שתף קטע נבחר

אחרי 84 שנה: קונדיטוריית "אלברט" משוק לוינסקי נסגרת

סוף עידן: הקונדיטוריה הוותיקה משוק לוינסקי בתל אביב תיסגר בסוף החודש, אחרי 84 שנה, לטובת מיזם נדל"ן חדש. הבעלים: "התעייפנו"

הקונדיטוריה, שנפתחה בשוק לוינסקי לפני קום המדינה, בשנת 1935, תיסגר בסוף החודש. הקונדיטוריה - השוכנת במיקומה הנוכחי מאז שנת 1961 - שייכת כיום ליעקב ולבנה יהודה, שירשו את הקונדיטוריה מאלברט, אביו של יעקב, שעלה לארץ בשנות ה-30 מסלוניקי. אלברט, כמו רבים מהעולים מיוון באותה תקופה, התמקם בשכונת פלורנטין בתל אביב ופתח את הקונדיטוריה שלו ברחוב מטלון בשוק לוינסקי.

 

עוד כתבות בערוץ האוכל:

 

"התעייפנו", מודה לבנה יהודה, "אנחנו כבר לא בני 20 והגיע הזמן לפרוש. אולי אחד מהנכדים שלנו ירצה להמשיך את המקום, אבל כרגע המצב הוא שאנחנו כאן עד אוגוסט וזהו".

קונדיטוריית אלברט בשוק לוינסקי (צילום: גיל צרנוביץ)
יעקב יהודה, הבעלים של קונדיטוריית "אלברט" (צילום: גיל צרנוביץ)

מיום פתיחתה, כמעט ולא השתנה דבר בחלל של הקונדיטוריה: על הקיר עדיין תלויות אותן התמונות של אלברט יהודה עומד על המזח בסלוניקי, ובמטבח עדיין ניצבת אבן הריחיים, באמצעותה מייצרים בני הזוג את עוגיות המרציפן הנהדרות שנמכרות במקום.

קונדיטוריית אלברט בשוק לוינסקי (צילום: גיל צרנוביץ)
(צילום: גיל צרנוביץ)

קונדיטוריית אלברט בשוק לוינסקי (צילום: גיל צרנוביץ)
(צילום: גיל צרנוביץ)

קונדיטוריית "אלברט" מצטרפת למקומות ותיקים נוספים שנסגרו בשנים האחרונות לטובת מיזמי נדל"ן, ובהם "הסינית האדומה" ו"קפה בתיה" בתל אביב.

קונדיטוריית אלברט בשוק לוינסקי (צילום: גיל צרנוביץ)
(צילום: גיל צרנוביץ)

אבל לא רק מיזמי נדל"ן מביאים לסגירת מקומות ותיקים: גם מצב המסעדנות הקשה נותן את אותותיו. רק בשנתיים האחרונות נסגרו מקומות כמו מסעדת "השקד" בתל אביב אחרי 55 שנה, סגירתה של מסעדת "סעיד" באור יהודה אחרי 40 שנה; סגירתה של מסעדת "מיטבול" בראשל"צ שנסגרה אחרי 14 שנה; סגירתה של מסעדת "עד העצם" בהרצליה שנסגרה אחרי 30 שנה; סגירתה של מסעדת "ננוצ'קה" של המסעדנית ננה שרייר שנסגרה אחרי 16 שנות פעילות, זמן קצר לאחר סגירתה של מסעדת "אורנה ואלה" בתל אביב אחרי 20 שנה. כמו כן, רק אתמול (ב') בישרנו לכם על סגירתה של מסעדת "מל ומישל" אחרי 13 שנה של פעילות.

קונדיטוריית אלברט בשוק לוינסקי (צילום: גיל צרנוביץ)
(צילום: גיל צרנוביץ)

מומחים בענף המסעדנות טוענים כי גל הסגירות נובע מההוצאות הגבוהות של המסעדות אל מול מתח הרווחים הנמוך, לצד התוכניות העסקיות שעשו מסעדנים ומשקיעים רק לפני שנים ספורות שכבר אינן רלוונטיות כיום, לנוכח המספרים שרק הולכים וגדלים.

קונדיטוריית אלברט בשוק לוינסקי (צילום: תיקי גולן)
בלינצ'ס תפוחי העץ של קונדיטוריית "אלברט"(צילום: תיקי גולן)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל צרנוביץ
תם עידן. קונדיטוריית "אלברט" משוק לוינסקי - הסוף
צילום: גיל צרנוביץ
מומלצים