שתף קטע נבחר

"ישראל תקפה מהאוויר מחסני נשק איראני בסוריה"

דמשק מאשימה את ישראל בתקיפה אווירית בשדה התעופה בחלב, פחות משבועיים לפני הבחירות, וטענה כי "יירטה 70% מהטילים". היעד, לפי הדיווחים: נשק איראני. בעקבות התקיפה: הפסקת חשמל בכל העיר הגדולה. מועצת הביטחון דנה בהכרה האמריקנית בריבונות ישראל בגולן

 

 

 

 

דיווחים על תקיפה אווירית ישראלית נגד יעדים איראניים בצפון סוריה, פחות משבועיים לפני הבחירות ואחרי תקופה ארוכה של שקט יחסי: סוכנות הידיעות הסורית סאנ"א מסרה אמש (יום ד') כי "ההגנה האווירית פועלת בחלב" וטענה כי "הפילה כמה מטרות". בהמשך האשימו בסאנ"א את ישראל בתקיפה וטענו כי יירטו 70% מהמטרות. המתקפה האווירית אירעה בזמן שבניו יורק דנה מועצת הביטחון בהכרה האמריקנית בריבונות ישראל בגולן.

 

"בסביבות השעה 23:00 מערכות ההגנה האווירית שלנו פעלו נגד מתקפה אווירית ישראלית נגד כמה אתרים באזור התעשייה שייח' נג'אר צפונית מזרחית לחלב, והצליחו ליירט ולהפיל כמה טילים", אמרו בסאנ"א, וציינו כי נגרם נזק לרכוש בלבד. לאחר מכן דיווח המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, גוף אופוזיציה סורי, כי יעד התקיפה הישראלית היה מחסני נשק השייכים לכוחות האיראנים באזור שדה התעופה הבינלאומי של חלב.

תקיפה אווירית על מחסני תחמושת בחלב, סוריה ()
תמונות שהופצו ברשתות החברתיות, לאחר התקיפה בחלב

תקיפה אווירית על מחסני תחמושת בחלב, סוריה ()
 

מרכז המעקב הסורי ציין לפני כן כי "פיצוצים במחסני תחמושת מרעידים את חלב". לאחר התקיפה, הטלוויזיה הסורית דיווחה על הפסקת חשמל בכל העיר הגדולה. סקיי ניוז בערבית דיווח כי ככל הנראה כמה בני אדם נהרגו בתקיפה.

 

בחודשים האחרונים פועלים מטוסי תובלה של חיל האוויר הסורי בקו לטהרן, בכדי להעביר ציוד צבאי ואמצעי לחימה לצבאו של בשאר אסד. אתמול בבוקר אחד ממטוסי האיליושין 76 שינה ממסלולו הרגיל, ובמקום לנחות בדמשק נחת עם אספקה איראנית בצפון-מערב סוריה, סמוך ללטקיה.

 

המטוס המריא לקראת 9 בבוקר לטהרן, וכעבור זמן קצת חזר לסוריה, אולם בניגוד למסלול הרגיל נחת בלטקיה לקראת השעה 17:00. כשעתיים מאוחר יותר, עזב המטוס את לטקיה ונחת דמשק בשעה 20:00. למעשה, מתוך צי של 4 מטוסי איליושין של חיל האוויר הסורי, שניים מהם פעילים בהעברת ציוד צבאי ברחבי סוריה, אחד אחר עובר תיקונים במוסקבה והרביעי מושבת כבר חודשים ארוכים.

 

התקיפות האוויריות האחרונות בעומק סוריה שיוחסו לישראל אירעו לפני כחודשיים - ואז ישראל גם אישרה כי היא זו שתקפה. ב-21 בינואר תקף צה"ל אתרי מודיעין, אחסון אמצעי לחימה ובסיס מודיעין, בעקבות ירי טיל איראני לחרמון, שיורט על ידי כיפת ברזל. לפי הדיווחים, 21 איש נהרגו באותה תקיפה, בהם 12 אנשי משמרות המהפכה האיראניים. שבוע לפני כן אישר ראש הממשלה בנימין נתניהו, באופן חריג, את הטענות הסוריות לפיהן חיל האוויר תקף בשדה התעופה בדמשק. 

 

 

בתוך כך, התקיים הלילה דיון במועצת הביטחון של האו"ם על ההכרה ההיסטורית של ארצות הברית בריבונות הישראלית ברמת הגולן. הדיון התקיים לבקשתה של סוריה ועסק גם בפעילות של כוחות אונדו"ף שהוצבו בין ישראל לסוריה לאחר מלחמת יום הכיפורים. במהלך הדיון, גינו רוב המדינות את ההחלטה, שזכתה לתמיכה מישראל, ארה"ב וגרמניה.

 

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, אמר בנאומו בדיון כי "אף מדינה בעולם לא הייתה מוסרת שטח אסטרטגי לאויבייה הגדולים. ללא נוכחות ישראלית בגולן, נמצא חיילים איראנים על שפת הכנרת, מציאות שישראל לא תאפשר לעולם". דנון הוסיף כי "שנים שאסד טובח בבני עמו ומאפשר לאיראן להתבסס צבאית בתוך סוריה כדי לפגוע במדינת ישראל. למי האו"ם רוצה לתת את הגולן - ללוחמים איראניים, למליציות שיעיות או לכוחות ג׳יהאד?״

 

"יום יבוא ופשעי המלחמה של הרודן מדמשק ייעצרו. ריבונות ישראל בגולן תשאר לנצח", סיכם השגריר.

 

נציג ארה"ב בדיון אמר כי ״מדובר בהחלטה חשובה ואסטרטגית לביטחון ישראל וארה״ב תמשיך לפעול ליציבות האזור". השגריר הסורי לאו"ם, בשאר ג'עפרי, כינה את הצעד האמריקני "חלק מפרויקט קרימינלי של ארצות הברית" והוסיף כי "הצהרתו של הנשיא טראמפ היא סטירה בפני העולם".

 

מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, אמר לפני הדיון כי "ההחלטה של ממשל טראמפ להכיר בריבונות הישראלית תסייע לפתרון הסכסוך עם הפלסטינים בכך שהיא מסירה את אי-הבהירות בנושא". מוקדם יותר היום שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני, הודיעה כי מדינות האיחוד אינן מכירות בריבונות הישראלית וכינתה את האזור "רמת הגולן הכבושה".


פורסם לראשונה 27/03/2019 23:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים