שתף קטע נבחר

מסעדת פלורנטין האוס נסגרת

שרון כהן, השף והבעלים של מסעדת שילה, סוגר את המסעדה שלו בפלורנטין אחרי שלוש שנות פעילות

 

 

   (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
  

עוד לא סיימנו להתאבל על סגירתה של מסעדת "השקד" הוותיקה לפני כשבועיים אחרי 55 שנה, וכבר התבשרנו על סגירתה של מסעדה נוספת: מסעדת "פלורנטין האוס" בתל אביב של השף שרון כהן, תסגור את דלתותיה בתחילת חודש מרץ הקרוב לאחר שלוש שנות פעילות.

 

המסעדה, שסומנה כזאת שתביא להתפתחותה הקולינרית של שכונת פלורנטין, פועלת במלון הבוטיק שנקרא באותו השם, ומציעה תפריט אסייתי הכולל מאכלים מאזור סין, ויאטנם ותאילנד. זמן קצר לאחר פתיחתה, המסעדה החלה להציע גם אופציה מהירה של טייק אווי עם מנות כמו דים סאם ובאו.  

   (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה)

כהן, שמשמש במשך שנים רבות כשף וכבעלים של מסעדת "שילה" הוותיקה, הצטרף לפני כשבע שנים למסעדת "קפה אירופה", ועם אותם שותפים פתח לפני כחמש שנים את ה"דא דא ודא" ברחוב רוטשילד, ממנה פרש אחרי כחצי שנה בלבד.

שף שרון כהן ()
שף שרון כהן
 

את ההודעה על סגירת המסעדה, העביר השף דרך פוסט שהעלה בחשבון האינסטגרם שלו היום בשעות הצהריים: 

 

"בצער רב ב-3/3, בדיוק אחרי שלוש שנים מפתיחתה נסגור את דלתות הפלורנטין האוס. אני רוצה להודות לכל הטבחים, שפים, מנהלים, מלצרים, ברמנים, שוטפי כלים וספקים שהיו חלק מפלורנטין האוס. עמלו, השקיעו ואהבו את המקום. תמיד שואלים אותי אם אתה מתחרט על פרויקט שלא הצליח, אז התשובה שלי היא שמכל דבר שאנו עושים אנחנו גדלים והצלחה לא נמדדת רק במישור הכלכלי או באהבת הקהל.

 

בעקבות פלורנטין האוס נסעתי בעולם, הכרתי אנשים מתרבויות שונות, חקרתי חומרי גלם שלא היו מוכרים לי, התמודדתי עם מכשולים שלא הכרתי, רכשתי חברים חדשים ובגדול יצאתי עשיר יותר בידע קולינרי ותרבותי, הכלה, קבלה ואהבה של אנשים קצת שונים ממה שהורגלתי אליהם.

 

תודה מיוחדת לחבר ולשותף המושלם ספי שתמך, עודד, עמד לצידי כל בעיה ולא הלחיץ מעולם. תודה לכל הלקוחות שכיבדו אותנו ובאו לבלות ולסעוד. אוהב את כולכם, שרון".

 

 

ההודעה על סגירת המסעדה שהעלה השף לחשבון האינסטגרם שלו (צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של שרון כהן)
ההודעה על סגירת המסעדה שהעלה השף לחשבון האינסטגרם שלו(צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של שרון כהן)

הסגירה של מסעדת "פלורנטין האוס" מצטרפת לשורה ארוכה של מסעדות ותיקות שנסגרו בשנתיים האחרונות, ובהן סגירתן של  מסעדת "סעיד" באור יהודה אחרי 40 שנה; מסעדת"בליני" בנווה צדק שנסגרה אחרי 24 שנים; מסעדת "מיטבול" בראשל"צ שנסגרה אחרי 14 שנה; מסעדת "עד העצם" בהרצליה שנסגרה אחרי 30 שנה; מסעדת "ננוצ'קה" של המסעדנית ננה שרייר שנסגרה אחרי 16 שנות פעילות, זמן קצר לאחר סגירתה של מסעדת "אורנה ואלה" בתל אביב אחרי 20 שנה.

 

מומחים בענף המסעדנות טוענים כי גל הסגירות נובע מההוצאות הגבוהות של המסעדות אל מול מתח הרווחים הנמוך, לצד התוכניות העסקיות שעשו מסעדנים ומשקיעים רק לפני שנים ספורות שכבר אינן רלוונטיות כיום, לנוכח המספרים שרק הולכים וגדלים. 

  

גם החלטת בג"ץ שלפיה יאולצו המעסיקים לשלם על מבקשי המקלט תשלום רטרואקטיבי על חמש-שש שנים, גרמה לחשש רב בקרב מסעדנים ובכירים בענף המסעדנות, שמתריעים מפני קריסה קרבה של התחום.

 

בכיר בענף המסעדנות אמר כי "השומות בעקבות פסק הדין התחילו לצאת, ורשות המיסים תנפיק אותן רטרואקטיבית, חמש-שש שנים אחורה. המשמעות הפרטנית לעובד אחד זה 20 אלף בשנה תוספת, וזה רק ההיטל, לא קשור לפיקדון. מסעדה קטנה-בינונית מעסיקה לפחות חמישה מבקשי מקלט כאלה, והמשמעות של זה היא 100 אלף שקלים בשנה. בית קפה או מסעדה קטנה שיצטרכו לשלם את זה עם ריבית וקנסות אחורה ישלמו בסביבות 700 אלף שקלים, וזה גזר דין מוות לאותו עסק. הענף הזה הוא ענף שבו שיעורי הרווח, למעטים שמצליחים, הם קטנים. חייבים להבין שלא עושים מיליונים ממסעדות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שף שרון כהן. נפרד מ"פלרונטין האוס"
מומלצים