שתף קטע נבחר

ליצמן: "אני אחראי למצב בבתיה"ח; המצב לא ישתפר לפני הבחירות"

סגן שר הבריאות התייחס לקריסה בחדרי המיון ובמחלוקת הפנימיות של בתי החולים, ואמר: "אני אחראי ולא מתנער מכך. אולם, בתקופה זו אפילו לקירות של משרד האוצר אני לא יכול לדבר כי הם סגורים"

 

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, בכנס שנתי של משפחות מתומדדי הנפש בירושלים:

 


סגן שר הבריאות ויו"ר יהדות התורה, יעקב ליצמן, התייחס היום (ד') לקריסה בחדרי המיון ובמחלוקת הפנימיות של בתי החולים. בכנס של בכנס של מילם, מרכזי ייעוץ למשפחות למתמודדי נפש של עמותת אנוש לבריאות הנפש, שנערך בקרית יערים. הוא אמר כי הוא רואה עצמו אחראי למצב בבתי החולים: "אני סגן השר, ולכן אני אחראי ולא מתנער מכך.

 

"השבוע קיימתי ביקורת פתע בחדרי המיון של בתי החולים שערי צדק והדסה. אני רואה את המצב ואני שותף לזה, אבל גם אם המצב לא נעים, צריך לזכור שמבחינת תוחלת החיים בארץ אנחנו מהגבוהים בעולם. עם זאת, חייבים לשפר את חייהם של המבוגרים".

 

מסכמים קדנציה: איך תפקד ליצמן כשר הבריאות?

 

ליצמן אמר כי בכוונתו לבקש את תיק הבריאות גם בקדנציה הבאה וכי ידרוש כתנאי בהסכמים הקואליציוניים תוספת תקציב לסל התרופות: "בהסכם הקואליציוני, בלי נדר, אני מתכוון להכניס דרישה להעלות את סל התרופות מ-500 מיליון שקלים ל-700 מיליון.

 

"הודעתי למועצת גדולי התורה שאם אכנס לקואליציה אני רוצה את תיק הבריאות. בהחזקת תיק הבריאות אני לא מפסיק לעזור לאנשים, ובהחלט אפשר לעזור. אנשים פונים אליי בשיחות טלפון, אבל אני גם לא מתעצל לנסוע לכל מקום בארץ כדי להציל בני אדם שלדעתי עושים להם עוול בבית החולים".

 

"אין טיפול לאוכלוסייה הקשה"

בכנס בו דיבר סגן שר הבריאות, השתתפו בני משפחות המטופלים במערכת בריאות הנפש. אחת המשתתפות אמרה לליצמן: "האוכלוסייה שלנו סובלת מאוד מהיעדר טיפול בקופות החולים. אל תחכו עד שיהיו בחירות - משכי ההמתנה כל כך ארוכים ומונעים מנפגעי הנפש להיות מטופלים, אין טיפול לאוכלוסייה הקשה".

 

ליצמן ענה לה: "לפני הבחירות זה לא יהיה, אפילו לקירות של משרד האוצר אני לא יכול לדבר כי הם סגורים. משרד הבריאות מנסה ליצור לוח זמנים לכל דבר, ואם קופת החולים מתחייבת לזמן מסויים שתעמוד בהתחייבות".

 

דרישה לשפר את מצב הרפואה הפנימית

השבוע דיווחו מנהלי המחלקות על כך שרבים מהמאושפזים אצלם במחלקות לא משוחררים גם אחרי שהטיפול בהם הסתיים, אלא נשארים לאשפוז לעיתים אפילו שבועות וחודשים, כי לא נמצאות להם מסגרות המשך בעיקר: מוסדות שיקומיים, או מסגרות סיעודיות.

 

כבר חמישה שבועות מנהלים הרופאים במחלקות הפנימיות מאבק תחת הכותרת "לפחות תבנו לנו עוד מסדרונות", בו הם דורשים לשפר את מצב הרפואה הפנימית.

 

מנתונים שפרסם בחודש שעבר משרד הבריאות עולה כי שיעור התפוסה של בתי חולים הגדולים עלה על 100 אחוזים עוד לפני תחילת חודשי החורף העמוסים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יעקב ליצמן
צילום: גיל יוחנן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים