות הרפואי ללבוש כפפות וחלוקים וכמובן להקפיד מכל משמר על סטריליות מוחלטת, עול לא פשוט בשגרה כה עמוסה, שוחקת וקשה.

 

עומסים במחלקות הפנימיות בבית חולים ()
גם המסדרונות כבר לא מספיקים

 

כבר חמישה שבועות מנהלים הרופאים במחלקות הפנימיות מאבק תחת הכותרת "לפחות תבנו לנו עוד מסדרונות", בו הם דורשים לשפר את מצב הרפואה הפנימית בישראל שני, כבר שבוע חמישי למחאת מנהלי לאחר עשרות שנים של הזנחה וקיפוח.

 

"מנהלי המחלקות שולחים לנו בכל בוקר תמונות מהפרוזדורים של המחלקות. המצב הוא כל כך עגום שהמרנו את הדרישה להרחיב את המחלקות לדרישה לבנות עוד פרוזדורים", אומר פרופ' אבישי אליס, יו"ר איגוד לרפואה פנימית ומנהל המחלקה הפנימית ג' בבית החולים בילינסון שבפתח תקווה.

 

"הם עושים את זה כי הם מרגישים שבמצב הזה פשוט אי אפשר להמשיך. קצה נפשם. המחאה הזו מגיעה מהשטח. מדובר ברופאים מכל רחבי הארץ – מהפריפריה ועד בתי החולים המרכזיים. העומס הבלתי אפשרי לא פוסח על אף מחלקה באף בית חולים".

 

קראו עוד על העומס בבתי החולים:

11 ימים, 21 חדרי מיון ברחבי הארץ: כך נראית מערכת בריאות בקריסה

 אחות ב"מאיר": "אנשים מתים בחדר מיון כי יש מחסור בכוח אדם"

דו"ח מגלה: כמה זמן תחכו בחדר מיון עד שיקבלו אתכם?

 

  ( )
 

160% תפוסה - עוד לפני חודשי החורף

תיעוד המיטות הרבות הפזורות מחוץ לחדרים המחלקות מדבר בעד עצמו. מנתונים שפרסם בחודש שעבר משרד הבריאות עולה כי שיעור התפוסה של בתי חולים הגדולים עלה על 100 אחוזים עוד לפני תחילת חודשי החורף העמוסים.

 

יו"ר האיגוד לרפואה פנימית מוסיף ומתאר כי העומס הבלתי נסבל של שבו נתונות המחלקות הפנימיות גרם למחסור חריף ברופאים בכירים בתחום. "חסרים כיום כ-300 רופאים פנימאים בכירים. רופאים שמסיימים התמחות בפנימית ולאחר מכן באחד ממקצועות תת ההתמחות לא רוצים לחזור למחלקות. הרבה יותר קל לעבוד במרפאת גסטרו, למשל, ולקבל תגמול על כל בדיקה. אין עומס, אין לחץ, שעות העבודה נוחות יותר והמשכורת גובהה יותר", מתאר פרופ' אליס.

 

מנהל המחלקה בבילינסון מפרט כי בעבר לכל מכרז של מנהל מחלקה פנימית של היו ניגשים בממוצע שבעה מועמדים. "היום יש מועמד אחד ולעיתים אפילו אפס על כל מכרז. רופאים פשוט לא מעוניינים בתפקיד הזה. בלא מעט בתי חולים מקבלים היום מנהלים מחלקות ללא דרגה אקדמית. זה ממחיש את עומק המשבר".

 

הרופא הבכיר גם מתאר כי הוא ועמיתיו הציעו למשרד הבריאות גם פתרונות למשבר, אך אלו לא מיושמים: "צריך ליצור מודלים לתמרוץ עבור המחלקות הפנימיות. איגוד הרופאים הפנימאים מנהל דו שיח עם משרד הבריאות. סיכמנו כבר לפני כחצי שנה על הקמת ועדה לבחינת מצב הרפואה הפנימית אבל שום דבר לא התחדש מאז. משרד הבריאות מתחמק מלטפל בבעיה".

מערכת הבריאות בקריסה

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמיר אלבז
מחאת הרופאים הפנימיים
צילום: שמיר אלבז
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים