שתף קטע נבחר

האיחוד במרכז והרשימה של כחלון: השאלות שנותרו פתוחות

פחות מיממה להגשת הרשימות בבחירות לכנסת ה-21, וכמה שאלות מרכזיות עדיין נותרו ללא מענה: האם המשא ומתן בין גנץ ללפיד יבשיל לכדי רשימה מאוחדת? מי יהיה נציג הבית היהודי ברשימת הליכוד? ואיך תיראה הרשימה של מפלגת כולנו? התשובות יתקבלו עד הערב ב-22:00

בני גנץ יאיר לפיד בנימין נתניהו אורלי לוי אבקסיס משה כחלון (צילום: חורחה נובמינסקי, רויטרס)
פחות מיממה לסגירת הרשימות - יש שאלות שעדיין פתוחות(צילום: חורחה נובמינסקי, רויטרס)

פחות מ-24 שעות נותרו עד לסיום הגשת הרשימות במערכת הבחירות הכי לא צפויה שהייתה פה בשנים האחרונות ולמרות שהשעון מתקתק, שאלות רבות עדיין נותרו פתוחות.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

נכון לרגע זה עדיין עומדת פתוחה השאלה המרכזית - האם יצא לפועל, ברגע האחרון, האיחוד הגדול בגוש המרכז עם הגשת רשימה אחת מאוחדת של חוסן לישראל בראשות בני גנץ ויש עתיד בראשות יאיר לפיד?

 

 

מהרגע שגנץ סיים את נאומו בגני התערוכה שלשום הצוותים מנהלים שיחות אינטנסיביות. זאת למרות שצוותים מטעמו וגם הוא אישית נפגש לאורך השבוע עם יו"ר מפלגת גשר, אורלי לוי-אבקסיס. הצדדים אפילו הגיעו לסיכומים כמו מספר השריונים ללוי ברשימה, קווי היסוד לחיבור, משרד חברתי גדול ללוי וכדומה. הצוותים של שני הצדדים אף הרימו כוסות ויצאו מהפגישה בתחילת השבוע בתחושה שהדברים סגורים.

 

נכון לאמש, הצוותים מטעם יש עתיד וחוסן לישראל מכונסים ומנסים להגיע לסיכומים. בין הנושאים שעל סדר היום: הסכם רוטציה, שגנץ סירב לו בהתחלה ובהמשך השתכנע לפתוח את הנושא כחלק מהמשא ומתן, ומניין השריונים של שני הצדדים, בהתחשב בשריונים שכבר ניתנו ליעלון על בסיס מפתח נדיב מאוד.

יאיר לפיד פגישה עם בני גנץ ב סביון  (צילום: יאיר שגיא)
גנץ ולפיד לקראת הפגישה אתמול. הצוותים עדיין מנסים להגיע לסיכומים(צילום: יאיר שגיא)

המכשולים המרכזיים הם מי מבין השניים יחל את הרוטציה ומי יקבל בתמורה יותר שריונים. שאלה נוספת שעלתה היא אם הרשימה המשותפת של השניים תסכים לישיבה בממשלה עם נתניהו במצב שבו היועמ"ש יודיע על הליך של שימוע נגדו. אם הם יתגברו על כל המכשולים, ייתכן שהשותפות תיסגר.

 

ולא רק השאלות הללו נותרו פתוחות, גם רשימות המפלגות נותרו עם סימני שאלה. כך למשל שריון מקומות 28 ו-36 שנמצאים בידי ראש הממשלה בנימין נתניהו. את המקום ה-28 הוא כבר הבטיח לתת כשריון לנציג הבית היהודי, כדי לזרז את החיבור בגוש הימין, וייתכן שאת המשבצת יתפסו הרב אלי בן דהן מהבית היהודי או הח"כית לשעבר אורית סטרוק.

אלי בן דהן אורית סטרוק (צילום: אוהד צויגנברג, אלכס קולומויסקי)
בן דהן וסטרוק. אחד מהם צפוי לקבל את המקום ה-28 ברשימת הליכוד(צילום: אוהד צויגנברג, אלכס קולומויסקי)

גם לוי-אבקסיס עוד לא הגישה את הרשימה המלאה, שכוללת את דירוג המועמדים וצפויה להשלים את המהלך היום. אתמול היא חשפה חלק משמות הרשימה, ולא דירגה אותם.

 

מפלגה נוספת שטרם פרסמה את רשימתה היא מפלגת כולנו של שר האוצר משה כחלון. הוא ככל הנראה יחכה לרגע האחרון לפני שיגיש את הרשימה ואת מיקום המועמדים בה.

 

 

המפלגות שכבר מתחילות להתכונן למערכת הבחירות עצמה הן הימין החדש, ישראל ביתנו ויהדות התורה שכבר הגישו לוועדת הבחירות המרכזית את הרשימות שלהן לבחירות הקרובות.

 

גם אצל ש"ס נקבעה רשימת המפלגה בבחירות הקרובות, ובמפלגת העבודה מילא אתמול יו"ר המפלגה אבי גבאי את השריונים שהיו לו. במקום השני שובץ האלוף במילואים טל רוסו, במקום העשירי ח"כ חיים ילין שעבר ממפלגת יש עתיד ובמקום ה-16 שובצה ח"כ יעל כהן פארן, נציגת הירוקים בסיעת התנועה.

 

אצל מפלגות הימין הקטנות - הבית היהודי, האיחוד הלאומי ועוצמה לישראל - הרשימה כמעט שלמה. שתי המפלגות הראשונות כבר הרכיבו את רשימתן והן מחכות כעת לדעת מי יהיו נציגי עוצמה לישראל במקומות 5 ו-8 ברשימה המשותפת. במקביל, עורכות המפלגות משא ומתן עם יו"ר תנועת יחד, אלי ישי, במטרה לצרף אותו אליהן.

 

12 מפלגות הגישו אתמול את רשימותיהן לוועדת הבחירות של הכנסת. היום בשעות אחר הצהריים ייפתחו שוב שערי המשכן לטובת הגשת הרשימות. בשעה 22:00 תסתיים ההגשה, שערי הכנסת יינעלו בטקס רשמי וקצר והמפתחות יימסרו לוועדת הבחירות המרכזית, עד לפתיחתה של הכנסת ה-21.


פורסם לראשונה 20/02/2019 23:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חורחה נובמינסקי, gettyimages
לפיד וגנץ
צילום: חורחה נובמינסקי, gettyimages
מומלצים