שתף קטע נבחר

הממשלה מתכננת: אלפי יחידות דיור ייבנו בהר הצופים ובגבעת רם בירושלים

הממשלה הנחתה את מינהל רשות מקרקעי ישראל לגבש בתוך 90 יום הסדר מקרקעין עם האוניברסיטה העברית לבניית 3,000-4,000 יחידות דיור וכן עשרות אלפי מ"ר למסחר ותעסוקה במתחמים שבין הקמפוס לגבעה הצרפתית

אלפי יחידות דיור מתוכננות לקום בהר הצופים ובגבעת רם: הממשלה הנחתה את מינהל רשות מקרקעי ישראל, לגבש בתוך 90 יום הסדר מקרקעין עם האוניברסיטה העברית לבנייה מסיבית של יחידות דיור במקומות אלה, זאת במסגרת ישיבת הממשלה שערכה לרגל יום ירושלים שצוין היום (א').

 

המהפך של גבעת עמל בתל אביב - מגדל בראשית יוצא לדרך

קמפוס אמדוקס יוסב לפארק תעסוקה ענק בעלות 2 מיליארד שקל

מחיר הבחירות החוזרות: אלפי דירות מחיר למשתכן יתקעו

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

ההסדר נועד לפתח 3,000 עד 4,000 יחידות דיור חדשות וכן עשרות אלפי מ"ר למסחר ולתעסוקה, שיוקמו במגדלים ובנייה לגובה. זאת בשטחים הנמצאים במתחמים שונים בחיבור שבין הקמפוס לגבעה הצרפתית, שמנוצלים בצורה לא יעילה כיום, בין אם הם פנויים או שהם בנויים בבנייה נמוכה ולא צפופה.

האוניברסיטה העברית  (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
האוניברסיטה העברית (צילום: אוהד צויגנברג)
 

ההסדר נועד להביא לייעול השימוש בקרקע, תוך מתן מענה לצורכי הבינוי של האוניברסיטה, ובמקביל להרחבת היצע הדיור וחיבור שכונת הגבעה הצרפתית עם הקמפוס. בין המתחמים הצפויים לבינוי ופיתוח נמנים המעונות, שמיועדים להריסה ופיתוח משמעותי, מתחם הספורט ששייך לאוניברסיטה, וכן מגרש ריק נוסף במקום.

 

גם בגבעת רם יש שטחים השייכים לאוניברסיטה ומיועדים לפיתוח, בהם מגרש כורכר שמשמש כיום כחניון לבאי האוניברסיטה ושניתן להקים עליו שני מגדלים עם כ-750 יחידות דיור.

 

בהודעת הממשלה נמסר, כי "תוכניות אלה, שיקודמו על ידי רשות מקרקעי ישראל בתיאום עם האוניברסיטה, יחזקו את הקשר בין השכונות הסובבות לבין האוניברסיטה ופעילותה, ויאפשרו הקמה של שטחי תעסוקה ומסחר בעלי אוריינטציה לפעילות האקדמיה ויצירת אקו-סיסטם פורה ויצרני". עוד נמסר, כי "תוספת שטחי התעסוקה והמסחר יהוו מקור הכנסה נוסף לעיריית ירושלים ויביאו לחיזוק איתנותה הכלכלית".

 

מדובר בהמשך לתוכנית ההבראה שחתמה במרץ אשתקד האוניברסיטה מול המדינה, במסגרתו נקבע כי היא תקבל 700 מיליון שקל מקופת האוצר שייפרסו על פני 10 שנים, ובתמורה נדרשה לשורה של צעדים בהם מכירת נכסים. במסגרת זו הוקם צוות שהחל להתניע את עבדות המטה של רמ"י, האוניברסיטה, משרד האוצר וות"ת (הוועדה לתכנון ותקצוב).

 

ההחלטה קבעה כי על יושב ראש מועצת מקרקעי ישראל להביא את עקרונות ההסדר לאישור בישיבת המועצה בתוך 90 יום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
האוניברסיטה העברית
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים