שתף קטע נבחר

התוצאות: בנט ושקד בחוץ, מנדט נוסף לליכוד

אחרי הדרמה בספירת המעטפות הכפולות, נקבע כי מפלגת הימין החדש של בנט ושקד לא עברה את אחוז החסימה. הליכוד עולה במנדט ל-36 על חשבון יהדות התורה ושובר את השוויון עם כחול לבן. מדובר בתוצאות ביניים "הכפופות לשינויים והתאמות"

 

רה
חגיגות הניצחון של בנימין נתניהו ורעייתו שרה(צילום: רויטרס)

עם סיום בדיקת המעטפות הכפולות נקבע אמש (ה') הרכב המפלגות לכנסת ה-21, ובמסגרתו כמה שינויים במספר המנדטים, שקבעו ניצחון 55-65 של גוש הימין על גוש השמאל-מרכז הציוני והמפלגות הערביות. מהתוצאות עלה כי נדרשו 139,744 קולות כדי לעבור את אחוז החסימה, ולפיכך נקבע שמפלגת הימין החדש של השרים איילת שקד ונפתלי בנט נשארה מחוץ לכנסת. יודגש כי מדובר בתוצאות ביניים שעוד כפופות לשינויים והתאמות. לפי התוצאות הללו, לימין החדש היו חסרים 1,461 קולות בלבד כדי להיכנס לכנסת - גם אחרי ספירת המעטפות הכפולות (שמתוכן קיבלה רק 4.74%).

 

להודעת ועדת הבחירות על תוצאות הביניים - לחצו כאן

 

כמו כן, על-פי התוצאות, הליכוד עוקפת את כחול לבן עם 36 מנדטים לעומת 35, ש"ס עם שמונה מנדטים, יהדות התורה מאבדת מנדט לטובת הליכוד ויורדת לשבעה מנדטים, העבודה וחד"ש-תע"ל עם שישה מנדטים כל אחת, איחוד מפלגות הימין עם חמישה מנדטים, ישראל ביתנו עם חמישה וכולנו, מרצ ורע"מ-בל"ד עם ארבעה. מפלגת זהות של משה פייגלין, שהייתה עשויה להיות הפתעת מערכת הבחירות, נותרה מחוץ לכנסת כמו מפלגת גשר של אורלי לוי-אבקסיס. 

  ()

 

איילת שקד נפתלי בנט בית רעננה תגובה ספירת קולות חיילים תוצאות בחירות הימין החדש (צילום: שאול גולן, יריב כץ)
בנט ושקד מחוץ לכנסת(צילום: שאול גולן, יריב כץ)

רה
חגיגות בליכוד(צילום: AFP)

המשמעות היא שחרף ניצחונו האישי הגדול של בנימין נתניהו, גם הפעם - כמו בשנה הראשונה אחרי בחירות 2015 - הוא יוכל להרכיב ממשלת ימין צרה יחסית של 65 חברי כנסת, וכל אחת מן השותפות הפוטנציאליות מחזיקה בכוח לפרוש ולפרק אותה. 

 

מוקדם יותר דרשו בימין החדש וביהדות התורה מיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, שלא לפרסם הלילה את התוצאות. "ישנם אי-סדרים במימדי ענק, נילחם עד הקול האחרון", אמרו בימין החדש. כמו כן, לטענת חברי ועדת הבחירות של יהדות התורה, ב-5 קלפיות באזורים חרדים מובהקים הוקלדו בטעות נתוני ההצבעה של מפלגות אחרות - על חשבונה של יהדות התורה. במפלגה איימו כי ינקטו "בכל הצעדים המשפטיים האפשריים".

  ()

גושים ()

מהימין החדש נמסר בתגובה על פרסום התוצאות: "התוצאות שפורסמו אינן סופיות ואנחנו ממשיכים להילחם. השופט מלצר כותב מפורשות, שחור על גבי לבן: 'אלו אינן התוצאות הרשמיות. מדובר בפרסום תוצאות ביניים שעוד כפופות לשינויים והתאמות'.

 

"לאורך היום הוקם במטה המפלגה חמ"ל שריכז כאלף כשלים וליקויים בהליכי ההצבעה. מיד בתחילת השבוע נקבל לידינו את הפרוטוקולים ומאות המתנדבים שלנו ישוו אותם לתוצאות הממוחשבות. כמו כן, נטפל בכל אי-הסדרים הקיצוניים שהתגלו בספירת המעטפות הכפולות. נקבל את הכרעת הבוחר, אך לא נוותר עד שנדע מה היא באמת", אמרו במפלגה של בנט ושקד.

 

 

מיהדות התורה נמסר בתגובה כי בכוונת סגן שר הבריאות יעקב ליצמן וח"כ משה גפני לערער על פרסום התוצאות הסופיות, עד לבירור התלונות שהוגשו לוועדת הבחירות.

 

בהודעה שמסרה המפלגה נכתב כי "לטענת חברי ועדת הבחירות של המפלגה, הרב אברהם וובר ועו"ד הרב אברהם יוסטמן, במספר קלפיות עם מאות רבות של קולות השייכים ללא ספק ליהדות התורה בשל היותם באזורים חרדים מובהקים, הוקלדו בטעות נתוני ההצבעה של מפלגות אחרות על חשבונה של יהדות התורה".

 

עוד מסרו ביהדות התורה שהם "הבהירו כי במידה והבקשה לא תתקבל יהדות התורה תנקוט בכל הצעדים המשפטיים האפשריים על מנת לתקן את הדרוש תיקון".

יעקב ליצמן משה גפני (צילום: אלכס קולומויסקי, אוהד צויגנברג)
"ננקוט בכל הצעדים המשפטיים האפשריים על מנת לתקן את הדרוש תיקון". ליצמן וגפני(צילום: אלכס קולומויסקי, אוהד צויגנברג)

ניתוח תוצאות ההצבעה ביישובים הדתיים מלמד כי הימין החדש ספג שם מהלומה, וכי רוב חובשי הכיפות נותרו נאמנים למפלגה שאותה עזבו בנט ושקד ושהתאחדה עם עוצמה יהודית תחת מכבש לחצים של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בצל אי-הוודאות, הביע השר בנט תקווה שיצליח להיכנס לכנסת בזכות קולות החיילים: "כל חיי נתתי את כל שיכולתי למען העם הטוב הזה. תמיד הייתי חייל של המדינה. כלוחם בסיירת מטכ"ל, כיזם היי-טק, כשר חינוך של ישראל ובקבינט צוק איתן. עכשיו החיילים יחליטו איפה אמשיך להילחם בשבילם. אני מאמין בנצח ישראל ולעולם לא אפסיק לתת לה הכול".

 

המעטפות הכפולות ("קולות החיילים") מהוות כ-280 אלף קולות של ישראלים שמצביעים הרחק מביתם. בין יתר האוכלוסיות שמצביעות יחד עם החיילים: מאושפזים בבתי חולים, אסירים, דיפלומטים, בעלי מוגבלויות, שוטרים שהוצבו ביום הבחירות הרחק מביתם ועוד. פתק ההצבעה נכנס למעטפה הרגילה, שמוכנסת למעטפה נוספת שעליה נכתב שם הבוחר, תעודת הזהות שלו וכתובתו. רק לאחר שוועדת הבחירות בודקת שאותו אזרח לא הצביע פעמיים - המעטפה נפתחת. הפתקים שכונו בעבר "קולות הימאים" כמעט ואינם קיימים עוד, כי לפי החוק ניתן להצביע רק על ספינה עם לפחות 11 עובדים מישראל. 

 


 
ביום שלישי, כשעתיים אחרי פרסום המדגמים הראשונים, נשא יו"ר כחול לבן בני גנץ נאום ניצחון מביך שבו הבטיח להיות "ראש הממשלה של כולם". שלשום אמר גנץ כי "בהינתן מצב הגושים זו המציאות והנשיא יקבל את החלטותיו. אנחנו נעמוד בקשר עם מי שצריך ומסתכלים על המטרה שהולכים לשרת. כולנו דמוקרטים, מקבלים את החלטת העם והנשיא אבל זה לא יזיז אותנו מהמוטיבציה. יש לנו הכרת תודה לכל מי שהצביע לנו, יהודים ושאינם יהודים, דתיים וחילונים. יש לנו מחויבות עמוקה אליהם ולאלה שלא הצביעו לנו, בסוף הם אזרחי המדינה כולם. אנחנו שליחי ציבור של כל אזרחי מדינת ישראל".
 
 

בתחילת השבוע הבא יחל נשיא המדינה ראובן ריבלין בסבב התייעצויות עם הסיעות השונות שבסופו הוא צפוי להטיל על בנימין נתניהו את מלאכת הרכבת הממשלה. לראשונה הורה ריבלין להעביר את פגישותיו עם הסיעות בשידור חי.  

  

על פי הנוהג, הנשיא נפגש עם נציגי הסיעות, שומע את המלצותיהם ולאחר גמר סבב ההתייעצויות עם כלל הסיעות מטיל על אחד מחברי הכנסת את מלאכת הרכבת הממשלה. מרגע שהטיל הנשיא את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר הכנסת, יעמדו לרשותו על פי חוק יסוד הממשלה 28 ימים להרכיב ממשלה חדשה בישראל. במצב שבו תידרש ארכה לתהליך, בסמכות נשיא המדינה להעניק ארכה נוספת של עד 14 יום.


פורסם לראשונה 11/04/2019 23:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ניצחנו. בנימין ושרה נתניהו
צילום: רויטרס
מומלצים