שתף קטע נבחר

בנק ישראל: העלאת גיל הפרישה לנשים תשפר את הפנסיה שלהן

לפי המחקר, העלאת גיל הפרישה יחד עם העלייה בתוחלת החיים הגדילו את ההשתתפות בכוח העבודה בקבוצות הגיל המבוגרות. בקרב הנשים יש חלק בלתי מבוטל מהן שפורשות אחרי גיל הפרישה הרשמי

העלאת גיל הפרישה לנשים תשפר את הפנסיה שלהן - כך קובע מחקר חדש שמפרסם היום (ג') בנק ישראל. על פי המחקר, מהלך של העלאת גיל הפרישה הרשמי מהווה סמן לתזמון גיל הפרישה ויביא לעלייה בגיל הפרישה בפועל - מה שממליצים עליו בממשלה ובבנק ישראל כבר שנים בנוגע לנשים. הדבר צפוי לשפר את החיסכון הפנסיוני של נשים ואת הרווחה הכלכלית שלהן לאחר הפרישה.

 

האם אתן שוות 40% פחות? הבעיה שמחכה לכן בפנסיה

האוצר: זו קרן הפנסיה עם השירות הטוב ביותר

העלאת גיל הפרישה לנשים? בינתיים הקצבה נחתכת

 

גיל הפרישה הנמוך של נשים (62) בהשוואה לזה של גברים (67) פוגע בהן, הן משום שתוחלת החיים של הנשים גבוהה יותר משל גברים והן משום שבמשך השנים הן צוברות פחות חיסכון לנוכח הפערים הקיימים.

 

לפי הממצאים, העלאת גיל הפרישה השפיעה הן על גברים ונשים בעלי השכלה על תיכונית והן על גברים ונשים בעלי השכלה תיכונית או פחותה. עוד מעלה הניתוח כי בקרב הנשים יש שוני בגיל הפרישה בפועל, וחלק בלתי מבוטל מהן פורשות אחרי גיל הפרישה הרשמי.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

העול על הביטוח הלאומי ילך ויגדל

המחקר של בנק ישראל בחן את ההשפעה של העלאת גיל הפרישה הרשמי לגיל הפרישה בפועל, ומצא כי העלאת גיל הפרישה ההדרגתית מ-2004 עד 2009 העלתה את גיל הפרישה לנשים מ-60 ל-62 ולגברים ומ-65 ל-67.

 

לפי המחקר, העלאת גיל הפרישה, יחד עם העלייה בתוחלת החיים, הגדילו ההשתתפות בכוח העבודה בקבוצות הגיל המבוגרות. כך, למשל, בין 2005 ל-2009 שיעור ההשתתפות של נשים בנות 60-61 גדל ב-9 נקודות האחוז, ושיעור ההשתתפות של דברים בגילאי 65-66 גדל בכ-17 נקודות אחוז. בידוד המשתנים השונים בין השנתונים מעלה כי העלאת גיל הפרישה הגדילה את ההסתברות של שכירים לעבוד בכ-7 נקודות אחוז אצל גברים וב-4 נקודות אחוז אצל נשים.

 

להעלאת גיל הפרישה לנשים יש השפעה לא רק על הנשים עצמן. על פי תחזית הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), אם ב-2016 כ-11% מהאוכלוסייה הייתה מעל גיל 65, שיעור זה יגדל עד 2045 ל-15%; כך שגם יחס התלות של האוכלוסייה המבוגרת באוכלוסייה העובדת תלך ותגדל. לפיכך, כל עוד הממשלה לא תעלה את גיל הפרישה - העול על הביטוח הלאומי ועל כוח העבודה רק יילך ויגדל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים