שתף קטע נבחר

חצי ק"מ לגובה: אושר המגדל הגבוה בישראל

יתרון לרמת גן במרוץ ה"למי יש יותר גבוה": מגדל שיוקם במתחם הבורסה ותוכנן לכלול 111 קומות, יוגדל ל-120. העלות: 3 מיליארד שקל. האם תל אביב תשווה ותעלה?

ישראל נכנסת לליגה העולמית של גורדי השחקים: בשבוע שעבר אושר בוועדה המקומית רמת גן מגדל בן 520 מטר ו-120 קומות במתחם הבורסה. כך נודע ל"ממון".

 

קרוב ל-30 אלף דירות חדשות: הופקדה תוכנית מתאר לנס ציונה

למ"ס: כשמדובר בשוק המשרדים והמסחר - התחלות הבנייה מזנקות

תל אביב: אושרה להפקדה התוכנית לפינוי-בינוי באבן גבירול

 

   

מדובר בהגבהה של מגדל שתוכנן ל-111 קומות ו-440 מטר. העירייה, בראשות כרמל שאמה-הכהן, החליטה על תוספת של 80 מטר, ועל עוד שני גורדי שחקים במתחם. התוכנית אושרה פה אחד בוועדה, והופכת את ישראל למשתתפת במרוץ העולמי לגובה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

   (ישר אדריכלים)
הדמיית המגדל(ישר אדריכלים)

 

"מגדל 120" יוקם על קרקע בבעלות הבורסה ליהלומים. חלקו יהפוך לחלק ממנה, וחלקו יושכר בשוק החופשי לגורמים עסקיים אחרים. השטח נמצא בין מתחם הבורסה הנוכחי לתחנת הרכבת ארלוזורוב.

 

התוכנית להרחבת מתחם הבורסה נועדה להוסיף שני מגדלים לשלושת הקיימים, אך עם כניסתו לתפקיד החליט שאמה-הכהן על שלושה מגדלים חדשים - בני 120, 88 ו-77 קומות.

 

מדובר בפרויקט של הבורסה שמקודם על ידי העירייה, ושייצא לבחירת יזם לאחר קבלת כל האישורים. העלות מוערכת בשלושה מיליארד שקל.

 

התוכנית הקודמת, ל"מגדל ה-111 (קומות)", כבר אושרה להפקדה. התוכנית החדשה צריכה לעבור עוד בוועדה המחוזית.

   ()
 

ראש עיריית ר"ג: "מגדל הדגל של ישראל"

"מגדל 120", בניצוח האדריכל אבנר ישר, יהיה בכל מקרה המגדל הכי גבוה בישראל - יותר מ"מגדל בין ערים" המתוכנן להיבנות בתל אביב בגבול רמת גן וגבעתיים, וצפוי להיות בן 100 קומות. לפי התוכנית החדשה, המגדל ייכנס לעשירייה הראשונה בעולם. עם זאת, בינתיים מתוכננים ביפן, סין ומדינות המפרץ מגדלים של יותר מקילומטר, יותר מהמגדל הכי גבוה בעולם היום - בורג' ח'ליפה שבדובאי (כ-830 מטר).

   (ישר אדריכלים)
הדמיית המגדלים ברמת גן(ישר אדריכלים)
 

בישראל מדובר בתחרות "למי יש יותר גבוה" בין תל אביב לרמת גן. האחרונה הובילה שנים עם מגדל אביב (64 קומות) על פני המגדל העגול בעזריאלי, אך אז אושרו מגדל בן 91 קומות בשטח בית "ידיעות אחרונות" הישן בתל אביב ואותו "מגדל בין ערים". כעת השאלה היא אם ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, יבקש להגביה את המגדל בעירו - כך שיעקוף את המגדל הרמת-גני. בתל אביב נבחנה בעבר תוכנית שלא יצאה לפועל לחצות את "מחסום החצי קילומטר".

 (צילום: משלחת ישראל לאונסק"ו) (צילום: משלחת ישראל לאונסק
(צילום: משלחת ישראל לאונסק"ו)
 

שאמה־הכהן אמר ל"ממון": "זה יהיה מגדל הדגל של ישראל ויהיה שער הכניסה לעיר. למי שחוגגים יום הולדת אומרים 'עד 120'? אז המגדל יכלול בראשו תצפית, מסעדה ומתחם אירועים שבהם יחגגו ימי הולדת ו'ירגישו בשמיים' - תרתי משמע". לדברי נשיא הבורסה ליהלומים, יורם דבש, "יש לנו חזון לשדרג את מתחם הבורסה למרכז עסקים שוקק, וראש העירייה שותף אליו. ישראל היא מארבעת המרכזים הגדולים לסחר ביהלומים. במתחם עוברים מעל 10,000 עובדים ובעלי עסקים ביום, והמספר יגדל עם הקמת מפעלי הליטוש החדשים. היהלומנים זקוקים לסידורי האבטחה של הבורסה, ומעדיפים לבצע את כל עסקיהם במתחם אחד. התוכנית החדשה של העירייה תאפשר לנו לממש את החזון. שגשוג של ענף היהלומים הוא שגשוג של העיר".

 

התוכנית שהכין משרד ישר אדריכלים מיועדת לחבר בין תחנת רכבת ארלוזורוב לקו הרכבת הקלה שיעבור בציר ז'בוטינסקי, ולהפוך את כל המרחב שבין תחנת הרכבת, ציר ז'בוטינסקי ושדרות אבא הלל, למתחם עסקים מודרני רציף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישר אדריכלים
הדמיית המגדל
ישר אדריכלים
מומלצים