שתף קטע נבחר

חברת הבנייה התעכבה במסירת הדירה - ותפצה את הדיירים באלפי שקלים

היזם מתעכב במסירת הדירה שקניתם? ייתכן שמגיע לכם פיצוי: כך קרה לבני זוג שתבעו את חברת יורו ישראל הבונה בפתח תקווה. במסגרת הליך בוררות התקבלו רוב טענותיהם ונפסקו להם פיצויים בסך 40 אלף שקל

מחיר האיחור: זוג צעיר, הורים לשלושה ילדים, יקבלו פיצוי של כ-40 אלף שקל מחברת הבנייה יורו ישראל, בעקבות איחור של מספר חודשים במסירת הדירה החדשה שרכשו מהחברה בפרויקט שהיא בונה בפתח תקווה. כך נקבע בפסק בוררות שהתקבל לאחרונה, בתביעה שהגישו בני הזוג נגד החברה.

 

דירות שלא נמכרו במחיר למשתכן יועברו לדיור הציבורי

חוזרים לשוק: זינוק חד ברוכשי דירה ראשונה בדצמבר

מנוי חודשי של אלפי שקלים: כך השתלטו חברות הניהול על ועדי הבתים

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בני הזוג רכשו בשנת 2013 דירת 6 חדרים בפרויקט מגדלי יורו הדר גנים. לפי החוזה, הם היו אמורים לקבל את הדירה בתום 30 חודשים ממועד מתן היתר הבנייה, כלומר בדצמבר 2015. בתוספת 60 ימי איחור במסירה שסוכמו מראש בחוזה – החברה יכלה למסור את הדירה בפברואר 2016.

בניין בפתח תקוה דירה נמסרה באיחור ()
הפרויקט בהדר גנים. בתביעה נטען, כי הקבלן או מי מטעמו הוסיפו לטופס השינויים 90 ימים לאחר החתימה

 

בתביעה שהגישו באמצעות עו"ד רונן ליבוביץ ממשרד אסרף-ליבוביץ העוסק בתחום המקרקעין, נטען כי הדירה נמסרה בפועל רק בחודש יוני 2016, באיחור של חמישה חודשים ו-13 ימים. בני הזוג דרשו בין היתר 9,000 שקל דמי שכירות על כל חודש איחור בהתבסס על חוק איחור במסירת דירה.

 

חברת הבנייה טענה כי כל מטרת התביעה היא "לסחוט כספים מהנתבעת" וביקשה לדחות אותה על הסף, תוך חיוב בני הזוג לשלם שכר טרחת עו"ד. בין היתר טענה החברה, כי האיחור נבע מבקשתם של בני הזוג לערוך שינויים בדירה כמו הוספת נקודות חשמל והעמדת שקעים בממ"ד, הקטנת גומחת המקרר והזזת כיור.

 

עוד נטען, כי בני הזוג הסכימו בטפסי השינויים כי הדירה תימסר באיחור של 120 יום ממועד המסירה המקורי, בנוסף ל-60 ימי האיחור המותרים על פי החוזה.

 

בא כוחם של בני הזוג טען מנגד, כי טופס השינויים עליו חתמו בני הזוג באשר להוספת נקודות החשמל לא כלל מועד לאיחור במסירה, וכי הקבלן או מי מטעמו הוסיפו לו 90 ימים לאחר החתימה. בנוסף נטען, כי השינויים בוצעו בשלב השלד ולפני שיצקו את קירות הממ"ד. לגבי גומחת המקרר נטעו כי מדובר בתיקון של טעות שביצע הקבלן ולא בשינוי לבקשתם של בני הזוג. 

 

מבחן הביצוע

התביעה הגיעה לבוררות מוסכמת מטעם איגוד המהנדסים, במסגרתה התקבלו מרבית טענות התובעים. כך למשל, התקבלה עמדת בני הזוג בסוגיית הוספת נקודות החשמל, לפיה הקבלן או מי מטעמו הוסיף בטופס השינויים לאחר החתימה, את המספר 90 יום כדחייה מוסכמת במסירה.

 

הבורר קיבל גם את הטענה לפיה הוספת השקעים בוצעה עוד קודם ליציקת קירות הממ"ד, כך שאין צידוק הנדסי לדחייה של 90 יום במסירה, אלא של 30 יום בלבד. עוד צוין בפסק הבוררות, כי כפי שהקבלן נערך לבצע עבודות בנייה, ריצוף, טיח וצבע, עליו להיערך לשינויי דיירים מקובלים כמו שינויי גווני צבע, שינויי נקודות מים, חשמל וביוב, העתקת קירות וכדומה.

 

בסופו של דבר קבע הבורר, כי הדירה נמסרה באיחור של 4.5 חודשים, וזאת לאחר הפחתת חודש בגין איחור סביר לאור השינויים בדירה. סכום הפיצוי נקבע על 7,500 שקל לכל חודש עבור דמי שכירות ו-4,000 שקל פיצוי בגין עגמת נפש, ובסך הכל 40 אלף שקל, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה. בנוסף הוטל על החברה לשאת בהוצאות שכר טרחת עורך הדין של בני הזוג והוצאות הבוררות, בגובה של כ-17 אלף שקל נוספים.

עו
עו"ד רונן ליבוביץ (צילום: סטודיו תומאס)
 

עו"ד ליבוביץ ציין, כי הייחודיות בהחלטה היא, שגם אם הקבלן רושם ימי איחור לא מבוטלים בטופס השינויים שדורשים הדיירים, הרי שהמבחן הוא הביצוע, כלומר כמה ימים אכן אמור לקחת השינוי. "לעולם אין לחתום על טפסי שינויים ללא ציון מפורש של ימי האיחור", הוא אומר. "במקרה דנן הבורר קבע, כי השינויים שנדרשו אינם מצדיקים איחור של 90 יום או יותר".

 

תגובת יורו ישראל: "הרוכשים ביקשו לבצע בדירה שינויים נרחבים, ולכן חתמו על הסכמתם לדחייה של 90 יום בקבלת הדירה. ברוב המקרים הבורר מעדיף את טובת הדיירים שהם לכאורה הצד החלש, ולכן, למרות חתימת הדיירים החליט שמגיע להם פיצוי. לחברה לא ברור מדוע התקבלה החלטה זו, והיא שוקלת את המשך צעדיה". 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים