שתף קטע נבחר

בייגלה ופרעצל: המנות הכי טובות

חכמת הבייגלה: עם שמנת וסלמון מעושן, בתוספת ביצת עין או סלט ביצים, ככריך מפנק או כארוחה שלמה ומשביעה ויש גם מקמח מלא ובתוספת שוקולד וגלידה - יצאנו לבדוק איפה נמצאות מנות הבייגלה והפרעצל הטובות בארץ

 

לא משנה כיצד תהפכו את זה - הבייגלה והפרעצל הם הרבה יותר מסתם עוד לחם. משהו בשילוב הבלתי מתפשר שבין המעטפת הפריכה למרקם הרך והנימוח של הפרעצל, הופך אותו לאחד מהמאפים הטעימים והפופולריים במחוזותנו, ועל כך מגיעה התודה לגרמנים שהפכו אותו למאכל הלאומי שלהם, ובזכותם גם אנחנו התוודענו אליו.

 

עוד כתבות בערוץ האוכל:

 

הגרמנים אימצו את הפרעצל - שתיעוד שלו נמצא כבר בציורים עתיקים מימי הביניים - והפכו אותו לסמלן המסחרי של המאפיות הפועלות ברחבי גרמניה. ומה שטוב לגרמנים - טוב גם לנו; כיום, פועלים בארץ לא מעט מקומות בהם אפשר למצוא את הפרעצל הגרמני הקלאסי שמוגש חם לצד מטבלים שונים. במקומות נוספים, מגישים אותו בדמות כריך עשיר ומושחת.

   (צילום: ירון ברנר)
מגרמניה באהבה: הפרעצלים של שרויטמן(צילום: ירון ברנר)
 

ומה לגבי הבייגלה? במחוזותנו נפוצים שני סוגים: הבייגלה הירושלמי, הדק והארוך שמצופה בשומשום ולצידו - הבייגל האמריקאי, העגול והשמנמן בעל החור הקטן וציפוי הגלייז המבריק - המכונה גם "בייגל אמריקאי". אותו בייגל נדד לאמריקה יחד עם יהודי פולין, ושם זכה לשלל תוספות גרנדיוזיות בדיוק כמו שהאמריקאים אוהבים. למרות זאת, הוא עדיין מזוהה שם עם המטבח היהודי ועם מעדניות הדלי למיניהן. 

 

אגב, אפשר בקלות לגמור אחד כזה בלי כלום בצד, אבל הכי כיף לאכול אותו עם הר קטן של גרבלקס וגבינת שמנת או עם סלט ביצים ביתי. את הבייגלה הירושלמי החביב עלינו מאוד, הכי טעים לאכול כמו שהוא, ואם ממש חייבים - אז אפשר לטבול אותו בשמן זית עם קצת חריף, בכל זאת - אנחנו נמצאים במזרח התיכון.

מנות של בייגלה ופרצעל בארץ (צילום: שרית גופן)
עם גרבלקס, שמנת ושמיר. מנת הבייגל של ה"בנדיקט"(צילום: שרית גופן)
 

יצאנו לבדוק היכן מגישים את מנות הפרעצל והבייגלה הטובות, הטעימות, המיוחדות והבלתי שגרתיות ביותר בארץ, ומצאנו לא מעט אופציות שכל חובבי פחמימות חייבים להכיר.  
 

 

 (  )

 

נולה אמריקן בייקרי

בבית הקפה והמאפייה האמריקאית, מציעים בייגלה אמריקאי נהדר שמשתלב כמעט עם כל מה שתחליטו לשים עליו, בתוכו או לצידו. שילובים מוצלחים ומומלצים שכדאי לכם לנסות שם: בייגלה עם ריבה ודבש (בייגלה כזה יעלה לכם 15 שקלים), בייגלה עם שמנת ועגבנייה (24 שקלים) ועל בייגלה עם חביתה תשלמו 36 שקלים.

 

לרעבים מביניכם, שרוצים ארוחה של ממש בתוך הבייגלה, יוכלו לבחור בין בייגלה BLT שמחירו 46 שקלים, לבין בייגלה בייקון & אגז ובייגלה עם סלמון מעושן.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

דיזינגוף 197 תל אביב, 03-5230527‏, לא כשר

 

בבקה בייקרי

"בבקה" הוא בית קפה ומאפייה, שהתפרסם בעיקר בזכות הפרעצלים הנהדרים שמכינים כאן ושמם יצא למרחקים (7 שקלים לפרעצל). המבחר כולל מיני פרעצל - הנחשב לביס הבצק המושלם, בעיקר בשל העובדה שהוא מגיע בצורת לחמנייה עגלגלה, רכה וחמאתית (3 שקלים ללחמנייה אחד).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

חוץ מזה, יש שם גם כריכים סופר מושקעים בתוך פרעצלים שהם שילוב בין בייגלה (בצורה) לפרעצל (במרקם ובטעם) עם סלט ביצים, סלמון, מוצרלה ועוד (19 שקלים או 29 שקלים בתוספת קפה).

 

משה סנה 21 (מול צהלה) תל אביב, 03-6418088‏, לא כשר

 

שרויטמן

את הפרעצל בעל השפיץ המחודד של השף-קונדיטור ערן שרויטמן, כמעט אין מי שלא מכיר, ובצדק: מדובר בפרעצל יחיד במינו - הן בשל הצורה המיוחדת שלו והן בשל טעמו המושלם לכל הדעות, שהפך זה מכבר לסימן ההיכר של בית הקפה (שמשמש גם כמאפייה) הפועל בשכונת נחלת יצחק בתל אביב, ונקרא "שרויטמן". פשוט כך.

בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בין היתר, תוכלו לרכוש את הפרעצלים המושלמים האלו כשהם ריקים (9 שקלים ליחידה או שלוש יחידות ב-24 שקלים), במילוי קורנדביף (42 שקלים), במילוי של סלמון וגבינת שמנת, במילוי סלט ביצים, במילוי הרינג ועוד (32 שקלים).

נחלת יצחק 30 תל אביב, 03-6917767, לא כשר

 

קפה דלאל

בבית הקפה-קונדיטוריה "דלאל", מגישים בראנצ'ים נחשקים לאורך כל שעות היום, כשאחת ממנות הבראנץ' המומלצות היא בייגל בריוש עם גבינת Boursin (עבורה תשלמו 46 שקלים).

 (צילום: פזית עוז) (צילום: פזית עוז)
(צילום: פזית עוז)

ומה כל כך מיוחד בה? אז ככה, מדובר בבייגל מבצק בריוש שנחצה לשניים, מתמלא בגבינה הצרפתית בעלת הטעמים הייחודיים, אבוקדו, ביצה קשה ופרוסות חציל דקות, ונכנס להשחמה של כמה דקות בטוסטר. חובבי הסלמון, יכולים לשדרג את המנה - תמורת תשעה שקלים נוספים - עם תוספת גרבלקס. 

 

ז'בוטינסקי 108 פינת רמז תל אביב, 03-6960011, לא כשר

 

גולדס

בדלי הניו יורקי, מגישים כמה כריכים שווים בתוך בייגל אמריקאי ביניהם: כריך סלמון עם גבינת שמנת ועירית וכריך נוסף, הנחשב לפופולרי במיוחד כאן, כריך ה-Tuna melt tuna sandwich שמחירו 52 שקלים.

   (צילום: עמית גירון)
(צילום: עמית גירון)

הכריך הזה הוא, למעשה, קלאסיקה אמריקאית שמגיעה בתוך בייגלה פרוס לשניים עם לא מעט חמאה בפנים, סלט טונה עתיר מיונז והררי גבינת צ'דר מותכת. מושחת וטעים.

 

מלון דה ג'אפה הוטל, לואי פסטר 2 יפו, 03-7785661, לא כשר

 

בושוויק

ב"בושוויק" שבמלון "פבריק" בנחלת בנימין, מגישים סנדוויץ' בלחמניית פרעצל מוארכת עם נתחי קורנדביף מפולפלים ומתובלים קלות בתוספת חרדל חריף, ממרח איולי שמכינים במקום, שום קונפי וקורנישונים (46 שקלים).

מנות של בייגלה ופרצעל בארץ (צילום:  roshianuandmoloko)
(צילום: roshianuandmoloko)

את הכריך המפנק, אפשר להזמין במסגרת הבראנץ' (המוגש מידי יום החל משעה 11:30), וגם במסגרת ארוחת הערב המוגשת במקום. 

 

נחלת בנימין 28 תל-אביב, 03-5678006, לא כשר

 

Queen P

"קווין פי", חנות אינטרנטית שמציעה, בין היתר, גם פרעצלים שכמותם טרם נראו במחוזותנו; כמות היסטרית של 26 סוגי פרעצל שונים, מוגזמים, מופרזים ומגרים במיוחד. הפרעצלים מגיעים בעיצובים מדליקים, עטופים בזיגוג בכל צבעי הקשת ומקושטים בקישוטים מפונפנים מעולם הילדות.

 

מה למשל? פרעצל "הסיני השבור" בציפוי שוקולד לבן עם שבבי פקאן סיני מתוק; פרעצל "בית משוגעים" המצופה בשוקולד לבן עם שבבי מאנצ'יס; פרעצל "נמשים מלוחים" עם זילוף שוקולד לבן, קרמל מלוח וכדורי סוכר מקורמלים; פרעצל "תותי פרוטי" ו"אליס בארץ הפלאות" הכולל שוקולד מריר עם שברי לוטוס וסוכריות מתוקות.

 

את כל הפרעצלים הבלתי שגרתיים בעליל הללו, אפשר להשיג דרך החנות האינטרנטית של המותג (35-25 שקלים לפרעצל בודד).

 

המכבים 3 פתח תקווה, 050-2981086‏, לא כשר

 

בייגלה חם

במאפייה קטנה ולא מפונפנת הפועלת בדרום תל אביב, אופים בייגלה מהסוג הפשוט והטעים, ללא פנפונים מיוחדים ותוספות יצירתיות ולא שגרתיות. 

 

את הבייגלה החמים והנימוחים להפליא, מגישים בדוכן פשוט למראה ונטול כל מיתוג. בייגלה בודד יעלה לכם שם ארבעה שקלים וחצי, ואם תקנו יותר מאחד -  תקבלו תוספת של כמה בייגלה בחינם. ממש כמו פעם. 

 

דרך בן צבי 32 תל אביב, פתוח 24/7, לא כשר

 

לה שוק

במסגרת בראנץ' סוף השבוע שמקיימים מדי שבוע ב"לה שוק" שברחוב דיזינגוף, מגישים גם מנת בייגלה מושלמת עם סלמון, שנקראת בתפריט: poached eggs. מחירה של המנה הוא 57 שקלים, והיא מורכבת מבייגל טעים במיוחד עם גבינת שמנת, סלמון, ביצה עלומה, בצל ירוק ורוטב הולנדייז.

מנות של בייגלה ופרצעל בארץ (צילום: יח
(צילום: O'LALA)
 

דיזנגוף 92 תל אביב, 6033117־03, לא כשר

 

שרונה מרקט

במסגרת ארוחת הטעימות הגדולה שמתקיימת בימים רביעי וחמישי, החל מהשעה 18:00 בערב, במתחם "שרונה מרקט", יגישו לכם מנת פרעצל שווה במיוחד.

מסעדות חדשות בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

את הפרעצל המדובר, תוכלו למצוא במאפיית "לה פרינה" שם תקבלו אותו עם רוסטביף, צ'דר ומוצרלה (20 שקלים).

 

קלמן מגן 2 תל אביב, 03-6242424

 

223

בבר הקוקטיילים "223", מצאנו מנת לחם מעניינת במיוחד המורכבת משברי פרעצל. מדובר במנה הנקראת בתפריט "גריל צ'יז" וכוללת פרעצל במילוי מבחר גבינות של אמנטל, גאודה, מסקרפונה וצ'דר בתוספת בצל מקורמל, שברי פרעצל, חרדל דיז'ון ודבש, שהופכים יחד לנשנוש מושחת ומושלם לצד האלכוהול (48 שקלים).

 

דיזינגוף 223 תל אביב, 03-5446537, לא כשר

 

L28

במסעדת L28 מגישים - במסגרת הבראנץ' החדש - בייגל ירושלמי חם ונימוח לצד ביצה רכה, סלמון כבוש ומעושן, אבוקדו וגבינת שמנת. מחיר המנה הוא 54 שקלים, והיא לגמרי אחד מנשנושי הבוקר המפנקים ביותר בעיר.

מנות של בייגלה ופרצעל בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

לילינבלום 28 תל אביב, 03-9003560, לא כשר

 

דרימרי

בבייקרי ובביסטרו האירופאי הפועל בפתח תקווה, שפתח השף-קונדיטור עידן מימון ("קלארו" ו"וטוטו"), יחכה לכם השילוב המושלם בין בריוש לבייגלה. ולמי שזקוקים להסבר נוסף, נספר כי מדובר במנת בייגל בריוש המוגשת לצד סלמון, גבינת שמנת, אבוקדו וביצה קשה (46 שקלים).

 

הסיבים 49 פתח תקווה, 03-9503330, כשר

 

קפה זליק

בשני הסניפים של בית הקפה הבא (הפועלים אחד בגבעתיים ואחד בקרית אונו), מגישים את אחת ממנות הבוקר המושלמות: מנת ביצים בקן הכוללת שתי ביצי עין בבייגל אמריקאי לצד גבינת שמנת, סלט טונה, גבינת פטה ומאזט נוסף לבחירתכם (62 שקלים).

בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שנקין 3 גבעתיים, 03-7311222‏, לא כשר

שלמה המלך 37 קרית אונו, 03-7311222, לא כשר

 

 (  )

 

בנחלה

במסעדה הצפונית מציעים מגוון ארוחות בוקר מעניינות, ביניהן ארוחת בוקר המורכבת מזוג ביצים עלומות עם רוסטביף סינטה ואיולי פלפלים, המוגשים מעל בייגל אמריקאי. יש שם גם גרסה עם גבינת שמנת, סלמון בעישון ביתי, חסה אייסברג, עגבנייה ובצל סגול (48 שקלים כולל סלט עלים בצד).

בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

יצחק שדה 17 נהריה, 077-9964529, לא כשר

 

פת שטיינבך

במאפיית הבוטיק החיפאית שמתמחה בלחמי מחמצת מקמחים מלאים (וטחונים גס) מצאנו ארבע סוגי בייגלה שווים במיוחד: "דון צימוקי" - בייגל מחמצת מתקתק עם אגוזי מלך וצימוקים; "מלא בייגל" - בייגל מלא מצופה בשומשום, גרעיני חמנייה ומעט קצח; "בייגלזית" - במילוי זיתי קלמטה, שמן זית ופלפל שחור ו"בגיילזעתר" בציפוי זעתר, שמן זית, ופלפל שחור (10-6 שקלים). המלצה שלנו: שווה לקפוץ לשם ולטעום מכל הארבעה.

 (צילום: אלדד שפירא ) (צילום: אלדד שפירא )
(צילום: אלדד שפירא )

דרך יפו 28 חיפה, 04-6184881, כשר

 

בורקין

במאפייה של ערן בורקין, תמצאו מגוון בייגלה ופרעצלים בטעמים ייחודיים. בין היתר יש שם בייגלה מקמח כוסמין, בייגלה אמריקאי קלאסי, בייגלה אמריקאי ובייגלה עם ציפויים שונים - מתוקים ומלוחים (8-5 שקלים). ומה לגבי הפרעצל? אותו מכינים כאן על פי מתכון גרמני קלאסי, והטעם - בהתאם.

המלאכה 2 בנימינה, 04-6332228‏, כשר

 

 (  )

נומילי

בכל סניפי מאפיית "נומילי" (בכפר סבא, ברעננה ובהוד השרון) מציעים בתפריט שתי מנות בייגלה, אותן אפשר לזלול שם לאורך כל שעות הפעילות: המנה הראשונה היא בייגל מסורתי במילוי סלמון, גבינת שמנת אמריקאית, בצל סגול ועגבנייה (34 שקלים), והמנה השנייה היא בייגל עם גבינת גאודה, חמאה מתובלת, צנוניות, גמבה ועלי בייבי (28 שקלים).

בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

חוץ משתי המנות הללו, אותן אפשר לאכול במקום, אפשר לקנות במאפייה גם בייגל'ס המיוצרים בשיטה ייחודית של בישול הבצק ואפייתו בהמשך, המקנה להם לחות ומרקם נימוח במיוחד.

 

מה בתפריט? בייגל שומשום, בייגל תבלינים, בייגל גרעינים (חמניות, דלעת, פשתן ופרג), בייגל שוקולד ובייגל פרמזן (12 שקלים).

בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

סוקולוב 3 פינת ויצמן, כפר-סבא 09-7662616, כשר

הבנים 14, הוד-השרון 09-7441920, כשר

התדהר 15 מגדל אליהו יצחקי רעננה 09-8668040, כשר

 

פאנקי סיסיליה

ב"פאנקי סיסיליה" השמחה והעליזה, מצאנו את הפחמימה המדליקה דווקא במנה של גבינת בוראטה המוגשת עם קונפי שרי, בזיליקום טרי, שמן זית, פניני בלסמי ובייגל ירושלמי. הוראות הפעלה: שוברים חתיכה מהבייגל, טובלים בחלק הקרמי של הבוראטה ומעמיסים לפה. מחיר המנה הוא 58 שקלים.

 

דרך רמתיים 54 הוד השרון, 09-7696480, לא כשר

 

רוזנברג

במסעדה הישראלית-ערבית שפועלת בהרצליה, מציעים מנת טרטר בקר ומח עצם שמוגשת לצד לצד בייגלה שרוף, שמשדרג את המנה פלאים ומעניק לה טוויסט מקומי מדליק (49 שקלים).

מנות של בייגלה ופרצעל בארץ (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)

משכית 38 הרצליה פיתוח, 09-8980088, לא כשר

 

 (  )

לשה

במאפיית "לשה" שבמצפה רמון, מייצרים את כל הלחמים, הבייגלה והפרעצלים, בייצור ידני וללא כל התערבות של מכונות. את מלאכת האומנות הזו מבצעות אך ורק נשים, שגם אותן אפשר להגדיר כאומניות אפייה.

 (צילום: עזרי קידר) (צילום: עזרי קידר)
(צילום: עזרי קידר)

מידי יום שישי החנות הקטנה שנמצאת בחלק הקדמי של המאפייה, מלאה בסלסלות גדושות בבייגלה מקמחים מלאים, בייגלה ירושלמי, מקלות פרעצל מצופים בשומשום ועוד. המחירים לכל המאפים שם נעים בין 12-7 שקלים.

 

הר בוקר 8 רובע הבשמים מצפה רמון, 08-8650111, כשר למהדרין

 

הנשיא 1

בפאב-מסעדה האשקלוני, שמתמחה בכלל בהכנת המבורגרים, מצאנו מנת פרעצל שחיתות מתוק ומפתיע. מדובר בפרעצל גרמני מסורתי עצום בגודלו המוגש חם עם נוטלה, שוקולד לבן, עוגיות לוטוס מפוררות וכדור גלידה לבחירה (ריבת חלב או וניל פצפוצים). בול מה שצריך ליד הבירה. מחיר המנה המושחתת הזו הוא 35 שקלים.

 

הנשיא 1 אשקלון, 08-6730209‏, לא כשר

 

 (  )
 

השכנה

באחד מהברים הגדולים הפועלים באזור שוק מחנה יהודה הירושלמי, מצאנו - בין מנות הבר הקלילות המאפיינות את המטבח הירושלמי - גם פרעצל אמריקאי חם המוגש לצד מטבלים מהמטבח הים-תיכוני, כמו טפאנד, ממרח עגבניות מיובשות, טחינה ועוד (29 שקלים).

ברים כשרים בארץ (צילום: רפאל לידור)
(צילום: רפאל לידור)

בית יעקב 11 ירושלים, 02-5375916‏, ראשון-רביעי 3:30-19:00, חמישי 4:00-19:00, שישי 16:00-12:00, מוצ״ש-3:30

 

מאפיית אל עמין

יש כמה מאפיות טובות הפועלות באזור העיר העתיקה, אבל רק אחת מספקת לסוחרים את הבייגלה הירושלמי המוכר והאהוב ביותר בבירה; במאפיית "אל עמין" מציעים בייגלה ירושלמי דק וגדול במיוחד, טרי וכזה שמפיץ ריח אלוהי שקשה לעמוד בפניו. ואם תעברו במקום או תחליטו לפקוד אותו במיוחד - זכרו כי אין דבר כיפי מאשר לבצוע אותו ולנגב בעזרתו חומוס, טחינה או סתם מטבל של שמן זית עם חריף. אגב, אפשר בהחלט גם להתענג עליו כמו שהוא - חם וטרי בלי כלום בצד.

 

ולמי שאינו יודע במה מדובר, נספר כי המאפייה הזו ממוקמת במרחק של כ-200 מטרים משער שכם ועובדים בה רק גברים - בגילאי 8 עד 80 (!). מבחוץ, המאפייה הזו מזכירה במראיה חנות מכולת פשוטה, אבל הריח שבוקע מתוכה מסגיר את שלל המאפים המושלמים שמיוצרים בה.

 

את הבייגלה המדוברים תוכלו למצוא ליד הקופה, שם הם מונחים בערימה צנועה שאינה מסגירה את הטעם המושלם שלהם. המחיר עבור בייגלה אחד הוא ארבעה שקלים.

 

הנביאים 14, 02-6288334, ראשון-שבת 22:00-07:00

 

 (  )
 

בנדיקט

בקבוצת מסעדות ארוחות הבוקר מציעים שתי מנות בייגלה עשירות ומפנקות, כאלה שישביעו אתכם לאורך כל היום (או הלילה, תלוי מתי תבחרו לאכול אותן). מנה אחת היא מנת "אבוקדו בייגל ברקפסט", המורכבת משני חצאי בייגל קלויים עם מיונז, על חצי אחד יש עגבניות צלויות, קוביות אבוקדו ועלי כוסברה; ועל החצי השני מונחות זו על זו ביצה מקושקשת וגבינת גאודה.

בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

מנת הבייגלה השנייה נקראת "סלמון בייגל ברקפסט", והיא כוללת שני חצאי בייגל קלויים עם גבינת שמנת וחזרת, על חצי אחד מונחים ביצת עין, טוביקו ועירית, ועל החצי השני יש סלמון מעושן עם צנונית ושמיר. מחירן של כל אחת מהמנות האלו, כולל סלט ירקות ושתייה בצד, הוא 63 שקלים.

 

מר.פרעצל

הרשת הבאה מונה 13 דוכנים בפריסה ארצית, המציעים תפריט מלא המבוסס כל כולו על פרעצל וכולל פרעצל פיצה, פרעצל ביצה, פרעצל שוויצרי עם גבינה נמסה וגם פרעצל עם שלל תוספות מתוקות (36-20 שקלים).

בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט עצמו מתחלק כאן בין פרעצלים מתוקים, מלוחים ומיוחדים, ביניהם 14 פרעצלים עם ציפויים שונים ומנות המבוססות על פרעצל כמו בייגלה עם ביצת עין, מקלות בייגלה, ביסוני בייגלה ועוד.

בייגעלה ופרעצל בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

קפה ג'ו

ברשת בתי הקפה בפריסה ארצית, מציעים מגוון בייגלה עם תוספות שונות, כשהמנצחת היא ארוחת בייגלה שנקראת בתפריט "פלורנטין פטריות". מחירה של המנה העצומה הזו הוא 54 שקלים והיא כוללת ביצים עלומות, רוטב הולנדייז, פטריות ובצל מוקפצים המוגשים מעל בייגל אמריקאי קלוי. לצד המנה המפונפנת הזו, תקבלו שם גם ממרח לבנה מתובל וסלט רוקט.

 

פאולנר ביר גארדן

ברשת הביר גארדן מבית המותג "פאולנר", תמצאו את המנה הקלאסית לליווי בירה בווארית; הכוונה היא כמובן למנת פרעצל גרמני קלאסי המוגש עם קרם עגבניות מעושן ואיולי חזרת לבנה (פרעצל אחד יעלה לכם כאן 16 שקלים, ועל שני פרעצלים תשלמו 29 שקלים).

מנות של בייגלה ופרצעל בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אלברט מנדלר 3 מתחם שרונה תל-אביב, 03-6544334, לא כשר

ויצמן 207, מתחם G כפר סבא, 099-539631, לא כשר

 

בייגל קפה

רשת בתי קפה המונה שלושה סניפים - כולם באזור ירושלים - מציעה עיצוב אורבני חדשני המשלב בין דלי, קיוסק ואספרסו בר ותפריט המבוסס על בייגלה בלבד. אבל שלא תטעו, לא מדובר בתפריט דל ומשמים, אלא בארוחות בוקר עשירות המוגשות בתוך בייגלה כמו גם, כריכי בייגלה חמים במגוון מילויים. 

 

בין היתר, תוכלו לזלול כאן בייגלה טבעי, עם שומשום, פרג, בצל, שום, מלח וגם בייגלה מחיטה מלאה. בגזרת הכריכים מציעים כאן כריך שניצל חלומי (44 שקלים), כריך טונה, פיצה בייגל וארוחת "בוקר דיינר" - חצאי בייגלה עם פסטו וגבינת שמנת ומעל ביצת עין, בצל ופטריות מוקפצות (58 שקלים).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
הכי טעים שיש! הבייגל של "לה שוק"
צילום: יח"צ
מומלצים